Ałgaja pisze:basket75 pisze: Co do Stankovic, to owszem solidna zawodniczka ale raczej średnia europejska półka. Już sam fakt, że przed tym zakończonym sezonem tak na serio to najlepsza i najpoważniejszą ofertę miała tak na prawdę ponownie z Bydgoszczy...która do elity ekip kk w Europie jednak się nie zalicza (i sportowo i finansowo)...też jednak o czymś świadczy.
To dla mnie dziwne. Moim zdaniem to jest bardzo dobra europejska centerka i do tego nadal młoda. Na pewno najlepsza podkoszowa europejka jaką mieliśmy w tym sezonie w lidze, niemniej to może oczywiście nie być wyznacznikiem niczego, ale jakby zaczęła się zastanawiać ile europejek na jej pozycji od niej wyżej cenię to raczej nie dobiłabym do dziesięciu nazwisk.
Ja też się dziwiłem, jednak zorientowałem się w pewnym momencie, że blefowano przed tym sezonem z tymi ponoć super ofertami dla Dragany z kilku zagranicznych klubów...(coś jak z Zoll i niby ofertą z Turcji). Dragana dostała swoja podwyżkę w Artego i dalej tu gra. Kwestia tego co dalej?
Tak na szybko...13 moim zdaniem lepszych od niej zawodniczek, a znalazłbym jeszcze kilkanaście kolejnych nazwisk (wiadomo, w spisie dałem tylko prawdziwe Europejki, a nie różne "naturalizowane" zawodniczki z USA itp):
Maria VAADEVA - Rosja - (UMMC Ekaterinburg),
Sandrine GRUDA - Francja - (Familia Schio),
Eva LISEC - Słowenia - (Familia Schio),
Tatiana VIDMER - Rosja - (Dynamo Kursk),
Elodie GODIN - Francja - (Bourges Basket),
Emma MEESEMAN - Belgia - (UMMC Ekaterinburg),
Tina JOVANOVIC - Serbia - (Sopron),
Marija REZAN - Chorwacja - (USK ZVVZ Praga),
Alexia CHARTERAU - Francja - (Bourges Basket),
Christelle DIALLO - Francja - (ESBVA-LM),
Helena CIAK - Francja - (Basket Lattes),
Petra KULICHOVA - Czechy - (Botas SK),
Kseniia TIKHONENKO - Rosja - (Nadezhda Orenburg)