Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: paulo2907 » 08 czerwca 2009, 23:29

ann pisze:to ja mam pytanie: co powinna robić Kobryn, by grać z szałem?
triple-double było by satysfakcjonujące?

Myślę, że kolegę z Leszna usatysfakcjonowałby jakiś slam-dunk w wykonaniu Ewki, najlepiej z obrotem w powietrzu. :lol: No do tego może ewentualnie 30 pkt, w tym trzy "trójeczki". :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 08 czerwca 2009, 23:30

"Polska nie ma indywidualności, ale mamy zgrany zespół"
TN/inf. własna /08.06.2009 21:04

Jesteśmy ogromnie zadowoleni, że wygraliśmy to bardzo ciężkie spotkanie z drużyną Grecji i to jeszcze bez naszej liderki, Agnieszki Bibrzyckiej, którą wyeliminowała kontuzja. Cała drużyna zagrała dzisiaj na sto procent, z sercem, i jest to najprostsza odpowiedź na pytanie, dlaczego udało nam się dzisiaj zwyciężyć - powiedział Krzysztof Koziorowicz, trener reprezentacji Polski.
Polska nie ma takich indywidualności jak Maltsi czy Kaltsidou, ale mamy zgrany zespół, który potrafi wygrywać. Agnieszka bardzo chce nam pomóc, ale w jutrzejszym spotkaniu z Węgrami również nie wystąpi - dodał trener koszykarek.

źródło: onet.pl

Tak panie Koziorowicz... zgrany jak cholera... :lol:

Kaziu
Nowy na forum

Postautor: Kaziu » 09 czerwca 2009, 07:02

Mozarthio z tymi ocenami to bez przesady.
Przykład:M Leciejewska-24minuty gry,12pkt.,12zbiórek ,jedna strata,eval 20 i decydyjące punkty na 2 sekundy przed zakończeniem spotkania.
Życzyłbym sobie aby wszystkie nasze zawodniczki grały taką "kichę".

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 09 czerwca 2009, 08:22

Droga Ann gdyby był kolektyw kazda dziewczyna wyszła by napewno lepiej, a sama Kobryń moze więcej, jesli jej gra pod koszem cie satysfakcjonuje to ekstra ale poczekajmy na silnego przeciwnika i sobie tak jak przeciwko Grecjii nie pogra, wtedy zaczniesz zauwazac braki.
dziwi mnie twoja krótkowzrocznosc bazujesz na jednym meczu gdzie Kobryn miala ułatwiona prace bo kryły ją niższe zawodniczki i zasadniczo mogła z nimi robic co chciała.
Wymaganai trzeba miec wysokie zeby cos tu w tych mistrzostwach osiągnąc ...

co do Lecii 12 pkt z czego 8 z wolnych bo skoro tak dlugo stoi sie pod koszem i nie wie jak rzucic do neigo przymeirza przymierza no to sie nei dziwie ze greczynki mialy dosc i wolaly ją sfaulowac hehe. Skutecznosc 2/5 gdyby nie ostatni rzut to 1/4 z czego wszystkei rzutu z odleglosci mniejszej nzi metr od kosza...tylko pileczka cos z obreczy wypadala.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 czerwca 2009, 08:28

dziwi mnie twoja krótkowzrocznosc bazujesz na jednym meczu

nie bazuje na jednym meczu, ale na latach obserwacji gry Ewki(w Wiśle, Lotosie, znów Wiśle i w kadrze).i życzyłabym sobie, na każdej pozycji w kadrze takiej"mało satysfakcjonującej" zawodniczki...byłoby cudownie 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 czerwca 2009, 10:27

ann pisze:to ja mam pytanie: co powinna robić Kobryn, by grać z szałem?
triple-double było by satysfakcjonujące?

eee to zdecydowanie za mało, myślę że co najmniej quadruple-double - czyli np. 30punktów, 20 zbiórek, 10 asyst i 10 bloków to może ktoś by napisał, że zaszalała ;-)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 czerwca 2009, 10:34

Mozarthio pisze:dziwi mnie twoja krótkowzrocznosc bazujesz na jednym meczu gdzie Kobryn miala ułatwiona prace bo kryły ją niższe zawodniczki i zasadniczo mogła z nimi robic co chciała.

zwłaszcza, jak tych niższych zawodniczek zawsze koło niej było 2-3... i gdzie nie zrobisz kroku tam "offens" od razu.

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 09 czerwca 2009, 11:01

Najśmieszniejsze, moim zdaniem, w trakcie transmisji było zdanie trenera Noculaka, gdy Gajda dała kolejne poprzeczne podanie do Walich, zakończone stratą i faulem tej drugiej:

"Co to za rozgrywająca?!?"

Hehe, Agatka dramat. Solidnie zagrała Justyna, ale chwalić jej też za bardzo nie można, bo jej dobra gra wynikała ze słabości kadry tego dnia.

Cieszy przede wszystkim wygrana - a sztuką jest wygrywać, gdy nic nie idzie. I tego właśnie dokonaliśmy w tym meczu. Dlatego liczę, że z Madziarami będzie lepiej. Trzeba pamiętać, że tym razem przegrać nie możemy i jedno zwycięstwo może nam nie dać awansu. Trzymajmy więc wszyscy kciuki za nasz wspólny cel, niezależnie od tego, jakiej drużynie kibicujemy w FGE. Dlatego spory na tematy klubowe proponowałbym troszeczku ukrucić :P
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 czerwca 2009, 11:43

Ukrainki prowadzą z Czeszkami 18:4, więc wszystko wskazuje na to, że zabraknie w czołowej "12" naszych południowych sąsiadek a to z kolei oznacza, że na MŚ awansuje czołowa piątka turnieju. Jeśli nasze awansują do drugiej fazy ME, to z Ukrainkami mecz może być o awans do ćwierćfinałów. Ale to pewność będziemy mieli dopiero wieczorem po zakończeniu spotkań w naszej grupie.
-----------------------------
Ukrainki coś siadły i po serii trójek ze strony Czeszek mamy już remis 21:21

Atletico
Nowy na forum

Postautor: Atletico » 09 czerwca 2009, 12:21

Ukraina-Czechy 41:31 do przerwy :cry:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 czerwca 2009, 12:39

Gramy jak potrafimy.

Bardzo dobry mecz Justyny.Trudno powiedzieć czy zastępowała Bibe. Dla mnie osobiście Agnieszka na 2 to taki raczej chwilowy eksperyment. Jak wróci/o ile wróci to na 3 za Darię a Jeziorna pozostanie w pierwszej piątce i będzie wymieniać się ze Skobel. Ale jak będzie zobaczymy.

Bardzo dobry mecz duetu Kobryn/Lecia. Jak ta dwójka była razem na parkiecie do Greczynki nie powąchały deski.

Duet rozgrywających jaki jest każdy widzi, więc nie ma specjalnie się co rozpisywać.
Ambicji wbrew niektórym na pewno nam nie brakuje, to umiejętności nas hamują :? :? :? :? .
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 czerwca 2009, 13:09

Czeszki wróciły z bardzo dalekiej podróży, ale być może umożliwiły tym samym odwiedzenie swojego pięknego kraju jakiejś ekipie w przyszłym roku :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Atletico
Nowy na forum

Postautor: Atletico » 09 czerwca 2009, 13:35

Ukraina-Czechy 77:79 :D

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 14:54

przemoe pisze:Czeszki wróciły z bardzo dalekiej podróży, ale być może umożliwiły tym samym odwiedzenie swojego pięknego kraju jakiejś ekipie w przyszłym roku :)

A aj sie obawiam ze wręcz przeciwnie.. zdecydowanie wolałbym by nasze panie spotkały sie w 2 fazie (o ile oczywiście się tam znajda) z Ukrainkami niż z Czeszkami.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 czerwca 2009, 14:57

oczywiście że tak !!! z Czeszkami zawsze nam się ciężko grało - wciąż mają świetne zawodniczki. a Ukrainki to mimo wszystko - zdecydowanie słabszy przeciwnik...

Mam nadzieje że dziś nasze panie wreszcie pokażą kawał dobrego basketu - z lepszą skutecznościa przede wszystkim :)

Wróć do „Reprezentacja Polski”