Taleesha Hardy w Pabianicach?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 listopada 2006, 18:11

2006-11-23 07:19

Sześć porażek musiało zaboleć. Drużyna Polfy Pabianice szuka wzmocnień. Niewykluczone, że do zespołu dołączy kolejna Amerykanka.

Z Polfą trenuje Taleesha Hardy, która jeszcze kilkanaście dni temu była na testach w Lesznie. - Na razie mamy podpisany kontrakt na cztery mecze – mówi trener pabianiczanek, Tomasz Herkt. – Jak się sprawdzi, to zostanie do końca sezonu.

Trzydziestoletnia Amerykanka to rzucający obrońca. Na pewno posiada olbrzymie umiejętności w ataku, jednak z obroną ma największy problem. Zauważył to także szkoleniowiec. - Minusem jest defensywa, jednak nadrabia szybkością, zwinnością, skocznością. Także rzutem i rozpoznaniem boiska – opowiada Herkt. Hardy obecnie mieszka z drugą zawodniczką Polfy zza Oceanu, Octavią Blue.

Tymczasem klub z Pabianic ma inny problem. Na grypę choruje liderka i kapitan, Beata Krupska-Tyszkiewicz. - Do czwartku jest na antybiotykach, mam nadzieję, że w sobotę będzie grała i wspomoże drużynę – kończy trener. A pabianiczanki grają na wyjeździe z... Dudą Tęczą Leszno.

(wed)

www.plkk.pl

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 listopada 2006, 20:30

No tak tyle ze najbliższe mecze Polfa gra międzyinnymi z Lesznem i SMSem. Na tle takich rywali malo co bedzie można powiedzieć o zawodniczce... Zablysnąc na tle uczennic to raczej nie sztuka
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 listopada 2006, 20:48

No to ja powiem tak.
Skoro ta zawodniczka nie zdobyła uznania w teoretycznie słabszej drużynie niż my, to PO C..J ją ściągają :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?
Mamy przecież kilka młodych, utalentowanych dziewczyn i najwyższy czas im w końcu zaufać i zacząć je ogrywać :!: :!: :!: :!: :!:

Ehh..... coraz mniej mi się to wszystko podoba :? :twisted: :twisted: :?
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 23 listopada 2006, 21:01

Szymon pisze:No to ja powiem tak.
Skoro ta zawodniczka nie zdobyła uznania w teoretycznie słabszej drużynie niż my, to PO C..J ją ściągają :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?
Mamy przecież kilka młodych, utalentowanych dziewczyn i najwyższy czas im w końcu zaufać i zacząć je ogrywać :!: :!: :!: :!: :!:

Ehh..... coraz mniej mi się to wszystko podoba :? :twisted: :twisted: :?

Słusznie :!:

Jeżeli już zarząd Polfy zamierza kogoś ściągnąć, to kogoś wartościowego, a nie taki niewypał jak Octavia Blue, która jak na razie gra słabo.

A jeśli ta Amerykanka nie znalazła uznania w oczach trenerów Dudy Leszno, to tym bardziej nie przyda się w Pabianicach.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 listopada 2006, 21:12

Niestety - ale coś jakoś od "naszej" Czeszki, poprzez Octavię a na aktualnym "wzmocnieniu" kończąc - te ruchy kadrowe przypominają nieco "zamienił stryjek siekierkę na kijek"... Lepiej zatrzymać jedną wartościową zawodniczkę, niż "na macanego" węszyć po odpadach i spodziewać się sensacji...
Najlepszym rozwiązaniem byłoby trwanie (bez napinki i oczekiwań niewiadomo czego - oczywiście natychmiast, w tym sezonie ma się rozumieć...) w ściśle i precyzyjnie opracowanej strategii długofalowej. Z tym, że jak słusznie zauważa hellraiser - Herkt nie myśli w tych kategoriach - i dlatego w/g mnie aktualnie (nie bacząc na jego klasę jako "szefa" zespołu walczącego o laury) jest dla Pabianic złym rozwiązaniem - bardzo złym... We Włókniarzu potrzeba myślenia, jakie nie mieści się w "koszopoglądzie" Herkta...

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 24 listopada 2006, 08:27

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 listopada 2006, 17:16

jak zobaczymy ją w akcj to ją ocenimy :) Może okaże się zawodniczką klasową, a może przeciętną to się okaże w praniu... Kiedy są treningi bo chciałbym ją zobaczyć :?: :twisted: :twisted: a tak na marginesie to wart by dać sznse młodszym dziewczyną mam tu namyśli Anite Szemraj, Marte Hałęze, Ewelina Gale, a i mam pytanie co jest z tą czeszką Radana Pechackova :?: :idea:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 24 listopada 2006, 17:34

sienot pisze:jak zobaczymy ją w akcj to ją ocenimy :) Może okaże się zawodniczką klasową, a może przeciętną to się okaże w praniu... Kiedy są treningi bo chciałbym ją zobaczyć :?: :twisted: :twisted: a tak na marginesie to wart by dać sznse młodszym dziewczyną mam tu namyśli Anite Szemraj, Marte Hałęze, Ewelina Gale, a i mam pytanie co jest z tą czeszką Radana Pechackova :?: :idea:

To był transfer typu Tamara Ruzić.. :twisted: . Miejmy nadzieję, że Octavia Blue wreszcie się "obudzi"...

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 24 listopada 2006, 17:35

sienot pisze:jak zobaczymy ją w akcj to ją ocenimy :) Może okaże się zawodniczką klasową, a może przeciętną to się okaże w praniu... Kiedy są treningi bo chciałbym ją zobaczyć :?: :twisted: :twisted: a tak na marginesie to wart by dać sznse młodszym dziewczyną mam tu namyśli Anite Szemraj, Marte Hałęze, Ewelina Gale, a i mam pytanie co jest z tą czeszką Radana Pechackova :?: :idea:

Radana przeszła do jakiegoś 1-ligowego klubu tylko nie wiem dokladnie do jakiego;) trener Raczyński widząc ja w akcji mówił ze jest przeciętna no zobaczymy :?
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 25 listopada 2006, 08:34

sporwadzaja jakies Amertkanki, na co to, w Poslce jest duuzo lepszych i napewno tanszych w utrzymaniu zaowdniczek ktore prezentują się lepiej
... :!:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 25 listopada 2006, 11:39

Ta Czeszka miala kontrakt do konca roku.Bo coz sami widzielismy ze jej gra mowila sama za siebie;/.Ona byla tylko potrzeba do treningow zeby Pałka miala z kim grac bo mlode nie sa jeszcze doswiadczone,ale prawde mowiac to lepiej poradzila sobie Hela w memoriale niz ta Radana.

A jesli chodzi o ta nowa zawodniczke to jest wielki blad dzialaczy.Lepiej podszkolic jakas nasza mloda(uwazam ze Gale moglby wprowadzac do gry) niz sprowadzac jakas przecietna Amerykanke ktora beniaminek ekstraklasy odrzucil.Coz chyba ze trener Herkt zrobi z niej jakas gwiazde ligi ktora bedzie rzucala po 20 pkt na mecz ( w co watpie)No coz zobaczymy jak sie prezentuje ta nowa zawodniczka no meczu w Pabianicach,

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 listopada 2006, 21:18

FANATYK89 pisze:sporwadzaja jakies Amertkanki, na co to, w Poslce jest duuzo lepszych i napewno tanszych w utrzymaniu zaowdniczek ktore prezentują się lepiej
... :!:

lepsze znajdziesz na pewno... ale wątpie, że tańsze. Polskie zawodniki cenią się... to inna strona medalu...
ale myślę, że trener Herkt zaczyna kombinować... zostawic te juniorki, grac nimi... dzisiaj i za rok bedzie miejsce 6-8... ale za trzecim sezonem może byc juz medal...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 listopada 2006, 21:30

Do Włókniarza to ściagał bym OD ZARAZ wartościową zawodniczkę na pozycje numer 4 z możliwością, jesli będzie potrzeba, zastąpienia w kilku akcjach Agi Pałki na centrze. Zespołowi przede wszystkim brakuje zbiórek :( To, co Pabianice pokazały pod koszami w meczu z AZSem to tragedia i obawiam się, że nie zmieni tego jeszcze jedna "niska" zawodniczka. No i Octavia Niebieska... ehhh... może czas by zastanowić się, czy za podobne pieniądze nie dałoby się zakontraktować kogoś przydatniejszego :?

W każdym razie ciagle wierzę, że w tym sezonie dane nam będzie pomóc Włókniarzowi naszymi gardłami w meczach o medale MP!!!

DO BOJU WŁÓKNIARZ:)

zenek
Nowy na forum

Postautor: zenek » 25 listopada 2006, 22:27

zgadzam sie, z tym ze mlode zdolne Polki grzeja lawe.W Wisle Edzia-reprezentantka w Gorzowie Banaszkiewicz 4,5 mlodziezowa kadrowiczka.Jeszcze jeden taki sezon a dziewczyny beda graly na podworku,a my poogladamy przecietnośc z Czech Stanów czy tez estoński geniusz,który w pucharach zawodzi na potęgę

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 26 listopada 2006, 17:10

Shit-widziałem na treningu i czy cos z niej bedzie to sie okaze na najblizszym meczu,moze dwoch.Jak narazie jest tak sobie.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”