Powrót Olisadebe !!
Moderator: Moderatorzy
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Powrót Olisadebe !!
Selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas powołał 25-osobową kadrę na eliminacyjne mecze eliminacji mistrzostw świata z Austrią w Chorzowie (3 września) i Walią w Warszawie (7 września).
W kadrze znaleźli się wszyscy piłkarze występujący w niedawno zakończonym turnieju imienia Walerego Łobanowskiego na Ukrainie. Ponadto powołania otrzymali: Bartosz Bosacki z FC Nuernberg i Emmanuel Olisadebe z Panathinaikosu Ateny.
Piłkarz Panathinaikosu wróci do drużyny narodowej po prawie półtorarocznej przerwie. Po raz ostatni Olisadebe wystąpił w kwietniu 2004 roku w towarzyskim meczu z Irlandią w Bydgoszczy (0:0).
Kadrowicze będą się przygotowywać do meczów z Austrią i Walią w niemieckim Herzlake. Zgrupowanie rozpocznie się 28 sierpnia. Piłkarze wrócą do Polski 2 września czyli dzień przed meczem z Austrią i zamieszkają w katowickim hotelu Novotel.
Kadra Polski na mecze z Austrią i Walią:
Bramkarze: Artur Boruc (1980, Celtic Glasgow, 8A), Wojciech Kowalewski (1977, Spartak Moskwa, 5A), Sebastian Przyrowski (1981, Groclin Grodzisk Wlkp., 2A)
Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 22A), Jacek Bąk (1973, Al Rayan, 63A-2 gole), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 64A- 5 goli), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, 30A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, 4A), Dariusz Dudka (1983, Wisła Kraków, 4A), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, 47A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, FC Nuernberg, 6A).
Pomocnicy: Damian Gorawski (1979, FK Moskwa, 13A-1 gol), Kamil Kosowski (1977, FC Kaiserslautern, 35A-3 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, 51A-8 goli), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 19A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 13A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, 20A), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 9A), Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, 23A-3 gole), Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, 5A).
Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Celtic Glasgow, 44A-13 goli), Tomasz Frankowski (1974, Wisła Kraków, 14A-9 goli), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, 16A-5 goli), Grzegorz Rasiak (1979, Derby County, 20A-6 goli), Emmanuel Olisadebe (1978, Panathinaikos Ateny, 25A-11 goli).
onet.pl
W kadrze znaleźli się wszyscy piłkarze występujący w niedawno zakończonym turnieju imienia Walerego Łobanowskiego na Ukrainie. Ponadto powołania otrzymali: Bartosz Bosacki z FC Nuernberg i Emmanuel Olisadebe z Panathinaikosu Ateny.
Piłkarz Panathinaikosu wróci do drużyny narodowej po prawie półtorarocznej przerwie. Po raz ostatni Olisadebe wystąpił w kwietniu 2004 roku w towarzyskim meczu z Irlandią w Bydgoszczy (0:0).
Kadrowicze będą się przygotowywać do meczów z Austrią i Walią w niemieckim Herzlake. Zgrupowanie rozpocznie się 28 sierpnia. Piłkarze wrócą do Polski 2 września czyli dzień przed meczem z Austrią i zamieszkają w katowickim hotelu Novotel.
Kadra Polski na mecze z Austrią i Walią:
Bramkarze: Artur Boruc (1980, Celtic Glasgow, 8A), Wojciech Kowalewski (1977, Spartak Moskwa, 5A), Sebastian Przyrowski (1981, Groclin Grodzisk Wlkp., 2A)
Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 22A), Jacek Bąk (1973, Al Rayan, 63A-2 gole), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 64A- 5 goli), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, 30A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, 4A), Dariusz Dudka (1983, Wisła Kraków, 4A), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, 47A-1 gol), Bartosz Bosacki (1975, FC Nuernberg, 6A).
Pomocnicy: Damian Gorawski (1979, FK Moskwa, 13A-1 gol), Kamil Kosowski (1977, FC Kaiserslautern, 35A-3 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, 51A-8 goli), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 19A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 13A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, 20A), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 9A), Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, 23A-3 gole), Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, 5A).
Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Celtic Glasgow, 44A-13 goli), Tomasz Frankowski (1974, Wisła Kraków, 14A-9 goli), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, 16A-5 goli), Grzegorz Rasiak (1979, Derby County, 20A-6 goli), Emmanuel Olisadebe (1978, Panathinaikos Ateny, 25A-11 goli).
onet.pl
...w.w.j.d.?...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Po co w kadrze Olisadebe
Według mnie, jego czas minął już. Przecież on dobrze grał tylko za Engela. Po odejściu tego selekcjonera nic wielkiego nie pokazał i o ile mnie pamięć nie myli nie zdobył żadnego gola
Biorąc pod uwagę obecną formę naszego kwartetu napastników, to Olisadebe został chyba tylko powołany dlatego, by kadra miała maskotkę
- jak to w skeczu mówił Marcin Daniec

Biorąc pod uwagę obecną formę naszego kwartetu napastników, to Olisadebe został chyba tylko powołany dlatego, by kadra miała maskotkę
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
osesek pisze:eee Szymon napewno się znajdzie jeszcze jeden "jasny"powód dla którego nie widzisz miejsca w kadrze dla Olisadebe.
Pewnie że się znajdzie
Pietroc, nie zgadzam się z Twoim rankingiem napastników. Według mnie przedstawia się on następująco: Frankowski, Żurawski, Rasiak, Paweł Brożek, Niedzielan i Olisadebe.

- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Szymon pisze:Po co w kadrze Olisadebe![]()
![]()
Według mnie, jego czas minął już. Przecież on dobrze grał tylko za Engela. Po odejściu tego selekcjonera nic wielkiego nie pokazał i o ile mnie pamięć nie myli nie zdobył żadnego gola
- jak to w skeczu mówił Marcin Daniec
![]()
a powiedz mi co miał pokazać jak po Mistrzostwach Swiata znowu wszystko zaczeło się psuć w kadrze, a nadodatek miał kontuzje kolana, która dopiero teraz wyleczył. No, a ja tak samo moge powiedzieć o Rasiaku, który nie zdobył gola w kadrze od samego początku aż chyba do ostatniego meczu z Izraelem. Rasiak gra w Anglii to musi grać w kadrze, tak? No to ja mówie Oli być czarny i musi grać w kadrze!! Jestem całym sercem za Olisadebe !!!!!!!
...w.w.j.d.?...
Moim zdaniem powołanie Olisadebe powinno wyzwolić w naszych napastnikach jeszcze większą rywalizację o miejsce w składzie. Oczywiście tak jak gdzieś wyczytałem, że możemy zagrać trójką w przodzie (z cofniętym Żurawiem), wówczas na szpicy jest Franek i Rasiak (ewentualnie Olisadebe). Mimo wszystko ja widzę z przodu duet: Franek i Żuraw.
..you got to lose, to know how to win..
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Simon, na prawym skrzydle to tylko Ebi Smolarek
A co do Olisadebe. Steve, powiedz mi, kiedy Emanuel był zdrowy??? On zawsze miał jakieś problemy zdrowotne, zawsze narzekał!!
Oczywiście, nie mam nic przeciwko by był powołany do kadry, ale najpierw niech na to zasłuży dobrą grą w klubie!!! Póki co, według mnie, bardziej na kadre niż Olisadebe zasłuzył wspomniany już wcześniej Paweł Brożek!!!
A co do Olisadebe. Steve, powiedz mi, kiedy Emanuel był zdrowy??? On zawsze miał jakieś problemy zdrowotne, zawsze narzekał!!
Oczywiście, nie mam nic przeciwko by był powołany do kadry, ale najpierw niech na to zasłuży dobrą grą w klubie!!! Póki co, według mnie, bardziej na kadre niż Olisadebe zasłuzył wspomniany już wcześniej Paweł Brożek!!!

-
Gość
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Szymon pisze:Simon, na prawym skrzydle to tylko Ebi Smolarek![]()
![]()
![]()
A co do Olisadebe. Steve, powiedz mi, kiedy Emanuel był zdrowy??? On zawsze miał jakieś problemy zdrowotne, zawsze narzekał!! Oczywiście, nie mam nic przeciwko by był powołany do kadry, ale najpierw niech na to zasłuży dobrą grą w klubie!!! Póki co, według mnie, bardziej na kadre niż Olisadebe zasłuzył wspomniany już wcześniej Paweł Brożek!!!
dobrze, że to nie Ty ani ja nie decydujemy kto ma być w kadrze, bo chyba kłutnie byłyby ciągle. Janas wie co robi i jak narazie jest po mojej myśli. Co do kontucji Oliego to był zdrowy i nie narzekał zawsze. Nie czepiaj się o kontuzje jego bo również inni kadrowicze też mają wymówki aby nie ćwiczyć, a co do Brożka to Oli ma większe doświadczenie i jest lepszym napastnikiem według mnie jak narazie od niego.
...w.w.j.d.?...
steve_bramkarz pisze:dobrze, że to nie Ty ani ja nie decydujemy kto ma być w kadrze, bo chyba kłutnie byłyby ciągle. Janas wie co robi i jak narazie jest po mojej myśli. Co do kontucji Oliego to był zdrowy i nie narzekał zawsze. Nie czepiaj się o kontuzje jego bo również inni kadrowicze też mają wymówki aby nie ćwiczyć, a co do Brożka to Oli ma większe doświadczenie i jest lepszym napastnikiem według mnie jak narazie od niego.
Emanuela, od czasów MŚ zawsze coś bolało, co bylo wymówką słabszej gry, bądź też niestawienia się po raz enty na zgrupowanie. Jestem pełen podziwu dla Janasa, ze ciągle go powołuje.
Co do Brożka - w 100% zgadzam się z Szymonem. Bez Oliego, z Brożkiem.