1 runda Play Off:Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków 2-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 1 runda Play Off:Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków

Postautor: Greebo » 21 marca 2010, 09:25

anatol pisze:No cóż odnośnie wypowiedzi o formie Kobryn to boje się Grebo,że będzie jak co roku.W najważniejszych meczach gra słabo/można sprawdzic na PLKK/.Ale WASZ trener i tak tego nie zauważy i będzie na Nią stawiał.

Najważniejsze mecz juz z nami i w nich Ewka grała bardzo dobrze :D w duzej mierze dzieki trenerowi :)

A o tym ze Hernandez widzi ze jest zmęczona sezonem najlepiej świadczy fakt ze w meczu Liderem nie była w kadrze, tylko odpoczywala ;)
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010, 09:28 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 21 marca 2010, 09:25

anatol pisze:No cóż odnośnie wypowiedzi o formie Kobryn to boje się Grebo,że będzie jak co roku.W najważniejszych meczach gra słabo/można sprawdzic na PLKK/.Ale WASZ trener i tak tego nie zauważy i będzie na Nią stawiał.

Boże ... widzisz i nie grzmisz ... Nie no najlepiej Ewke przesunac do rezerw .... Co wy wogole piszecie ...
JEDNYM SŁOWEM ŻENADA !

anatol
Żak

Postautor: anatol » 21 marca 2010, 09:46

kwassek pisze:

Boże ... widzisz i nie grzmisz ... Nie no najlepiej Ewke przesunac do rezerw .... Co wy wogole piszecie ...
JEDNYM SŁOWEM ŻENADA !

Zle zinterpretowałeś wypowiedzi.Ja tylko stwierdzam fakt,że w finałowych meczach PLKK Kobryn gra słabo ale może w tym roku będzie inaczej niż zazwyczaj.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 marca 2010, 10:13

anatol pisze:Ja tylko stwierdzam fakt,że w finałowych meczach PLKK Kobryn gra słabo ale może w tym roku będzie inaczej niż zazwyczaj.

A co ma Hernandez do tego, że niby Ewka od lat w decydujących meczach plkk gra słabo?

Cały sezon go nie zawodziła i oczywistym jest, że będzie na nią stawiał, tym bardziej że za bardzo nie ma innej alternatywy.
Zresztą na stawianiu na swoje najlepsze zawodniczki jak do tej pory Hernandez, wbrew pozorom, ugrał całkiem sporo.

Nie rozumiem też czemu piszesz "WASZ trener"..nie da się tego napisać normalnie?
Tak trudno Ci zrozumieć, dlaczego zgodnie z Twoim marzeniem, nie będziemy "jechać" po trenerze, który (wiem że trudno Ci w to uwierzyć) jest jedną z przyczyn tego, że (tu kolejna bolesna informacja) za kilkanaście dni gramy w Walencji.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

anatol
Żak

Postautor: anatol » 21 marca 2010, 10:41

Ałgaja pisze:
anatol pisze:Ja tylko stwierdzam fakt,że w finałowych meczach PLKK Kobryn gra słabo ale może w tym roku będzie inaczej niż zazwyczaj.

A co ma Hernandez do tego, że niby Ewka od lat w decydujących meczach plkk gra słabo?

Cały sezon go nie zawodziła i oczywistym jest, że będzie na nią stawiał, tym bardziej że za bardzo nie ma innej alternatywy.
Zresztą na stawianiu na swoje najlepsze zawodniczki jak do tej pory Hernandez, wbrew pozorom, ugrał całkiem sporo.

Nie rozumiem też czemu piszesz "WASZ trener"..nie da się tego napisać normalnie?
Tak trudno Ci zrozumieć, dlaczego zgodnie z Twoim marzeniem, nie będziemy "jechać" po trenerze, który (wiem że trudno Ci w to uwierzyć) jest jedną z przyczyn tego, że (tu kolejna bolesna informacja) za kilkanaście dni gramy w Walencji.

Za FF gratulacje co jednak w przypadku wygranej CCC w środe w Krakowie? Liczenie na dziką karte w przyszłym roku?
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010, 10:42 przez anatol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 marca 2010, 10:42

Meczu nie widziałem..jednak na podstawie statystyk Wisła miała w większości elementów przewagę..jak więc mogła to przegrać? No ale statystyki czasem bywają mylne..Było nie było gratulacje dla Polkowic, które sprężyły się w najważniejszym momencie.

Chciałbym jeszcze odnieść się do polemiki jaka wywiązała się na linii Zohnova-Sapova. Na pewno Luda jest koszykarką bardziej wszechstronną, bardziej uniwersalną na parkiecie, natomiast Katka to typowy egzekutor. Jednak wszystko rozbija się o to jak się daną zawodniczkę wkomponuje w zespół. Darek zrobił to świetnie zarówno z Czeszką jak i Rosjanką. Jeśli Wisła będzie chciała i wyłoży odpowiednią kasę to znowu zabierze nam naszą najlepszą koszykarkę, ale wcale nie jest powiedziane że będzie Ona tam grała tak jak w Gorzowie..(co zresztą widać na przykładzie Katki)

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 21 marca 2010, 10:53

Co do statystyk to przy takim wyniku dla mnie decydujące było 16 strat w wykonaniu Wisły w stosunku do 6 CCC. Niestety problem ze stratami się powtarza.
Na marginesie tego w przyszłym roku kobieca koszykówka prawdopodobnie znika z Krakowa z powodu nowych norm dotyczących boiska.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 marca 2010, 11:05

bart_81 pisze:Meczu nie widziałem..jednak na podstawie statystyk Wisła miała w większości elementów przewagę..jak więc mogła to przegrać? No ale statystyki czasem bywają mylne..Było nie było gratulacje dla Polkowic, które sprężyły się w najważniejszym momencie.

Chciałbym jeszcze odnieść się do polemiki jaka wywiązała się na linii Zohnova-Sapova. Na pewno Luda jest koszykarką bardziej wszechstronną, bardziej uniwersalną na parkiecie, natomiast Katka to typowy egzekutor. Jednak wszystko rozbija się o to jak się daną zawodniczkę wkomponuje w zespół. Darek zrobił to świetnie zarówno z Czeszką jak i Rosjanką. Jeśli Wisła będzie chciała i wyłoży odpowiednią kasę to znowu zabierze nam naszą najlepszą koszykarkę, ale wcale nie jest powiedziane że będzie Ona tam grała tak jak w Gorzowie..(co zresztą widać na przykładzie Katki)

Nie zupełnie. Katka umie praktycznie tylko jedno - rzucać. Mimo to u was była jedna z równorzędnych zawodniczek wiec ta jej umiejętność wystarczało by grała dużo, nawet jak jej nie szlo. U nas jest inaczej: Marta i Izi sa o klasę lepszymi zawodniczkami, wiec taktyka jest ustawiona pod nie - a także pod nasze podkoszowe - a rola Katki jest inna (co zresztą było wiadomo od początku) Ma wejść i i od razu dołożyć parę punktów. Bo w obronie rywalki ja mijają jak chcą (wy graliście rok temu strefa, wiec tego nie bylo widać), asystować nie umie, zbierać tez nie za bardzo. Przez sporą część seoznu wykonywała swoje zadanie bardzo dobrze, w kilku meczach jej punty miały dla ans kolosalne znaczenie (np z Pecsem) ale od spotkania nr 2 w Brnie przestał trafiać nawet z czystych pozycji.

Sapova ma inne predyspozycje, dużo lepiej broni, jest silneisjza fizycznie, lepiej gra z piłką. Ale myślę ze my będziemy próbowali szukać zastępstwa za Katke jednak gdzie indziej a nie w Gorzowie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 21 marca 2010, 11:30

Dzięki paniom Gajdosz, Kotnis, Skorek, Vucurović, Gburczyk, Wielebnowska, a ostatnio też Zohnova, wiem że nadal istnieje coś takiego jak PTTK.

:):):):) CYTAT ROKU KK FORUM :):):) naprawdę dobre :)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 marca 2010, 11:36

"(..)Pokaz swoich nieprzeciętnych umiejętności dawała filigranowa rozgrywająca CCC Shannon Bobbitt, która popisywała się efektownymi slalomami pomiędzy rywalkami, wzbudzającymi zachwyt asystami, a na dodatek trafiała zza linii 6,25 z regularnością szwajcarskiego zegarka.(...)"

Konrad Kaptur
www.plkk.pl

Odważne stwierdzenie..biorąc pod uwagę, że nie ma zapisanej żadnej asysty 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 marca 2010, 12:07

Tedan pisze:
Ja nie rozumiem, czy one nie mogą zagrać dwóch meczów na poziomie i przejść dalej, tylko brzytwą na gardle w następnym meczu

Poza tym jeżeli nie potrafimy upilnować panny co ma 157 cm no to nie ma co szukać w Play-offach, a tym bardziej w WALENCJI

Przegraną się wytłumaczy brakiem Marty, tylko ja się pytam w takim razie po co ta ławka ?? Dzięki paniom Gajdosz, Kotnis, Skorek, Vucurović, Gburczyk, Wielebnowska, a ostatnio też Zohnova, wiem że nadal istnieje coś takiego jak PTTK.

Jeszcze ten wpis skomentuj e ;)

Mecz był na poziomie, nasza gra wcale nie była tragiczna. Rywal okazał się trochę lepszy i tyle.

Argument ze rywalka ma 157.. :shock: Co z różnica ile?., Ma motorek w dupie a rzut jej siedział niesamowicie. Wczoraj miała taki dzień że naprawdę cholernie ciężko było ja zatrzymać. Nie wiem jak to sie ma do Walencji. To ze Palau ma kilka cm więcej znaczy ze rzuci nam 40 pkt?

A rezerwowe podróżują w praktycznie wszystkich klubach. jakoś zbyt dużej rotacji w Polkowicach nie zauważyłem.. (a i statystyki to potwierdzają). A już w porównaniu z takim Brnem to jesteśmy wręcz rewelacyjni. Tam to dopiero można mówić o istnieniu PTTK..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 marca 2010, 12:11

bart_81 pisze:Odważne stwierdzenie..biorąc pod uwagę, że nie ma zapisanej żadnej asysty 8)

moim zdaniem, wg mnie, sie czepiasz 8)

nie ma co popadac po wczorajszym dniu w samozachwyt. Wiadomo - niewiele osób się spodziewało, że będziemy w stanie pokonać Wisłę, ale to dopiero jeden mecz! jestem przekonany, że dziewczyny zdają sobie sprawę z powagi sytuacji i presja na nich jest chyba tylko minimalnie mniejsza niż na Wiślaczkach. trzeba uwodownić jeszcze wszystko w Krakowie. nie chciałbym, żeby ta rywalizacja ponownie wracała do Polkowic, bo wówczas ten mecz może nie mieć zbyt wiele wspólnego z koszykówką.

najważniejsze i tak, zeby zdrowie było :wink:

BobBudowniczy74
Nowy na forum

Postautor: BobBudowniczy74 » 21 marca 2010, 12:20

Mam wrażenie, że część formułowiczów spoza Krakowa spisała Wisłe na straty. Chciałem zauważyć, że to był dopiero pierwszy mecz, a gramy do dwóch zwycięstw 8)
Osoby mało przychylne Wiśle niech się wstrzymają do środy tudzież soboty, bo dopiero wtedy (być może) będą sie mogły wprowadzić w stan pełnej nirwany :lol:

feri
Młodzik

Postautor: feri » 21 marca 2010, 12:23

Jedno co mnie tutaj razi, to taki trend zwalania niepowodzeń Wisły na Katkę. Chyba pewien (podobno) nieudzielony wywiad musiał zaboleć bardziej, niż myślałem. Katka i tak jest w tej chwili najlepsza w plkk pod względem skuteczności % za 3 w tym sezonie. Jakby ktoś wątpił to zapraszam na plkk.pl. Miejsce numer 1 w całej lidze. A to, że trener nie potrafi tego wykorzystać i np. kazać Cohen zagrać pod nią częściej (skoro ma najlepszą skuteczność) tylko skupiać się na tym, że rzekomo wszyscy są przeciwko Wiśle to wychodzi jak wychodzi. Szacun dla niego na FF z Salamancą i Wisłą, ale jeżeli chodzi o temat polskiej ligii, to mimo 8 lekcji on nadal potrzebuje korepetycji, a w temacie CCC doszło już naprawdę do 2 ostatnich "egzaminów komisyjnych". Nie mój to jednak problem, ale przyznam, że rywalizacja w tej parze naprawdę ciekawa. Polkowice - duże brawa za postawę.

Apropo klimatu Kristoferowych roszczeń transferowych, to ja chciałbym do AZS-u LJ pod kosz, Dianę Taurasi na SG, Pokey Chatman jako asystentki Maciejewskiego i Pat Summit do trenowania młodziezy i AZS II...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 marca 2010, 12:52

feri pisze:Jedno co mnie tutaj razi, to taki trend zwalania niepowodzeń Wisły na Katkę. Chyba pewien (podobno) nieudzielony wywiad musiał zaboleć bardziej, niż myślałem. Katka i tak jest w tej chwili najlepsza w plkk pod względem skuteczności % za 3 w tym sezonie. Jakby ktoś wątpił to zapraszam na plkk.pl. Miejsce numer 1 w całej lidze. A to, że trener nie potrafi tego wykorzystać i np. kazać Cohen zagrać pod nią częściej (skoro ma najlepszą skuteczność) tylko skupiać się na tym, że rzekomo wszyscy są przeciwko Wiśle to wychodzi jak wychodzi. Szacun dla niego na FF z Salamancą i Wisłą, ale jeżeli chodzi o temat polskiej ligii, to mimo 8 lekcji on nadal potrzebuje korepetycji, a w temacie CCC doszło już naprawdę do 2 ostatnich "egzaminów komisyjnych". Nie mój to jednak problem, ale przyznam, że rywalizacja w tej parze naprawdę ciekawa. Polkowice - duże brawa za postawę.

Ja takiego trendu nie zauważyłam. Katka po prostu od kilku spotkań nie miała fajnego wejścia i tyle.
Hernandez przed wczorajszym meczem mówił, że nawet jak Marta do Polkowic nie dotrze to będzie ją miał kto zastąpić i wspomniał o Katce...niestety się mylił.. i mam nadzieję że Katka w środę zagra dużo lepiej.

Weszłam zgodnie z Twoją radą na jej statsy w plkk i wychodzi mi, że to co pisało kilka osób z Krakowa jest prawdą...czyli że ostatnimi czasy Katka gra słabo (7 ostatnich spotkań w plkk, 1/9 za 2p, 7/18 za 3p, eval coś koło...4).
Zresztą rzuty to jedno, a bycie niemal bezużytecznym w innych elementach gry to drugie. To o tyle istotne, że akurat ze zdobywaniem punktów to Wisła nie ma żadnych problemów, kłopoty i to duże są w obronie...

A co do tego pamiętnego wywiadu to nie sądzę by kogoś bolał, bo świadczy on ew. o Katce, a nie o nas. Jeśli istotnie uważa, że jest lepsza od Marty czy Izi to jej problem, a nie mój. Roczny kontrakt w Wiśle to nie wyrok...
Ten wywiad ja przywołałam tylko dlatego, że tak dziwnie od momentu jego opublikowania Katka zaczęła grać słabiej...choć może te dwa wydarzenia nie mają z sobą nic wspólnego.

Niemniej w środę też jest mecz i minimum do tego dnia należy się wstrzymać z podsumowaniami na temat występu Wisły w plkk.

anatol pisze:Za FF gratulacje co jednak w przypadku wygranej CCC w środe w Krakowie? Liczenie na dziką karte w przyszłym roku?

Trudno myśleć o przyszłym sezonie euroligowym, gdy obecny nie jest skończony, a Wisła od października będzie grała nie wiadomo na jakiej hali...
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010, 13:01 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 1 raz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”