Obserwujący poniedziałkowy trening Connecticut Sun kibice mieli duży ubaw patrząc, jak nowa koszykarka zespołu bez większego wysiłku blokuje rzuty koleżanek, nie odrywając nawet stóp od parkietu. Małgorzata Dydek (31 l.) zaledwie kilka dni po zdobyciu z Lotosem ósmego z rzędu mistrzostwa Polski pojawiła się na zajęciach nowego zespołu.
- Jestem bardzo szczęśliwa i podekscytowana - powiedziała Margo oblegającym ją kibicom i dziennikarzom. - To znakomity zespół, który w zeszłym sezonie doszedł do finału WNBA. Mój cel to doprowadzić go jeszcze dalej!
- Margo była zmęczona po podróży, ale mimo to zrobiła dokładnie takie wrażenie, jakiego się spodziewałem - chwalił Polkę trener Connecticut, Mike Thibault.
A lokalne media prześcigają się w analizach nowych możliwości jakie stoją przed zespołem, dzięki pozyskaniu koszykarki, która w trakcie 7 sezonów w WNBA miała 1520 zbiórek i 655 bloków (rekord ligi).
autor: Michał Chojecki Super Express
Margo Dydek już w Stanach
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
MARAS pisze:Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA![]()
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)
Daniello pisze:MARAS pisze:Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA![]()
Hehehe rozbawiłeś mnie gdyby Dydek grała w TBL w takim wymiarze czasowym jak ona, to ze swoją ilością bloków mogła by sie Reda schowac w kąt sali i płakać
I tu się mylisz. Jeśli wziąć stosunek czasu spędzonego na parkiecie do ilości bloków to i Pałka i Jankowska zostawiają Dydek daleko w tyle. (źródło: http://www.plkk.pl/stat.asp?s=27&r=EK4 )
Waldi pisze:Daniello pisze:MARAS pisze:Królowa bloków to jest Reda! Dydkowa w Polsce nie umie juz tak dobrze blokowac jak w USA![]()
Hehehe rozbawiłeś mnie gdyby Dydek grała w TBL w takim wymiarze czasowym jak ona, to ze swoją ilością bloków mogła by sie Reda schowac w kąt sali i płakać
I tu się mylisz. Jeśli wziąć stosunek czasu spędzonego na parkiecie do ilości bloków to i Pałka i Jankowska zostawiają Dydek daleko w tyle. (źródło: http://www.plkk.pl/stat.asp?s=27&r=EK4 )
zapomniałem wspomieć o ważnym aspekcie Dydek ma wyrobioną taką pozycję w koszykarskim środowisku i jest taką gwiazdą, ze na polskich parkietach nie musi tego co sezon udowadniać
Pozdrawiam.
Lądy i morza przemierzam
Mytek pisze:(...)
tak jestjedyne czym byc moze M.Dydek przewyzsza Rede to gra w ataku.... akurat czego jak czego ale pozycji Redy jako najlepiej broniacej zawodniczki ligi nie podwazajmy.
A ja tam ZDECYDOWANIE podważę
Co do porównywania umiejętności Redy i Ptysia... hmmmm... apeluję jednak o trochę rozsądku
Fragment, że "być może" Ptyś przewyższa Redę w grze w ataku... hihi... to nie jest trudne, jeśli chodzi o zawodniczkę, która dostając niekryta piłkę dwa metry od kosza, nawet nie spojrzy w jego stronę, a tylko tę piłkę zaraz komuś odrzuca... o konieczności kilkukrotnego dobijania piłki z pod samego kosza nie wspomnę.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”