Przygotowania kadry do ME 2009

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 30 sierpnia 2008, 20:15

ogolnie to wielkie graty dla calej kadry w sumie nie spodziewalem sie zwyciestwa :wink:

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 01 września 2008, 18:06

Zmiany w kadrze koszykarek, Zalesiak i Chomać w miejsce Międzik i Krysiewicz

Do dwóch zmian doszło w kadrze koszykarek, która walczy o awans do przyszłorocznych finałów Mistrzostw Europy. Miejsce Elżbiety Międzik i Edyty Krysiewicz zajęły Joanna Zalesiak i Aleksandra Chomać. Kadra aktualnie przygotowuje w Starogardzie Szczecińskim do pojedynku z Turczynkami.
Sztab szkoleniowy koszykarskiej kadry Polski koszykarek w osobach Krzysztofa Koziorowicza, Jarosława Krysiewicza i Andrzeja Nowakowskiego zdecydował się na dwie zmiany w polskiej kadrze przed kolejnymi meczami w eliminacjach do przyszłorocznych Mistrzostw Europy. Zmiany te były wymuszone urazami, których doznały Elżbieta Międzik i Edyta Krysiewicz.

- Ela Międzik ma zerwaną torebkę stawową i aktualnie nie przebywa z kadrą. Zawodniczce zalecono jeszcze dwa tygodnie przerwy, żeby noga mogła się zregenerować - powiedział Adam Greczyło, prezes drużyny UTEX ROW Rybnik, w której Międzik spędzi przyszły sezon.

Krysiewicz natomiast po meczu z Finlandią narzekała na ból w kolanie i nie wystąpiła już w spotkaniu w Bolonii przeciwko Włoszkom.

Miejsce kontuzjowanych zawodniczek w kadrze zajęły środkowa UTEX ROW Rybnik Aleksandra Chomać oraz rozgrywająca KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski Joanna Zalesiak. Obie zawodniczki są już na miejscu w Starogardzie Szczecińskim i przygotowują się z pozostałymi zawodniczkami do środowej konfrontacji z reprezentacją Turcji.

W pierwszym meczu pomiędzy tymi reprezentacjami Turczynki wygrały z Polkami 75:59. Była to jedyna porażka w dotychczasowych meczach eliminacyjnych naszych koszykarek. Ewentualny udany rewanż w konfrontacji z Turczynkami biało-czerwone praktycznie zapewnią sobie awans do Mistrzostw Europy. Turczynki z kompletem wygranych aktualnie zajmują drugie miejsce w tabeli eliminacyjnej ze stratą jednego punktu do podopiecznych Krzysztofa Koziorowicza. Nasze koszykarki mają jednak o jedno spotkanie rozegrane więcej.

www.sportowefakty.pl
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 września 2008, 18:10

Aska rozgrywajaca ? LOL :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 września 2008, 21:51

no ja już bym wolał dać PAŁKE niż CHOMAĆ.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 września 2008, 15:01

Wreszcie ktoś pomyślał o osobach, które nie mają tvp sport. Dzisiejszy mecz będzie transmitowany na itvp
http://www.itvp.pl/video.html?channel_i ... ideo=42474
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2008, 18:57

Jesteśmy na ME.

ALE:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Centra BRAK

Przyzwoite 4: Kobryn,Lecia,Wielebnowska,Jarkowska

Fajne skrzydłowe 3,2: Biba,Skobelek

Rozgrywającej BRAK!!!

My mamy tylko skrzydłowe.O ile braku centra nie było widać bo nasze czwóreczki się postarały w tym meczu a i przeciwnik nie miał klasowego.

Rozgrywanie to tragedia. Pawlak i Gajda to dwie najgorsze zawodniczki
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2008, 18:59

O ile braku centra nie było widać bo nasze czwóreczki się postarały w tym meczu a i przeciwnik nie miał klasowego

i nie zagrała najlepsza turecka zawodniczka Yilmaz

a Łabędzia niech w końcy wyp.ieprzą z TVP, bo sie tego słuchać nie da.
Ostatnio zmieniony 03 września 2008, 19:02 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 03 września 2008, 19:00

Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem :)

Mecz tragiczny. Tragiczny. Może i lepiej, że to w publicznej nie leci bo hejterzy żeńskiej koszykówki mieliby tylko więcej argumentów. Nie wiem jak to wygraliśmy. Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME. Na szczęście one dopiero za rok...

I czemu Skobel nie ma w Gdyni....
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 03 września 2008, 19:05

wazne że ten upragniony awans mamy....

ja bym w dwoch ostatnich meczach zrobil pare roszad w kadrze...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2008, 19:13

rodgers-kibic z torunia pisze:wazne że ten upragniony awans mamy....

ja bym w dwoch ostatnich meczach zrobil pare roszad w kadrze...

Zawsze można wymienić jedną skrzydłową na inną :oops: :oops: :oops: :oops:

Brak centra wyjdzie nam w innych meczach. Nie mam nic przeciw Kobryn,Lecia,Jarkowskiej czy Wielebnowskiej (najlepsza z nich) bo na 4 są OK.

Natomiast brak rozgrywającej wychodzi nam w każdym meczu.

Myśle że nie rozgrywająca Skobel widzi więcej niż nasze 1. Zresztą ja uważam że nawet lecia czy Wielebnowska widzi więcej na boisku niż nasze 1.

A Skobelek musi być za rok w Gdyni. To taka miniBiba. Krawczyk do dzieła porusz niebo i ziemie. 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 03 września 2008, 19:13

przemoe pisze:Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem :)

Mecz tragiczny. Tragiczny. Może i lepiej, że to w publicznej nie leci bo hejterzy żeńskiej koszykówki mieliby tylko więcej argumentów. Nie wiem jak to wygraliśmy. Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME. Na szczęście one dopiero za rok...

bo przez najbliższe lata jest w Poznaniu :)
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 września 2008, 19:43

co do meczu : nie mamy ani centra , ani dobrej rozgrywającej ale jesteśmy na ME ...

Mamy kilka niezlych ,,4 '' - na ,,3 '' mamy też Bibę - ale wkurzające jest to że w wielu sytuacjach to BIBA musi rozgrywać bo Pawlak czy Gajda nie potrafią nawet wyprowadzić piłki ... o asystach to juz nie wspominając...

Piekarska nie ma jeszcze doswiadczenia dużego - zresztą ona za dużo gra od kosza , a takich zawodniczek mamy od groma....

Cięzko to widze w przyszłości...

pablo84
Nowy na forum

Postautor: pablo84 » 03 września 2008, 20:04

Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME.
Właśnie żadnym. Po prostu wygrywaliśmy mecze głównie dzięki indywidualnościom albo błędom rywali i w tym nie ma żadnego przypadku. I przede wszystkim mamy w składzie niezawodną Bibrzycką.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 03 września 2008, 20:31

Łukasz-fan pisze:
przemoe pisze:Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem :)

bo przez najbliższe lata jest w Poznaniu :)

Nie no poważnie?

Krawiec nie zwykł takich okazji przepuszczać.. Dziwne..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 września 2008, 22:01

pablo84 pisze:
Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME.
Właśnie żadnym. Po prostu wygrywaliśmy mecze głównie dzięki indywidualnościom albo błędom rywali i w tym nie ma żadnego przypadku. I przede wszystkim mamy w składzie niezawodną Bibrzycką.

dokładnie !!!

Bo w wielu sytauacjach to BIBA musiała i rozgrywać i rzucac , sama wchodzić pod kosz... To po co w takim razie są rozgrywające w tej kadrze...
Nic nie wniosły do kadry...

a jeśli chodzi o podkoszowe - wszystkie miały dobre i zle fragmenty...

Brakuje stabilizacji - bo na równym poziomie gra tylko BIBA . a to za mało by liczyć sie z czołowymi drużynami...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”