Margo Dydek już w Stanach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Margo Dydek już w Stanach

Postautor: Hersi » 11 maja 2005, 07:34

Obserwujący poniedziałkowy trening Connecticut Sun kibice mieli duży ubaw patrząc, jak nowa koszykarka zespołu bez większego wysiłku blokuje rzuty koleżanek, nie odrywając nawet stóp od parkietu. Małgorzata Dydek (31 l.) zaledwie kilka dni po zdobyciu z Lotosem ósmego z rzędu mistrzostwa Polski pojawiła się na zajęciach nowego zespołu.

- Jestem bardzo szczęśliwa i podekscytowana - powiedziała Margo oblegającym ją kibicom i dziennikarzom. - To znakomity zespół, który w zeszłym sezonie doszedł do finału WNBA. Mój cel to doprowadzić go jeszcze dalej!

- Margo była zmęczona po podróży, ale mimo to zrobiła dokładnie takie wrażenie, jakiego się spodziewałem - chwalił Polkę trener Connecticut, Mike Thibault.

A lokalne media prześcigają się w analizach nowych możliwości jakie stoją przed zespołem, dzięki pozyskaniu koszykarki, która w trakcie 7 sezonów w WNBA miała 1520 zbiórek i 655 bloków (rekord ligi).

autor: Michał Chojecki Super Express

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 11 maja 2005, 11:09

zapowiada się udany sezon dla naszej Królowej bloków :lol:
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 11 maja 2005, 14:39

Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 11 maja 2005, 16:27

MARAS pisze:Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA :lol: :lol:

:D Hehehe rozbawiłeś mnie gdyby Dydek grała w TBL w takim wymiarze czasowym jak ona, to ze swoją ilością bloków mogła by sie Reda schowac w kąt sali i płakać :twisted:
Lądy i morza przemierzam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 11 maja 2005, 17:20

Daniello pisze:
MARAS pisze:Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA :lol: :lol:

:D Hehehe rozbawiłeś mnie gdyby Dydek grała w TBL w takim wymiarze czasowym jak ona, to ze swoją ilością bloków mogła by sie Reda schowac w kąt sali i płakać :twisted:

I tu się mylisz. Jeśli wziąć stosunek czasu spędzonego na parkiecie do ilości bloków to i Pałka i Jankowska zostawiają Dydek daleko w tyle. (źródło: http://www.plkk.pl/stat.asp?s=27&r=EK4 )

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 11 maja 2005, 18:35

A jak dla mnie to niech Margo sobie tam jedzie i już więcej nie wraca :lol: :!: :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 maja 2005, 19:23

tak jest :!: jedyne czym byc moze M.Dydek przewyzsza Rede to gra w ataku.... akurat czego jak czego ale pozycji Redy jako najlepiej broniacej zawodniczki ligi nie podwazajmy.
reloaded :]

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 11 maja 2005, 19:58

Waldi pisze:
Daniello pisze:

I tu się mylisz. Jeśli wziąć stosunek czasu spędzonego na parkiecie do ilości bloków to i Pałka i Jankowska zostawiają Dydek daleko w tyle. (źródło: http://www.plkk.pl/stat.asp?s=27&r=EK4 )

zapomniałem wspomieć o ważnym aspekcie Dydek ma wyrobioną taką pozycję w koszykarskim środowisku i jest taką gwiazdą, ze na polskich parkietach nie musi tego co sezon udowadniać :) wiec pozostaje sie tylko cieszyć ze Pałka perspektywiczna dziewczyna coraz lepiej sobie pogrywa, reprezentacja czeka. Margo udowadnia swój prymat w tej specjalności na boiskach najlepszej ligi Swiata :!: tyle w temacie.
Pozdrawiam.
Lądy i morza przemierzam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 11 maja 2005, 20:38

Ale ja przytoczyłem statystyki w odpowiedzi na Twoje zdanie, a nie w odpowiedzi na Twoje myśli 8) :lol:
Także tyle w tym temacie.

pozdrowienia :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 maja 2005, 22:15

Mytek pisze:(...)
tak jest :!: jedyne czym byc moze M.Dydek przewyzsza Rede to gra w ataku.... akurat czego jak czego ale pozycji Redy jako najlepiej broniacej zawodniczki ligi nie podwazajmy.

A ja tam ZDECYDOWANIE podważę :) Każda ocenna klasyfikacja ma tę cechę, że opinii o jej słuszności może być wiele. Moim zdaniem najlepszym obrońcą... w sumie obrończynią (hehe)... w naszej lidze jest Dzidka Mądra. Ale nie będę się zagłębiał w argumentowanie ;)

Co do porównywania umiejętności Redy i Ptysia... hmmmm... apeluję jednak o trochę rozsądku ;) Może jeszcze gra Redy w obronie przeciwko wysokim, małoruchliwym rywalkom stoi na dość wysokim poziomie, ale przecież wystarczy, że ktoś jest szybki, ma rzut z półdystansu i potrafi trochę "pokręcić" pod koszem... widziałem co Agnieszka Szott wyprawiała z wysokimi AZSu i proszę mi nie mówić, że Reda jest NAJLEPIEJ broniącą zawodniczką ligi. Proszę sobie tylko na przykład wyobrazić Redę broniącą przeciw na przykład Karli z Pabianic ;) Nie ta pozycja... ale jeśli ktoś pisze, że jest to NAJLEPIEJ broniąca zawodniczka CAŁEJ ligi, to niech sobie w takim razie poradzi z KAŻDYM w tej lidze ;)

Fragment, że "być może" Ptyś przewyższa Redę w grze w ataku... hihi... to nie jest trudne, jeśli chodzi o zawodniczkę, która dostając niekryta piłkę dwa metry od kosza, nawet nie spojrzy w jego stronę, a tylko tę piłkę zaraz komuś odrzuca... o konieczności kilkukrotnego dobijania piłki z pod samego kosza nie wspomnę.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”