Generalnie ciężko może być Ostrovii w przyszłym sezonie. Jeżeli rzeczywiście kilka zawodniczek wyjedzie zostaną młode... które nie są przygotowane na 1 ligowe warunki, nawet 1 lidze w takiej formie beznadziejnej jak jest teraz czyli open, bo niestety dobrych meczów brakuje, marketingowo nic nie można załatwić w 1 lidze w której gra się z 'zapisania się'.
Chciałem pogratulować zawodniczkom Ostrovii, jednak podkreślić po raz już kolejny, że tylko zawodniczką gratuluje postawy- bo w tym sezonie wybitnie zasłuzyły sobie ze swoją wytrwałość i poświęcenie!
Pozdrawiam gilusa i wszystkich z Konina
Trzeba stawiać na młodzież bo to jest przyszłość ostrowskiej koszykówki, stworzyć system, zatrudnic dobrych szkoleniowców, bo jak chodzi o nauke to nie trzeba płacić tym młodym dziewczyną, trzeba zapłacić godne pieniądze dobremu trenerowi, który ułozy jakis program bo potencjał młodzieżowy w Ostrowie jest, czas najwyższy żeby młode dziewczyny dostawały szanse w 1 lidze. Granie w lidze juniorek jednego meczu na miesiąc jest conajmniej śmieszne, a myślę, że dziewczyny młode nawet jak będą miały jeden weekend w którym zagrają dwa mecze nic im się nie stanie- przeciążeń nie dostaną napewno więc tłumaczenie, że nie grają w 1 lidze bo wczoraj grały w juniorkach nie może mieć miejsca... zdecydowanie nie.
Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam wreszcie zmiany na 1 ligowym froncie...