JUNIORKI 2008/2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 maja 2009, 10:30

Anonymous pisze:
friel pisze:
Anonymous pisze:
friel pisze:
Anonymous pisze:no tak gladko nie pokonaliscie korony.skoro wygraliscie 10punktami z tego co patrzylem ..mecz do konca wyrownany! i brawa dla dziewczyn z Gorzowa i Krakowa za walke bo mecz naprawde bardzo ciekawy

to chyba nie bardzo byłeś na meczu mecz od początku do końca pod kontrolą aż nudno

Chyba ty nie bardzo byles na meczu bo gdyby nie "swieto konia" zawodniczki z 4- jak sie okazalo zawodniczki jednego meczu i fatalnych wolnych Korony to Gorzow tego meczu by nie wygral. Bardzo jestem ciekawy konfrontacji Gorzowa z MUKS Poznan, chyba ze Gdynia i Gorzow znowu zalatwia jakies wykluczenie MUKSU!

Tak się składa że jestem na każdym meczu (ławeczki nad koszem przyjezdnych) i błędy w obronie korony wołały o pomstę do boga dlatego ta zawodniczka z numerem 4 (Sara Zachorska) była praktycznie nie kryta :D)
Korona jest słaba ma wysokie zawodniczki i to wszystko zero obrony słabo w ataku cud że wyszła obstawiałem wygraną huraganu Wołomin :D

Jezeli byla taka slaba obrona jak piszesz, to Gorzow jest cieniutki bo przy slabo broniacym zespole 33% za 2 i 28% za 3 to chyba bardzo marnie, poza tym 29 zbiorek przy 48 slabego przeciwnika?

ze zbiórkami to naprawdę marnie u nas to jest fakt nasze dziewczyny są stosunkowo niskie i marnie to wygląda :( co do ataku no cóż skutecznością nasze dziewczyny nie grzeszą :D ale dzisiaj mecz wygrywa się obrona a na razie jak widać przeciwniczki ze strefą sobie nie radzą
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2009, 12:05

friel pisze:
Anonymous pisze:
friel pisze:
Anonymous pisze:
friel pisze:
Anonymous pisze:no tak gladko nie pokonaliscie korony.skoro wygraliscie 10punktami z tego co patrzylem ..mecz do konca wyrownany! i brawa dla dziewczyn z Gorzowa i Krakowa za walke bo mecz naprawde bardzo ciekawy

to chyba nie bardzo byłeś na meczu mecz od początku do końca pod kontrolą aż nudno

Chyba ty nie bardzo byles na meczu bo gdyby nie "swieto konia" zawodniczki z 4- jak sie okazalo zawodniczki jednego meczu i fatalnych wolnych Korony to Gorzow tego meczu by nie wygral. Bardzo jestem ciekawy konfrontacji Gorzowa z MUKS Poznan, chyba ze Gdynia i Gorzow znowu zalatwia jakies wykluczenie MUKSU!

Tak się składa że jestem na każdym meczu (ławeczki nad koszem przyjezdnych) i błędy w obronie korony wołały o pomstę do boga dlatego ta zawodniczka z numerem 4 (Sara Zachorska) była praktycznie nie kryta :D)
Korona jest słaba ma wysokie zawodniczki i to wszystko zero obrony słabo w ataku cud że wyszła obstawiałem wygraną huraganu Wołomin :D

Jezeli byla taka slaba obrona jak piszesz, to Gorzow jest cieniutki bo przy slabo broniacym zespole 33% za 2 i 28% za 3 to chyba bardzo marnie, poza tym 29 zbiorek przy 48 slabego przeciwnika?

ze zbiórkami to naprawdę marnie u nas to jest fakt nasze dziewczyny są stosunkowo niskie i marnie to wygląda :( co do ataku no cóż skutecznością nasze dziewczyny nie grzeszą :D ale dzisiaj mecz wygrywa się obrona a na razie jak widać przeciwniczki ze strefą sobie nie radzą

hahha zly dzien korony 40strat!! to wynik 10 do tylu! to brawo dla Gorzowa ze wygraly mecz hehehe bo przy 40 stratach powinny z 50 punktami prowadzic hahaha

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2009, 12:09

co 40 strat korony? o kurde to rzeczywiscie! i 10 tylko wygrac wow!
ee zobaczymy na finalach jak to bedzie... nie napinac sie tutaj:D Muks najlepszy:D

kibic z podkarpacia

Postautor: kibic z podkarpacia » 11 maja 2009, 12:21

Gratulacje dla druzyny z Wierzawic !!!!!!!!!!!!!!! - oby sprawily niespodzianke i zdobyły medal w finałach ....
Moj typ na finalowa czworke to

MUKS
Wierzawice
Wisla
Polkowice

Jestem bardzo ciekaw Waszych typow na finalową czwórke

NIECH WYGRAJĄ NAJLEPSI :D

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2009, 14:06

Od kilku lat w Wisle przewinelo sie chyba ze sto zawodniczek zbieranych z roznych klubow okolicy malopolski, podkarpacia,slaska, a wszystko to mialo zaowocowac fura medali w rozgrywkach mlodziezowych. Jak do tej pory jeden medal brazowy w rozgrywkach kadetek w 2OO8. Cos chyba nie tak ze szkoleniem w tym utytulowanym klubie. A Wierzawica gratuluje sukcesow i umiejetnosci utrzymania skladu w takiej malej miejscowosci.

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2009, 14:21

Lotnik w tym sezonie wygrał z finalistów MP: z Wisłą, Koroną i GTK Gdynią.
A kiedyś ktoś na tym forum zarzucał (po zdobyciu wicemistrzostwa Polski w gimnazjadzie), żeby te dziewczęta pokazały coś w rozgrywkach klubowych.
No to pokazują!
A co do szkoły, to wszystko na niej się opiera i pewnie dlatego są efekty.

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2009, 14:45

Korona w roczniku 91 nie byla w finalach kadetek tego rocznika i dla nich wejscie do osemki MPJ jest duzym sukcesem. W zeszlym roku z tego skladu byly w juniorkach trzy zawodniczki a tak naprawde to grala tylko Ratajczak, bo dwie pozostale byly na boisku bardzo malo minut.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 11 maja 2009, 15:17

Anonymous pisze:... Bardzo jestem ciekawy konfrontacji Gorzowa z MUKS Poznan, chyba ze Gdynia i Gorzow znowu zalatwia jakies wykluczenie MUKSU!

ja tego meczu ciekawy nie jestem bo na boisku wynik jest bardzo latwy do przewidzenia... poza nim to rzeczywiscie gorzow moze cos zdzialac przy wspolpracy 'wielkiej trojki' ;)
Obrazek

fanatyk

Postautor: fanatyk » 11 maja 2009, 15:18

Nie jestem pewna co do ilosci medali zdobytych przez koszykarki Wisly ale z tego co sie orientuje to co roku zespol dochodzi do finalow MP !!!!.
Twierdzenie ze jest slabo ze szkoleniem i z wynikami uzyskiwanymi przez ta druzyne jest conajmniej krzywdzace.!!!
Ponadto opowiadanie o wielkiej ilosci mlodych dziewczat ,ktore rzekomo graly to duza przesada !!!!! / wedlug Ciebie 100 ,bardzo prosze wymien spoza Krakowa 15 dziewczat .........

pozdrowienia dla juniorek TS Wisly --- z zyczeniami zdobycia kolejnego medalu

molten2
Nowy na forum

Postautor: molten2 » 12 maja 2009, 06:58

Anonymous pisze:Od kilku lat w Wisle przewinelo sie chyba ze sto zawodniczek zbieranych z roznych klubow okolicy malopolski, podkarpacia,slaska, a wszystko to mialo zaowocowac fura medali w rozgrywkach mlodziezowych. Jak do tej pory jeden medal brazowy w rozgrywkach kadetek w 2OO8. Cos chyba nie tak ze szkoleniem w tym utytulowanym klubie. A Wierzawica gratuluje sukcesow i umiejetnosci utrzymania skladu w takiej malej miejscowosci.

A myślisz ze w Wierzawicach grają same miejscowe?? Wierzawice mają też wiele dziewczyn ,,zbieranych z roznych klubow okolicy malopolski'' przykład Kamila Kromka z Nowego Targu czy Marlena Strojny z Gorlic ;))

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 maja 2009, 13:32

proponuje pozakładać konta a nie jako goście bo niektórzy z was są denerwujący ;/ spotkanie muks-gorzów to przede wszystkim prestiż szkolenie w obu ośrodkach jest sławne na całą Polskę i bez obrazy ale po za łomiankami na dzień dzisiejszy wszyscy się chowają
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

gośś

Postautor: gośś » 13 maja 2009, 07:28

Niektórzy znawcy wypowiadają się tutaj jakby wszystkie rozumy pozjadali.Co wy możecie wiedzieć o niektórych zespołach choćby o Wierzawicach.Czy nie zastanawia Was dlaczego wiele dziewczyn chciało by trenować i grać w tym zespole.Dlaczego lotnik wystawia po dwie drużyny w każdej grupie og najmłodszych.Dlaczego dziewczynki już od najmłodszych klas szkoły podstawowej trenują w Lotniku.?

gOŚĆ

Postautor: gOŚĆ » 13 maja 2009, 09:08

Nikt nie ukrywa,ze w Lotniku gra Kamila i Marlena,ale grają tam jeszcze JESICA I MAGDA z Przemyśla już kilka lat.i jak myślicie dlaczego.Bo Lotnik to poukładany klub w którym wielu wspaniałych ludzi dba o to aby te dziewczyny mogły grać i trenować.A robią to chyba dobrze awansująć po raz drugi z rzędu do finału, znajdując się w gronie klubów z dużych miast.W tym roku pokonali już i Koronę i Gynię i Łks.Myślę i jestem przekonany,że to jeszcze nie koniec sukcesów.Podoba Mnie się to ,żę w lotniku nikt nie kalkuluje ale podchodzi się do każdego meczu aby go wygrać.Ale Lotnik to nie tylko juniorki.Młodziczki też bez problemów awansowały do półfinałów.

maruda

Postautor: maruda » 13 maja 2009, 10:41

kazdy chwali swoje...jest wiele klubow w kórych szkoli sie od podstaw i poprostu zap...., lotnik nie jest wyjatkiem , wierz mi stary :D na wioskach jest moze troche latwiej, te dzieczyny tylko graj w basket, a duzych i srodkach maja wiele alternatyw i sie grdzis to rozchodzi! fajnie jest ze sa takie osrodki, ale nie gloryfikuj, w iekszosci klubow sie pracujemalo znnane osrodki juz depcza po pietach wielkim np. kolbudy, olsztyn, nowy targ...itd

kooBrewoP
Nowy na forum

Postautor: kooBrewoP » 13 maja 2009, 12:28

Dobre - dziewczyny z Wierzawic mają jako alternatywę dojenie krów albo basket ;-) Dlatego tam łatwiej zrobić koszykówkę :?: :?: :D

Liczba dziewcząt do 17 roku życia w Poznaniu - 42 185
Liczba mieszkańców Wierzawic - około 3 000 - bez komentarza

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”