Dziwna praktyka na forum!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 09 maja 2006, 00:40

MARIO pisze:(...)Jak zwykle to winny się tłumaczy. Wypraszam sobie zarzuty kłamstwa wobec mnie. Ja tylko stwierdzam fakty, o których wiem. O tym o czym nie wiem pozostawiam bez komentarza. (...)

Bredzisz... a jesli obrzucasz mnie, napiszę to po raz kolejny, BEZCZELNIE i niezasłużenie błotem, to chyba nie jest takie dziwne, że prostuję Twoje KŁAMSTWA.

Przykłady... bardzo proszę... najświeższe:

1. Wiesz doskonale, że "sprawa" zaczęła się od Qiero i jego prosby... NIC nie było więc robione za plecami, jak probujesz komuś wmawiać, kibiców z Brzegu! Swoją drogą Qiero mnie szalenie zawiódł pozwalając, by moją osobę obrzucano tu oszczerstwami i kłamliwymi zarzutami i nie zrobił prawie nic, by nie dopuścić do chorego rozwoju sytuacji :? ... wiedział, jak było naprawdę, a tego nie napisał :( Każdy krok i kazda decyza była konsultowana z nim... choć np usuwając posty, jako Admin, wcale nie musiałbym tego robić...

2. Don nie został przeze mnie nominowany - zanim przedstawi się taką kandydaturę najwazniejszą sprawą jest spytanie samego kandydata, czy jest zainteresowany... temu służył pierwszy priv. Don odpisał, że nie, bo "nie chce wchodzić Tobie w paradę"... drugi priv wyjasniał w związku z tym więc WYRAZNIE, że moderowanie to, to uzupełnianie się, wzajemna pomoc i współpraca - tak, jak ma to miejsce na każdym innym Podforum, nie zaś próba odbierania Tobie czegokolwiek (czego? :shock: )... byłem Administratorem i takie pytanie i działanie, o które prosił Qiero, były częścią "pracy", którą musiałem wykonywać wiele razy dla dobra KKForum. Don odmówił - wydawało mi się, że zrozumiał dokładnie, że propozycja ta nie jest wymierzona w nikogo, ale jest zwyklą częścią moich dbań o dobro KKForum... widać było inaczej... bo dalej już się zupełnie niespodziewanie zaczęło... a raczej Ty zacząłeś... nieporozumienie z mianowaniem przez Viallosa Dona i ten ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNY temat dokończył sprawę. A wystarczyłoby wysłać priva... albo, żeby Viallos przeczytał mojego, że zaszło nieporozumienie, bo Don odmówił...

3. Kłamstwo nastepne... i to bezczelne... że Don "z tego co już wiem nie był zainteresowany banowaniem brzeskich fanów i nie tylko" ... chyba Mario nie próbujesz wmawiać, że jesteś na tyle nierozgarniety, że będąc kilka lat Moderatorem, nie wiesz jakie ma on możliwości? :shock: Próbujesz za to bezczelnie pisać o jakimś banowaniu, do którego to niby Don miałby byc niby przeze mnie namawiany w związku z funkcją Moderatora :shock: ... i to kogo :shock: ...brzeskich fanów (sprytne zagranie... nastepne napuszczanie na mnie Twoich kolegów)... doskonale wiedząc CHYBA(???), że banowanie to przywilej, którym mogą obdazyć kogoś JEDYNIE i WYŁĄCZNIE dwaj Admini! Żaden Moderator nie jest w stanie nikogo zbanować! Na to, zebyś podał przykłady tych zbanowanych np przeze mnie "brzeskich fanów" ciągle czekam...

Załącznik - oto drugi mój priv do Dona... bez zmienienia choćby słówka...

Hmm.. zeby jasność była pełna... to propozycja nie do końca z mojej inicjatywy... Po prostu po zadymie z kimś z JG, którą przeoczyłem, bo czasu ostatnio mniej, a forum się rozrasta, zostałem poproszony o zamknięcie Waszego podforum dla gości ... przez Qiero. Odpowiedz była zgodna z polityką założoną razem z Viallosem - unikamy zamykania na wszelkie odchyły ;) Zaproponowałem Qiero w zamian objęcie intratnej ( 8) ) posady Moderatora... jednocześnie obaj zastanawialiśmy się nad jeszcze trzecią osobą, bo uważam, że trójwładza to ideał No i tak doszliśmy w tej opowieści w końcu do Twojej osoby;)

Mnie przekomarzania małolatów nie rażą zupełnie... jak pewnie wiesz czasem lubię sobie wziąść udział w takowych... zwłaszcza, jak temat ciekawy;) Minimum porządku jednak musi być, a akurat Twój autorytet powodowałby, że ten porządek szedłby raczej w parze z absolutnym zrozumieniem decyzji;) O cenzurze jako takiej oczywiście absolutnie nie ma mowy... co najwyżej po prostu pilnowanie podstawowych zasad - czyli słownictwo (sarkazm pzrewyższa przekleństwo nawet najbardziej wyszukane;) ) i nie obrażanie koszykarek itp.

Jeśli więc mogę prosić ... może przemyśl jeszcze odmowę ... bo to z osobą Mario się zupełnie nie rozmija... raczej uzupełnie tylko...

Pozdrowionka

... i chyba wszystko jasne...

No chyba, że całe zamieszanie spowodowane jest tym, że Moderatorem został Qiero? :shock: :shock: :shock: Osoba, która jest na KKForum tak samo długo, jak Ty i cieszy się zaufaniem i szacunkiem WSZYSTKICH Forumowiczów...

Nie pozwolę Mario, byś kłamliwymi oszczerstwami starał się szargać moje imię.. i tyle. Winny to jesteś Ty robienia zamieszania i fałszowania rzeczywistości :( Moderowanie jakimkolwiek Podforum to nie stawianie sobie samemu pomników, ale praca dla dobra KKForum, wraz z wszystkimi innymi osobami...

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”