feri pisze:Jedno co mnie tutaj razi, to taki trend zwalania niepowodzeń Wisły na Katkę. Chyba pewien (podobno) nieudzielony wywiad musiał zaboleć bardziej, niż myślałem. Katka i tak jest w tej chwili najlepsza w plkk pod względem skuteczności % za 3 w tym sezonie. Jakby ktoś wątpił to zapraszam na plkk.pl. Miejsce numer 1 w całej lidze. A to, że trener nie potrafi tego wykorzystać i np. kazać Cohen zagrać pod nią częściej (skoro ma najlepszą skuteczność) tylko skupiać się na tym, że rzekomo wszyscy są przeciwko Wiśle to wychodzi jak wychodzi. Szacun dla niego na FF z Salamancą i Wisłą, ale jeżeli chodzi o temat polskiej ligii, to mimo 8 lekcji on nadal potrzebuje korepetycji, a w temacie CCC doszło już naprawdę do 2 ostatnich "egzaminów komisyjnych". Nie mój to jednak problem, ale przyznam, że rywalizacja w tej parze naprawdę ciekawa. Polkowice - duże brawa za postawę.
Ja takiego trendu nie zauważyłam. Katka po prostu od kilku spotkań nie miała fajnego wejścia i tyle.
Hernandez przed wczorajszym meczem mówił, że nawet jak Marta do Polkowic nie dotrze to będzie ją miał kto zastąpić i wspomniał o Katce...niestety się mylił.. i mam nadzieję że Katka w środę zagra dużo lepiej.
Weszłam zgodnie z Twoją radą na jej statsy w plkk i wychodzi mi, że to co pisało kilka osób z Krakowa jest prawdą...czyli że ostatnimi czasy Katka gra słabo (7 ostatnich spotkań w plkk, 1/9 za 2p, 7/18 za 3p, eval coś koło...4).
Zresztą rzuty to jedno, a bycie niemal bezużytecznym w innych elementach gry to drugie. To o tyle istotne, że akurat ze zdobywaniem punktów to Wisła nie ma żadnych problemów, kłopoty i to duże są w obronie...
A co do tego pamiętnego wywiadu to nie sądzę by kogoś bolał, bo świadczy on ew. o Katce, a nie o nas. Jeśli istotnie uważa, że jest lepsza od Marty czy Izi to jej problem, a nie mój. Roczny kontrakt w Wiśle to nie wyrok...
Ten wywiad ja przywołałam tylko dlatego, że tak dziwnie od momentu jego opublikowania Katka zaczęła grać słabiej...choć może te dwa wydarzenia nie mają z sobą nic wspólnego.
Niemniej w środę też jest mecz i minimum do tego dnia należy się wstrzymać z podsumowaniami na temat występu Wisły w plkk.
anatol pisze:Za FF gratulacje co jednak w przypadku wygranej CCC w środe w Krakowie? Liczenie na dziką karte w przyszłym roku?
Trudno myśleć o przyszłym sezonie euroligowym, gdy obecny nie jest skończony, a Wisła od października będzie grała nie wiadomo na jakiej hali...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."