PTK Pabianice - I liga (sezon 2007-2008)

Moderator: Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 26 listopada 2007, 12:57

ma ktos zdjecia z meczu ostatniego??

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 listopada 2007, 11:06

Cóż, znalazłem chwilę wolnego czasu więc wybrałem się w ostatnią sobotę na mecz z LA Basket. W sumie mecz bez historii, poziom niezbyt wysoki itd.itp. jednak .......
.... no właśnie, kilka lat temu, na zaproszenie Przyjaciół z Olimpii wybrałem się do Poznania na mecz derbowy MUKS-Olimpia. Poziom czysto koszykarski owszem, odbiegał od poziomu ekstrklasowego, lecz byłem zdumiony a wręcz zszokowany walecznościa, zaangażowaniem, poświęceniem i zadziornością tych młodych koszykarek. Stwierdziłem wówczas że takigo podejścia w ekstraklasie się nie uświadczy. I TO SAMO UJRZAŁEM PONOWNIE W SOBOTĘ W PABIANICACH!!!!! Walka, walka i jeszcze raz walka!!! Utkwiła mi w pamięci sytuacja, gdy przy wyniku bodajże 130-30 dla Pabianic, chyba ze trzy zaodniczki gospodyń nurkowały do parteru by wywalczyć piłkę!!!! :shock:
BRAWO!!!! BRAWO!!!! BRAWO!!!!

Cóż, co niektóre "kontraktowe gwiazdeczki" powinny przyjść i zobaczyć jak się walczy i gra z zaangażowaniem!!! :twisted: Choć z drugiej strony patrząc, nie ma się co dziwić że swojego czasu owe "kontraktowe gwiazdy" tak nie walczyły..... przecież czekał je po meczu znacznie ważniejszy występ...... występ w pabianickich lokalach :twisted: :twisted: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 27 listopada 2007, 12:02

Anonymous pisze:ma ktos zdjecia z meczu ostatniego??

Zdjecia są pod tym adresem:
http://www.ksg.tivi.net.pl/galeria/gale ... 48&start=0
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 28 listopada 2007, 08:03

Hartmann Pabianice za silny na I ligę?

Obrazek

Powiedzieć, że pierwszoligowe koszykarki Hartmanna Pabianice wygrywają, to za mało. One po prostu gromią kolejne rywalki. W sześciu rozegranych meczach trzy razy przekroczyły barierę 100 punktów, a w ostatnim Ewelina Gala zdobyła więcej punktów niż cała drużyna przeciwniczek.

Jeśli tak dalej pójdzie, pabianiczanki mogą trafić wkrótce do słynnej Księgi Rekordów Guinnessa, bo warto odnotować ich wysokie zwycięstwa. Z szykowaną na rozgrywki ekstraklasy drużyną, żadna pierwszoligowa ekipa nie ma nawet szans nawiązać wyrównanej walki.

Prawdziwy rekord zawodniczki z Pabianic pobiły w ostatniej kolejce, w której pokonały UKS La Basket Warszawa różnicą aż 118 punktów (152:34). Podobnie jak w poprzednich pojedynkach najskuteczniejsza w drużynie była 17-letnia skrzydłowa Ewelina Gala, która zdobyła więcej punktów (45) niż wszystkie zawodniczki rywalek.

- Nawet ze słabym przeciwnikiem zdobyć tyle punktów to wielka sztuka. Ale skuteczność Eweliny nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem - mówi trener Hartmanna Sławomir Depta. - To niewątpliwy talent, który prawidłowo się rozwija. Dlatego wszyscy mamy z niej teraz tyle pociechy.

Takie mecze mają w ogóle sens?

- Każdy mecz ma sens i nie możemy się tłumaczyć z tak wysokich zwycięstw. One nie przychodzą nam wcale tak łatwo, jak się wydaje. Tu też trzeba włożyć w to serce i walczyć o każdą piłkę.

To Hartmann jest tak silny czy pierwszoligowi rywale tak słabi?

- Mimo wysokich zwycięstw ja jestem ostrożny. Na co nas tak naprawdę stać, okaże się w najbliższym meczu z niepokonanym PTS Lider Pruszków.

(bap) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 28 listopada 2007, 12:05

Z szykowaną na rozgrywki ekstraklasy drużyną, żadna pierwszoligowa ekipa nie ma nawet szans nawiązać wyrównanej walki.

Heh, tylko ten skład nie jest rewelacyjnym jakimś i niesamowitym wręcz składem. Ba! Podejrzewam, że w e-klasie już tak kolorowo by nie było, nawet z dwoma grajkami z "zagramanicy". To po prostu (albo aż) dwie wyjadaczki plus garść młodych, utalentowanych wychowanek lub prawie :wink: wychowanek. I tyle. Rzecz w tym, że one chcą naprawdę grać w koszykówkę, pokazać się z jak najlepszej strony i przywrócić Pabianicom ekstraklasę. I oby Im się to udało!!! :D
A przecież w innych zespołach I-ligowych także grają (głównie) młode zawodniczki, wychowane na swoim podwórku lub na cudzym. Czy to oznacza, że szkolenie w Pabianicach odbywało się/odbywa się na wyższym poziomie i koszykarki zdobywają więcej umiejętności?
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 28 listopada 2007, 14:59

No i dobrze, ze sa (do tej pory) niezwyciezone :!: Musimy pokazac tym goscia z PLKK, ze potrafimy sami dojsc do e-klasy. A kiedy(moze) juz awansuja to o wyniki dopiero wtedy bedziemy sie martwic, jezeli bedziemy musieli oczywiscie...

gość

Postautor: gość » 01 grudnia 2007, 16:55

wie ktoś moze czy dzisiejszy mecz z Puszkowem został odwołany czy grają ? ;>

łodzianin

Postautor: łodzianin » 01 grudnia 2007, 21:13

i co z meczem z pruszkowem jaki wynik znowu przekroczyly 100 ?

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 01 grudnia 2007, 21:55

Mecz seniorek z Liderem Pruszków został przełożony na styczeń. Oficjalnym powodem jest brak wolnej hali w Pruszkowie. Prawdopodobne jednak jest, że miejscowy zespół nie chciał grać przeciwko naszej drużynie bez swej najlepszej zawodniczki. Katarzyna Dulnik, bo o niej mowa, ma rękę w gipsie.
Pabianiczanki rozegrały dotychczas sześć zwycięskich spotkań, w których trzykrotnie przekroczyły barierę stu punktów.

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 02 grudnia 2007, 18:26

i chwala im za to, ze tak dzielnie walcza. oby udalo im sie utrzymac ta mistrzowska forme do konca rozgrywek, bo jest na co patrzec.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 02 grudnia 2007, 19:35

W środę o 18 derby z Widzewem w Pabianicach.

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 02 grudnia 2007, 20:17

no to super. a czy wiadomo juz czy beda graly jeszcze jakies inne zalegle mecze w najblizszym czasie?
jak ktos bedzie wiedzial niech pisze.

Katka#15
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Katka#15 » 03 grudnia 2007, 21:25

więc kolejny mecz gramy w środę ( 05.12.2007 ) o 18.00 naszym przeciwnikiem będzie drużyna z Łodzi, dokładniej WIDZEW....

ZAPRASZAMY :)
"na każdego zwycięzce przypada jeden przegrany...."

Awatar użytkownika
Krispel_1946
Żak

Postautor: Krispel_1946 » 10 grudnia 2007, 21:46

12 kolejka - 15.12.2007 r.
Mag Rys Zgierz - KS Żyrardowianka Żyrardów
AZS PW Warszawa - KS Piaseczno
BTS Pułaski Warszawa - UKS La Basket Warszawa
AZS UW Warszawa - PTS Lider Pruszków
MUKS Widzew Łódź - Arcus SMS II Łomianki

13 kolejka - 22.12.2007 r.
AZS AP Siedlce - MUKS Widzew Łódź
Arcus SMS II Łomianki - AZS UW Warszawa
PTS Lider Pruszków - BTS Pułaski Warszawa
UKS La Basket Warszawa - AZS PW Warszawa
KS Piaseczno - KS Żyrardowianka Żyrardów

Oto ten terminarz. Pabianic nie ma i nie wiem czemu, ale to o co prosiles zrobilem :lol:
...:::Włókniarz Pabianice:::...

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 10 grudnia 2007, 22:10

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Archiwum”