TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 stycznia 2011, 19:24

A czego Semmler oczekiwała ??? Z taką grą ? Przecież w Muksie grała tylko i wyłącznie dzięki rodzicom.

Bo kazdy normalny trener stawiał by choćby na Casimoro wtedy. Zresztą jak potem przyszła Reid to Semmler grała mniej.

A w Rybniku mając za rywalki Harris czy Koehn - zwyczajnie nie miala szans. Bo pod każdym wzgledem przegrywała. No jedynie urodą wygrała. Ale nie o to w koszu chodzi :twisted: :twisted: :twisted:

W e-lidze raczej nie ma dla niej miejsca ale może w I lidze coś tam by się znalazlo pewnie.

Awatar użytkownika
wislacanpack
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: wislacanpack » 03 stycznia 2011, 20:00

Diana Taurasi jednak stosowała modafinil. Próbka B dała wynik pozytywny. Trochę szkoda, ale z drugiej strony...

link do info:
http://www.koszykowkakobiet.pl/news/871/70/Probka-B-Diany-Taurasi-pozytywna.html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 stycznia 2011, 20:02

wislacanpack pisze:Diana Taurasi jednak stosowała modafinil. Próbka B dała wynik pozytywny. Trochę szkoda, ale z drugiej strony...

link do info:
http://www.koszykowkakobiet.pl/news/871/70/Probka-B-Diany-Taurasi-pozytywna.html

ale teraz ponoć w Turcji nikt nie chce się przebadać? :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 stycznia 2011, 00:00

Nie próżnują także ligowi rywale Energi. W Lotosie Gdynia doszło do zmiany szkoleniowca. Dariusza Raczyńskiego zastąpił Grek Georgios Dikaioulakos - również trener reprezentacji Łotwy. Nową zawodniczką w ekipie znad morza jest Paulina Krawczyk, o którą kilka miesięcy temu zabiegali działacze Energi.
http://www.gazeta.pl
PS.Pisałem już nieco o tym w innym temacie. 8) czyli poszła Krawczyk do Krawczyka i co z tego wynika?

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 04 stycznia 2011, 02:44

Mam nadzieje że pani Krawczyk posiada polskie obywatelstwo a jak nie to będzie trzeba je potwierdzić a to może troche potrwać.Ciekawy transfer w końcu nie jest łatwo dostać się do repr.Francji na ME mimo że grała tam niewiele :|

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 stycznia 2011, 11:37

danila pisze:Mam nadzieje że pani Krawczyk posiada polskie obywatelstwo

no co ty tylko wtedy ten transfer ma jakiś sens.

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 04 stycznia 2011, 13:11

.
Nową koszykarką Lidera Pruszków została 22-letnia Jareica Hughes. Filigranowa zawodniczka, mierząca niespełna 160 cm wzrostu, będzie występowała na pozycji nr 1.

Jareica Hughes ostatnie cztery sezony spędziła w NCAA 1 grając w barwach drużyny University Of Texas At El Paso i była wyróżniającą się zawodniczką, liderując zarówno w klasyfikacji średnio zdobywanych punktów jak i asyst. W sezonach 2006-2008 grała w jednej drużynie z Izabelą Piekarską (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.) i Katarzyną Krężel (Wisła Can-Pack Kraków) - absolwentkami tejże uczelni.

Dla tegorocznej absolwentki uczelni z El Paso (UTEP) Lider Pruszków będzie pierwszym klubem w Europie ponieważ nie grała ona jeszcze poza granicami kraju.

Zdaniem Prezes Lidera Pruszków Pana Pawła Kędzierskiego na zakontraktowanie nowej zawodniczki bezpośredni wpływ miała sytuacja zespołu na przełomie listopada i grudnia. - Znaleźliśmy się w trudnej sytuacji ponieważ kontuzji doznała nasza podstawowa rozgrywająca Alicja Bednarek, a na domiar złego pozostałe dwie zawodniczki występujące na pozycji nr 1 Kasia Furdak i Kasia Cymmer również miały problemy ze zdrowiem.

Pruszkowscy włodarze zdecydowali się na zatrudnienie młodej zawodniczki, nie mającej doświadczenia w rozgrywkach na starym kontynencie. Co zatem zdecydowało o takim, a nie innym wyborze? - Na przełomie roku praktycznie nie jest możliwe zakontraktowanie polskiej zawodniczki, a że inne wartościowe Europejki są często poza naszym zasięgiem finansowym, więc wybór padł na zawodniczkę amerykańską - podsumował Prezes Kędzierski.

Jareica Hughes jest dynamiczną zawodniczką, z dobrym przeglądem gry i szybkim podaniem. W ostatnich 3 sezonach rozgrywek NCAA 1 zdobywała średnio 13,7 punktów, zaliczała 5,3 asyst oraz co ciekawe 4,0 zbiórki na mecz co przy jej wzroście, niespełna 160 cm, jest bardzo zaskakujące.

źródło: http://www.plkk.pl/index.php?p=news&id=6243

------------------------------------------------------------------------------------
75990
.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 stycznia 2011, 13:51

Pruszków zaczynał bez Polek , a już mają 4 Amerykanki .. Dobre 8)

akar
Żak

Postautor: akar » 04 stycznia 2011, 17:09

Koszykarz, rozumiem ze to przejęzyczenie.
Nie mogliśmy zaczynać BEZ Polek. 8)
A co do polskiego składu..........jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Ćwikła i Kopczyk-nie tego od nich oczekiwano.
Furdak i Cymmer - stać je na więcej (na dodatek Furdak kontuzjowana).
A największe rozczarowanie (jak dla mnie) to Pułtorak, pewnym usprawiedliwieniem jest to że Koniecki nie daje jej dużo grać (chyba wie co robi,przecież widzi ją na treningach).
Mirela poza dobrym rzutem za trzy gra tak jakby bała się aby w czasie gry nie połamać sobie paznokci.
Dlatego te Amerykanki, które zresztą grają bardzo dobrze (Ross, Denson i Mosby).
Zobaczymy co pokaże najnowszy nabytek.
Ponieważ to jej pierwszy sezon poza granicami Stanów, zimowa aura ( w El Paso raczej takiej zimy nie ma) - może się długo aklimatyzować.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 stycznia 2011, 17:15

akar pisze:Koszykarz, rozumiem ze to przejęzyczenie.
Nie mogliśmy zaczynać BEZ Polek. 8)
A co do polskiego składu..........jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Ćwikła i Kopczyk-nie tego od nich oczekiwano.
Furdak i Cymmer - stać je na więcej (na dodatek Furdak kontuzjowana).
A największe rozczarowanie (jak dla mnie) to Pułtorak, pewnym usprawiedliwieniem jest to że Koniecki nie daje jej dużo grać (chyba wie co robi,przecież widzi ją na treningach).
Mirela poza dobrym rzutem za trzy gra tak jakby bała się aby w czasie gry nie połamać sobie paznokci.
Dlatego te Amerykanki, które zresztą grają bardzo dobrze (Ross, Denson i Mosby).
Zobaczymy co pokaże najnowszy nabytek.
Ponieważ to jej pierwszy sezon poza granicami Stanów, zimowa aura ( w El Paso raczej takiej zimy nie ma) - może się długo aklimatyzować.

no zapomniałem o Mccants - sorry - choć nią zatrudniono za pięc dwunasta . Wymieniasz Cwiklińską , Kopczyk , Furdak , Cymmer , Pułtorak - tyle że one nic nie znaczą w polskiej koszykówce . Więc kadra Lidera wcale nie jest taka szeroka bo z Polek liczą się tylko Bednarek , Skorek , Chomać i Koc - choć po przyjściu Amerykanek - rola z każdej z nich i tak znacząco spadła.
Ale wiadomo - że samymi Polkami to sukcesu w FGE się nie osiągnie przecież. Nie te czasy

akar
Żak

Postautor: akar » 04 stycznia 2011, 18:57

Dokładnie myślę tak jak ty.
Dlatego napisałem jak się nie ma co się lubi(dobrych Polek) to się lubi co się ma(dobre Amerykanki). Nie przeszkadzają mi zawodniczki z obcym paszportem, choć wolałbym aby więcej Polek dorównywało im poziomem sportowym, mentalnością wojownika i zaangażowaniem.
A co do przejęzyczenia to nadal chyba nie zrozumiałeś właśnie tego przejęzyczenia.
Jeszcze raz przeczytaj swoje zdanie"...Pruszków zaczynał bez Polek....." :!: :!: :!:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 stycznia 2011, 19:33

akar pisze:Dokładnie myślę tak jak ty.
Dlatego napisałem jak się nie ma co się lubi(dobrych Polek) to się lubi co się ma(dobre Amerykanki). Nie przeszkadzają mi zawodniczki z obcym paszportem, choć wolałbym aby więcej Polek dorównywało im poziomem sportowym, mentalnością wojownika i zaangażowaniem.
A co do przejęzyczenia to nadal chyba nie zrozumiałeś właśnie tego przejęzyczenia.
Jeszcze raz przeczytaj swoje zdanie"...Pruszków zaczynał bez Polek....." :!: :!: :!:

No przecież napisałem że Mccants mi wyleciała z głowy... :shock: :shock: :shock: Zapomniałem o niej - dlatego napisałem że zaczynał bez Polek - no już nieważne - ważne że są już 4 Amerykanki

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 04 stycznia 2011, 19:35

A czasem nie bez Amerykanek? - jak już Ci McCants wyleciała? :shock:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 stycznia 2011, 19:49

Łukasz_UFB pisze:A czasem nie bez Amerykanek? - jak już Ci McCants wyleciała? :shock:

Naprawdę nieważne... Lepiej niech Lider do spółki z Energa wygrywają - tak by wpaść na siebie w ćwierćfinale 8) 8) 8) Co nie jest niemożliwe :roll: Chyba i Toruń i Pruszków byłby zadowolony.

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 05 stycznia 2011, 21:26

Brittany Gilliam już w Poznaniu

Zgodnie z zapowiedziami Brittany Gilliam w środę przyleciała do stolicy Wielkopolski. Nowa Amerykanka w składzie INEI AZS Poznań będzie mogła zagrać w sobotnim meczu z Widzewem Łódź.

Gilliam na poznańskim lotnisku Ławica pojawiła się punktualnie o godzinie 12.30. Zawodniczka ze Stanów Zjednoczonych po krótkim odpoczynku po podróży weźmie udział w pierwszym treningu z nowymi koleżankami. 23-letnia koszykarka jest bardzo wszechstronna. Może grać na pozycjach od 1 do 3.

- Mamy nadzieje, że Gilliam dobrze uzupełni nasz zespół. Trenerzy przez najbliższy okres będą się jej mocno przyglądali, w celu przydatności do drużyny - mówi dyrektor sportowy INEI AZS, Łukasz Zarzycki.

http://www.azs.poznan.pl/news/5-pierwsz ... naniu.html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”