Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 września 2008, 20:22

kwassek pisze:Ale czy dla Ciebie to jest rownowazne tradycji ??? Prosze CIE .. nie oszukuj sie :)

No skoro to się działo się w przeszłości to chyba tak. No chyba ze kwasek chodził do innej lepszej szkoły. :o :o :o :o
Obrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 10 września 2008, 20:26

hellraiser pisze:
kwassek pisze:Ale czy dla Ciebie to jest rownowazne tradycji ??? Prosze CIE .. nie oszukuj sie :)

No skoro to się działo się w przeszłości to chyba tak. No chyba ze kwasek chodził do innej lepszej szkoły. :o :o :o :o

No ja pie.... :) Ja slowo tradycja kojarze z takimi klubami jak ŁKS, WISŁA itp ... A nie z jakimis hydrotworami grajacymi pod dana nazwa od "n" lat ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 września 2008, 20:31

kwassek pisze:
hellraiser pisze:

No ja pie.... :) Ja slowo tradycja kojarze z takimi klubami jak ŁKS, WISŁA itp ... A nie z jakimis hydrotworami grajacymi pod dana nazwa od "n" lat ...

lepiej ja bym tego nie ujął -p...lisz :shock: :shock: :shock:

Matovic nie podziela twego zdania. :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 września 2008, 20:37

hellraiser pisze:Bo widzisz tak nas postrzegają zawodniczki w Europie...Udam że mi przykro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zabawny jesteś

zapytaj więc tą swoją Matović jakie to tradycje Lotosu potrafi wymienić zapewne potrafi wymienić barwy i lata mistrzostw polski i europy (bez złodziejstwa ze Spójni Gdańsk ciekawym czy też o tej tradycji wie

już wiem jakie pytanie zadam jak zawita do Krakowa, myślę że pora byście ją wyedukowali na temat waszych tradycji :D bo może być lipa

:lol: :lol: :lol: :lol:

mylić tradycję z sukcesami to trzeba nieźle mieć w głowie

nie ma to jak wypowiedzi pod publiczkę bo durny naród kupi

Z całym szacunkiem kwassek ale nie udawaj, że nie rozumiesz.
Matović nie patrzy na 20x MP, tylko na osiągnięcia w Europie, a tu nas jeszcze nie dogoniliście.

to są sukcesy a nie tradycja,ani nie ambicja 3 różne rzeczy,

.....i nie patrzy też na czasy dinozaura Rexa. Żeby dopełnić twoją wypowiedź.

vicemistrz europy 2002 i 2004 sorry dla mnie to przeszłość

hell udajesz głupiego bo myślałem ześ mądry jeśli sukces= tradycja to pomyliłeś chyba galaktyki :lol:

TRADYCJA LOTOSU? FANTASTYKA PIĘTRO WYŻEJ :lol:

7 lat istnieja i dorobiliście się tradycji? dobra bajka dla głupich dzieci

Hell w takim razie wymień mi tradycję BI SA chętnie się douczę :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 września 2008, 21:02

Marco pisze:
hellraiser pisze:
hell udajesz głupiego bo myślałem ześ mądry jeśli sukces= tradycja to pomyliłeś chyba galaktyki :lol:

TRADYCJA LOTOSU? FANTASTYKA PIĘTRO WYŻEJ :lol:

7 lat istnieja i dorobiliście się tradycji? dobra bajka dla głupich dzieci

Hell w takim razie wymień mi tradycję BI SA chętnie się douczę :lol:

Aby uściślisz. . Tradycja to nie jest to że masz 200 lat i co przeszedłeś w historii tylko to że od 150 zacząłeś drapać się po d..upie.

Jeżeli bawi cię sukces= tradycja. OK racja tylko że mogłeś się wcześniej pośmiać przy wpisach kibiców Wisły. Na pytanie o swoją tradycje 99% wymieniali sukcesy w historii. Dziwne :roll: :roll:
Więc nie wiem co cię zaszokowało że uważa się że sukces= tradycja ...po prostu taka mała tradycja:wink: :wink: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 września 2008, 21:12

hellraiser pisze:
Aby uściślisz. . Tradycja to nie jest to że masz 200 lat i co przeszedłeś w historii tylko to że od 150 zacząłeś drapać się po d..upie.

chcesz być zabawny i odejść od tematu ale nie będzie tak prosto więc po kolei "mądry człowieku"

Tradycja to nie jest to że masz 200 lat

a kto mówi, że tradycja to wiek?

i co przeszedłeś w historii tylko

właśnie to co sie przeszło w historii

Tradycja – przekazywane z pokolenia na pokolenie treści kultury (takie jak: obyczaje, poglądy, wierzenia, sposoby myślenia i zachowania, normy społ.), uznane przez zbiorowość za społecznie doniosłe dla jej współczesności i przeszłości.

wymień więc co w Lotosie zostało przekazane od 2001 z pokolenia na pokolenie? :lol: jakie obyczaje? jakie poglądy? jakie sposoby myślenia i zachowania? uznane przez zbiorowość za społecznie doniosłe dla jej współczesności i przeszłości?

wskaż je w Lotosie żeby uściślić o czym sam mówisz

tylko to że od 150 zacząłeś drapać się po d..upie

bez komentarza

Jeżeli bawi cię sukces= tradycja. OK racja tylko że mogłeś się wcześniej pośmiać przy wpisach kibiców Wisły. Na pytanie o swoją tradycje 99% wymieniali sukcesy w historii. Dziwne :roll: :roll:
Więc nie wiem co cię zaszokowało przyjęło się że sukces= tradycja.
Uważa się że sukces= tradycja ...po prostu taka mała tradycja:wink: :wink: :wink:

wiesz mało mnie interesują wpisy internetowe z których dla porównanie Frankowski to żywa legenda Wisły a dla mnie zwykła sprzedajna k....a i co myślisz,że 99% procent internetowych wpisów będzie decydować co to jest tradycja?

sorry ale ja się wychowywałem na relacjach ludzi, którzy coś przeżyli z Wisłą i w Wiśle, na relacjach działaczy piłkarzy i kibiców

sukces (jak również brak) to pewna składowa tradycji, sukces (jego brak) składa się na tradycję, ale nie jest tradycją i jak czytam podniecających się fanów 7 letniego Lotosu Gdynia ,że Matović uznaje nowy klub za klub tradycjami ktorych sama nie potrafi i pewnie wiekszość z was wymienić to mnie to bawi i śmieszy.

I żeby nie było to samo tyczy się wywiadów pod publiczkę każdego z Wisły Kraków czy innego klubu.

Dlatego czekam na odpowiedź co jest waszą tradycją? Skoro zgadzacie się z Matović to wymieniajcie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 września 2008, 21:32

Sorry, ze sie wam wtrace w ten dialog na temat tradycji, ale zdecydowanie wypowiadam sie po stronie Marco. Tradycja to cos, czego trzeba sie dorobic, a nie przychodzi jak za pstryknieciem palca i jest utozsamiane ze slowem "sukces". Pani Matovic moze inaczej rozumie to pojecie - mozna jej wybaczyc, bo nie musi posiadac doglebnej wiedzy na temat niuansow polskiej koszykowki, szczegolnie historii. Ale argumentacja Hellraisera wzbudzila tylko moj usmiech politowania - szczegolnie fragment o drapaniu sie od 150 lat po pewnej czesci ciala.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 września 2008, 21:58

Marco pisze:
sukces (jak również brak) to pewna składowa tradycji, sukces (jego brak) składa się na tradycję, ale nie jest tradycją i jak czytam podniecających się fanów 7 letniego Lotosu Gdynia ,że Matović uznaje nowy klub za klub tradycjami ktorych sama nie potrafi i pewnie wiekszość z was wymienić to mnie to bawi i śmieszy.

Właśnie mi przyznałeś racje. Mało tego już nie muszę ci odpowiadać na pytanie bo sam na nie odpowiedziałeś. I zaręczam ci że o to właśnie chodziło Matović mówiąc o Lotosie że to klub z tradycją. Oczywiście pozostaje subiektywna kwestia "bogatą".

Nie jest to zgodne co prawda z tą definicją z wikopedi którą wkleiłeś, bo akurat w niej chodzi o coś zupełnie odwrotnego to- że sukces nie jest składową tradycji.A to nie jest jedyna definicja. Taki mały szczegół
Obrazek

walker
Amator

Postautor: walker » 10 września 2008, 22:02

Pewnie,że sukces nie równa się tradycji co najwyżej sukcesy równają się z chlubną tradycją(a taką od 15lat mamy).Nie będę się z Wami spierał czy możemy sobie "przypinać" tradycje Spójni bo to było by kur... w stosunku do takich ludzi jak Mietek Krawczyk,Tadeusz Huciński(Oni uratowali sekcje koszykówki dla 3miasta) .Ale dajcie już spokój z tymi docinkami o zmianie nazw-żenada/patologia.Ta Nasza Matović słyszała o Gdyni od kiedy zaczęła się interesować koszykówką europejską a że nie słyszała o finale Wisły z 70 roku to jej musisz wybaczyć...
AG

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 września 2008, 07:18

Panowie, ja rozumiem, że nasza tradycja Waszej tradycji zupełnie nierówna, chyba, że rozpatrywać nas uwzględniając Spójnię i tak dalej. Rozumiem też czym się różnią sukcesy od tradycji.

Sukcesy sukcesami, ale w pucharach europejskich gramy od 1998 roku a więc 10 lat. To do jakiejś tam tradycji już chyba aspiruje? Mówię - rozpatrujemy tu tylko historię "istnienia" (nawet nie samych sukcesów) w koszykarskiej Europie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 września 2008, 22:14

hellraiser pisze:
Marco pisze:

Właśnie mi przyznałeś racje. Mało tego już nie muszę ci odpowiadać na pytanie bo sam na nie odpowiedziałeś. I zaręczam ci że o to właśnie chodziło Matović mówiąc o Lotosie że to klub z tradycją. Oczywiście pozostaje subiektywna kwestia "bogatą".

niby gdzie ci przyznałem rację? :lol:
jesteście klubem z sukcesami a nie z tradycjami, sukces to składowa tradycji ale posiadanie sukcesów nie oznacza posiadania tradycji (sukces to mało istotny szczegół) więc gdzieś ty wyczytał że przyznałem ci racje

i nigdzie nie odpowiedziałem na swoje pytanie bo żadnych tradycji Lotosu nie potrafię wymienić (sukcesy owszem) ale tradycje, dlatego wciąż czekam

Nie jest to zgodne co prawda z tą definicją z wikopedi którą wkleiłeś, bo akurat w niej chodzi o coś zupełnie odwrotnego to- że sukces nie jest składową tradycji.A to nie jest jedyna definicja. Taki mały szczegół

szczegółem to jest to, że wy z sukcesami nie macie tradycji ,a kluby które nie mają sukcesów mają tradycję

Sukcesy sukcesami, ale w pucharach europejskich gramy od 1998 roku a więc 10 lat. To do jakiejś tam tradycji już chyba aspiruje?

gra w pucharach to sukces, który sam w sobie nigdy nie spowoduje że klub będzie miał tradycję, 10 lat w pucharach to można nazwać przechodzeniem do historii sportu to coś odrębnego niż tradycja

Mówię - rozpatrujemy tu tylko historię "istnienia" (nawet nie samych sukcesów) w koszykarskiej Europie.

Fota Dajan, Foty Porta, Polpharma VBW Clima, Lotosu VBW Clima, Lotos Gdynia, Lotos PKO BP Gdynia - wybaczcie ale to ma być tradycja? to jest właśnie obraz braku jej poszanowania

kolego walker
a Nasza Matović słyszała o Gdyni od kiedy zaczęła się interesować koszykówką europejską a że nie słyszała o finale Wisły z 70 roku to jej musisz wybaczyć..

dla mnie to Matović może w ogole nie słyszeć i nie znać Wisły :lol: wszystkie kluby w FIBA mogą wymieniać najpierw Gdynię potem Wisłę (do chwili obecnej)

tylko niech nie opowiada bzdur, bo co innnego powiedzieć wielki klub z tradycjami, a co innego z sukcesami.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 12 września 2008, 07:25

To tak z ciekawości Marco - po ilu latach można powiedzieć, że jest jakaś tradycja?

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 września 2008, 08:22

golew pisze:To tak z ciekawości Marco - po ilu latach można powiedzieć, że jest jakaś tradycja?

tak z ciekawości zapytam czytałeś poprzednią stronę? i czy czytałeś początek tej dyskusji?

to żebyś znów nie przeoczył zacytuję siebie

a kto mówi, że tradycja to wiek?

tradycję można mieć po 200 100 10 5 latach
tradycji można nie mieć po 200 100 10 5 latach

ja się tylko pytam jakich tradycji dorobił się Lotos (błąd) Basketball Investments SA w ciągu 10 lat? Konkretnie, jakie są te tradycje tego utytułowanego (be złośliwości i ironii) klubu jakim jest BI SA? Skoro są, to chyba ktoś potrafi je wymienić prawda?
Ostatnio zmieniony 12 września 2008, 08:35 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 września 2008, 08:30

Eeee.... Przecież to w Trójmieście narodziła się "nowa świecka tradycja"... :wink: :lol:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 września 2008, 22:26

Wracając to tematu - to co kontraktujecie w końcu Kacz? Albo inną klasową koszykarkę? Bez koszykarki jej pokroju nie ma co marzyć o MP, nie mówiąc o 16 euroligi.

Nudna jest juz ciuciubabka trenera Krawczyka - z drugiej strony powinien być przepis o natychmiastowym informowaniu kibiców o kontraktach - biedny sympatyk koszykówki nie dośc, że musi czekać długo na rozpoczecie sezonu, to jeszcze slamazarnie transfery sie tocza, a prezesi kombinują...
skarania boskie z takmimi klubami.... :wink: :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”