Jaka liga 2007/8
Moderator: Moderatorzy
Forester pisze:Zespoły zgłoszone do rozgrywek w grupie A:
- KS Filar Sosnowiec
- KS AZS AWF Katowice
- UKS "Szesnastka" Częstochowa
- UKS "ZRYW" Dębieńsko Czerwnionka - Leszczyny
- AZS Rzeszów
- MLKS Rzeszów
- ZKS Stal Stalowa Wola
- UKS "Lotnik" Wierzawice
- TS Wisła Kraków
- KS Korona Kraków
- KS Górnik Wieliczka
- UKS Żak Nowy Sącz
- MSS Basket "Rybitwy" Kraków
więcej na: http://www.kozkosz.pl/index.php?s=aktualnosci&i=71
Tam niektóre nie miały wpłacone jeszcze wpisowego, wiesz może czy wszystkie wpłaciły?
-
Kibic basketu
-
Ladii #4
-
figa z makiem
skąd się wzieła koszykówka w częstochowie. Kiedyś w kadetkach występował UKS 16, ale to było bardzo dawno, i tylko jeden sezon chyba. To te kadetki sprzed lat będa grały, czy może jakaś uczelnia buduje klub czy może inaczej się to zawiązało? Macie wogóle poza seniorkami jakieś zespoły młodzieżowe, bo nie słyszałam, żeby w tym sezonie jakiś klub z Czestochowy startował w śląskiej lidze kadetek czy juniorek. Tylko ten trener, który trenował chłopaków z I ligi to robi, czy to jakiś wiekszy sztab szkoleniowy. Macie swoją klubowa stronkę, bo ciekawa jestem a nic nie mogę znaleś o was tylko o tej lidze amatorskiej coś jest??? Ladii jak wiesz coś wiecej to napisz.
Pozdrawiam i życze powodzenia
Pozdrawiam i życze powodzenia
-
Ladii #4
Hehe napisze to co wiem jako zawodniczka
Stary klub UKS 16 już dawno się rozpadł,dziewczyny powyjeżdżały albo skończyły przygode z koszykówką.Ze starego składu zostały bodajże 3 zawodniczki. Reszta drużyny to ,,zawdoczniki``,które zostały wyłapane z ligi szkolnej i od ponad roku trenują pod okiem trenera Urbańczyka.Pomysł na I lige wyszedł z jego inicjatywy( szczerze mówiąc sama nie wiem dlaczego spowrotem się za to zabrał..być może dlatego,żeby utrzymać koszykówkę w Częstochowie).Poza nami nie ma żadnych innych zespołów,ponieważ nikt nie chce się w to,,bawić`` a szczególnie z dziewczynami. Stronka zsotanie dopiero założona:) A startujemy w I lidze bo jedna z zawodniczek jest za ,,stara`` ;P zeby wystepowac w juniorkach itd.
-
figa z makiem
rozumiem, że trenujecie od roku i poza wami nic nie ma z kosza w czewie. No to chyba będziecie mięsem armatnim ligi. Jeden człowiek tym kieruje z rocznym zaledwie przygotowaniem i już I liga. To albo on jest wariat, albo sie człek zamotał i uwierzył w cuda, albo to wcale nie do końca prawda co piszesz. Wszystko ze szkolnych zespołów, bez szkolenia w niższych grupach wiekowych. Nie brzmi to dobrze Ladii. Super, że dołączacie do nas, ale klub w którym trenuje tylko jeden zespół, z jednym trenerem i to dopiero od roku , czyli pewnie około ze 20 dziewczyn i od razu I liga. Klub startujący w I lidze powinien mieć obowiązek prowadzenie zespołów w młodszych grupach też, bo tak to jest to bez sensu w/g mnie. Przez rok to pewnie kozłowania sie można nauczyć i to nie za dobrze. Ale to wasze ALKD wygląda fajnie i czytając tą stronkę myślałam, że to coś dużego w CZewie powstało, ale rozwiałas moje złudzenia. SZKODA!!! mimo wszystko powodzenia dla Częstochowy!!! i pozdrawiam LAdii
-
Ladii#4
Nie,nie źle zrozumiałeś ... Dziewczyny trenują już długo basket ( niektóre po 11,6,5 lat) Chodziło mi o to, że od roku trenujemu z trenerem Urbańczykiem
Ale jeśli chodzi o mięso armatnie to moge się zgodzić
I wcale nie chodzi nam o wygranie ligi a tym bardziej naszemu trenerowi, więc bez obaw bo w cuda nie wierzy i się nie zamotał
A w drużynie są zawodniczki m.in. z ALKD
A kozłować potrafimy spokojnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jest już terminarz rozgrywek grupy A
na poczatek (21.09) derby w Krakowie: Korona - Wisła II
więcej na: http://www.kozkosz.pl/index.php?s=aktualnosci&i=74
na poczatek (21.09) derby w Krakowie: Korona - Wisła II
więcej na: http://www.kozkosz.pl/index.php?s=aktualnosci&i=74