Wisła Can-Pack zaprasza na Mecz Gwiazd

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 listopada 2006, 11:47

hellraiser pisze:
Fufurek pisze:Może i Biba, może i Pawlak [chociaż jeżeli chodzi o tą drugą jest to względne] są młodymi i obiecującymi zawodniczkami, ale o ile mi wiadomo to to nie jest mecz młodych utalentowanych, tylko mecz gwiazd...

Na układy nie ma rady :)

Biba?????????????????

mloda Biba.Magda.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 listopada 2006, 09:57

Przy Reymonta wiślaczki kontra gwiazdy ligi

Dariusz Jaroń, ostatnia aktualizacja 2006-11-03 22:13

Już w niedzielę koszykarki Wisły Can-Pack Kraków staną przed znakomitą okazją do zmazania plamy po porażce na Węgrzech (58:83 z MKB Euroleasing Sopron). Mistrzynie kraju o godz. 14.30 podejmą zespół Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy.
Wiślaczki powoli dochodzą do siebie po porażce w inauguracyjnej kolejce Euroligi. -Zagrałyśmy praktycznie bez obrony. Rywalki robiły na boisku co chciały. Oddały wiele rzutów z czystych pozycji, z których trudno się pomylić - wymienia przyczyny porażki najskuteczniejsza zawodniczka Wisły w meczu z Sopronem Dominique Canty. Wicemistrzynie Węgier nie uchodzą za faworyta grupy, a przed dwoma laty znacznie słabsza kadrowo Wisła dwa razy ograła Węgierki. Skąd ta niemoc krakowianek? - To był nasz pierwszy mecz w Eurolidze. Lekki stres, mała niedyspozycja dziewczyn podkoszowych i słaba obrona złożyły się na porażkę - tłumaczy kapitan drużyny Dorota Gburczyk.

Już w najbliższą środę podopieczne trenera Elmedina Omanicia czeka o wiele trudniejsze zadanie. Do Krakowa przyjeżdża naszpikowany gwiazdami faworyt Euroligi Spartak Moskwa z Tiną Thompson, Taj McWilliams, czy Agnieszką Bibrzycką.

Przed meczem z moskiewskimi gwiazdami wiślaczki przetestują w niedzielę gwiazdy rodzimej ligi. Pierwszą piątkę gwiazd - Magdalenę Gawrońską, Monikę Vesolovski, Jocelyn Penn, Magdalenę Bibrzycką (zastąpi kontuzjowaną Magdalenę Leciejewską) i Sabrinę Scott - wytypowali internauci. Zawodniczki rezerwowe dokooptowali do składu trenerzy zespołu gwiazd - Krzysztof Koziorowicz i Andrzej Nowakowski i zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Na ławce zasiądą: Monique Cooker, Paulina Pawlak, Ewelina Kobryn, Agnieszka Pałka, Aleksandra Karpińska, Beata Kruspka-Tyszkiewicz i Anna Marczewska. Najwięcej, bo po trzy reprezentantki mają drużyny Lotosu Gdynia i AZS KK Jelenia Góra.

- Będziemy chciały pokazać dobrą koszykówkę i wygrać ten mecz w efektownym stylu - zapewnia Gburczyk.

Ceny biletów: 10 i 5 zł.
www.gazeta.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 04 listopada 2006, 10:27

Mecz na pewno będzie bardzo ciekawy, będzie dużo widowiskowych akcji. Kibicuję Gwiazdom, ale sądzę, że Wisła odniesie zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 04 listopada 2006, 11:30

Jeśli obie ekipy wezmą do serca ten mecz to może być ciekawie, ale wygrają Gwiazdy :) :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Invisible
Nowy na forum

Postautor: Invisible » 04 listopada 2006, 13:12

A tak się zastanawiam czy ktoś z poza Krakowa wybiera się na meczyk na Reymonta??
Zapraszamy na wielkie święto koszykówki żeńskiej pod Wawelem!!

A co do składu Gwiazd >>> Na układy nie ma rady :D
Tylko Ty !!! W moim sercu Ty !!! Jedna jedyna !!! Niepokonana!!! Wisła Kochana!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 listopada 2006, 14:50

będzie conajmniej dwuosobowa delegacja z Polkowic ;-)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 listopada 2006, 16:48

sienot pisze:Jeśli obie ekipy wezmą do serca ten mecz to może być ciekawie, ale wygrają Gwiazdy :) :D

Gwiazdy powinny zmienić nazwe.
Wygra lekko Wisła.
Obrazek

Invisible
Nowy na forum

Postautor: Invisible » 05 listopada 2006, 11:33

Napewno laski postarają się zrobić niezłe SHOW na parkiecie,więc pewnie gry w obronie na najwyżwszym poziomie nie zobaczymy..ale to normalne w takich spotkaniach pokazowych.
Ja licze na naprawde dobrą zabawe i ciekawe zagrania...w końcu to święto kobiecej koszykówki!!

acha... i nie wydaje mi się,żeby do takiego meczu obie ekipy podchodziły "poważnie"..w końcu to zabawa ma być,a nie mecz o "wszystko" 8)
Tylko Ty !!! W moim sercu Ty !!! Jedna jedyna !!! Niepokonana!!! Wisła Kochana!!!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 05 listopada 2006, 14:47

Według mnie Wisła wygra 11-15.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 05 listopada 2006, 16:03

Oglądając ten mecz odnoszę wrażenie, że to gra Wisełka z Gdynią :twisted: . Ja rozumiem, że Lotos jest głównym sponsorem ale chyba mozna było te stroje przygotować troszeczkę inne.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 listopada 2006, 16:47

troche żałuje, że sie wybrałem dzis na hale :? żenada!! jak się nie umie organizować takich "imprez" to lepiej sie za nie nie zabierać :cry: ...
w drugiej połowie to sie wydawało, że umre z nudów... pierwsze 2 kwarty jeszcze jakoś, najlepsze atrakcje były w przerwie -- duet Ninia + Elka w tańcu przebija wszystko!! :lol:
pozatym pogadałem sobie z Aną Jokovic ( w końcu miałem okazje zaprezentować swój serbski :lol: ) widziałem tez Cupryś i drugą czarną z JG z dziewczyną... no i siostre Natali z bachorem :D i mężem

dramat!! mam nadzieje, że w środe poprawią mi humor dziewczyny, nieważne czy przegrają, trza sie zrehabilitować po sopronie

ach, Ana ładną polszczyzną podsumowała gre Lotosu w Turcji : "katastrofa", na co ja, że my nie lepiej :cry: :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 05 listopada 2006, 16:50

straszna zamuła.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 05 listopada 2006, 17:24

nie wspominam juz o Wislackiej piosence rozdawanej na hali -=> brzmi jak koleda :/

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 05 listopada 2006, 18:25

Nastepne takie mecze lepiej niech sie odbędą w Łodzi, POlkowicach Pabianicach lub w innym miescie tylko nie w Krakowie.

Zero klimatu, zero atmosfery wielkiego wydarzenia. Gorzej niz na meczu ktory wygrywa się +30 i wiecej.

Atrakcje dla kibiców??? jakie atrakcje??? dobrze ze Ela + Wielebnowska + koszykarki zespołu gwiazd zabdały w przerwie o atrakcje bo inaczej dramat.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 05 listopada 2006, 18:54

W Pabianicach

mogłoby być :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”