TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

swatch
Amator

Postautor: swatch » 21 sierpnia 2008, 00:06

Tedan pisze:
GDYŃSKIE TOWARZYSTWO KOSZYKÓWKI (GTK) Gdynia
81-538 Gdynia, ul. Olimpijska 5
tel/fax (58) 622 17 25, 662 65 75; e-mail: biuro@lotosgdynia.pl
Hala sportowa: Gdynia, ul. Olimpijska 5
Osoba do kontaktu: M.Kicior tel. 602 716 610; M.Krawczyk tel. 602 716 483

To znajduje sie na stronie PZKosza...i bledow w tym zadnych nie ma. Jako osobe do kontaktu to mozna podac kazdego.

Oficjalnie to(jezli ktos by chcial znac prezesa GTK itp) :

GTK Gdynia
Dane kontaktowe
Adres: ul. Olimpijska 5, 81-538 Gdynia
Telefony: 0-58 622 1725, 0-58 622 7271
E-mail: b.witkowski@vbw.pl
Zarząd
Bogusław Witkowski - Prezes Zarządu
Mieczysław Krawczyk - Dyrektor Klubu

GTK i Lotos to oddzielne klube, ktore sa jednak "bardzo powiazane". A jezeli sie doszukujecie jakis bledow prawnych itp, to na pewno ich nie znajdziecie(albo bedzie bardzo ciezko) ;)

I przypominam, ze znowu zboaczyli wszyscy z rozmowy o TRANSFERACH , o ktorych powinna byc mowa w tym temacie;)
^^

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 21 sierpnia 2008, 00:25

hellraiser pisze:To defakto tak jakbyśmy przejęli finansowanie SMSu.
Co my dobre wujki jesteśmy????

Ostatnio czytałem, że Grupa Lotos wypracowała duży zysk za poprzedni kwartał, więc sobie możecie pozwolić ;)

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 21 sierpnia 2008, 07:25

koszykarz pisze:
MARAS pisze:Ja też nie znam takiego klubu! Może dostał dziką karte w tym sezonie?? :lol: :lol: :lol:

A swoją drogą jeśli już przytaczasz jakieś porównania do poznańskich klubów to raczej jest to chybione. Ponieważ AZS i MUKS to zupełnia dwa inne kluby i nijak ma sie to porównanie do Lotosu i jego rzekomych rezerw kryjących sie pod nazwą GTK.
Więcej na przyszlość lepiej nie porównuj jak wogólnie nie wiesz jak sie ma sprawa!

no własnie !!!

MUKS i INEA to dwa różne kluby - a w GDYNI chcą NAGLE TEŻ ZROBIĆ DWA różne kluby .... ...

PS. INEA AZS POZNAŃ - czy tak lepiej ? 8)

Mnie to akurat nie śmieszy, zdecydowanie lepiej bo już myślałem, że nam konkurencja wyrosła, jak już się wypowiadasz to zastanów się co piszesz.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 sierpnia 2008, 07:42

qBK pisze:

Ostatnio czytałem, że Grupa Lotos wypracowała duży zysk za poprzedni kwartał, więc sobie możecie pozwolić ;)

To zamiast GTK ja wole LL. :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 21 sierpnia 2008, 08:40

Tedan pisze:(......) A tu cichaczem coś takiego.
Odnośnie terminów zgłaszania czy też kupowanie dzikich kart się nie wypowiadam bo ich nie znam. Mówię tylko, że BI SA i GTK to dwa różne kluby i nie było nie jest na chwilę obecną inaczej.

Sprawa jest na tyle dość ciekawa, iż ciekawi mnie skąd ten zespół ma pieniądze na gra w e-klasie, skoro takie zespoł jak Pabianice miał problem uzbierania funduszów. Poprostu ta sprawa śmierdzi, jak nasze trawniki na wiosne.

skąd GTK ma kasę? Ci sami sponsorzy co są w BI SA (Lotosie) nic w tym dziwnego ani sprzecznego, a tym bardziej złego. Chcą wyłożyć dodatkowo kasę na drugi klub to im wolno.

Śmierdzieć to najwyżej może jedna sprawa TERMINY, nic więcej.

koszykarz pisze:
MUKS i INEA to dwa różne kluby - a w GDYNI chcą NAGLE TEŻ ZROBIĆ DWA różne kluby .... ...

przeczytasz w końcu kto co ma do powiedzenia, a nie będzie powielał bzdur? żadne nagle i żadne zrobić dwa kluby, to były i są nadal dwa odrębne kluby, a jeśli się dalej upierasz to poproszę przykłady na to najlepiej jakieś zapisy prawne i sądowe.

Rozumiem niechęć do Gdyni ale jak coś jest białe to nie rób z tego czarnego ok?

TEDAN i paulo2907 i co z tego, że w obu przypadkach na stanowiskach są CI sami panowie i że są powiązania? mogą mieć ile chcą klubów i ładować w nie tyle pieniędzy ile chcą.

Dziś w Krakowie założe klub Krakowski Basket kupie dziką kartę i na (wice)prezesa powołam Mięttę i jeśli tego przepisy nie zabraniają to nim będzie u mnie i zarówno w TSie.

i jeszcze do paulo2907:

proszę cię nie komentuj sprawy w taki sposób:
Co z tego, że inne NIP-y i REGON-y, skoro tutaj taki kwiatek?

no tak się składa "kolego" że te NIPy, REGONy i KRSy to ważniejsze są niż te kwiatki czy to ci się podoba czy nie. Są to dane sądowe gospodarcze, które mają bardzo duże znaczenie.

mnie nie interesuje co się za tym kryje. Interesuje mnie tylko skąd nagle oburzenie tym, ze GTK chce grać w e-klasie? nie słyszałem do tej pory żadnych słów oburzenia, że GTK i BI SA ma osobowe czy też kapitałowe powiązania. Czyżbyście przez te wszystkie lata uważali, że GTK to rezerwy BI SA i nigdy nie mogą sportowo awansować do e-klasy? No to przykro mi, że powszechnie uważana za rezerwy drużyna okazała się całkiem odrębnym klubem.

tak teraz przeglądnąłem jeszcze raz zapisy KRSu i zwróciłem uwagę na formę prawną obu podmiotów, które mogą wiele wyjaśnić dlaczego zawodniczki mogły grać tu i tu.

BI SA to spółka akcyjna
GTK to związek sportowy
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 sierpnia 2008, 09:06

qBK pisze:

podsumowując : zarówno za LOTOSEM jak i drużyną rezerw - GTK GDYNIA - stoi jedna osoba - MIECZYSŁAW KRAWCZYK ......

być moze to jest jednak ,,kaczka dziennikarska '' z tą grą rezerw w e-lidze - bo przeciez to jest po prostu niemozliwe i sprzeczne...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 sierpnia 2008, 09:10

koszykarz pisze:
qBK pisze:

podsumowując : zarówno za LOTOSEM jak i drużyną rezerw - GTK GDYNIA - stoi jedna osoba - MIECZYSŁAW KRAWCZYK ......

zacznij czytać to, co piszą inni, bo powooli nudne robi się tłumaczenie Tobie tego wszystkiego. Mieciu może być sobie prezesem/dyrektorem/innym decydentem w każdym klubie jaki sobie wymysli naraz. amen. nie zmienisz tego. i to wcale nie znaczy, że te drużyny automatycznie będą JEDNYM klubem ...

miłego dnia

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 21 sierpnia 2008, 09:11

koszykarz pisze:podsumowując : zarówno za LOTOSEM jak i drużyną rezerw - GTK GDYNIA - stoi jedna osoba - MIECZYSŁAW KRAWCZYK ......

naprawdę masz jakieś kompleksy wobec tej Gdyni? ignorujesz specjalnie czy z niewiedzy?

GTK to żadna rezerwa. to odzielny klub. GTK to nie rezerwa Lotosu bo taki klub jak Lotos to nawet nie istnieje :)) jak już coś to BI SA.

Można mieć zastrzeżenia czy to fair ,że Mecio zasiada tu i tu ale jeśli on stworzył oba podmioty to tak jak zwykły Kowalski może mieć 2 3 a nawet 10 firm byleby tylko nie były potrzebne do łamania prawa. Jeśli prawo PzKosz nie zabrania gry w PLKK klubom powiązanym osobowo i być może kapitałowo (jest ktoś w stanie napisać czyim kapitałem dyspnuje GTK? ) to takie prawo ma.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 sierpnia 2008, 09:15

GTK nie będzie grało w FGE i to jest pewne :!: :!: Więc współczuję tym, którzy wierzą w te brednie..
Po co nam drugi klub w ekstraklasie :?: :?: I taka prośba: niektórzy niech lepiej przystopują... kolego Koszykarzu.. :lol: :lol:
Gratuluję pomysłu autorom tej plotki, zapewne chcieli skutecznie dobić Lotos.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2008, 09:17 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 sierpnia 2008, 09:17

Marco napisz wprost-jak przeciwnik chce być idiotą i zamiast klubu który zdystansuje Wisłę i powalczy o dużo Eurolidze chce mieć skład nieco słabszy od Wisły i powalczyć o wyjście z grupy oraz utrzymywać dla przyjemności zespół w ekstraklasie ,TO CZEMU MIELIBYŚMY MU PRZESZKADZAĆ.

Mam jednak nadzieje że chytry plan Krawczyka się nie uda.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 sierpnia 2008, 09:19

hellraiser pisze:

Nie uda się, bo Prezes nie ma nawet takiego planu :!: To wszystko to totalna bzdura :!: GTK nie będzie grało w FGE :!: :!:
ObrazekObrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 sierpnia 2008, 10:18

hhe rzymi ty jestes z Gdyni tak ? w sumei wiesz jak bym byl fanem Lotosu to chyba chcialbym 2 druzyny z Gdyni w lidze bo to jednak jest lepsze dla Lotosu i nie wazne czy to zaplecze Lotosu czy nie ...ale raczej w tym drugim klubie graly by chyba polki czyz nie? no to ja bym byl uradowany ze ogrywaja sie w elidze zdobywaja doswiadczenie i zawsze latwiej wziasc jakies odkrycie sezonu z tej druzyny do Lotosu ale no coz to tylko taki maly aspekt dotyczacy twojej wypowiedzi ze nei chcesz 2 klubow z Gdyni w elidze
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 sierpnia 2008, 10:25

Tak, masz rację z tym wszystkim i pewnie grałyby tam tylko Polki.. Ale Hell już pisał, że to za duże koszty. A poza tym GTK nawet nie mogłoby grać w ekstraklasie.
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 sierpnia 2008, 10:32

rzymi pisze:
hellraiser pisze:

Nie uda się, bo Prezes nie ma nawet takiego planu :!: To wszystko to totalna bzdura :!: GTK nie będzie grało w FGE :!: :!:

więc po co ktos rozsiewa takie bzdury - jesli to jest plotka....

Niepotrzebnie dochodzi potem do wielu zgrzytów -także i tutaj - a i na pewno nie pomaga to Lotosowi..... .

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 sierpnia 2008, 10:43

koszykarz pisze:
rzymi pisze:
hellraiser pisze:

więc po co ktos rozsiewa takie bzdury - jesli to jest plotka....

Niepotrzebnie dochodzi potem do wielu zgrzytów -także i tutaj - a i na pewno nie pomaga to Lotosowi..... .

Dlaczego mnie o to pytasz :?: Sam chciałbym wiedzieć :!: Zapewniam, że nikt z Gdyni nie puścił tej plotki. Artykuł ukazał się na stronie SKWK.pl, więc spytaj ich z jakiego źródła mieli takie informacje.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”