TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: matrix » 06 sierpnia 2010, 16:12

koszykarz34 pisze:Pominąleś Magdę Radwan .)

fakt...,ale w przypadku dochodzenia do formy Szpili i pozyskania Natalii to na popularną Świętą(uniwersalna koszykarka od pozycji 1 do pozycji 3!!!) spadnie zapewne obowiązek zmienniczki Ali Gladden 8) nie zmienia to sprawy,że Toruniowi potrzebna jest...jeszcze jedna wysoka zawodniczka!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 06 sierpnia 2010, 17:21

Dziwna sytuacja. Jeszcze w środę trenowała w Brzegu, a dziś jest już w Toruniu :roll:
Szkoda, że odeszła, bo solidna polska zawodniczka w tej lidze jest na wagę złota.

koszykarz34 pisze:Co do Małaszewskiej - może spełniać podobną rolę jak 2 lata temu w CCC - tam też była zmienniczką.. Agaty 8)

Jeżeli chce sobie zrobić powtórkę z tamtego okresu i znowu cały sezon przesiedzieć na ławie to jej wybór. Widać, że ważniejsze są tu aspekty pozasportowe, ale nie ma się co dziwić, bo to Jej praca. Tylko czy w Toruniu będą się teraz wywiązywać w terminie? :P
Wracając do Odry to jestem ciekawy czy ktoś do nas jeszcze dojdzie (z Polek, bo Amerykanki są raczej pewne).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 sierpnia 2010, 17:54

Roberto930 pisze:
koszykarz34 pisze:Co do Małaszewskiej - może spełniać podobną rolę jak 2 lata temu w CCC - tam też była zmienniczką.. Agaty 8)

Jeżeli chce sobie zrobić powtórkę z tamtego okresu i znowu cały sezon przesiedzieć na ławie to jej wybór. Widać, że ważniejsze są tu aspekty pozasportowe, ale nie ma się co dziwić, bo to Jej praca. Tylko czy w Toruniu będą się teraz wywiązywać w terminie? :P

całkiem normalna i całkowicie dla mnie zrozumiała gorycz po odejściu było nie było czołowej zawodniczki klubu... 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 06 sierpnia 2010, 18:10

A w Toruniu już chyba opijanie medalu.. :roll:
ObrazekObrazek

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 06 sierpnia 2010, 18:13

Doskonałe posunięcie toruńskich działaczy. Tylko pogratulować.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 sierpnia 2010, 18:19

rzymi pisze:A w Toruniu już chyba opijanie medalu.. :roll:

wszystko i wszystkich zweryfikuje ligowy parkiet...ruchy transferowe klubowych działaczy również!!!

koszykarz34

Postautor: koszykarz34 » 06 sierpnia 2010, 18:21

rzymi pisze:A w Toruniu już chyba opijanie medalu.. :roll:

Ogarnij się troche. Czy gdzieś ktoś wspomniał o opijaniu medalu ? 8)

Co do transferu Małaszeskiej - jako zmienniczka może się przydać - ale przy założeńiu że działacze zrezygnują jednak z Cocks na rzecz wysokiej pani z USA. No bo po co mieć aż 3 rozgrywające. Zawsze Cocks może zagrać na 2 - ale na mamy Krawiec , Radwan. No i jeśli Radwan ma być przeniesiona na 3 - na zmienniczkę Gladden bo niewiadomo jak to ze Szpilą będzie - to możemy tak przesuwać i przestawiać zawodniczki w nieskończoność.
Trzeba pamiętać o Rózy Ratajczak - ja bym ją zrobił do spółki z Magdą Radwan - zmienniczką Krawcowej.
Sam jestem ciekaw co działacze zrobią. Bo transfer Małaszewskiej - wyszedł chyba trochę niespodziewanie.
Byleby nie było jak 2 lata temu - szeroka kadra i tylko 5 miejsce.
Tak więc - chyba jednak za COCKS - jakaś Amerykanka dobra i ...będzie dobrze :P

zainteresowany
Nowy na forum

Postautor: zainteresowany » 06 sierpnia 2010, 19:57

Ratajczak co nawyzej moze liczyc na koncowe minuty w meczach juz przesadzonych..bo jednak nie jest to zawodniczka pokroju Gali

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 sierpnia 2010, 21:38

w gwoli ścisłości - Natalia w Polkowicach niewiele miała wspólnego z rozgrywaniem - była ustawiana na pozycji nr 2.

a czy transfer udany? się okaże w sezonie, ja mam swoją teorię na temat takich zawodniczek jak Mała. Zobaczymy czy i tym razem się potwierdzi...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 sierpnia 2010, 09:19

Kuba pisze:w gwoli ścisłości - Natalia w Polkowicach niewiele miała wspólnego z rozgrywaniem - była ustawiana na pozycji nr 2.

a czy transfer udany? się okaże w sezonie, ja mam swoją teorię na temat takich zawodniczek jak Mała. Zobaczymy czy i tym razem się potwierdzi...

w Brzegu czasami zresztą też wymiennie z Sepulvedą. Kuba wiem co masz na myśli,ale zobaczymy jak to będzie w Toruniu.Małaszewska się przyda,ale coś ciasno się zrobiło u Katarzynek na obwodzie,a brakuje przecież jeszcze jednej wysokiej koszykarki!!!

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 07 sierpnia 2010, 09:49

Z tego co słyszałem w Polkowicach na kolejny sezon zostaje Amisha Carter.

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 07 sierpnia 2010, 11:20

Kuba pisze:a czy transfer udany? się okaże w sezonie, ja mam swoją teorię na temat takich zawodniczek jak Mała. Zobaczymy czy i tym razem się potwierdzi...

Sprawdzają się w słabszych klubach, gdzie nie mają dużej konkurencji, trafiłem? 8)

W przyszłym sezonie w Toruniu na pewno będzie ciekawie... duet Omanic i Małaszewska raczej to zapewnią :P

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 sierpnia 2010, 11:24

gdzie niewiele jest koszykówki ułożonej, granej wg jakiś przyjętych kryteriów, gdzie poziom koleżanek jest taki a nie inny... polska liga zna wiele takich przypadków, gdzie liderki słabych zespołów przechodziły, z marnym skutkiem, do czołowej drużyny.

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 07 sierpnia 2010, 11:26

Ja słyszałem że ma być Cheryl Ford, a o Amishy mozna tylko pomażyc

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 07 sierpnia 2010, 11:57

Kuba pisze:gdzie niewiele jest koszykówki ułożonej, granej wg jakiś przyjętych kryteriów, gdzie poziom koleżanek jest taki a nie inny... polska liga zna wiele takich przypadków, gdzie liderki słabych zespołów przechodziły, z marnym skutkiem, do czołowej drużyny.

Czyli taka wiodąca zawodniczka ze słabszego zespołu powinna odcinać kupony od lokalnej sławy, chełpić się tym ale w żadnym wypadku nie próbować się rozwijać i starać walczyć w europejskich pucharach i o trochę większe cele w innym klubie?

Co do Małaszewskiem zawsze miałem mieszane uczucia, robi zawsze dużo wiatru na parkiecie, jest zadziorna ale lekko irytująca z tym swoim "włoskim" typem gry. Jak oglądam np. piłkarzy Italii, którzy po każdym zderzeniu z rywalem przewracają się, płaczą i gestykulują to budzi to we mnie niesmak. Ona też w ten sposób "naciągała" sędziów. Małaszewska to spryciula, ogromny walczak, spontan i mam nadzieję że wzięta w ryzy u Omanicia rozwinie się i będzie z niej pociecha :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”