PTK Pabianice - I liga (sezon 2007-2008)
Moderator: Moderatorzy
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Cóż, znalazłem chwilę wolnego czasu więc wybrałem się w ostatnią sobotę na mecz z LA Basket. W sumie mecz bez historii, poziom niezbyt wysoki itd.itp. jednak .......
.... no właśnie, kilka lat temu, na zaproszenie Przyjaciół z Olimpii wybrałem się do Poznania na mecz derbowy MUKS-Olimpia. Poziom czysto koszykarski owszem, odbiegał od poziomu ekstrklasowego, lecz byłem zdumiony a wręcz zszokowany walecznościa, zaangażowaniem, poświęceniem i zadziornością tych młodych koszykarek. Stwierdziłem wówczas że takigo podejścia w ekstraklasie się nie uświadczy. I TO SAMO UJRZAŁEM PONOWNIE W SOBOTĘ W PABIANICACH!!!!! Walka, walka i jeszcze raz walka!!! Utkwiła mi w pamięci sytuacja, gdy przy wyniku bodajże 130-30 dla Pabianic, chyba ze trzy zaodniczki gospodyń nurkowały do parteru by wywalczyć piłkę!!!!
BRAWO!!!! BRAWO!!!! BRAWO!!!!
Cóż, co niektóre "kontraktowe gwiazdeczki" powinny przyjść i zobaczyć jak się walczy i gra z zaangażowaniem!!!
Choć z drugiej strony patrząc, nie ma się co dziwić że swojego czasu owe "kontraktowe gwiazdy" tak nie walczyły..... przecież czekał je po meczu znacznie ważniejszy występ...... występ w pabianickich lokalach

.... no właśnie, kilka lat temu, na zaproszenie Przyjaciół z Olimpii wybrałem się do Poznania na mecz derbowy MUKS-Olimpia. Poziom czysto koszykarski owszem, odbiegał od poziomu ekstrklasowego, lecz byłem zdumiony a wręcz zszokowany walecznościa, zaangażowaniem, poświęceniem i zadziornością tych młodych koszykarek. Stwierdziłem wówczas że takigo podejścia w ekstraklasie się nie uświadczy. I TO SAMO UJRZAŁEM PONOWNIE W SOBOTĘ W PABIANICACH!!!!! Walka, walka i jeszcze raz walka!!! Utkwiła mi w pamięci sytuacja, gdy przy wyniku bodajże 130-30 dla Pabianic, chyba ze trzy zaodniczki gospodyń nurkowały do parteru by wywalczyć piłkę!!!!
BRAWO!!!! BRAWO!!!! BRAWO!!!!
Cóż, co niektóre "kontraktowe gwiazdeczki" powinny przyjść i zobaczyć jak się walczy i gra z zaangażowaniem!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:ma ktos zdjecia z meczu ostatniego??
Zdjecia są pod tym adresem:
http://www.ksg.tivi.net.pl/galeria/gale ... 48&start=0
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Hartmann Pabianice za silny na I ligę?
Powiedzieć, że pierwszoligowe koszykarki Hartmanna Pabianice wygrywają, to za mało. One po prostu gromią kolejne rywalki. W sześciu rozegranych meczach trzy razy przekroczyły barierę 100 punktów, a w ostatnim Ewelina Gala zdobyła więcej punktów niż cała drużyna przeciwniczek.
Jeśli tak dalej pójdzie, pabianiczanki mogą trafić wkrótce do słynnej Księgi Rekordów Guinnessa, bo warto odnotować ich wysokie zwycięstwa. Z szykowaną na rozgrywki ekstraklasy drużyną, żadna pierwszoligowa ekipa nie ma nawet szans nawiązać wyrównanej walki.
Prawdziwy rekord zawodniczki z Pabianic pobiły w ostatniej kolejce, w której pokonały UKS La Basket Warszawa różnicą aż 118 punktów (152:34). Podobnie jak w poprzednich pojedynkach najskuteczniejsza w drużynie była 17-letnia skrzydłowa Ewelina Gala, która zdobyła więcej punktów (45) niż wszystkie zawodniczki rywalek.
- Nawet ze słabym przeciwnikiem zdobyć tyle punktów to wielka sztuka. Ale skuteczność Eweliny nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem - mówi trener Hartmanna Sławomir Depta. - To niewątpliwy talent, który prawidłowo się rozwija. Dlatego wszyscy mamy z niej teraz tyle pociechy.
Takie mecze mają w ogóle sens?
- Każdy mecz ma sens i nie możemy się tłumaczyć z tak wysokich zwycięstw. One nie przychodzą nam wcale tak łatwo, jak się wydaje. Tu też trzeba włożyć w to serce i walczyć o każdą piłkę.
To Hartmann jest tak silny czy pierwszoligowi rywale tak słabi?
- Mimo wysokich zwycięstw ja jestem ostrożny. Na co nas tak naprawdę stać, okaże się w najbliższym meczu z niepokonanym PTS Lider Pruszków.
(bap) - Express Ilustrowany
Powiedzieć, że pierwszoligowe koszykarki Hartmanna Pabianice wygrywają, to za mało. One po prostu gromią kolejne rywalki. W sześciu rozegranych meczach trzy razy przekroczyły barierę 100 punktów, a w ostatnim Ewelina Gala zdobyła więcej punktów niż cała drużyna przeciwniczek.
Jeśli tak dalej pójdzie, pabianiczanki mogą trafić wkrótce do słynnej Księgi Rekordów Guinnessa, bo warto odnotować ich wysokie zwycięstwa. Z szykowaną na rozgrywki ekstraklasy drużyną, żadna pierwszoligowa ekipa nie ma nawet szans nawiązać wyrównanej walki.
Prawdziwy rekord zawodniczki z Pabianic pobiły w ostatniej kolejce, w której pokonały UKS La Basket Warszawa różnicą aż 118 punktów (152:34). Podobnie jak w poprzednich pojedynkach najskuteczniejsza w drużynie była 17-letnia skrzydłowa Ewelina Gala, która zdobyła więcej punktów (45) niż wszystkie zawodniczki rywalek.
- Nawet ze słabym przeciwnikiem zdobyć tyle punktów to wielka sztuka. Ale skuteczność Eweliny nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem - mówi trener Hartmanna Sławomir Depta. - To niewątpliwy talent, który prawidłowo się rozwija. Dlatego wszyscy mamy z niej teraz tyle pociechy.
Takie mecze mają w ogóle sens?
- Każdy mecz ma sens i nie możemy się tłumaczyć z tak wysokich zwycięstw. One nie przychodzą nam wcale tak łatwo, jak się wydaje. Tu też trzeba włożyć w to serce i walczyć o każdą piłkę.
To Hartmann jest tak silny czy pierwszoligowi rywale tak słabi?
- Mimo wysokich zwycięstw ja jestem ostrożny. Na co nas tak naprawdę stać, okaże się w najbliższym meczu z niepokonanym PTS Lider Pruszków.
(bap) - Express Ilustrowany
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Z szykowaną na rozgrywki ekstraklasy drużyną, żadna pierwszoligowa ekipa nie ma nawet szans nawiązać wyrównanej walki.
Heh, tylko ten skład nie jest rewelacyjnym jakimś i niesamowitym wręcz składem. Ba! Podejrzewam, że w e-klasie już tak kolorowo by nie było, nawet z dwoma grajkami z "zagramanicy". To po prostu (albo aż) dwie wyjadaczki plus garść młodych, utalentowanych wychowanek lub prawie
A przecież w innych zespołach I-ligowych także grają (głównie) młode zawodniczki, wychowane na swoim podwórku lub na cudzym. Czy to oznacza, że szkolenie w Pabianicach odbywało się/odbywa się na wyższym poziomie i koszykarki zdobywają więcej umiejętności?
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Krispel_1946
- Żak
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
Mecz seniorek z Liderem Pruszków został przełożony na styczeń. Oficjalnym powodem jest brak wolnej hali w Pruszkowie. Prawdopodobne jednak jest, że miejscowy zespół nie chciał grać przeciwko naszej drużynie bez swej najlepszej zawodniczki. Katarzyna Dulnik, bo o niej mowa, ma rękę w gipsie.
Pabianiczanki rozegrały dotychczas sześć zwycięskich spotkań, w których trzykrotnie przekroczyły barierę stu punktów.
Pabianiczanki rozegrały dotychczas sześć zwycięskich spotkań, w których trzykrotnie przekroczyły barierę stu punktów.
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Krispel_1946
- Żak
12 kolejka - 15.12.2007 r.
Mag Rys Zgierz - KS Żyrardowianka Żyrardów
AZS PW Warszawa - KS Piaseczno
BTS Pułaski Warszawa - UKS La Basket Warszawa
AZS UW Warszawa - PTS Lider Pruszków
MUKS Widzew Łódź - Arcus SMS II Łomianki
13 kolejka - 22.12.2007 r.
AZS AP Siedlce - MUKS Widzew Łódź
Arcus SMS II Łomianki - AZS UW Warszawa
PTS Lider Pruszków - BTS Pułaski Warszawa
UKS La Basket Warszawa - AZS PW Warszawa
KS Piaseczno - KS Żyrardowianka Żyrardów
Oto ten terminarz. Pabianic nie ma i nie wiem czemu, ale to o co prosiles zrobilem
Mag Rys Zgierz - KS Żyrardowianka Żyrardów
AZS PW Warszawa - KS Piaseczno
BTS Pułaski Warszawa - UKS La Basket Warszawa
AZS UW Warszawa - PTS Lider Pruszków
MUKS Widzew Łódź - Arcus SMS II Łomianki
13 kolejka - 22.12.2007 r.
AZS AP Siedlce - MUKS Widzew Łódź
Arcus SMS II Łomianki - AZS UW Warszawa
PTS Lider Pruszków - BTS Pułaski Warszawa
UKS La Basket Warszawa - AZS PW Warszawa
KS Piaseczno - KS Żyrardowianka Żyrardów
Oto ten terminarz. Pabianic nie ma i nie wiem czemu, ale to o co prosiles zrobilem
...:::Włókniarz Pabianice:::...
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
Pełen terminarz poniżej:
http://www.wozkosz.pl/rozgrywki,1k,terminarz.html
http://www.wozkosz.pl/rozgrywki,1k,terminarz.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.