Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

plk_ONeal
Amator

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: plk_ONeal » 27 czerwca 2009, 12:15

Pantczak pisze:Najlepsze jest to, że Nicky podpisała kontrakt z nowym klubem już w marcu, na pytanie AZS dlaczego, odp: menadżer powiedział, że jest kryzys, większych pieniędzy z nikim nie wynegocjuje, i że trzeba teraz od razu podpisać, no i podpisała. A po finale żałowała swojej pochopnej decyzji

Eee, Azja nie jest w kryzysie, a tam za ligę sumo płacą całkiem nieźle :)
Transfer - porażka, największy żart, jaki słyszałem w tej rundzie transferowej...
Piekarska powinna pograć sobie w Jeleniej Górze :D :D :D
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 27 czerwca 2009, 15:23

Mnie tylko zastanawia jedno. Dlaczego kibice Wisły, Lotosu, Polkowic i inni tak bardzo przeżywają ten transfer? Chyba powinniście się cieszyć? Skoro Iza jest tak słaba, a Gorzów zalicza transferowe niewypały to będzie Wam łatwiej ograć tenże Gorzów :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 czerwca 2009, 15:27

tomisback pisze:Mnie tylko zastanawia jedno. Dlaczego kibice Wisły, Lotosu, Polkowic i inni tak bardzo przeżywają ten transfer? Chyba powinniście się cieszyć? Skoro Iza jest tak słaba, a Gorzów zalicza transferowe niewypały to będzie Wam łatwiej ograć tenże Gorzów :D

poprostu oceniają Izę przez pryzmat Jej wystepów na ostatnich mistrzostwach Europy....
ja życzę popularnej Kruszynie wszystkiego najlepszego w Gorzowie i pokazania niedowiarkom pełni swoich umiejętnosci....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 27 czerwca 2009, 17:22

oj oj dzisiajsie dowiedzialem ze Piekło idzie do was.... życze Gorzowowi jak najlepiej ale uważam że to będzie wtopa, może nie jestem tutaj obiektywny ael ta pani już mi rok temu podpadła swoim gwiazdorstwem. Nie oceniam jej poprzez pryzmat ME ale po tym co jej manager o niej opwoiada jaka ona wtedy była wow i wogole a po tym co pokazuje na parkietach to mamy doczynienai z 2 chyba róznymi zawodniczkami.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 27 czerwca 2009, 21:03

tomisback pisze:Mnie tylko zastanawia jedno. Dlaczego kibice Wisły, Lotosu, Polkowic i inni tak bardzo przeżywają ten transfer? Chyba powinniście się cieszyć? Skoro Iza jest tak słaba, a Gorzów zalicza transferowe niewypały to będzie Wam łatwiej ograć tenże Gorzów :D

Już ci odpowiadam.
Bo Gorzów gra w Eurolidze. Tam nie gra się po to aby sobie pograć i wyhaczyć 2-3 zwycięstwa i zająć ostatnie czy przedostanie miejsce w grupie tylko aby wyjść z grupy.Ponieważ nie wyjście z grupy może oznaczać stracenie miejsce w następnej edycji Euroligi. A kolejka chętnych jest spora.Jak widać gra w Eurolidze to nie tylko duży zaszczyt ale odpowiedzialność.

Natomiast mam wrażenie że działacze (część kibiców) z Gorzowa traktuje Euroligę jako taki troszkę lepszy Pucharek Fiba.Mamy wspaniałego trenera, poeksperymentujemy z zawodniczkami i jakoś to będzie.W Eurolidze nie ma przebacz i nikogo nie będzie chronił zapis o 2 Polkach.

Lotos Gdynia z nie najgorszym składem i bez ograniczeń z Polkami do przedostatniej kolejki walczył o wyjście z grupy.
Mówią coś takie nazwiska jak Tamane i Verameyenka. Pewien rosyjski zespół je miał plus fajne amerykanki i był współoudsajderem w nie najlepszej zeszłorocznej grupie.

Pomysł z europejskimi zawodniczkami podkoszowymi i pozaeuropejskim obwodem jest fajny pod warunkiem że
a)Ten center to ABSOLUTNY SZPIC europejski przynajmniej pokroju min. Matovic ,Milovanovic czy Stiepanowej .
ale i TO JEST MAŁO bo pomagać tej europejskiej środkowej musi bardzo dobra,ograna i silna fizycznie europejska PF .U nas była klasowa Podrug i nie zawsze było różowo.

b)ten "nieeuropejski obwód" to muszą być dynamiczne strzelby gwarantujące 15-20 pkt w meczu a nie żadna Richards.

Ja nie chce burzyć samozadowolenia z dokonanych z krystalizującego się składu działaczy z Gorzowa ale....proponuje przejrzeć składy zespołów które w zeszłym roku NIE awansowały z grupy.Tak dla otrzeźwienia bo w tej grupie jest kilka niezłych nazwisk . Mnie osobiście nie uśmiecha się stracić jedno miejsce w Eurolidze bo w działacze z Gorzowa nie znają realiów euroligowych. Bez urazy..
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 czerwca 2009, 21:54

Wiesz Hell wątpię aby trener Maciejewski był oderwany od rzeczywistości myślę że on ma pomysł na tą Euroligę
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 czerwca 2009, 22:10

friel pisze:Wiesz Hell wątpię aby trener Maciejewski był oderwany od rzeczywistości myślę że on ma pomysł na tą Euroligę

Skoro nie miał pomysłu w zeszłym roku na Puchar FIBA (przypomnę, że nadmuchane przez niego do miana nieziemskiego dream teamu Dynamo z jedną z dwóch najlepszych SF na świecie, czyli Belindą Snell, nie weszło nawet do finału tych rozgrywek), to musiałoby się wydarzyć bardzo bardzo wiele, aby teraz tą trafioną koncepcję na Euroligę posiadał. Na pewno nie z takimi rozgrywającymi i środkowymi. Pozycje 1 i 5 są kluczowe w każdym zespole, o czym nie trzeba mówić żadnemu z adeptów sztuki trenerskiej. A tymczasem obie PG takie same co w poprzednim sezonie, więc brak postępu w stosunku do Pucharu FIBA. Można zatem mówić o cofnięciu się w rozwoju. O środkowych nie ma co wspominać. Owszem, Vidacic ma całkiem niezłe CV, ale liga serbska jest cokolwiek słabsza od polskiej, do tego pewnie była takim swoistym "człowiekiem orkiestrą" w średniaku tamtejszej ligi. Na temat pani Piekarskiej nie chcę nic mówić... Delikatnie tylko zasygnalizuję, że to znaczna obniżka poziomu w porównaniu do Anosike (która podobno była przereklamowana) i Taylor. Dwie wielkie niewiadome, a w zeszłym sezonie były dwie panie o cokolwiek dobrych referencjach.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 czerwca 2009, 22:13

Widzisz puchary mają to do siebie że "Dream Team" może nie wejść do finałów przestań być typowym Polakiem i nie marudź
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009, 07:58 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 czerwca 2009, 22:24

Gdzie są bardziej typowi Polacy niż w Gorzowie? :roll: Przypomnę choćby niesamowite grzanie atmosfery przez kibiców i media w zeszłym sezonie po każdym zwycięstwie, cieszenie się z niepowodzeń innych (jeśli dobrze pamiętam, jeden z dziennikarzy to wyraził, gdy Ewka w meczu Euroligi 3 dni przed potyczką wiślaczek w Gorzowie doznała kontuzji, tutaj na forum pełno było radosnych kibiców z Gorzowa po porażkach Wisły i Lotosu w innych meczach) i maksymalne usprawiedliwianie własnych.
Poza tym popieram Hella, bo podał bardzo rozsądne i konkretne argmenty, wynikające z dużej wiedzy o europejskiej koszykówce, do czego w ogóle nie chcesz lub nie umiesz się ustosunkować...

PS. Pomyśl na drugi raz zanim naciśniesz "Wyślij" - rzeczownik oznaczający mieszkańca kraju, w którym przyszło Ci żyć piszesz z małej litery, natomiast oba człony nazwy zapożyczonej z angielskiego z dużej. Bravissimo. :roll: 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 czerwca 2009, 23:18

paulo2907 pisze:Gdzie są bardziej typowi Polacy niż w Gorzowie? :roll: Przypomnę choćby niesamowite grzanie atmosfery przez kibiców i media w zeszłym sezonie po każdym zwycięstwie,

Grzanie atmosfery ... przez kibiców którzy ostateczkie mieli jak sie później okazało swoje racje... 8)

A ja widze ze Tobie dalej sie ta "porazka" czkawką się odbija... wiec skoncz swoje mądrości prawić... bo nudzisz juz...

A z ostateczna opinia co AZS osiagnie w Eurolidze itp wstrzymajcie sie do momentu az poznamy caly skład.

Po drugie moze i hell ma jakies tam swoje racje... ale jak mamy Eurolige to nie znaczy ze spadna nam z nieba "2 bańki" które przeznaczymy na kontraktowanie zawodniczek... Budżet mamy jaki mamy !! PRAWO GRY W EURO wywalczylismy na parkiecie...

a przypominanie naszego wystepu w Pucharze FIBA jest jeszcze bardziej smieszne ;)

pzdr
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 czerwca 2009, 23:48

A wiesz Endrju...... według mnie, powyższą swoją wypowiedzią własnie potwierdziłeś takie "forumowe, gorzowskie dmuchanie w balon".
Hell, naprawdę podał ciekawe i konkretne argumenty do których możnaby kontynuować ciekawą wymianę zdań - Wasza (gorzowska odpowiedź) żadna - 10-0 dla Hella!!! Nie umiecie dyskutowac na argumenty????? :?
Paulo wskazał totalną beznadzieję w pisowni Twojego ziomka po szalu - Twoja odpowiedź to "czkawki, porażki itp."
Czy naprawdę nie można porzucić w kąt przynależności klubowej i pogadać obiektywnie???

Pozdrówki.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 czerwca 2009, 08:16

Widzisz Do mnie Argumenty Hella trafiają tylko ,że w przypadku AZS-u można je o kant popy rozbić
Nigdy po za Anosike nie szukaliśmy wielkich nazwisk taka jest filozofia klubu .
Trener jeździ ,ogląda i dokładnie ocenia co mu jest potrzebne Darek nie jest Tofikiem i na tym sporcie zna się lepiej niż ja Endrju ,Hell ,Ann itd ....
Dostał konkretny budżet do ręki i wyciśnie z niego maksimum a kibice topowych zespołów może powinni siedzieć i łapki zacierać bo może znów kogoś podkupią :)
Puchary rządzą się swoimi prawami i już pisałem ,że nawet najmocniejsza na papierze "paka" może odpaść
Co do rozgrywajek bo do argumentów trzeba jakoś się odnieść jakiś swój poziom mają dla mnie (dla trenera chyba też )
ważne jest to że realizują założenia taktyczne i potrafią błysnąć ,obie mają bardzo solidne [podstawy i dobra technikę a on wykorzystuje to na maksa .
Co do centra tu muszę się zgodzić to nie jest nic wielkiego na razie nie mogę przeboleć straty LG bo centymetry to atut nie do przecenienia ,co pokaże Izabell zobaczymy ma warunki fizyczne ,a Trener na konferencji obiecał że popchnie jej karierę
Serbka hmmm no tu nie wiele można powiedzieć trzeba zaufać Darkowi .
puki co skład jest nie kompletny poczekajcie z pluciem na zawodniczki do momentu skompletowania składu
zeszłoroczny "skopał mistrza " co będzie w tym ...poczekam zobaczę

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 czerwca 2009, 09:22

Szymon pisze:A wiesz Endrju...... według mnie, powyższą swoją wypowiedzią własnie potwierdziłeś takie "forumowe, gorzowskie dmuchanie w balon".
Hell, naprawdę podał ciekawe i konkretne argumenty do których możnaby kontynuować ciekawą wymianę zdań - Wasza (gorzowska odpowiedź) żadna - 10-0 dla Hella!!! Nie umiecie dyskutowac na argumenty????? :?
Paulo wskazał totalną beznadzieję w pisowni Twojego ziomka po szalu - Twoja odpowiedź to "czkawki, porażki itp."
Czy naprawdę nie można porzucić w kąt przynależności klubowej i pogadać obiektywnie???

Pozdrówki.

Czyli co uważasz że jak ktos nie ma budżetu na poziomie Lotosu czy Wisły to nie powinien pchać się wogóle do Euroligi ???
Bo nie skompletuje składu na miarę oczekiwań. Jakie argumenty ??
Jak Zagłębie Lubin zdobyło Mistrzostwo Polski w piłce nożnej to też miało nie przystąpić do kwalifikacji LM bo i tak wiadomo było, że nie awansuje ??

Skład na chwilę obecną mamy słaby, ale co nie znaczy że będziemy outsliderem w tych rozgrywkach.

PS moja odpowiedź o czkwawce była ripostą na docinkę odnośnie Pucharu FIBA
Skoro nie miał pomysłu w zeszłym roku na Puchar FIBA (przypomnę, że nadmuchane przez niego do miana nieziemskiego dream teamu Dynamo z jedną z dwóch najlepszych SF na świecie, czyli Belindą Snell, nie weszło nawet do finału tych rozgrywek), to musiałoby się wydarzyć bardzo bardzo wiele, aby teraz tą trafioną koncepcję na Euroligę posiadał.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 czerwca 2009, 10:07

Ja ciągle liczę na to, że oprócz tej zapowiadanej Białorusinki, pojawią się u nas jeszcze dwie zawodniczki. Z tego jedna powinna być ograną w pucharach Europejką, a druga jakąś strzelbą z USA 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 czerwca 2009, 11:15

Czyli co uważasz że jak ktos nie ma budżetu na poziomie Lotosu czy Wisły to nie powinien pchać się wogóle do Euroligi ???
Bo nie skompletuje składu na miarę oczekiwań. Jakie argumenty ??

pewnie, że powinien. niech kompletuje skłąd i gra.
tylko trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że grając w PLKK i Eurolidze trzeba mieć 10 dobrych zawodniczek, bo takie granie w dwóch rozgrywkach męczące bywa :wink: i poźniej może być płacz, jak będzie po rundzie zasadniczej 0-10 w Euro i zawalone mecze w PLKK ze średniakami.
więc podobnie jak kibice z Gorzowa liczę na to, że pan Dariusz wie co robi kompletując skład, który póki co na kolana nie powala.
a Białorusinka to może(ale nie musi) się okazać, ze to żadna z wymienianych tutaj przez nas, ale również bdb znana :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”