Snujemy powoli wizje tabeli przed play-off

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 07 lutego 2007, 22:11

Widzę, że kolega z AZS-u jest niepoprawnym optymistą. Ja myślę, że macie duże szanse zagrać z nami ale w play out. A jeśli już bawimy się w punkciki to może należałoby pamiętać, że za przełożony mecz z Wisłą też nam się 1 będzie należał. Tabela Mikeya OK z wymianą Pabianice za Poznań.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 lutego 2007, 22:35

1. LOTOS
2. WISLA
3. AZS
4. ŁKS
5. CCC
Reszta ...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 07 lutego 2007, 22:42

patrese pisze:Widzę, że kolega z AZS-u jest niepoprawnym optymistą. Ja myślę, że macie duże szanse zagrać z nami ale w play out. A jeśli już bawimy się w punkciki to może należałoby pamiętać, że za przełożony mecz z Wisłą też nam się 1 będzie należał. Tabela Mikeya OK z wymianą Pabianice za Poznań.

Przykro mi ale to Ty jesteś niepoprawnym pesymistą :shock: Zobaczyć się to możemy, ale na pewno nie na meczu naszych zespołów w tym sezonie, mam nadzieje, że dacie rade i zobaczymy się za rok 8)
Mimo wszystko zagramy w play off :)
pozdrawiam
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 07 lutego 2007, 23:05

Łukasz-fan pisze:
patrese pisze:Widzę, że kolega z AZS-u jest niepoprawnym optymistą. Ja myślę, że macie duże szanse zagrać z nami ale w play out. A jeśli już bawimy się w punkciki to może należałoby pamiętać, że za przełożony mecz z Wisłą też nam się 1 będzie należał. Tabela Mikeya OK z wymianą Pabianice za Poznań.

Przykro mi ale to Ty jesteś niepoprawnym pesymistą :shock: Zobaczyć się to możemy, ale na pewno nie na meczu naszych zespołów w tym sezonie, mam nadzieje, że dacie rade i zobaczymy się za rok 8)
pozdrawiam

Z moich obliczeń wychodzi, że wygracie (prawdopodobnie) u siebie z Toruniem. W Jeleniej i w Łodzi porażki. A wszystko być może rozstrzygnie się w ostatnim meczu z nami. Jeśli wystąpimy w końcu w pełnym składzie (co jest prawdopodobne na zakończenie rundy zasadniczej) i z nożem na gardle to przyjedziemy walczyć o zwycięstwo. Jeśli wygracie - macie play off. Jeśli nie - gracie w play out.
Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 lutego 2007, 00:56

Endrju pisze:1. LOTOS
2. WISLA
3. AZS
4. ŁKS
5. CCC
Reszta ...

Tą swoją złotą wizję poparłbys może jakimś komentarzem, obliczeniami, prognozami czy ot tak sobie rzuciles w świat posta i to wszystko...?
Dlaczego uważasz ze Wisła spadnie na drugie miejsce, choc gra z Lotosem u siebie, dlaczego CCC jest na piątym a AZS, który ma najcięższy układ gier na trzecim?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 08 lutego 2007, 08:32

bo kolega jest optymistą z Gorzowa 8) i ot tak ułożył sobie tabele

upps jeszcze mi ktoś powie, że posty nabijam :lol:

więc moim zdaniem co do tego układu tabeli CCC raczej skończy na 3 miejscu(jak już pare razy napisano ma najkorzystniejszy układ meczy, realnie może zaliczyć jedną porażkę w meczu bezpośrednim z AZS, ale gra go u siebie więc czarno to widzę dla AZS-u) bilans ew. 1 porażka w 4 meczach
AZS ma niby póki co wyższe miejsce, ale szanse na zdobycie kompletu punktów mniejsze(no bo licze, że z Wisłą przegrają 8) , a poza tym Włókniarz na końcu sezonu wydaje się być nieprzewidywalny) czyli skończy na bilansie 2-3 porażki w 4 meczach
ŁKS ma mecze takie sobie(derby z Włókniarzem i mecz w Jeleniej) to są moje typy na ewentualne wpadki, bilans wychodzi 1-2 porażki

wg tego wychodzi, że układ 3-5
3. CCC
4. ŁKS
5. AZS
mądrzejsi będziemy po tej kolejce :D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 lutego 2007, 14:03

patrese pisze:
Łukasz-fan pisze:

pozdrawiam

Z moich obliczeń wychodzi, że wygracie (prawdopodobnie) u siebie z Toruniem. W Jeleniej i w Łodzi porażki. A wszystko być może rozstrzygnie się w ostatnim meczu z nami. Jeśli wystąpimy w końcu w pełnym składzie (co jest prawdopodobne na zakończenie rundy zasadniczej) i z nożem na gardle to przyjedziemy walczyć o zwycięstwo. Jeśli wygracie - macie play off. Jeśli nie - gracie w play out.
Pozdrawiam.

Wg mnie trzeba wygrać oba mecze u siebie( Toruń i Leszno) oraz jeden na wyjeździe i wtedy 6 miejsce będzie blisko!
W Jeleniej mamy tylko jeden kosz do nadrobienia więc może być ciekawie!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Grochu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Grochu » 08 lutego 2007, 15:59

diablewcielone:P pisze:mądrzejsi będziemy po tej kolejce :D

Zgadzam się, na razie możemy tylko snuć ale to moje typy
1.Wisła
2.Lotos
3.CCC
4.ŁKS
5.Gorzów
6. Jelenia Góra
7. Poznan
8. Odra
Tylko Orzeł MKS!!!

Wysoki32

Postautor: Wysoki32 » 10 lutego 2007, 20:01

1.Wisła
2.Lotos
3.CCC
4.ŁKS
5.Gorzów
6. Jelenia Góra
7. Poznan
8. Odra

9.Polfa
10.Nova Trading
11.Duda
12.Arcus

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lutego 2007, 21:02

No i sporo sie wyjasniło po tej kolejce. Pabanice na 99% beda walczyc w grupie spadkowej. Jezeli jutro Odra wygra z JG to bedziemy mieli w tym wzgledzie 100% pewnosc.

Na gorze tabli wazne, choc wymeczone zwyciestwo Wisły. Jesli wygramy oba najblizsze mecze na własnym parkiecie (Leszno i SMS) to bedziemy sobie mogli nawet pozwolic na porazke w Brzegu, bo i tak o I miejscu w tabeli decydowac bedzie mecz z gdynia w ostatniej kolejce.

W walce o miejsca 3-4 kluczowym wydaje sie pojedynek Polkowic z Gorzowem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 lutego 2007, 21:08

Greebo pisze:W walce o miejsca 3-4 kluczowym wydaje sie pojedynek Polkowic z Gorzowem.

:wink: dziś wygraliśmy - i o jakiejkolwiek kluczowości pojedynku CCC z Gorzowem przesądzić musi niestety nasza porażka w którymś z kolejnych meczów - do niej (erwentualnej) jednak, owy "kluczowy" pojedynek jest o miejsce 4-5... - bo narazie, to ŁKS bez pomocy kogokolwiek ma szanse zagwarantować sobie 3 miejsce własnymi meczami.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lutego 2007, 21:14

Tez prawda.. ale prawde mowiac nie sadze byscie wygrali wszystkie 3 mecze. W tym sezonie ciezko o długie serie zwyciestw, wiec mysle ze i wam gdzies sie jeszcze noga podwinie. ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 lutego 2007, 21:18

a ja powiem inaczej - dzisiejszy mecz ŁKSu z Polfą był moim zdaniem jedyną szansą na porażkę łodzianek. niestety dla nas, sie nie udało. i moim zdaniem już nikt, ani nic nie odbierze eŁKSie trzeciego miejsca. Pozostaje nam walka o 4 lokatę i pierwsze mecze pierwszej rundy na własnym parkiecie. Zadanie nie wydaje się być trudne, ale Gorzów tanio broni nie złoży, co pokazał np. dziś przeciwko Wiśle... Będzie ciekawie...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 lutego 2007, 21:20

skoro rachunek prawdopodobieństwa wskazuje na podwinięcie się nogi ŁKS w 3 meczach - tym bardziej "prawdopodobna" jest tyta CCC w aż 4-rech - bo Gorzów właśnie przegrał z Wisłą i jego szanse już relatywnie spadły nieomal do zera...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lutego 2007, 21:28

Tylko ze Polkowice maja wrecz wymarzony uklad meczy, a pozatym przegrały ostatnio, wiec czas na zwyciestwa ;-) Zreszta.. jak zwykle zycie zweryfikuje wszystkie "akademickie" dyskusje.

PS. Wiem ze Gorzów własnie przegrał z Wisła :twisted: 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”