19 kolejka :ŁKS Łódź- Włókniarz Pabianice 82:75

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 09 lutego 2007, 13:25

gostekk pisze:
Trenejro pisze:Z powyższego zestawienia (choć tylko statystycznie - bo to zestawienie zawodniczek grających tylko w ŁKS i Włókniarzu) wyciągnąć łatwo można 1. piątkę Derbów wg średnich punktowch na jeden mecz:
1. Trześniewska Elżbieta__________57___1046____18,35
2. Krystofova Leona_____________10____127_____12,70
3. Dominauskaite Birute__________11_____133____12,09
4. Skorek Magdalena_____________3______33_____11,00
5. Lamparska Emilia______________10____106_____10,60

Pozdrawiam

Oj Trenejro, Trenejro :wink: PDK.

Gostkku, masz merytoryczne zastrzeżenia co do tego wywodu:)?
I co do kroćset znaczy PDK? 8) :lol:

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 09 lutego 2007, 13:33

Trenejro pisze:
gostekk pisze:
Trenejro pisze:Z powyższego zestawienia (choć tylko statystycznie - bo to zestawienie zawodniczek grających tylko w ŁKS i Włókniarzu) wyciągnąć łatwo można 1. piątkę Derbów wg średnich punktowch na jeden mecz:
1. Trześniewska Elżbieta__________57___1046____18,35
2. Krystofova Leona_____________10____127_____12,70
3. Dominauskaite Birute__________11_____133____12,09
4. Skorek Magdalena_____________3______33_____11,00
5. Lamparska Emilia______________10____106_____10,60

Pozdrawiam

Oj Trenejro, Trenejro :wink: PDK.

Gostkku, masz merytoryczne zastrzeżenia co do tego wywodu:)?
I co do kroćset znaczy PDK? 8) :lol:

Nawet bym nie śmiał mieć :lol:
Jeśli zaś się rozchodzi o drugą część pytania to nie mogę ci powiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 lutego 2007, 14:40

Edzia pisze:Oj, tam Mikey, czepiasz się :P 8).
No nie, to ja sie rozpisuję że się mylisz, przytaczam argumenty, jedne drugie a Ty mi piszezsz: czepiasz sie? :shock: :? /już Ci nic wiecej nie napisze :evil: :wink:
Co do tekstu P.Walczyka i Twoich wyliczen jelo, to nie powinienes byc zdziwiony, wszak nie zdarza się to od wczoraj ze teksty autorstwa forumowiczów pojawiają się potem w gazetach bez żadnych wyjaśnień. Tak "pracują" u nas "dziennikarze", mało to razy teksty simona z lkskosz byly brutalnie zrzynane do GW? :?

Trenejro-PDK i powiem więcej KMWTW! :D
Obrazek
Obrazek

Zagloba
Żak

Postautor: Zagloba » 09 lutego 2007, 14:46

Mikey relax....
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 09 lutego 2007, 15:26

Mikey pisze:Trenejro-PDK i powiem więcej KMWTW! :D

Dzięki... Nie wiedziałem :lol: 8)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 09 lutego 2007, 16:35

Mikey pisze:
Edzia pisze:Oj, tam Mikey, czepiasz się :P 8).
No nie, to ja sie rozpisuję że się mylisz, przytaczam argumenty, jedne drugie a Ty mi piszezsz: czepiasz sie? :shock: :? /już Ci nic wiecej nie napisze :evil: :wink: (...)

:roll: no wiesz, jak 'se' człek uzmysłowi, że faktycznie trochę przekolorował swój pościk, to pisze, że autor który to "odkrył" się czepia 8) :lol: :lol: :wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 09 lutego 2007, 16:40

Szczerze zyczyl bym zwyciestwa Pabianica jednakze patrzac na uklad tabeli dla nas lepiej bylo by gdyby 2 ptk zdobly ŁKS... Mecz napewno będzie bardzo emocjonujacy, az zaluje ze go nie zobacze!
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 lutego 2007, 23:34

No i "uderz w stół, a nożyce..." i tak dalej - o 12 w południe jelo pisze o "zapomnianej" Renacie - a już 5 godzin później "zapominalski" autor pierwszego arta wysmaża sobie niezłą "tekstówkę" ze wspomnianą jubulatką... :lol: :lol: jazda na maxa - kkforumpower! :lol:

..........................................................................................................

50. derby Renaty Piestrzyńskiej

Rozmawiał Jerzy Walczyk2007-02-09, ostatnia aktualizacja 2007-02-09 17:21

W setnych derbach między ŁKS i Polfą Pabianice po raz 50. zagra Renata Piestrzyńska.
Jerzy Walczyk: W ubiegłym roku chciała Pani zakończyć karierę, a teraz jest Pani silnym punktem pabianickiej drużyny.

Renata Piestrzyńska: Może zabrzmi to nieskromnie, ale jestem przekonana, że jestem w stanie grać jeszcze lepiej. Cieszę się, że wróciłam do formy sprzed urodzenia syna. Jestem dumna, że występuję w klubie nie tylko, kiedy był na topie, ale też wtedy, kiedy potrzebuje pomocy.

Nigdy nie miała Pani ochoty przejść do ŁKS?

- Przyznam się, że przed laty miałam propozycję gry w Łodzi, ale odmówiłam.

Spotkania derbowe zawsze wywołują większe emocje. Czy w sobotę będzie podobnie?

- Myślę, że po tylu latach gry nie ma to większego znaczenia. Koleżanki mam poza boiskiem, a na parkiecie są tylko przeciwniczki. Domyślam się, że po drugiej stronie boiska też nie będzie żadnych sentymentów.

Która ełkaesianka jest Pani przyjaciółką?

- Sylwia Wlaźlak. Znamy się wiele lat. Mieszkamy blisko siebie. Na szczęście nie będę musiała zagrać przeciwko niej.

Przez ostatnie kilka lat Polfa była pewnym faworytem takich spotkań. W tym sezonie role się odwróciły.

- Niestety, mam nadzieję, że z tego dołka szybko wyjdziemy. Myślę, że ten sezon należy spisać na straty, ale w następnym Polfa będzie znów wielka.

Czy po 17 latach ligowych występów może Pani stwierdzić, ze zrealizowała swoje marzenia?

- To trudne pytanie, gdyż sporo ich było. Pabianiccy kibice koszykówki wiedzą, jak gram i co zrobiłam dla zespołu. Dlatego po powrocie z Chełma byłam pewna, że na koszykarską emeryturę jeszcze za wcześnie.

Pięćdziesiąt spotkań to szmat czasu. Był jakiś mecz, który szczególnie Pani pamięta?

- Tyle ich było, że wielu rzeczy nie pamiętam. Myślę, że na początku kariery mecze były bardziej emocjonujące. Tym bardziej że kibice czekali czasami pół roku na takie spotkanie.

Kto więc wygra?

- Na pewno lepszy.

L2
Nowy na forum

Postautor: L2 » 09 lutego 2007, 23:41

zbieg okoliczności 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 lutego 2007, 23:43

L2 pisze:zbieg okoliczności 8)
:lol: :wink:

niewątpliwie... :wink:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 10 lutego 2007, 19:38

Jedenaście celnych rzutów zza linii 6.25m w wykonaniu zawodniczek Polfy Pabianice nie przełożyło się na zwycięstwo tego zespołu nad ŁKS-em Siemens AGD Łódź. W derbowej potyczce górą okazały się podopieczne Mirosława Trześniewskiego, które bo ciekawym meczu wygrały z pabianiczankami 82:75. Gospodynie do wygranej poprowadziła Magdalena Skorek (29 punktów), a po przeciwnej stronie prym wiodła Emilia Lamparska (27 "oczek").

www.plkk.pl

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 10 lutego 2007, 20:30

Włókniarz fatalnie zagrał w trzeciej kwarcie i to zaważyło.

Do przerwy bowiem było tylko 41-40, a po trzech kwartach Polfa traciła do ŁKSu kilkanaście punktów. Nie można jednak odmówić naszym zawodniczkom WALKI :!: :!: :!:

Na początku czwartej kwarty z wyniku 69-57 nagle zrobiło się 69-66 :!: Jeszcze kilka razy w tej kwarcie Pabianiczanki mogły jednym rzutem doprowadzić do remisu, niestety jednak to się nie udało :( . Brawa za walkę, za tydzień trzeba pokonać Tęczę Leszno :!:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 lutego 2007, 20:51

Mnie co innego zaskoczylo. Obie druzyny fatalnie zagraly na tablicy rywala. Tylko po 3 zbiórki w ataku???
Szpila dala się nam dziś bardzo we znaki, nic nadzwyczajnego nie pokazała Traore, genaralnie choc nie odmawiam Pabianicom woli walki, to chyba jednak nasze dziewczyny zrobiły więcej, zeby zwyciężyć, takie odniosłem, moze złudne, wrażenie. W pewnym momencie jakby uszla z pabianiczanek cała energia-potrafiły z minus 12 dojsć na minus 2 pkt i... ŁKS znów odkoczył-byc moze to własnie podcielo im skrzydła-nie nasz problem w kazdym razie, choc uważam że przy obecnej formie jesli przyjdzie grac Polfie o miejsca 9-12 będzie bezkonkurencyjna dla rywali.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 10 lutego 2007, 21:16

No...i w domku..A wiec tak..Jak dla mnie ŁKS-ianki trochu olaly ten mecz..Jakby chcialy to wygralyby z Pabianicami wyzej,a nie...bawily sie z nimi :wink: Niby wynik byl na styku,ale mnie ten mecz nie zafascynowal..Za to 3 kwarta mi uciekla przez smski :? Bardzo dobry mecz Skoriusza i Renaty :D Zaskoczyla mnie tez pozytywnie postawa Krupy i Emilii
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 lutego 2007, 21:22

Krupa generalnie ma do nas pecha-podejrzewam ze gdyby miala powiedziec jakiego klubu nienawidzi najbardziej to ŁKS bylby absolutnie pierwszy-pomijam kwestie ciągania na trybuny ;) KMWTW
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”