Powrót Olisadebe !!

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Powrót Olisadebe !!

Postautor: steve_bramkarz » 19 sierpnia 2005, 22:16

Selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas powołał 25-osobową kadrę na eliminacyjne mecze eliminacji mistrzostw świata z Austrią w Chorzowie (3 września) i Walią w Warszawie (7 września).

W kadrze znaleźli się wszyscy piłkarze występujący w niedawno zakończonym turnieju imienia Walerego Łobanowskiego na Ukrainie. Ponadto powołania otrzymali: Bartosz Bosacki z FC Nuernberg i Emmanuel Olisadebe z Panathinaikosu Ateny.

Piłkarz Panathinaikosu wróci do drużyny narodowej po prawie półtorarocznej przerwie. Po raz ostatni Olisadebe wystąpił w kwietniu 2004 roku w towarzyskim meczu z Irlandią w Bydgoszczy (0:0).

Kadrowicze będą się przygotowywać do meczów z Austrią i Walią w niemieckim Herzlake. Zgrupowanie rozpocznie się 28 sierpnia. Piłkarze wrócą do Polski 2 września czyli dzień przed meczem z Austrią i zamieszkają w katowickim hotelu Novotel.

Kadra Polski na mecze z Austrią i Walią:

Bramkarze: Artur Boruc (1980, Celtic Glasgow, 8A), Wojciech Kowalewski (1977, Spartak Moskwa, 5A), Sebastian Przyrowski (1981, Groclin Grodzisk Wlkp., 2A)

Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 22A), Jacek Bąk (1973, Al Rayan, 63A-2 gole), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 64A- 5 goli), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, 30A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, 4A), Dariusz Dudka (1983, Wisła Kraków, 4A), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, 47A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, FC Nuernberg, 6A).

Pomocnicy: Damian Gorawski (1979, FK Moskwa, 13A-1 gol), Kamil Kosowski (1977, FC Kaiserslautern, 35A-3 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, 51A-8 goli), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 19A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 13A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, 20A), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 9A), Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, 23A-3 gole), Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, 5A).

Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Celtic Glasgow, 44A-13 goli), Tomasz Frankowski (1974, Wisła Kraków, 14A-9 goli), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, 16A-5 goli), Grzegorz Rasiak (1979, Derby County, 20A-6 goli), Emmanuel Olisadebe (1978, Panathinaikos Ateny, 25A-11 goli).

onet.pl
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 sierpnia 2005, 22:53

Po co w kadrze Olisadebe :?: :?: :?: Według mnie, jego czas minął już. Przecież on dobrze grał tylko za Engela. Po odejściu tego selekcjonera nic wielkiego nie pokazał i o ile mnie pamięć nie myli nie zdobył żadnego gola :!:
Biorąc pod uwagę obecną formę naszego kwartetu napastników, to Olisadebe został chyba tylko powołany dlatego, by kadra miała maskotkę :lol: - jak to w skeczu mówił Marcin Daniec :lol: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 sierpnia 2005, 23:24

eee Szymon napewno się znajdzie jeszcze jeden "jasny" :wink: powód dla którego nie widzisz miejsca w kadrze dla Olisadebe. 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 19 sierpnia 2005, 23:58

dobrze ze go powolal bo obecnie wedlug mnie jest 4. napastnikiem w Polsce po Zurawskim, Frankowskim i (nie myslalem ze kiedys to powiem ale szacun :) ) Rasiakiem. ina sprawa ze Oli nie bedzie chcial pewnie grac jak zwykle, tym bardziej ze zdaje sobie chyba sprawe z tego ze bylby tylko rezerwowym

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 sierpnia 2005, 01:15

osesek pisze:eee Szymon napewno się znajdzie jeszcze jeden "jasny" :wink: powód dla którego nie widzisz miejsca w kadrze dla Olisadebe. 8)

Pewnie że się znajdzie :!: Np. Olisadebe zajmować będzie miejsce dla innych zdolnych i młodych. Weżmy tu pod uwagę np. Pawła Brożka. Ostatnio według mnie jest w wysokiej formie i powienien być w kadrze. Kolejny powód??? Hmmm.... choćby jego zaangażowanie w grę. Owszem, za kadencji Engela się sprawdził i wniósł duży wkład w awans kadry na MŚ. Jednak według mnie, duży wpływ na jego zaangażowanie miała osoba selekcjonera.

Pietroc, nie zgadzam się z Twoim rankingiem napastników. Według mnie przedstawia się on następująco: Frankowski, Żurawski, Rasiak, Paweł Brożek, Niedzielan i Olisadebe.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 sierpnia 2005, 01:17

A ja bym "Żurawia" nie "liczył" jako napastnika...

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 20 sierpnia 2005, 08:16

simon pisze:A ja bym "Żurawia" nie "liczył" jako napastnika...

przy ustawieniu jakim gra kadra trzeba go liczyć jako napastnika
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 20 sierpnia 2005, 09:01

Szymon pisze:Po co w kadrze Olisadebe :?: :?: :?: Według mnie, jego czas minął już. Przecież on dobrze grał tylko za Engela. Po odejściu tego selekcjonera nic wielkiego nie pokazał i o ile mnie pamięć nie myli nie zdobył żadnego gola :!: Biorąc pod uwagę obecną formę naszego kwartetu napastników, to Olisadebe został chyba tylko powołany dlatego, by kadra miała maskotkę :lol: - jak to w skeczu mówił Marcin Daniec :lol: :!:

a powiedz mi co miał pokazać jak po Mistrzostwach Swiata znowu wszystko zaczeło się psuć w kadrze, a nadodatek miał kontuzje kolana, która dopiero teraz wyleczył. No, a ja tak samo moge powiedzieć o Rasiaku, który nie zdobył gola w kadrze od samego początku aż chyba do ostatniego meczu z Izraelem. Rasiak gra w Anglii to musi grać w kadrze, tak? No to ja mówie Oli być czarny i musi grać w kadrze!! Jestem całym sercem za Olisadebe !!!!!!!
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 20 sierpnia 2005, 09:17

Moim zdaniem powołanie Olisadebe powinno wyzwolić w naszych napastnikach jeszcze większą rywalizację o miejsce w składzie. Oczywiście tak jak gdzieś wyczytałem, że możemy zagrać trójką w przodzie (z cofniętym Żurawiem), wówczas na szpicy jest Franek i Rasiak (ewentualnie Olisadebe). Mimo wszystko ja widzę z przodu duet: Franek i Żuraw.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 sierpnia 2005, 09:48

a ja cofniętego "włądcę muraw" (Żurawia), albo na prawym skrzydle bo tam nędza jednak wciąż, a z przodu "spec od goli" + "łowca bramek"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 sierpnia 2005, 11:21

Simon, na prawym skrzydle to tylko Ebi Smolarek :!: :!: :!:

A co do Olisadebe. Steve, powiedz mi, kiedy Emanuel był zdrowy??? On zawsze miał jakieś problemy zdrowotne, zawsze narzekał!!
Oczywiście, nie mam nic przeciwko by był powołany do kadry, ale najpierw niech na to zasłuży dobrą grą w klubie!!! Póki co, według mnie, bardziej na kadre niż Olisadebe zasłuzył wspomniany już wcześniej Paweł Brożek!!!

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 20 sierpnia 2005, 11:42

ale macie problemy :roll: według mnie może nawet grać jakiś kamikadze albo nie kwasek z bin ladenem :lol: ważne zebym był na mistzrostwach :roll:

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 20 sierpnia 2005, 16:13

Szymon pisze:Simon, na prawym skrzydle to tylko Ebi Smolarek :!: :!: :!:

A co do Olisadebe. Steve, powiedz mi, kiedy Emanuel był zdrowy??? On zawsze miał jakieś problemy zdrowotne, zawsze narzekał!! Oczywiście, nie mam nic przeciwko by był powołany do kadry, ale najpierw niech na to zasłuży dobrą grą w klubie!!! Póki co, według mnie, bardziej na kadre niż Olisadebe zasłuzył wspomniany już wcześniej Paweł Brożek!!!

dobrze, że to nie Ty ani ja nie decydujemy kto ma być w kadrze, bo chyba kłutnie byłyby ciągle. Janas wie co robi i jak narazie jest po mojej myśli. Co do kontucji Oliego to był zdrowy i nie narzekał zawsze. Nie czepiaj się o kontuzje jego bo również inni kadrowicze też mają wymówki aby nie ćwiczyć, a co do Brożka to Oli ma większe doświadczenie i jest lepszym napastnikiem według mnie jak narazie od niego.
...w.w.j.d.?...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 sierpnia 2005, 16:30

steve_bramkarz pisze:dobrze, że to nie Ty ani ja nie decydujemy kto ma być w kadrze, bo chyba kłutnie byłyby ciągle. Janas wie co robi i jak narazie jest po mojej myśli. Co do kontucji Oliego to był zdrowy i nie narzekał zawsze. Nie czepiaj się o kontuzje jego bo również inni kadrowicze też mają wymówki aby nie ćwiczyć, a co do Brożka to Oli ma większe doświadczenie i jest lepszym napastnikiem według mnie jak narazie od niego.

Emanuela, od czasów MŚ zawsze coś bolało, co bylo wymówką słabszej gry, bądź też niestawienia się po raz enty na zgrupowanie. Jestem pełen podziwu dla Janasa, ze ciągle go powołuje.

Co do Brożka - w 100% zgadzam się z Szymonem. Bez Oliego, z Brożkiem.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 20 sierpnia 2005, 20:10

A poza tym Brożek jest wychowankiem POLSKI, nie bawmy się w inne reprezentacje (patrz np. Niemcy) i grajmy Polakami z krwi i kości, a nie wypozyczonymi graczami.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Wróć do „Hyde Park”