Jaka liga 2007/8

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 21 sierpnia 2007, 18:37

podobno 22 września
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Gość

Postautor: Gość » 27 sierpnia 2007, 22:48

CZESTOCHOWA :D

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 27 sierpnia 2007, 22:54

Anonymous pisze:CZESTOCHOWA :D

to strasznie fajnie
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 27 sierpnia 2007, 23:00

Forester pisze:Zespoły zgłoszone do rozgrywek w grupie A:

- KS Filar Sosnowiec
- KS AZS AWF Katowice
- UKS "Szesnastka" Częstochowa
- UKS "ZRYW" Dębieńsko Czerwnionka - Leszczyny
- AZS Rzeszów
- MLKS Rzeszów
- ZKS Stal Stalowa Wola
- UKS "Lotnik" Wierzawice
- TS Wisła Kraków
- KS Korona Kraków
- KS Górnik Wieliczka
- UKS Żak Nowy Sącz
- MSS Basket "Rybitwy" Kraków

więcej na: http://www.kozkosz.pl/index.php?s=aktualnosci&i=71

Tam niektóre nie miały wpłacone jeszcze wpisowego, wiesz może czy wszystkie wpłaciły?

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 28 sierpnia 2007, 06:28

nie wiem
na stronie KZKOSZ-a też nie ma zadnych nowych informacji

Kibic basketu

Postautor: Kibic basketu » 30 sierpnia 2007, 01:49

witamy częstochowe w I lidze:D
po wielu latach nieobecnosci.
Wiec koszykówka w niektórych miastach się rozwija a nie tylko zanika.
Bravo

Ladii #4

Postautor: Ladii #4 » 02 września 2007, 17:03

Jako jedna z zawodniczek Cze-wy dziękuje :)
Powiedzmy, że się rozwija :P to bd caałkiem nowa drużyna :) ale ze starym trenerem :)

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 02 września 2007, 17:58

Powodzenia dla dziewczyn z Częstochowy i dla trenera Urbańczyka :)

figa z makiem

Postautor: figa z makiem » 02 września 2007, 22:24

skąd się wzieła koszykówka w częstochowie. Kiedyś w kadetkach występował UKS 16, ale to było bardzo dawno, i tylko jeden sezon chyba. To te kadetki sprzed lat będa grały, czy może jakaś uczelnia buduje klub czy może inaczej się to zawiązało? Macie wogóle poza seniorkami jakieś zespoły młodzieżowe, bo nie słyszałam, żeby w tym sezonie jakiś klub z Czestochowy startował w śląskiej lidze kadetek czy juniorek. Tylko ten trener, który trenował chłopaków z I ligi to robi, czy to jakiś wiekszy sztab szkoleniowy. Macie swoją klubowa stronkę, bo ciekawa jestem a nic nie mogę znaleś o was tylko o tej lidze amatorskiej coś jest??? Ladii jak wiesz coś wiecej to napisz.
Pozdrawiam i życze powodzenia

Ladii #4

Postautor: Ladii #4 » 03 września 2007, 09:48

Hehe napisze to co wiem jako zawodniczka :) Stary klub UKS 16 już dawno się rozpadł,dziewczyny powyjeżdżały albo skończyły przygode z koszykówką.Ze starego składu zostały bodajże 3 zawodniczki. Reszta drużyny to ,,zawdoczniki``,które zostały wyłapane z ligi szkolnej i od ponad roku trenują pod okiem trenera Urbańczyka.Pomysł na I lige wyszedł z jego inicjatywy( szczerze mówiąc sama nie wiem dlaczego spowrotem się za to zabrał..być może dlatego,żeby utrzymać koszykówkę w Częstochowie).Poza nami nie ma żadnych innych zespołów,ponieważ nikt nie chce się w to,,bawić`` a szczególnie z dziewczynami. Stronka zsotanie dopiero założona:) A startujemy w I lidze bo jedna z zawodniczek jest za ,,stara`` ;P zeby wystepowac w juniorkach itd.

figa z makiem

Postautor: figa z makiem » 04 września 2007, 00:30

rozumiem, że trenujecie od roku i poza wami nic nie ma z kosza w czewie. No to chyba będziecie mięsem armatnim ligi. Jeden człowiek tym kieruje z rocznym zaledwie przygotowaniem i już I liga. To albo on jest wariat, albo sie człek zamotał i uwierzył w cuda, albo to wcale nie do końca prawda co piszesz. Wszystko ze szkolnych zespołów, bez szkolenia w niższych grupach wiekowych. Nie brzmi to dobrze Ladii. Super, że dołączacie do nas, ale klub w którym trenuje tylko jeden zespół, z jednym trenerem i to dopiero od roku , czyli pewnie około ze 20 dziewczyn i od razu I liga. Klub startujący w I lidze powinien mieć obowiązek prowadzenie zespołów w młodszych grupach też, bo tak to jest to bez sensu w/g mnie. Przez rok to pewnie kozłowania sie można nauczyć i to nie za dobrze. Ale to wasze ALKD wygląda fajnie i czytając tą stronkę myślałam, że to coś dużego w CZewie powstało, ale rozwiałas moje złudzenia. SZKODA!!! mimo wszystko powodzenia dla Częstochowy!!! i pozdrawiam LAdii

Ladii#4

Postautor: Ladii#4 » 04 września 2007, 14:59

Nie,nie źle zrozumiałeś ... Dziewczyny trenują już długo basket ( niektóre po 11,6,5 lat) Chodziło mi o to, że od roku trenujemu z trenerem Urbańczykiem :)Ale jeśli chodzi o mięso armatnie to moge się zgodzić :) I wcale nie chodzi nam o wygranie ligi a tym bardziej naszemu trenerowi, więc bez obaw bo w cuda nie wierzy i się nie zamotał :)A w drużynie są zawodniczki m.in. z ALKD :) A kozłować potrafimy spokojnie :P
Pozdrawiam

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 05 września 2007, 07:28

jest już terminarz rozgrywek grupy A
na poczatek (21.09) derby w Krakowie: Korona - Wisła II
więcej na: http://www.kozkosz.pl/index.php?s=aktualnosci&i=74

Gość

Postautor: Gość » 15 września 2007, 09:40

a terminarz wielkopolskiej już jest?

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 15 września 2007, 12:09

Anonymous pisze:a terminarz wielkopolskiej już jest?

Jeszcze nie ma.

Wróć do „I/II liga”