Tedan pisze:(......) A tu cichaczem coś takiego.
Odnośnie terminów zgłaszania czy też kupowanie dzikich kart się nie wypowiadam bo ich nie znam. Mówię tylko, że BI SA i GTK to dwa różne kluby i nie było nie jest na chwilę obecną inaczej.
Sprawa jest na tyle dość ciekawa, iż ciekawi mnie skąd ten zespół ma pieniądze na gra w e-klasie, skoro takie zespoł jak Pabianice miał problem uzbierania funduszów. Poprostu ta sprawa śmierdzi, jak nasze trawniki na wiosne.
skąd GTK ma kasę? Ci sami sponsorzy co są w BI SA (Lotosie) nic w tym dziwnego ani sprzecznego, a tym bardziej złego. Chcą wyłożyć dodatkowo kasę na drugi klub to im wolno.
Śmierdzieć to najwyżej może jedna sprawa TERMINY, nic więcej.
koszykarz pisze:
MUKS i INEA to dwa różne kluby - a w GDYNI chcą NAGLE TEŻ ZROBIĆ DWA różne kluby .... ...
przeczytasz w końcu kto co ma do powiedzenia, a nie będzie powielał bzdur? żadne nagle i żadne zrobić dwa kluby, to były i są nadal dwa odrębne kluby, a jeśli się dalej upierasz to poproszę przykłady na to najlepiej jakieś zapisy prawne i sądowe.
Rozumiem niechęć do Gdyni ale jak coś jest białe to nie rób z tego czarnego ok?
TEDAN i paulo2907 i co z tego, że w obu przypadkach na stanowiskach są CI sami panowie i że są powiązania? mogą mieć ile chcą klubów i ładować w nie tyle pieniędzy ile chcą.
Dziś w Krakowie założe klub Krakowski Basket kupie dziką kartę i na (wice)prezesa powołam Mięttę i jeśli tego przepisy nie zabraniają to nim będzie u mnie i zarówno w TSie.
i jeszcze do paulo2907:
proszę cię nie komentuj sprawy w taki sposób:
Co z tego, że inne NIP-y i REGON-y, skoro tutaj taki kwiatek?
no tak się składa "kolego" że te NIPy, REGONy i KRSy to ważniejsze są niż te kwiatki czy to ci się podoba czy nie. Są to dane sądowe gospodarcze, które mają bardzo duże znaczenie.
mnie nie interesuje co się za tym kryje. Interesuje mnie tylko skąd nagle oburzenie tym, ze GTK chce grać w e-klasie? nie słyszałem do tej pory żadnych słów oburzenia, że GTK i BI SA ma osobowe czy też kapitałowe powiązania. Czyżbyście przez te wszystkie lata uważali, że GTK to rezerwy BI SA i nigdy nie mogą sportowo awansować do e-klasy? No to przykro mi, że powszechnie uważana za rezerwy drużyna okazała się całkiem odrębnym klubem.
tak teraz przeglądnąłem jeszcze raz zapisy KRSu i zwróciłem uwagę na formę prawną obu podmiotów, które mogą wiele wyjaśnić dlaczego zawodniczki mogły grać tu i tu.
BI SA to spółka akcyjna
GTK to związek sportowy