Przygotowania kadry do ME 2009
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Zmiany w kadrze koszykarek, Zalesiak i Chomać w miejsce Międzik i Krysiewicz
Do dwóch zmian doszło w kadrze koszykarek, która walczy o awans do przyszłorocznych finałów Mistrzostw Europy. Miejsce Elżbiety Międzik i Edyty Krysiewicz zajęły Joanna Zalesiak i Aleksandra Chomać. Kadra aktualnie przygotowuje w Starogardzie Szczecińskim do pojedynku z Turczynkami.
Sztab szkoleniowy koszykarskiej kadry Polski koszykarek w osobach Krzysztofa Koziorowicza, Jarosława Krysiewicza i Andrzeja Nowakowskiego zdecydował się na dwie zmiany w polskiej kadrze przed kolejnymi meczami w eliminacjach do przyszłorocznych Mistrzostw Europy. Zmiany te były wymuszone urazami, których doznały Elżbieta Międzik i Edyta Krysiewicz.
- Ela Międzik ma zerwaną torebkę stawową i aktualnie nie przebywa z kadrą. Zawodniczce zalecono jeszcze dwa tygodnie przerwy, żeby noga mogła się zregenerować - powiedział Adam Greczyło, prezes drużyny UTEX ROW Rybnik, w której Międzik spędzi przyszły sezon.
Krysiewicz natomiast po meczu z Finlandią narzekała na ból w kolanie i nie wystąpiła już w spotkaniu w Bolonii przeciwko Włoszkom.
Miejsce kontuzjowanych zawodniczek w kadrze zajęły środkowa UTEX ROW Rybnik Aleksandra Chomać oraz rozgrywająca KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski Joanna Zalesiak. Obie zawodniczki są już na miejscu w Starogardzie Szczecińskim i przygotowują się z pozostałymi zawodniczkami do środowej konfrontacji z reprezentacją Turcji.
W pierwszym meczu pomiędzy tymi reprezentacjami Turczynki wygrały z Polkami 75:59. Była to jedyna porażka w dotychczasowych meczach eliminacyjnych naszych koszykarek. Ewentualny udany rewanż w konfrontacji z Turczynkami biało-czerwone praktycznie zapewnią sobie awans do Mistrzostw Europy. Turczynki z kompletem wygranych aktualnie zajmują drugie miejsce w tabeli eliminacyjnej ze stratą jednego punktu do podopiecznych Krzysztofa Koziorowicza. Nasze koszykarki mają jednak o jedno spotkanie rozegrane więcej.
www.sportowefakty.pl
Do dwóch zmian doszło w kadrze koszykarek, która walczy o awans do przyszłorocznych finałów Mistrzostw Europy. Miejsce Elżbiety Międzik i Edyty Krysiewicz zajęły Joanna Zalesiak i Aleksandra Chomać. Kadra aktualnie przygotowuje w Starogardzie Szczecińskim do pojedynku z Turczynkami.
Sztab szkoleniowy koszykarskiej kadry Polski koszykarek w osobach Krzysztofa Koziorowicza, Jarosława Krysiewicza i Andrzeja Nowakowskiego zdecydował się na dwie zmiany w polskiej kadrze przed kolejnymi meczami w eliminacjach do przyszłorocznych Mistrzostw Europy. Zmiany te były wymuszone urazami, których doznały Elżbieta Międzik i Edyta Krysiewicz.
- Ela Międzik ma zerwaną torebkę stawową i aktualnie nie przebywa z kadrą. Zawodniczce zalecono jeszcze dwa tygodnie przerwy, żeby noga mogła się zregenerować - powiedział Adam Greczyło, prezes drużyny UTEX ROW Rybnik, w której Międzik spędzi przyszły sezon.
Krysiewicz natomiast po meczu z Finlandią narzekała na ból w kolanie i nie wystąpiła już w spotkaniu w Bolonii przeciwko Włoszkom.
Miejsce kontuzjowanych zawodniczek w kadrze zajęły środkowa UTEX ROW Rybnik Aleksandra Chomać oraz rozgrywająca KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski Joanna Zalesiak. Obie zawodniczki są już na miejscu w Starogardzie Szczecińskim i przygotowują się z pozostałymi zawodniczkami do środowej konfrontacji z reprezentacją Turcji.
W pierwszym meczu pomiędzy tymi reprezentacjami Turczynki wygrały z Polkami 75:59. Była to jedyna porażka w dotychczasowych meczach eliminacyjnych naszych koszykarek. Ewentualny udany rewanż w konfrontacji z Turczynkami biało-czerwone praktycznie zapewnią sobie awans do Mistrzostw Europy. Turczynki z kompletem wygranych aktualnie zajmują drugie miejsce w tabeli eliminacyjnej ze stratą jednego punktu do podopiecznych Krzysztofa Koziorowicza. Nasze koszykarki mają jednak o jedno spotkanie rozegrane więcej.
www.sportowefakty.pl
Wreszcie ktoś pomyślał o osobach, które nie mają tvp sport. Dzisiejszy mecz będzie transmitowany na itvp
http://www.itvp.pl/video.html?channel_i ... ideo=42474
http://www.itvp.pl/video.html?channel_i ... ideo=42474
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...
- hellraiser
- Junior
Jesteśmy na ME.
ALE:lol:
Centra BRAK
Przyzwoite 4: Kobryn,Lecia,Wielebnowska,Jarkowska
Fajne skrzydłowe 3,2: Biba,Skobelek
Rozgrywającej BRAK!!!
My mamy tylko skrzydłowe.O ile braku centra nie było widać bo nasze czwóreczki się postarały w tym meczu a i przeciwnik nie miał klasowego.
Rozgrywanie to tragedia. Pawlak i Gajda to dwie najgorsze zawodniczki
ALE:lol:
Centra BRAK
Przyzwoite 4: Kobryn,Lecia,Wielebnowska,Jarkowska
Fajne skrzydłowe 3,2: Biba,Skobelek
Rozgrywającej BRAK!!!
My mamy tylko skrzydłowe.O ile braku centra nie było widać bo nasze czwóreczki się postarały w tym meczu a i przeciwnik nie miał klasowego.
Rozgrywanie to tragedia. Pawlak i Gajda to dwie najgorsze zawodniczki

O ile braku centra nie było widać bo nasze czwóreczki się postarały w tym meczu a i przeciwnik nie miał klasowego
i nie zagrała najlepsza turecka zawodniczka Yilmaz
a Łabędzia niech w końcy wyp.ieprzą z TVP, bo sie tego słuchać nie da.
Ostatnio zmieniony 03 września 2008, 19:02 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem
Mecz tragiczny. Tragiczny. Może i lepiej, że to w publicznej nie leci bo hejterzy żeńskiej koszykówki mieliby tylko więcej argumentów. Nie wiem jak to wygraliśmy. Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME. Na szczęście one dopiero za rok...
I czemu Skobel nie ma w Gdyni....
Mecz tragiczny. Tragiczny. Może i lepiej, że to w publicznej nie leci bo hejterzy żeńskiej koszykówki mieliby tylko więcej argumentów. Nie wiem jak to wygraliśmy. Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME. Na szczęście one dopiero za rok...
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
- hellraiser
- Junior
rodgers-kibic z torunia pisze:wazne że ten upragniony awans mamy....
ja bym w dwoch ostatnich meczach zrobil pare roszad w kadrze...
Zawsze można wymienić jedną skrzydłową na inną
Brak centra wyjdzie nam w innych meczach. Nie mam nic przeciw Kobryn,Lecia,Jarkowskiej czy Wielebnowskiej (najlepsza z nich) bo na 4 są OK.
Natomiast brak rozgrywającej wychodzi nam w każdym meczu.
Myśle że nie rozgrywająca Skobel widzi więcej niż nasze 1. Zresztą ja uważam że nawet lecia czy Wielebnowska widzi więcej na boisku niż nasze 1.
A Skobelek musi być za rok w Gdyni. To taka miniBiba. Krawczyk do dzieła porusz niebo i ziemie.

- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
przemoe pisze:Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem
bo przez najbliższe lata jest w Poznaniu
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
-
koszykarz
co do meczu : nie mamy ani centra , ani dobrej rozgrywającej ale jesteśmy na ME ...
Mamy kilka niezlych ,,4 '' - na ,,3 '' mamy też Bibę - ale wkurzające jest to że w wielu sytuacjach to BIBA musi rozgrywać bo Pawlak czy Gajda nie potrafią nawet wyprowadzić piłki ... o asystach to juz nie wspominając...
Piekarska nie ma jeszcze doswiadczenia dużego - zresztą ona za dużo gra od kosza , a takich zawodniczek mamy od groma....
Cięzko to widze w przyszłości...
Mamy kilka niezlych ,,4 '' - na ,,3 '' mamy też Bibę - ale wkurzające jest to że w wielu sytuacjach to BIBA musi rozgrywać bo Pawlak czy Gajda nie potrafią nawet wyprowadzić piłki ... o asystach to juz nie wspominając...
Piekarska nie ma jeszcze doswiadczenia dużego - zresztą ona za dużo gra od kosza , a takich zawodniczek mamy od groma....
Cięzko to widze w przyszłości...
Łukasz-fan pisze:przemoe pisze:Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem
bo przez najbliższe lata jest w Poznaniu
Nie no poważnie?
Krawiec nie zwykł takich okazji przepuszczać.. Dziwne..
-
koszykarz
pablo84 pisze:Właśnie żadnym. Po prostu wygrywaliśmy mecze głównie dzięki indywidualnościom albo błędom rywali i w tym nie ma żadnego przypadku. I przede wszystkim mamy w składzie niezawodną Bibrzycką.Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME.
dokładnie !!!
Bo w wielu sytauacjach to BIBA musiała i rozgrywać i rzucac , sama wchodzić pod kosz... To po co w takim razie są rozgrywające w tej kadrze...
Nic nie wniosły do kadry...
a jeśli chodzi o podkoszowe - wszystkie miały dobre i zle fragmenty...
Brakuje stabilizacji - bo na równym poziomie gra tylko BIBA . a to za mało by liczyć sie z czołowymi drużynami...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”