TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 25 września 2008, 19:50

Mozarthio pisze:paulo ale co ma przypadek Gali czy ADF do przykladu Mieloszynskiej ? czasem wydaje mi sie ze ty jestes albo Darią albo przesem naszego klubu ze wypowiadasz sie i porownujesz te historie...prawda jest taka ze jest cos na rzeczy ale szczegolwo nikt z kibicow nie zna i tyle ...

a jak juz kolego piszesz ze ADF i Wisla rozwiazly kontrakt za porozumieniem stron to chyba jest to cos zupelnie innego co ? jak sama nazwa wskazuje zgoda byla po obu stronach

z Galą to sie nei wypowiadam wiecej info znajdziesz u Matrixa z Torunia on sie tym zajmuje doglebnie :)

a co do Darii podejrzewam ze byl jakis niefortunny zapis no i ktos musial jakas luczke wykorzystac ...

a takie moje prywatne zdanie na ten temat jesli bylo tak ze Daria uciekla do CCC bo liczyla na kadre i uwazala ze tam lepiej bedzie sie rozwijala no to sorki popelnila duzy blad ale inaczej rzecz mowiac skoro w 2007 mowila ze zdecydowala sie na tecze bo tu jest mloda perspektywiczna druzyna to co zrobila? odeszla od tej mlodej druzyny gdyby zostala...gwarantowane by bylo w 70 % ze bedziemy sie bic o 6-ke....coz jak neiwiadomo o co chdozi to o pieniadze chodzi i tyle :)

To ja odpowiem cytatem - artykuł z elka.pl (18.05.2008):
Potwierdziły się wcześniejsze spekulacje co do przyszłorocznych startów Darii Mieloszyńskiej. Jedna z najlepszych koszykarek Dudy PWSZ Leszno postanowiła zmienić barwy klubowe i w przyszłym sezonie będzie już reprezentować drużynę CCC Polkowice.
- Szkoda, ale nie rozdzieramy szat – mówi Zbigniew Król, wiceprezes klubu. Nikogo nie można zatrzymywać na siłę. Prezes nie ukrywa, że w klubie spodziewano się takiej sytuacji. – Będziemy z trenerem szukać nowej zawodniczki na miejsce Didi. Jest kilka nazwisk, do których się przymierzamy. Będziemy rozmawiać z reprezentantkami Polski po powrocie kadry narodowej z Chin – dodaje.

Czy więc klub nie wyraził choćby w ten sposób (pomijam już czysto papierowy formalizm) zgody na jej odejście?? :) Najłatwiej zawsze powiedzieć, że coś jest na rzeczy, ale nie wiadomo co... Skoro Tęcza nie miała żadnych zastrzeżeń, to znaczyłoby, że wasi działacze poszli na jakiś tajny układ z Polkowicami i samym Koziorowiczem - Mieloszyńska do CCC, a w zamian za to Krysiewicz asystentem selekcjonera kadry. Daję głowę, że gdybym teraz tego nie napisał, ktoś wylansowałby taką "jedynie słuszną wersję wydarzeń", oczywiście w sensacyjnym tonie i jak najbardziej poważnie. :lol: A dlaczego Mieloszyńska miała nie wykorzystać zapisu w umowie? Przecież po to jest umowa! Praktycznie każdy taki kontrakt zawiera opcję wcześniejszego zwolnienia przez klub w przypadku nie spełniania oczekiwań przez zawodnika/zawodniczka, ale też gdy taki zawodnik/zawodniczka otrzyma korzystniejszą dla siebie ofertę, może tą umowę rozwiązać - i najczęściej dzieje się to za porozumieniem stron. Takie zapisy chronią więc zarówno klub, gdy pracownik nie wypełnia należycie swoich obowiązków, jak i zawodnika/zawodniczkę, bo przecież od momentu podpisania kontraktu mogą zaistnieć pewne okoliczności powodujące, że chce zmienić otoczenie, a z niewolnika nie ma pracownika. Przykład ADF był o tyle nieanalogiczny, że tam z inicjatywą rozwiązania umowy wyszli działacze, a w przypadku Darii to ona znalazła atrakcyjniejszego - przynajmniej w jej przekonaniu - pracodawcę. Kończąc ten watek - pisanie o skandalu związanym z odejściem Mieloszyńskiej do Polkowic jest po prostu niepoważne. No chyba, że ktoś lubi różne spiskowe teorie, a fanów tego typu "atrakcji" jest sporo, także na tym forum. :lol:
Nawiązałem do Gali, bowiem spore zamieszanie wywołane przez kilka osób odnośnie kontraktowej bigamii tej młodej koszykarki i próba jej osądzenia lub usprawiedliwienia dała innym argument, że poprzez napisanie tutaj czegokolwiek - nawet jakby prawda znajdowała się bardzo daleko - można usiłować wmówić pozostałym forumowiczom, że tak rzeczywiście było. Jeśli fakty są niegodne z tym co myślimy, tym gorzej dla faktów...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 25 września 2008, 20:08

Sprawa Didi różni sie tym do Gali, iż Polkowice zaplacily Teczy pewna sumke i wszystko rezeszlo sie po kosciach.
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 września 2008, 20:13

sienot pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:a nie wie ktos czy w Toto-Mixie mozna obstawiać PLKK??

wiem tylko, że w Bwin 8)

sprawdzę jutro w STSie, bo mam blisko domu jeden :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 25 września 2008, 20:14

rzymi pisze:
sienot pisze:
rodgers-kibic z torunia pisze:a nie wie ktos czy w Toto-Mixie mozna obstawiać PLKK??

wiem tylko, że w Bwin 8)

Mozna w Toto-Mixie i w Milenium.
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 września 2008, 20:15

bartas pisze:
rzymi pisze:
sienot pisze:

wiem tylko, że w Bwin 8)

byłem w poniedziałek w polkowickim Totomixie i zrobili wielkie oczy jak zapytałem o Polską Koszykówkę Kobiet... może muszę wybrać się tam jeszcze raz...

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 25 września 2008, 20:19

na Bwin tez nie ma bynajmniej nie bylo 1 kolejki na druga nie patrzylem :?

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 25 września 2008, 20:20

ja sie przejde do Toto - mixa jak bede mial wieksze finanse.

Tyle , ze skoro ta nasza liga taka nieprzewidywalna to nie wiem czy sie oplaca stawiac :lol: :lol:

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 25 września 2008, 20:45

Kuba pisze:
bartas pisze:
rzymi pisze:
sienot pisze:

wiem tylko, że w Bwin 8)

byłem w poniedziałek w polkowickim Totomixie i zrobili wielkie oczy jak zapytałem o Polską Koszykówkę Kobiet... może muszę wybrać się tam jeszcze raz...

Ano w poniedzialek jeszcze mieli prawo robil wielkie oczy ale wczoraj juz nie :D

a oto dowod:

http://totolotek.pl/totomix/wyniki/3_koszykowka/0__/
Obrazek

walker
Amator

Postautor: walker » 25 września 2008, 22:06

Obiecałem że nie będę już komentował sprawę pani Gali ale nie mam tyle silnej woli.Różnica miedzy tymi sprawami jest jedna tam ktoś się dogadywał a tu Ewelina udawała głupa,że niby nic się nie stało,nic nie podpisywała,póżniej że to mama podpisała,gdzieś tam jeszcze że to tylko kontrakt przedwstępny,sprawy rodzinne itd. Sorry ale wg. nie poważnie się zachowała i tyle.Kara czyli 10 000 pln(podobno) to nie jest dużo ale jednak KARA.Niech gra i się rozwija dla dobra reprezentacji i Torunia z drugiej strony to niebezpieczny precedens bo 10 000 pln to kluby za brak polki dostają.
Ciekawy jestem czy mimo wszystko nie żałuje tego trochę bo to zdarzenie ludzie(poza Toruniem,częścią Pabianic i zdefiniowanymi wrogami prezesa Krawczyka)odbierają negatywnie no i Oliwka pokazuje że w Gdyni można grać w wieku 18lat "parę" minut(29minut na mecz) a i do Europy chyba troszkę bliżej-chyba że woli być "blisko domu" 8) 8) :D
AG

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 26 września 2008, 00:18

walker pisze:Oliwka pokazuje że w Gdyni można grać w wieku 18lat "parę" minut(29minut na mecz) a i do Europy chyba troszkę bliżej-chyba że woli być "blisko domu" 8) 8) :D

Niech gra puki Amerykanki was nie zasilą 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 26 września 2008, 07:16

Tedan pisze:
walker pisze:Oliwka pokazuje że w Gdyni można grać w wieku 18lat "parę" minut(29minut na mecz) a i do Europy chyba troszkę bliżej-chyba że woli być "blisko domu" 8) 8) :D

Oj jak Beard przyjedzie to wiele nie zmieni. Dalej dwie Polki na parkiecie biegać muszą.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walker
Amator

Postautor: walker » 26 września 2008, 08:05

Jak będzie tak grać to ponad 20 minut będzie miał na pewno.Zakładałem się z którymś z kolegów z Torunia o liczbę minut dla niej i dla Gali- na razie Ewelina nie wystartowała może w ten weekend :) Oliwka 29minut na mecz 8)
AG

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 września 2008, 09:20

Tomiałowicz zadziwia niczym Skobelek rok temu...

mam nadzieje że dołączy do nich Ewelina Gala :P

Idzie młodzież......

friel
Kadet

Postautor: friel » 26 września 2008, 09:43

Obstawiaj jak byś obstawiał na gorzów w tydzien zarobił byś z 10 pensji :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 września 2008, 13:35

przemoe pisze:
Tedan pisze:

Oj jak Beard przyjedzie to wiele nie zmieni. Dalej dwie Polki na parkiecie biegać muszą.

Nawet wiem jakie :lol: :lol: :lol: :Leciejewska i Pawlak...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”