Transfery i wygląd drużyny na sezon 2008/09

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 08 maja 2008, 13:04

Endrju pisze:
cholinex pisze:a co do Oli P. to musi sie rzeczywiście trochę jeszcze pouczyć żeby mogła grać w ekstraklasie...;]

Ona nie musi sie uczyc zeby grac w ekstraklasie... bo takie zespoly jak np. Muks, Korona, J.Gora i inne troszeczke słabsze kadrowo przyjeły by ja z otwartymi rekami.

Do regularnego grania w AZS-ie niestety troche jej brakuje ze wzgledu na silna kadre i wysokie cele.

Może endriu masz i racje mogłaby sie troche ograć w jakimś słabszym klubie ale jak juz ma gdzies isc to moze predzej jakies wypozyczenie :D :lol:
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 13 maja 2008, 20:48

.

gorzow24.pl › Sport › Koszykówka

Gdzie zagra „Pysia” Szott?

Kamil Siałkowski,
dodano: 13 maja 2008, 19:09

Agnieszka Szott z dumą prezentuje szalik gorzowskiego klubu. Czy zostanie w Gorzowie na kolejny sezon? (fot. Marcin Szarejko)

- Nie wyobrażam sobie zespołu na przyszły sezon bez Agnieszki Szott - mówi trener Maciejewski. Ale Szott wciąż się zastanawia. - Mam już swoje lata, chciałabym spróbować czegoś nowego, może zagranicą. Gorzów zaskoczył mnie jednak wyjątkowym pomysłem na kontrakt. I jeszcze nie podjęłam decyzji - tłumaczy.

26-letnia wychowanka gorzowskiego Stilonu - od początku kariery pod skrzydłami trenera Dariusza Maciejewskiego - do Gorzowa wróciła cztery lata temu, gdy AZS PWSZ awansował do ekstraklasy. Wcześniej, po wyjeździe z rodzinnego miasta grała m.in. w Ślęzie Wrocław i Lotosie Gdynia, z którymi zdobywała medale mistrzostw Polski. - Najlepiej smakuje, największą wartość ma jednak ten brązowy, zdobyty z Gorzowem w tym roku - podkreślała na każdym kroku Agnieszka Szott.

Kibice gorzowskiej drużyny, działacze i trenerzy w przyszłym sezonie nie wyobrażają sobie ekipy AZS PWSZ bez Agnieszki Szott. To czy „Pysia” zostanie w Gorzowie, nie jest jednak pewne. Po udanym sezonie do drzwi Szott zapukały najlepsze kluby w Polsce, pojawiły się także oferty zagranicznych klubów (nieoficjalnie wiadomo o propozycjach pracy z Francji i Włoch). - Nie chcę składać żadnych deklaracji, swoją decyzję przedstawię klubowi na dniach - powiedziała nam Agnieszka Szott tuż przed wylotem do Pekinu (reprezentacja Polski zagra tam mecze towarzyskie m.in. z kadrą Chin). - Mam kilka ciekawych propozycji z zagranicy, raczej nie do przebicia przez kluby z Polski. Trzeba się kiedyś odciąć od pępowiny i pójść w świat, zobaczyć inny basket z bliska. Mam już swój wiek, muszę myśleć o przyszłości. Ale pozytywnie zaskoczył mnie też gorzowski klub. Przygotował ciekawy kontrakt. I nie chodzi tu tylko o pieniądze. Decyzji jeszcze jednak nie podjęłam - opowiadała Szott.

- Mocno wierzę, że Agnieszka wybierze swój dom, że tu zostanie. Nie wyobrażam sobie bez niej dalszej drogi rozwoju drużyny. W Gorzowie ma ludzi, którzy tak wspaniale pomogli jej przetrwać najtrudniejszy, najbardziej męczący sezon w karierze. Jest Jerzy Chmielnicki od treningu siłowego, jest doktor Krzysztof Kapica. Dla mnie też Agnieszka Szott to jest gracz wyjątkowy, osoba z którą osiągnąłem większość sukcesów w karierze - podkreślał trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.

Co słychać u innych koszykarek? Część z nich do 15 maja ma dać ostateczną odpowiedź, czy zagra w przyszłym sezonie w Gorzowie czy zmieni klub. W AZS PWSZ już dawno rozpoczęli poszukiwania zawodniczek, które zastąpią Amerykankę Carrie Moore i Słowenkę Katarinę Ristić. Gorzowską drużynę na leszczyńską zamieni Aleksandra Drzewińska. Podobnie Joanna Czarnecka. Wiele wskazuje na to, że z Gorzowa odejdzie podkoszowa Aleksandra Chomać. Sama zawodniczka nie chce na ten temat rozmawiać. Ale jak udało nam się ustalić, pochodząca z Sokołowa koszykarka również na brak ofert nie narzeka. Ta gorzowska propozycja nowego kontraktu jest ponoć na końcu listy. A Chomać mocno zastanawia się nad przenosinami m.in. do Rybnika.

źródło: http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... szott.html

1240
.

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 maja 2008, 22:51

coś chyba chcą nam drużyne rozmontowac w przyszłym sezonie może byc cieżko pysia za granica nie będzie oli ani czarnej nie wiem co trener wymyśli ale ten medal wyglada na szczyt naszych mozliwosci :(

mod: Mala prosba ode mnie: moglbys uzywac znakow interpunkcyjnych - twoje posty czytaloby sie trzy razy szyciej.pozdrawiam

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 13 maja 2008, 22:55

Szczerze mówiac jakoś sobie nie wyobrażam AZS'u bez Agi Szot...

friel
Kadet

Postautor: friel » 14 maja 2008, 08:07

Ja wyobrażam ale jest to troche trudne ,Bez wzmocnień no i bez Agi i Oli to raczej będzie walka o utrzymanie :(

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 14 maja 2008, 09:45

Rzeczywiście będzie walka o utrzymanie... brązowego medalu chyba.... :wink: :D pozdro :D

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 14 maja 2008, 13:20

Z ta walka o utrzymanie to moze troche przesada, ale jakos mi dziwnie by bylo tutaj w bez Agi. Ale mam nadzieje ze pyska oczywiscie zostanie, jeszcze troche i sie sie dowiemy...:P

friel
Kadet

Postautor: friel » 14 maja 2008, 13:44

Ej no sorki a umie ktoś mi wskazac teraz 6 zawodniczek? nie umie o poełnej 12-stce to mamy Kasie Czubak,Justyne Żurowską ,Agę Kaczmarczyk,Moze Olę P. i Kiki to jest 5 nie wiadomo co z Baba i pysia Chomać prawdopodobnie tez odejdzie nie uważacie że to powód do niepokoju zwłaszcza że rynek polskich zawodniczek jest już mocno przetrzebiony a potrzeba nam ich 6 !!!!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 maja 2008, 14:15

Prosze Cie przestan to przezywac jak mrowka okres. Swoimi postami wywolujesz tylko niepotrzebna panike.

Cierpliwosci troche a do 15-go Maja sprawa polek zostanie rozwiazana.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 14 maja 2008, 18:26

15 juz jutro i jutro bedziemy troche wiecej wiedziec!!, mam nadzieje, ze beda to jakies pozytywne informacje. Skoro klub rezygnowal z carrie itp... to chyba wiedzial na co sie decyduje i, ze bedzie musial szukac wiecej zawodniczek niz rok temu...:P i ZOBACZYMY !!!:)

friel
Kadet

Postautor: friel » 14 maja 2008, 21:34

Chciałbym aby twoja ktrytyka była słuszna i będziemy się wszyscy cieszyć z silnego składu ale doświadczenie każde być ostrożnym :)

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 15 maja 2008, 20:44

Jak zwykle wszyscy się wzmacniają a Gorzów co śpi. Zgadam się z wszystkimi krytykami Nasz taktyka transferowa jest po prostu tragiczna. Tylko słyszymy że zawodniczki odchodzą, gdzie jest ten Gorzów gdzie Polki grają, co oni chcą same zagraniczne pościągać... tragedia normalnie jak na razie. Nie rozumiem osób które bronią nas zarząd inne kluby jakoś się nie kryją i mówią kto przychodzi kto zostaje.... Jak na razie wiemy tylko o 3 zawodniczka, a gdzie cała reszta co może juniorki weźmiemy do 1 składu :? :evil:

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 15 maja 2008, 21:02

kmitek85 pisze:Jak zwykle wszyscy się wzmacniają a Gorzów co śpi. Zgadam się z wszystkimi krytykami Nasz taktyka transferowa jest po prostu tragiczna. Tylko słyszymy że zawodniczki odchodzą, gdzie jest ten Gorzów gdzie Polki grają, co oni chcą same zagraniczne pościągać... tragedia normalnie jak na razie. Nie rozumiem osób które bronią nas zarząd inne kluby jakoś się nie kryją i mówią kto przychodzi kto zostaje.... Jak na razie wiemy tylko o 3 zawodniczka, a gdzie cała reszta co może juniorki weźmiemy do 1 składu :? :evil:

Jestem z Leszna, ale jestem przekonany ze Wasz zarzad wie co robi, nie wiem po choj te zale, krtytyka. Jestes tak glupi, ze myslisz to co piszesz?? Brazowy medal macie i myslisz ze klub spoczal na laurach i ze teraz ma wyjebane i kit ze skladem?? :wink:

mod: powyzszy post zostal nagrodzony ostrzezeniem. Pozwol, ze sam domyslisz sie za co dokladnie.
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 15 maja 2008, 21:51

Wlodi spokojnie bez nerwów. 8) Doskonale rozumiem niepokój kmitka gdyż jak na razie jest kaplica na maxa. Do tej pory wszystkie dziewczyny odchodzą, na dnach dowiemy się o odejściu kolejnej, a o wzmocnieniach jak na razie cicho. Mieloszyńska, Jarkowska, Małaszewska, Skobel, Krawiec to zawodniczki, które mogłyby nas wzmocnić , ale temat z nimi jest już raczej skończony. Chyba, że Dario pościąga jakieś zawodniczki z USA pokroju Izy Piekarskiej, którą zna bardzo dobrze z Uniwersjady. No zobaczymy. Nie powiem wcale, że dzisiaj miały być już jakieś informacje na temat składu.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 15 maja 2008, 23:37

tadeo86 pisze: Nie powiem wcale, że dzisiaj miały być już jakieś informacje na temat składu.

No miało coś być i cisza, Mam nadzieje, ze to czisza przed burza...:P
A może ktoś już coś wie??

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”