Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 grudnia 2006, 16:44

ojoj zaczęly się wypominki o budżecie, wiedzialam ze wcześniej czy poźniej do tego dojdzie :lol:

cóż Marko, dla nas kibiców Wisly mistrzostwo Polski jest b.ważne!
i wydaje się,że i dla szefostwa też.
na sukcesy w Europie może jeszcze przyjdzie czas?

nikle sukcesy Omanica? ponawiam pytanie garnetta: jak dlugi staż trenerski mają Kijewski i Koziorowicz, a jaki Omanic.

a tak a sprawie czysto technicznej, to trzeba chyba pomyśleć o stworzeniu nowego tematu, bo od pewnego momentu to co tu piszemy w niewielkim stopniu dotyczy tego "co slychac w Wiśle: :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 30 grudnia 2006, 17:22

Widzę Marko ,ze nasz mecz potrwa jeszcze trochę ,dlatego postanowiłem przenieść nasz pojedynek na inny parkiet,by nie zaśmiecać naszymi wywodami forum Wisły.Na pewno znajdziesz....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 grudnia 2006, 17:25

garnett pisze:Widzę Marko ,ze nasz mecz potrwa jeszcze trochę ,dlatego postanowiłem przenieść nasz pojedynek na inny parkiet,by nie zaśmiecać naszymi wywodami forum Wisły.Na pewno znajdziesz....

alez nie mam nic przeciwko waszej wymianie poglądów na ogolnodostępnym forum, fajnie poczytać :wink:
stworzony zostanie po prostu oddzielny temat?!

edit.
temat zostal utworzony
dalsza dyskusja tutaj
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=5616
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 01 stycznia 2007, 22:03

Tak jak przypuszczałem Chamique Holdsclaw możemy spodziewać się w połowie stycznia.Jeżeli miała by być zgłoszona do Euroligi to kosztem innej naszej amerykanki.Ruch ten można wykonac do 25 stycznia.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 09:55

Holdsclaw od czwartku w Krakowie

W czwartek w samo południe ma wylądować na lotnisku w Balicach nowa zawodniczka Wisły - Chamique Holdsclaw. -To świetna zawodniczka, jej atutem jest gra na tablicach i zdobywanie punktów. Na pewno nam pomoże- tak rekomendowała swoją rodaczkę Anna DeForge.

www.wislabasket.com

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 stycznia 2007, 10:23

a mi sie wydawało ze ja juz widzialem na meczu z Polfą i z TEO. chyba ze to byla inna czarnoskora przyjaciółka naszych amerykanek.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 10:37

Marco pisze:a mi sie wydawało ze ja juz widzialem na meczu z Polfą i z TEO. chyba ze to byla inna czarnoskora przyjaciółka naszych amerykanek.

ta czarnoskóra dziewczyna to siostra Niki :wink:
i jest na każdym meczu w naszej hali.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 stycznia 2007, 10:42

ann pisze:
Marco pisze:a mi sie wydawało ze ja juz widzialem na meczu z Polfą i z TEO. chyba ze to byla inna czarnoskora przyjaciółka naszych amerykanek.

ta czarnoskóra dziewczyna to siostra Niki :wink:
i jest na każdym meczu w naszej hali.

no to wszystko jasne, z drugiej strony hali wszystko moze inaczej wygladac :)))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 15:40

Chamique Holdsclaw z ważną licencją

Już nic nie stoi na przeszkodzie aby w rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy zadebiutowała Chamique Holdsclaw.

Amerykańska gwiazda WNBA otrzymała licencję uprawniającą ją do gry na polskich parkietach i wszystko wskazuje na to, że zainauguruje swoje występy w ekipie "Białej Gwiazdy" podczas najbliższego, wyjazdowego spotkania z Nova Trading Toruń.
www.plkk.pl

Holdsclaw w Krakowie

Punktualnie o 12.20 wylądował na lotnisku w Balicach samolot z Monachium z nową koszykarką Wisły Can-Pack Chamique Holdsclaw. Prosto z lotniska zawodniczka w asyście Piotra Dunina-Suligostowskiego i Roberta Strupiechowskiego pojechała do klubu.

Dziś zmęczona trudami podróży będzie odpoczywać. Jutro natomiast czekają Holdsclaw kompleksowe badanie lekarskie.

Holdsclaw na pewno pojedzie z zespołem do Torunia, ale jej występ będzie zależał od decyzji trenera Elmedina Omanicia.

www.wislabasket.com
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2007, 18:48 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Postautor: Gość » 18 stycznia 2007, 18:49

Fajnie że już jest bardzo na nią liczę.Ann czy ksywka Niki dotyczy D.Canty?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 18:53

Anonymous pisze:Fajnie że już jest bardzo na nią liczę.Ann czy ksywka Niki dotyczy D.Canty?

tak Dominika=Niki, ewentualnie Nick :wink:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 19:09

Chamique Holdsclaw już w Krakowie

Dziś, krótko po godzinie 12 na lotnisku w Balicach wylądował samolot z Monachium z amerykańską koszykarką Chamique Holdsclaw na pokładzie. 29-letnia zawodniczka ma szansę zadebiutować w barwach Wisły już w najbliższą niedzielę.

Chamique wyleciała do Europy wczoraj, o godzinie 18 z Waszyngtonu. Po przylocie do Krakowa została przywieziona do siedziby klubu, gdzie musiała złożyć ostatnie podpisy, dzięki którym wydana została licencja na grę w polskiej lidze. Z formalnego punktu widzenia nie ma więc przeszkód by Chamique wystąpiła w Toruniu. Jutro zawodniczka przejdzie standardowe testy medyczne.

Nasza nowa zawodniczka była już raz w Polsce przy okazji wizyty reprezentacji USA. W 2005 roku grała w hiszpańskim Ras Casares Walencja, z którym Wisła Can-Pack zmierzy się w 1/8 finału Euroligi. Chamique Holdsclaw w drużynie Wisły występować będzie z numerem 8.

Obrazek

www.wislacanpack.pl

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 18 stycznia 2007, 19:22

Dominique, to Niki, Nika... ja używam jeszcze Domino...

Chamique, to Mique... TaKIE SKRóTY czasem będę używać. :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 stycznia 2007, 19:35

Wisła to najlepszy kierunek

Rozmawiał Dariusz Jaroń

W czwartek w klubie przy ulicy Reymonta zameldowała się Chamique Holdsclaw - nowa zawodniczka Wisły Can-Pack.
Dariusz Jaroń: Pierwszy raz jest Pani w Krakowie?

Chamique Holdsclaw*: W Krakowie tak, ale w Polsce już byłam. Z reprezentacją USA grałam mecze w Gdyni.

Kto zrobił pierwszy krok w sprawie Pani angażu do Wisły? Pani agent czy klub?

- Mój agent dał znać klubom, że Chamique jest gotowa do gry, i posypały się oferty. Dlaczego Wisła? Myślę, że to dla mnie najlepszy kierunek. To świetna drużyna, a dodatkowo znam dobrze trzy zawodniczki.

Które?

- Daliborkę Vilipić, Annę DeForge i Dominique Canty. Znam je z parkietów WNBA.

Rozmawiała Pani z nimi, zanim przyjęła Pani ofertę Wisły?

- Tak, zwłaszcza z Dominique. Zadawałam jej wiele pytań, wymieniłyśmy kilkanaście e-maili. Każda z nich bardzo komplementowała Wisłę, dlatego długo się nie wahałam. Myślę, że dobrze zrobiłam, a gra tutaj będzie dla mnie ciekawym doświadczeniem.

Podczas ostatniego sezonu w WNBA przytrafiły się Pani problemy zdrowotne.

- W związku z zapalenie powięzi podeszwy [grubej tkanki łącznej na podeszwie biegnącej od pięty do podstawy palców - red.] ból doskwierał mi przez cały sezon. Wreszcie po jego zakończeniu zdecydowałam się na operację. Ból ustąpił i czuję się zdecydowanie lepiej.

Oczekiwania wobec Pani są ogromne. Lubi Pani grać pod presją?

- Przyzwyczaiłam się. Odkąd pamiętam, gdziekolwiek się pojawiam, słyszę o wysokich oczekiwaniach wobec siebie. Potrzebuje trochę czasu, żeby wkomponować się w drużynę i dojść do wysokiej formy. Ten zespół już jest bardzo dobry, a ja jestem tu po to, by uczynić go jeszcze lepszym.

A czego Pani oczekuje po grze w Wiśle?

- Chcę zdobyć mistrzostwo Polski i zaprezentować się jak najlepiej w Eurolidze.

Występowała Pani w Ros Casares Walencja, drużynie, z którą Wisła zagra w 1/8 finału Euroligi. Co może Pani powiedzieć o tej drużynie?

- Grałam w Walencji przez dwa lata. Oczywiście, znam wiele zawodniczek, ale w tym sezonie zespół bardzo się zmienił. Jest wiele nowych twarzy. Znam Margo Dydek, DeLishę Milton i zawodniczki z Hiszpanii. To mocny zespół.

Na jakiej pozycji czuje się Pani najlepiej?

- Grałam już jako rzucająca, niska i silna skrzydłowa. Jestem wszechstronna, dobrze zbieram, to moje najmocniejsze strony. Pozycja nie ma dla mnie znaczenia, co mecz mogę grać na innej.

Czym oprócz koszykówki fascynuje się Chamique Holdsclaw?

- Uwielbiam muzykę, kino. Wiele czasu spędzam też z rodziną i przyjaciółmi, jestem bardzo towarzyska. Kocham podróżować, zwiedziłam prawie cały świat. Dlatego też jestem w Krakowie.

Czy zadebiutuje Pani już w najbliższy weekend?

- Jeśli trener uzna, że powinnam, to zagram. Najpierw muszę nauczyć się zagrywek zespołu, żeby nie latać po parkiecie tam i z powrotem. Jak tylko je opanuję, będę gotowa do gry.

*Chamique Holdsclaw jest koszykarką Wisły Can-Pack. To gwiazda światowego basketu i jedna z czołowych zawodniczek ligi WNBA. W 2006 roku została dołączona do WNBA All-Decade - zespołu złożonego z najlepszych zawodniczek w 10-letniej historii ligi.

www.gazeta.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 stycznia 2007, 19:50

Chcę zdobyć mistrzostwo Polski i zaprezentować się jak najlepiej w Eurolidze.

ale chyba jako maskotka.. no chyba, że Andzia dostanie szwedzki paszport :mrgreen:

a pozatym : Witamy w Kraku Miqa!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”