Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: Endrju » 01 lipca 2009, 13:28

flash.. wszystko fajnie po części racja...

Ale od Sam to ty sie ODP :mrgreen: Jeszcze nie jednemu udowodni...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 lipca 2009, 16:10

Pogadamy jak zacznie się Euroliga. Porównanie Richards do Pawlak budzi tylko mój uśmiech politowania, ale to wasza sprawa jak wysoko (nisko) mierzycie... Ja po prostu uważam, że przy ograniczeniach ilościowych w kontraktowaniu zawodniczek spoza Europy, nie można sobie pozwalać na przeciętność. A czy Richards jeszcze niejednemu udowodni - jak to napisał Endrju - to też zobaczymy. Chyba czas najwyższy, bo przypomnę tylko, że do Polski przychodziła z zamiarem pokazanie się z tak dobrej strony, by powalczyć o miejsce w kadrze Australii. Uważasz, że po roku gry w Gorzowie jest bliżej, dalej czy w tym samym miejscu jeśli chodzi o spełnienie tego pragnienia? 8)
bball

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 lipca 2009, 16:18

flash pisze:Pogadamy jak zacznie się Euroliga. Porównanie Richards do Pawlak budzi tylko mój uśmiech politowania, ale to wasza sprawa jak wysoko (nisko) mierzycie... Ja po prostu uważam, że przy ograniczeniach ilościowych w kontraktowaniu zawodniczek spoza Europy, nie można sobie pozwalać na przeciętność. A czy Richards jeszcze niejednemu udowodni - jak to napisał Endrju - to też zobaczymy. Chyba czas najwyższy, bo przypomnę tylko, że do Polski przychodziła z zamiarem pokazanie się z tak dobrej strony, by powalczyć o miejsce w kadrze Australii. Uważasz, że po roku gry w Gorzowie jest bliżej, dalej czy w tym samym miejscu jeśli chodzi o spełnienie tego pragnienia? 8)

Chłopie Ona grała pierwszy raz w Europie..Nie uważasz że taka zawodniczka potrzebuje trochę czasu żeby się przestawić na zupełnie inne granie? Na razie grała dość przecietnie z małymi przebłyskami..ale nikt nie wie jak będzie grała w drugim sezonie ze zdobytymi już doświadczeniami. Dajmy dziewczynie szansę

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 lipca 2009, 17:10

na pewno grała o jakieś 1500% lepiej niż poprzednia rozgrywająca
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 01 lipca 2009, 22:00

Zostalismy wicemistrzem Polski a Sam Richards uwazam za jednego z GLOWNYCH architektow tego sukcesu. Przeciez ta dziewczyna w Australii grala polamatorsko, jednoczesnie pracujac w innym zawodzie na utrzymanie. To jedno z najwiekszych odkryc sezonu 2008/2009 i bardzo udany transfer, biorac pod uwage oczekiwania. Kto uwaza inaczej jest po prostu slepy.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 02 lipca 2009, 08:46

Trudno, ze ślepotą też da się żyć. :roll: Tyle że to nie ja pisałem - cytat z pamięci - "do Gorzowa przychodzi królowa asyst", itp. A teraz słyszę, że półamatorka, itp. :lol: :lol: :lol:
bball

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 02 lipca 2009, 08:59

feri pisze:Zostalismy wicemistrzem Polski a Sam Richards uwazam za jednego z GLOWNYCH architektow tego sukcesu. Przeciez ta dziewczyna w Australii grala polamatorsko, jednoczesnie pracujac w innym zawodzie na utrzymanie. To jedno z najwiekszych odkryc sezonu 2008/2009 i bardzo udany transfer, biorac pod uwage oczekiwania. Kto uwaza inaczej jest po prostu slepy.

Na jakiej podstawie to napisałeś?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 lipca 2009, 19:13

Radni mówią NIE spółce

Daniel Siczyński

Nie będzie miejskiej spółki inwestycyjnej. Radni PO i PiS zagłosowali przeciw projektowi o jej powołaniu. Za była Lewica i klub Razem dla Gorzowa.
Nie udało się prezydentowi Tadeuszowi Jędrzejczakowi przekonać radnych, by poparli powołanie spółki inwestycyjnej. Większość zagłosowała przeciw. Prezydent zareagował wycofaniem środków z przesunięć budżetowych na promocję miasta poprzez sport.
- Nie będzie pierwszoligowego GKP i Euroligi w Gorzowie- stwierdził.
http://www.gorzow24.pl

tutaj więcej
http://www.gorzow24.pl/news/6895/radni- ... e-nie.html
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 02 lipca 2009, 19:25

polityka...
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 lipca 2009, 19:55

Co to ma wspólnego z Euroligą? Bo nie łapie
Obrazek

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 02 lipca 2009, 19:56

Przepraszam że to napiszę... GÓWNO PRAWDA ;)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 lipca 2009, 19:58

Endrju pisze:To moze ja zabiore glos.

Spokojnie panowie i panie. Euroliga w Gorzowie będzie na 99,99% :!: :!: :!:

Jest to tylko zagrywka polityczna Wielkiego Tadeusza ktory chcial wymusic utworzenie spolki, jednak radni nie chca do tego dopuscic, co nie oznacza ze nie chca dac pieniędzy na sport a wręcz przeciwnie. Na najblizszej radzie miasta dadza wniosek o dofinansowanie sportu (radni PO i PiS maja 2/3 glosów)... i sie okaze ze dofinansuja sport bez utworzenia spółki, o która tak zabiegał nasz "czerwony" prezydent :) Taki mały psikus :)

W o wiele gorszej sytuacji sa piłkarze, którym pieniadze są potrzebne na gwałt i walczą z czasem... o koszykarki możemy być spokojni :)

Tak to wygląda w skrócie
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lipca 2009, 11:06

"jaki tu spokój... nananana... nic sie nie dzieje nananana" :D

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 08 lipca 2009, 11:32

Spokojnie Maciejewski za niedługo wraca z Uniwersjady ... ; )

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 lipca 2009, 20:22

Julia Dureika kolejnym wzmocnieniem zespołu KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Na konferencji prasowej w dniu 9 lipca prezes klubu, Ireneusz Madej ogłosił, że nową zawodniczką zespołu z Gorzowa Wlkp. jest mierząca 1.79 cm wzrostu Julia Dureika, reprezentantka Białorusi w czerwcowych mistrzostwach Europy na Łotwie, w których wraz z koleżankami zajęła czwarte miejsce.
W latach 2005-2007 reprezentowała barwy rosyjskiego zespołu Nadieżda Orenburg w Superlidze, w sezonie 2008 z zespołem Berezina Borysow zdobyła mistrzostwo Białorusi, a w sezonie 2009 wicemistrzostwo.

Dariusz Maciejewski powiedział o zawodniczce: - Julię obserwowałem na Łotwie podczas mistrzostw Europy. Była pierwszą wchodzącą zawodniczką w drużynie Białorusi i podobną rolę będzie spełniać także w naszej drużynie. Na pozycji rzucającego obrońcy chcemy zakontraktować jeszcze dwie koszykarki. Julia jest młoda, sprawna i obdarzona talentem rzutowym z dystansu. Jest to zawodniczka w Polsce nieznana, co może być również jej dużym atutem.

Cieszy mnie że trener mówi jeszcze o dwóch zawodniczkach...bo to da w sumie 9 a nie 8 koszykarek (nie licząc młodych oczywiście) 8)

źródło??

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”