16 kolejka: Arcus SMS PZKosz - AZS Sowood Gorzów Wlkp.51-83

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

16 kolejka: Arcus SMS PZKosz - AZS Sowood Gorzów Wlkp.51-83

Postautor: ann » 23 stycznia 2007, 23:04

Arcus SMS PZKosz - AZS Sowood: Łatwe punkty?

W środowym meczu, który zostanie rozegrany w hali przy ulicy Staszica w Łomiankach, miejscowa drużyna podejmie trzeci zespół rozgrywek AZS PWSZ Sowood GorzównWlkp. W pierwszym meczu, rozegranym w Gorzowie górą były gospodynie, wygrywając 70:56.

Zespół z Łomianek skorzystał z powiększenia Ford Germaz Ekstraklasy i choć w bezpośredniej rywalizacji nie zdołał awansować do tych rozgrywek to decyzją władz został do nich dołączony. Podstawowym celem młodych zawodniczek, uczących się w Szkole Mistrzostwa Sportowego, była nauka od pozostałych zespołów. Jak do tej pory temu młodemu zespołowi nie udało się wygrać żadnego meczu w rozgrywkach i z dorobkiem 15 punktów zajmuje on ostatnie miejsce w tabeli. Najbardziej wyróżniającymi się zawodniczkami z tym klubie są: Magda Bibrzycka [na zdjęciu obok], Lidia Kopczyk i Katarzyna Ćwiklińska. Jednak skład jest wyrównany i na pewno łatwo dwóch punktów nie odda.

Gorzowianki są ostatnio na fali. Ostatnio wygrywając dwa mecze przed własną publicznością zdołały awansować na trzecie miejsce w tabeli. Jeśli będą chciały utrzymać tą dobrą pozycję muszą wysoko wygrać w środowym spotkaniu. Gorzowscy kibice na pewno będą śledzić jak poradził sobie cały zespół, a w szczególności nowy nabytek AZS-u Maja Drozg. Dariusz Maciejewski wypowiada się o niej w samych superlatywach, wiec są szanse, że stanie się silnym punktem drużyny. - Nie chcemy lekceważyć absolutnie tej drużyny, bo po prostu SMS gra coraz lepiej. Jest jakby widoczne, że nie ma już takich dotkliwych porażek jak na początku sezonu. Nam się w pierwszej rundzie z nimi ciężko grało, wygraliśmy tylko kilkunastoma punktami, wiec trzeba będzie być tam maksymalnie skoncentrowanym żeby odnieść zwycięstwo – powiedział przed tym spotkaniem szkoleniowiec AZS-u PWSZ Sowood Gorzów Wlkp.

Mecz Arcusa SMS PZKosz Łomianki z AZS-em PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. zostanie rozegrany w środę tj. 24.01.2007 r., w Hali miejskiej (ul. Staszica 2). Początek spotkania o 17.30. Wstęp dla publiczności na spotkanie jest bezpłatny.

Radosław Łogusz
www.plkk.pl
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2007, 08:42 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 24 stycznia 2007, 09:42

Gorzow ten mecz wygra bez najmniejszych problemow:D:D

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 24 stycznia 2007, 13:10

Też mi się tak wydaje.... Licze, że Maciejewski da troche pograć Maji Drozg. Mam nadzieje, że wygramy różnicą około 20 punktów żebyśmy mogli odskoczyć od CCC i ŁKSu w tabeli (chodzi i małe punkty).

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 24 stycznia 2007, 13:35

nieno każdy zespół musi kiedys wygrac :D

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 24 stycznia 2007, 13:39

Musi... ale nie dzisiaj 8) :lol:

Awatar użytkownika
polite boy
Żak

Postautor: polite boy » 24 stycznia 2007, 13:49

no fajnie by bylo jakby Lomianki wygarly :lol: kiedys wkoncu muesza wygrac...to jest zespol godny podziwu w pllk :lol:

Gość

Postautor: Gość » 24 stycznia 2007, 17:37

Agnieszka Szott :shock: :shock:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 stycznia 2007, 17:37

To taka mała niespodzianka wiedziałem o tym od wczoraj :P Nie ukrywam ze odetchnełem gdy zaobaczyłem ja wczoraj jadąca na mecz
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 24 stycznia 2007, 17:48

Mówcie mi co się dzieje! Myślałem, że to tylko 15 sekund a Szott gra już ponad minute i ma 1 asyste :) Wraca do składu czy co? :shock: :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 stycznia 2007, 17:49

WRACA! A co ma nie wracać?
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 24 stycznia 2007, 17:50

k... powiedz, że żartujesz :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Miała zacząć grać dopiero w lutym! :D :D :D

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 stycznia 2007, 17:52

Gra cały czas, mysle ze juz musimy sie przyzwyczajac do tego
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 24 stycznia 2007, 17:53

BartekO to przeciez dobrze nie? :P

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 24 stycznia 2007, 17:56

To więcej niż dobrze! Jeśli się troche "rozegra" w dzisiejszym meczu i sobotnim to może będzie mocnym ogniwem składu na mecz z Wisłą 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 stycznia 2007, 17:58

No - dobrze, tym bardziej że niedawno (w zeszłym tygodniu) ją zakontraktowałem do swego składu z FantasyPLKK... :wink: :lol: - nie ma to jak "dobry nos" - albo inne takie tam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”