WYNIKI !!!

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 18 grudnia 2006, 08:10

Co do meczu Ostrovii z MKS-em Konin, można się było spodziewać, że spotkanie będzie ciężkie zarówno dla zawodniczek jak do oglądania dla kibiców. Obydwa zespoły zdecydowanie nie mogą się odnaleźć w formie conajmniej z zeszłego sezonu. Pierwsze fragmenty gry to zdecydowana dominacja Ostrovii, która do 18 minuty nadawała ton rywalizacji i prowadziła już 20 oczkami, nie wiem czemu wówczas nie wystąpiła żadna z juniorek ale to już w tym momencie sprawa trenera jest- wie co robi... miejmy nadzieje.
Generalnie ciężko może być Ostrovii w przyszłym sezonie. Jeżeli rzeczywiście kilka zawodniczek wyjedzie zostaną młode... które nie są przygotowane na 1 ligowe warunki, nawet 1 lidze w takiej formie beznadziejnej jak jest teraz czyli open, bo niestety dobrych meczów brakuje, marketingowo nic nie można załatwić w 1 lidze w której gra się z 'zapisania się'.

Chciałem pogratulować zawodniczkom Ostrovii, jednak podkreślić po raz już kolejny, że tylko zawodniczką gratuluje postawy- bo w tym sezonie wybitnie zasłuzyły sobie ze swoją wytrwałość i poświęcenie!

Pozdrawiam gilusa i wszystkich z Konina ;)

Trzeba stawiać na młodzież bo to jest przyszłość ostrowskiej koszykówki, stworzyć system, zatrudnic dobrych szkoleniowców, bo jak chodzi o nauke to nie trzeba płacić tym młodym dziewczyną, trzeba zapłacić godne pieniądze dobremu trenerowi, który ułozy jakis program bo potencjał młodzieżowy w Ostrowie jest, czas najwyższy żeby młode dziewczyny dostawały szanse w 1 lidze. Granie w lidze juniorek jednego meczu na miesiąc jest conajmniej śmieszne, a myślę, że dziewczyny młode nawet jak będą miały jeden weekend w którym zagrają dwa mecze nic im się nie stanie- przeciążeń nie dostaną napewno więc tłumaczenie, że nie grają w 1 lidze bo wczoraj grały w juniorkach nie może mieć miejsca... zdecydowanie nie.
Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam wreszcie zmiany na 1 ligowym froncie...

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 18 grudnia 2006, 19:48

Intarex pisze:kibice na trybunach :)

Obrazek

Intarex jak Ty mnie w tym tłumie ludzi wypatrzyłeś? :D

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 18 grudnia 2006, 22:45

Mam prośbę o używanie poprawnej nazwy zespołu. w I lidze grają rezerwy AZSu a nie Olimpia. Dziękuje.

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 18 grudnia 2006, 22:54

ŻOŁNIERZ pisze:Mam prośbę o używanie poprawnej nazwy zespołu. w I lidze grają rezerwy AZSu a nie Olimpia. Dziękuje.

Poprawna nazwa brzmi Olimpia AZS Maczki Poznań, więc bez sarkazmu proszę.

Wiem że kibiców Olimpii boli obecna sytuacja i to w 100% rozumie, ale nazwa jest poprawna.

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 18 grudnia 2006, 23:07

Soku pisze:
ŻOŁNIERZ pisze:Mam prośbę o używanie poprawnej nazwy zespołu. w I lidze grają rezerwy AZSu a nie Olimpia. Dziękuje.

Poprawna nazwa brzmi Olimpia AZS Maczki Poznań, więc bez sarkazmu proszę.

Wiem że kibiców Olimpii boli obecna sytuacja i to w 100% rozumie, ale nazwa jest poprawna.

Hmm. Gdyby to była Olimpia to mogła by walczyć o ekstraklase. a może? Nie. Dlaczego? Bo to są prawnie rezerwy Azsu. A nazwa czy 10 członowa czy 15 to już pryszcz. Prawnie ten zespół reprezentuje Azs Poznań. I sru.

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 18 grudnia 2006, 23:09

Równie dobrze mógłbyś powiedzię ,że Hydrobudowa to Zawisza. Życzę tobie dużego samopoczucia. Nie. Już je masz.

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 18 grudnia 2006, 23:34

Porównanie Hydrobudowy do Olimpii to chyba przesada.

Mi również bardzo nie podoba się sytuacja, w której z Olimpi zrobiono filię AZS-u.

AZS powinien mieć swoje zespoły młodzieżowe, ale czy to ich wina, że "pseudodziałacze" Olimpi zgodzili się na ten żenujący związek. Mnie dziwi jedno, dlaczego ktoś pozwolił z Olimpi zrobić podrzędny klub i dlaczego ten klub został pozbawiony ambicji? On na to nie zasługuje.

Chyba mylnie pojmujesz moje intencje.

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 19 grudnia 2006, 00:51

gilus pisze:
Intarex pisze:kibice na trybunach :)

Obrazek

Intarex jak Ty mnie w tym tłumie ludzi wypatrzyłeś? :D
latwo nie bylo :) ten obok ciebie co sie drapie po glowie to kto to?

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 19 grudnia 2006, 01:02

Hehe a nie wiem, jakiś burak z Ostrowa się przypętał to go wziąłem koło siebie :wink: Hehe pozdro mati :!: :D

Gość

Postautor: Gość » 19 grudnia 2006, 01:47

Soku pisze:Porównanie Hydrobudowy do Olimpii to chyba przesada.

Mi również bardzo nie podoba się sytuacja, w której z Olimpi zrobiono filię AZS-u.

AZS powinien mieć swoje zespoły młodzieżowe, ale czy to ich wina, że "pseudodziałacze" Olimpi zgodzili się na ten żenujący związek. Mnie dziwi jedno, dlaczego ktoś pozwolił z Olimpi zrobić podrzędny klub i dlaczego ten klub został pozbawiony ambicji? On na to nie zasługuje.

Chyba mylnie pojmujesz moje intencje.

Ale my nie rozpatrujemy tego kto komu dał i za co. I ile członów ma w nazwie ma ten klub. Przynalezność klubowa poszczególnych zawodniczek jest prosta. Klubem który posiada ich karty jest AZS Poznań. I chyba się zgadzamy. Ponieważ żadna zawodniczka nie może reprezentować dwóch klubów a karty są w eku AZSu to bez mydła mamy do czynienia z rezerwami. Bo chyba nie będziemy drązyć i udowadniać że zawodniczka AZSu reprezentuje Olimpię. To jest fizycznie i prawnie nie możliwe.I to nie wina tych dziewczyn ale działaczy. I tu się zgadzamy. A jaki jest tego finał. No cóż. Wystarczy spojrzeć na tabele młodszych roczników.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 grudnia 2006, 07:12

Soku pisze:(...)

(...)

Zgadzam się z tymi słowami... niestety w Poznaniu jak rzadko gdzie opanowano sztukę niszczenia koszykówki, zamiast jej budowania :( Przecież brak konkurencji dla tych, co otrzymują do ręki pieniążki z miasta musi się odbić za kilka lat podobną degryngoladą, jaka już miała miejsce za czasów quaya-azsu, a której autorami było kilku nadal działajacych w tym sporcie ludzi! Skandalem jest nie tylko los Olimpii (zgadzam się, że głownie z winy własnych działaczy, ale i na rękę tych z "innego" klubu), ale i fakt, że dostający 95% miejskich środków klub NIE SZKOLI ANI JEDNEJ GRUPY MŁODZIEŻOWEJ! Nie spodziewałem się, że to napiszę, ale teraz faktycznie w Poznaniu cała nadzieja na dalszy rozwój naszego basketu OD PODSTAW tkwi w MUKSie... tylko, że bez jego twórcy... Tylko, że już nawet po ten ledwie raczkujący klub swoje lepkie ręce wyciągają ci, którzy pod pozorem połączenia likwidują konkurencję do miejskich pieniędzy... Olimpia, Unia Swarzędz... kto następny? :( Oczywiscie pod przykrywką dobra poznańskiego sportu <rzyga>

Żołnierz... a niech sobie nazywają jak chcą... my wiemy i myślę, że większość myślących ludzi, mimo mylącej nazwy, wie także... Olimpijki siedzą na ławce w e-klasie (od wielu meczy nawet Wera przecież gra ogony :( ), w 1 lidze grają zupełnie O NIC, nie trenując nawet razem całym zespołem pod okiem tego, kto potem ma niby być tym pierwszym... zresztą SZKODA GADAĆ! Żenada to, co zrobiono z tym zespołem :(

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 20 grudnia 2006, 14:32

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 21 grudnia 2006, 20:18

Wydział Gier i Dyscypliny Stowarzyszenia Wielkopolski Związek Koszykówki w Poznaniu działając w porozumieniu z Dolnośląskim Okręgowym Związkiem Koszykówki we Wrocławiu przystępuje do organizacji rozgrywek I ligi kobiet na szczeblu międzywojewódzkim. Zgodnie z ustaleniami dokonanymi przed sezonem drugi etap rozgrywek prowadzony będzie z udziałem 4 najlepszych drużyn z każdego województwa. Drużyny te przystępują do drugiego etapu z zaliczeniem meczy rozegranych z drużynami w ramach "swojego" województwa i rozgrywają mecz i rewanż z drużynami drugiego województwa. Po zakończeniu tego etapu rozgrywek dwie pierwsze drużyny w tabeli awansują do rozgrywek półfinałowych o awans do ekstraklasy kobiet.
W wyniku przeprowadzonych rozgrywek w ramach województw awans do drugiego etapu wywalczyły:
Województwo Wielkopolskie - MUKS Poznań, Olimpia AZS Maczki Poznań, Ostrovia Ostrów Wlkp., MKS AZS PWSZ Konin.
Z województwa Dolnośląskiego do rozgrywek zgłosiły akces tylko trzy zespoły - MKS-MOS Wrocław, WTK Ślęza Siechnice, Karkonosze Jelenia Góra.

Cały terminarz znajduje się na stronie www.pierwszaliga.glt.pl

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 05 stycznia 2007, 11:09

Pamela pisze:KOSZYKÓWKA Widzewianki biją lidera

Widzew - PTS Lider 68:57 (24:16, 8:9, 14:14, 22:18)

Widzew: Pawlak 23, Jędrzejewska 15- Trojanowska 7, Przybysz 6, Monika Kopeć 6, Sobczyńska 5, Świderek 4, Estkowska 2, Marcjanek 0, Rychter 0.

PTS Pruszków: Dulnik 23, Urszula Kopeć 11, Magda Romanek 10, Rucińska 6, Trocińska 4, Gajewska 2, Cwyl 1.

W Widzewie bardzo dobrą partię rozegrały Paulina Jędrzejewska i Aleksandra Pawlak, zaś w drużynie gości prym wiodła b. reprezentantka Polski Katarzyna Dulnik.

sorki za opóźnienie, ale nie mogłem wcześniej napisać, tego że nikt nie zauważył, że Kasia grała prawie 3 kwarty ze skręconą kostką! Po meczu jej lewa kostka była 2 razy większa od prawej! Później mówiła mi że dziwi się sama jak mogła grać... Mimo kontuzji była najlepsza!!!

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 05 stycznia 2007, 11:59

Fakt...Widzialam jak zalapala ta kontuzje i jak sie osunela na ziemie :roll: Dziwi mnie tylko,ze trener dla wyniku ryzykuje zdrowie zawodniczki i grozniejsza kontuzje-takim trenerom gratulujemy podejscia do sportu-w koncu wynik rzecz swieta :?
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „I/II liga”