1 runda PO:AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-AZS Poznań 3-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 18 marca 2007, 21:29

FAN PLKK pisze:aż miło patrzeć na takie mecze to pokazuje jak liga jest równa bo przecież faworyzowanym zespołem był Gorzów min. dlatego że gra u siebie a tu wczoraj porażka a dzisiaj też niewiadomo jak bedzie i to jest to co lubie w PLKK :P

liga jest rowna... jak posledzisz troche twoja ulubiona strone to moze sie dowiesz ze te dwa zespoly byly na miejscach 4. 5. po sezonie zasadniczym i moze stad ta wyrownana walka jak widzisz reszta spotkan to wynik 2:0!

wynik obrazuje nasza (poznanska) lawe... niestety niezbyt obfita, i to jest sprawa na po sezonie! a w poznaniu? dwa zwyciestwa... i gorzow wraca do domu piechota :D
Obrazek

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 18 marca 2007, 21:36

Ach,co za mecz.Po wczorajszym meczu nie wierzyłem,że dzisiaj wygramy,ale wiedziałem że Poznanianki nie mogą tak dobrze grać przez 8 kwart w zasadzie w piatke.Tym bardziej cieszy zwycięstwo jak się spojrzy na % rzutów za 2 Poznanianek-26/33.Nie ma kogo wyróżnić bo wszystkie Gorzowianki zagrały dobrze.Zastanawiam się jak można rzucić w jednym meczu 56 pkt,a po 24 godzinach z tym samym zespołem 106.Na koniec aż sie chciało zacytować słowa pewnego komentatora-"Hej hej tu NBA"

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 18 marca 2007, 21:38

desix pisze:Zastanawiam się jak można rzucić w jednym meczu 56 pkt,a po 24 godzinach z tym samym zespołem 106.Na koniec aż sie chciało zacytować słowa pewnego komentatora-"Hej hej tu NBA"

Jak to powiedziała Ola Karpińska i Monika Sibora - "Jesteśmy kobietami, wiec jesteśmy zmienne" :P
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 marca 2007, 21:43

FAIR PLAY pisze:(...)
wynik obrazuje nasza (poznanska) lawe... niestety niezbyt obfita(...)

Nie do końca bym się zgodził... problem nie w ilości, czy nawet jakości, ale w tym, że ta ławka kompletnie w większości nieograna na poziomie ekstraklasy :? Jeśli taka zawodniczka, jak np Wdowczyk, która wogóle nie wychodziła na parkiet, nagle zaczyna grać po około 10 minut w meczu w najważniejszym punkcie sezonu, W PLAY-OFFIE, to jest to po prostu strzelanie sobie samemu w plecy. Podobnie np Agata Rafałowicz... umiejętności to nie wszystko, ważniejsze jest po prostu obycie. Wiem, że było juz to wałkowane, ale przecież i Wy wiecie, że było kilka meczy, w których wynik z góry był przesądzony i można było dać pograć tej ławce. Wychodziło to średnio... no i odbiło się, gdy jedno z ogniw pierwszego zespołu wypadło. Metody a'la Herkciany się niestety szybko mszczą.

Pozdrowionka i gratki za dobry występ w Gorzowie.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 18 marca 2007, 22:36

coraz czesciej musze sie z kolega zgadzac :D :wink: pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 18 marca 2007, 23:00

Prawdziwy strzelecki konkurs urządziły sobie koszykarki AZS-u PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. i INEI AZS Poznań. W drugim ćwierćfinałowym meczu tej pary padł bardzo wysoki wynik - 106:85, a w obu drużynach nie brakowało prawdziwych "strzelb". Wynik rozstrzygnął się dopiero w ostatnich dziesięciu minutach, w których to podopieczne Dariusza Maciejewskiego uzyskały aż dwudziestopunktową przewagę.

Kibice licznie zgromadzeni w gorzowskiej hali przy ulicy Chopina na pewno nie zawiedli się. Po wczorajszym meczu, wygranym przez poznanianki, miały być wielkie emocje i koszykarki obu ekip je dostarczyły.

Od samego początku z wielką determinacją na parkiet wyszły gospodynie. Świetnymi akcjami popisywała się Aleksandra Chomać i Agnieszka Szott. Zawodniczki miejscowego AZS-u popisywały się świetnymi rzutami oraz bardzo dobrą, ostrą obroną. W poznańskim zespole brylowały Natalia Waligórska oraz Joanna Jarkowska. Pierwsza cześć spotkania zakończyła się zwycięstwem gorzowianek 30:28.

Druga kwarta to dalej świetna i zacięta gra obu zespołów. Jednak w tej części zawodniczki poznańskie zaczęły lepiej prezentować się na parkiecie. Gorzowianki nie mogły przełamać dobrej w tym okresie gry obrony poznanianek, oddawały więc rzuty z nieprzygotowanych pozycji, co odbiło się na słabszej skuteczności. Kiedy zaczynała się przerwa po pierwszej połowie meczu na tablicy świetlnej widniał wynik 50:49 i kibice obu ekip zastanawiali się jak potoczą się dalsze losy tego spotkania.

W trzeciej kwarcie nie wiadomo jeszcze było kto wygra ten mecz. Ani jedna, ani druga drużyna nie mogła odskoczyć na bezpieczna odległość. Oba zespoły grały jak najlepiej potrafią. Jednak pod koniec tej kwart za pięć fauli zeszła pierwsza zawodniczka z Poznania. Kwarta ta zakończyła się remisem 23:23.

Ostatnia część gry to popis drużyny AZS PWSZ Sowood Gorzów. Zawodniczki swoją bardzo dobrą obroną zmusiły koszykarki ze stolicy Wielkopolski do kilku błędów, po czym zamieniały te błędy na zdobyte punkty. Jednak na wynik tej kwarty, a co za tym idzie i spotkania, wpływ miało także to, że za pięć fauli „spadły” kolejne dwie poznanianki. I tak w poznańskim AZS-ie brakowało już: Moniki Sibory, Joanny Jarkowskiej i Redy Aleliunaite-Jankovskiej. Gdy do końca meczu pozostały trzy minuty gorzowscy kibice już zaczęli świętować zwycięstwo swojego zespołu.

Zespół z Poznania, choć zaprezentował się w dzisiejszym meczu dobrze musiał jednak pogodzić się z porażką 106:85, a gorzowskie koszykarki mogły świętować zwycięstwo.

Po meczu powiedzieli:
Roman Haber (trener AZS Poznań): - Gratuluję oczywiście drużynie gospodarzy, że wygrała. Myślę, że to był bardzo ciekawy mecz, 30 minut walki na styku. Ostatnie 10 minut to nie było grania, bo spadły moje podstawowe zawodniczki. Nie mam zmienniczek, mam bardzo krótką ławkę, stąd wygrana zespołu z Gorzowa 33:13. Myślę, że sędziowie dziś źle gwizdali, bo pierwszy raz mi się to zdarzyło żeby moja drużyna miała tyle fauli i żeby tyle zawodniczek opuściło parkiet. Myśmy grali dobre 30 minut, wysoka skuteczność

Dariusz Maciejewski (trener AZS PWSZ Gorzów): Tylko się cieszyć, że po wczorajszej fatalnej grze żeśmy się podnieśli. Spotkaliśmy się dzisiaj rano na spotkaniu, padło parę „męskich” słów i myślę, że to poskutkowało. Obejrzeliśmy także wczorajszy mecz na video, wyciągnęliśmy wnioski i można powiedzieć ze ten mecz był dzisiaj fantastyczny i to zarówno z naszej strony jak i przeciwnika. Przynajmniej do 30 minuty. Naprawdę gratuluję wszystkim dziewczynom i myślę ze znów jesteśmy w punkcie wyjścia. Poznań po raz kolejny pokazuje ze jest ciężkim konkurentem w fazie play off i że trzeba będzie walczyć do końca.

Radosław Łogusz/plkk.pl
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Łukaszfan

Postautor: Łukaszfan » 18 marca 2007, 23:39

Jedyny komentarz do dzisiejszego meczu: Sędzia Wazek i wszystko jasne !!

Poziom sędziowania i dzisiejszego jak i wczorajszego meczu zostawie bez komentarza!

Gratulacja dla Gorzowa :!: zapraszamy do Poznania
środa 21.03
poniedziałek 26.03

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 19 marca 2007, 02:34

po prostu dzisiaj były nasze dziewczyny lepsze i zasłużenie wygrały
sędziowie gwizdali na obie strony ..
i niech wygra lepszy w Poznaniu .. my oczywiście skorzystamy z zaproszenia :D
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 marca 2007, 09:46

cesare pisze:po prostu dzisiaj były nasze dziewczyny lepsze i zasłużenie wygrały
sędziowie gwizdali na obie strony ..
i niech wygra lepszy w Poznaniu .. my oczywiście skorzystamy z zaproszenia :D

byly lepsze... owszem w 4 kwarcie jak z naszego azsu odpadyl 3 podstawowe zawodniczki jakby 4 kwarta wygladala tak jak 3 pierwsze... moglo bo byc 2:0 :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 19 marca 2007, 10:47

uuufffffff, się wyspałem wreszcie :D

powiem krótko: oba mecze były FENOMENALNE :!:

(szerszy komentarz jak wrócę z zajęć)

ale nie omieszkam opierdzielić sędziow. O ile w pierwszym meczu wszystko bylo OK i do przyjęcia, o tyle w drugim meczu Wacek dał czadu po prostu. Odgwizdanie w przeciagu 30 sec gry trzech fauli Kulfonowi (w tym jednego za... nieudany rzut spod kosza (pilka trafila w dolna czesc tablicy) ) to po prostu FARSA.
Zainteresowanych odsyłam do pomeczowej wypowiedzi Moniki Sibory, w której odpowiednio podsumowała panów z gwizdakami. BRAWO SIBA :!:

W drugim meczu Gorzów wygrał zasluzenie, ale gdyby nie te dziwne faule to kto wie...

Seba pisze: Nie do końca bym się zgodził... problem nie w ilości, czy nawet jakości, ale w tym, że ta ławka kompletnie w większości nieograna na poziomie ekstraklasy Jeśli taka zawodniczka, jak np Wdowczyk, która wogóle nie wychodziła na parkiet, nagle zaczyna grać po około 10 minut w meczu w najważniejszym punkcie sezonu, W PLAY-OFFIE, to jest to po prostu strzelanie sobie samemu w plecy. Podobnie np Agata Rafałowicz... umiejętności to nie wszystko, ważniejsze jest po prostu obycie. Wiem, że było juz to wałkowane, ale przecież i Wy wiecie, że było kilka meczy, w których wynik z góry był przesądzony i można było dać pograć tej ławce. Wychodziło to średnio... no i odbiło się, gdy jedno z ogniw pierwszego zespołu wypadło. Metody a'la Herkciany się niestety szybko mszczą.

Pozdrowionka i gratki za dobry występ w Gorzowie.

Apropo Marleny to musze powiedziec, ze w obydwu spotkaniach zaprezentowała sie bardzo korzystnie. Widac, ze jest z niej "materiał na przyszły sezon" jak to ktos na poczatku sezonu powiedział.

Generalnie plan minimum wykonany, czuje troche niedosyt po wczorajszym meczu, ale coz: teraz mamy dwa mecze w "chlewie" i trza walczyc dalej.

sorry za taka "rozstrzeloną" forme wypowiedzi 8)
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 19 marca 2007, 10:53

PS: wszystkich kibiców z Poznania i Gorzowa zapraszam do głosowania na podforum AZSu Poznań: wybieramy najlepszą Akademiczkę sezonu :D

"schemat" i miejsce do oddawania glosow tutaj:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... &start=120

ZAPRASZAM SERDECZNIE :!: :D
reloaded :]

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 marca 2007, 11:16

Mytek a gdzie mozna przeczytać tę wypowiedź??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 19 marca 2007, 12:03

osesek pisze:Mytek a gdzie mozna przeczytać tę wypowiedź??

Prosze bardzo http://www.zamago.pl/gorzow24_baza/mult ... sibora.mp3
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 19 marca 2007, 13:17

Szczerze powiedziawszy (nie widziałem meczu, nie wiem, nie wyrokuję) to po tym jak dowiedziałem się jaki był wynik, pierwsze co zrobiłem to popatrzyłem na to, ile Gorzów trójek rzucił, a później kto spadł za faule... No i już nie było zdziwienia wielkiego...

Chciałem tylko pogratulować Poznaniowi zwycięstwa w pierwszym meczu, właściwie bez wielkiego udziału Jarkowskiej (patrzę tylko po statsach, ilości punktów itp.). To naprawdę ciekawy zespół i fajnie by było zobaczyć Monikę Siborę w Krakowie jeszcze w tym sezonie.

To, co przemawia za Poznaniem to terminarz. Dziewczyny spokojnie mogą dać z siebie wszystko w 3 meczu, bo 3 i 4 mecz jest chyba z długą przerwą w środku, prawda?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 19 marca 2007, 13:45

Widze ze wszyscy przekreślili druzyne z Gorzowa. Jej wczorajsza wygrana tłumacza tylko sprzedaniem meczu przez sedziów. Ale tak jak napisałem to sedziwie wczoraj odstawiali maniane w obie strony, jednak w Gorzowskim AZS-ie faule te miały na kogo sie rozkładać.

Nie przekreslałbym tak od razu ani jednej ani drugiej druzyny. Wyniki wszystkich pozostałych meczów powinny byc na styku.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”