Snujemy powoli wizje tabeli przed play-off
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Życze osobiscie awansu drużynie z Pabianic. Na pewno jak wspomniałes Odra nie będzie juz faworytem w żadnym z ostatnich spotkań. Wiec najbardziej prawdopodobne jest ze przybedzą Odrze tylko 3 pkt. Kazdy inny wynik niz zwycięstwa Polfy nad Tęczą i SMS em byłyby sensacją. Kluczowym więc pozostaje mecz w Gorzowie. Faworytem wydaje sie byc AZS.Nawiązał walke z Wislą choc Polfa zrobila to samo na wyjeździe w Krakowie. Takze nastepna kolejka tez najprawdopodobniej nie wyjaśni niczego w tej częsci tabeli.
Do walki o czolowke włącza się dzis Jelenia, która zeby wyprzedzić LKS musi nie tylko wygrac z nami u siebie ale musi wygrac różnicą 31 pkt lub liczyc że ŁKS przegra jeszcze jedno spotkanie. Tyle ze Jelenia sama ma mecz w Gdyni i najprawdopodbniej 2 pkt stamtąd nie wywiezie. Także skok Jeleniej na trzecie - czwarte miejsce jest bardzo malo prawdpodobny.
Do walki o czolowke włącza się dzis Jelenia, która zeby wyprzedzić LKS musi nie tylko wygrac z nami u siebie ale musi wygrac różnicą 31 pkt lub liczyc że ŁKS przegra jeszcze jedno spotkanie. Tyle ze Jelenia sama ma mecz w Gdyni i najprawdopodbniej 2 pkt stamtąd nie wywiezie. Także skok Jeleniej na trzecie - czwarte miejsce jest bardzo malo prawdpodobny.

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Faktycznie Polfa ma szanse (choc male) na zajecie 8-mej lokaty... ale nie oszukujmy sie ... o miejsce w 1-szej 4-ce maga walczyc tylko druzyny z miejsc 3-6 bo 7 i 8 druzyna wpada na Lotos i Wisle i po 3 meczach rywalizacja sie konczy....
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
ew. awans Włókniarza mało, że nie jest wykluczony - to może nie nazbyt prawdopodobny - ale szanse nie są wcale iluzoryczne.
Jakieś... powiedzmy 10% szans - do 90% Odry - tak na moje oko - a to w tej sytuacji i tak niezwykle dużo.
Awans - awansem - ale o walce o MP czy detronizowaniu Wisły dzięki "byciu w ciągu zwycięstw" proponuję nawet nie śnić czy marzyć - prawda jest bowiem taka, że Wisła totalnie bez formy grająca z Pabami będącymi w "maxygazie" nawet - i tak nadal jest z 2 razy lepsza. Zresztą odnosi się to i do innych zespołów - z tym, że powiedzmy nie 2 razy - a półtora...
Jakieś... powiedzmy 10% szans - do 90% Odry - tak na moje oko - a to w tej sytuacji i tak niezwykle dużo.
Awans - awansem - ale o walce o MP czy detronizowaniu Wisły dzięki "byciu w ciągu zwycięstw" proponuję nawet nie śnić czy marzyć - prawda jest bowiem taka, że Wisła totalnie bez formy grająca z Pabami będącymi w "maxygazie" nawet - i tak nadal jest z 2 razy lepsza. Zresztą odnosi się to i do innych zespołów - z tym, że powiedzmy nie 2 razy - a półtora...
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
Twoje pary Łukasz są ciekawe
bo mecz Lotosu z AZS-em w Poznaniu był meczem walki o każdą piłkę !! Wisła z Jelenią to jedyna para , w której zwycięsca jest raczej znany !! CCC z Odrą to zawsze były zavcięte i ciekawe pojedynki !! A Łks i AZS to tutaj wynik najmniej znany by byl
bo dwie drużyny w tym sezonie bardzo dobrze się prezentuja !!
-
ajaja2
- hellraiser
- Junior
SEP-CE pisze:Twoje pary Łukasz są ciekawebo mecz Lotosu z AZS-em w Poznaniu był meczem walki o każdą piłkę !! Wisła z Jelenią to jedyna para , w której zwycięsca jest raczej znany !! CCC z Odrą to zawsze były zavcięte i ciekawe pojedynki !! A Łks i AZS to tutaj wynik najmniej znany by byl
bo dwie drużyny w tym sezonie bardzo dobrze się prezentuja !!
Jedyny mecz w którym zwycięsca nie byłby znany to LKS-AZS.

moje odczucia co do naszej sytuacji po meczu z Jelenia nie sa zbyt optymistyczne, nie chcialbym zeby doszlo do sytuacji gdzie przegramy wszystko do konca i przy niekorzystnym ukladzie gier nie wejdziemy do play-off. Licze ze forma sprzed meczu z AZS-em wroci i dziewczyny przynajmiej powalcza o jak najlepszy wynik, chociaz patrzac w przeszlosc i z mocnym lotosem i mocna Wisla juz wygralismy jakis czas temu, wiec mozna byc skrajnym optymista. Nie mam nic przeciwko tabelce jaka przedstawil lukasz. Jak dla mnie walka o 3 lokata rostrzygnie sie miedzy ekipami ŁKS-u i Polkowic, Gorzow jak dla mnie gra najmniej rowno i to moze skutkowac nizsza lokata.
Simon, twierdzisz ze jakie mecze mozemy wygrac bazujac na Twoim oszacowaniu szans na wejscie do play-off? Czy po prostu zalozyles przegrane Pabianic chyba w kazdym meczu?
Simon, twierdzisz ze jakie mecze mozemy wygrac bazujac na Twoim oszacowaniu szans na wejscie do play-off? Czy po prostu zalozyles przegrane Pabianic chyba w kazdym meczu?
Słuchaj - założyłem tak - awans do "8" Włókniarza to bezwzględne spełnienie jednocześnie aż 6 warunków (bez choćby jednego wyjątku) znaczy 3 zwyciętwa Włókniarza i 3 porażki Odry. Awans Odry to niespełnienie choćby jednego z nich - jakiegokolwiek. Stąd mi wyszło prawdopodobiestwo 10 do 90, wiadomo że rośnie to nieliniowo w miarę zwiększania warunków, a 6 to sporo...
Wiem, że można to ująć inaczej - ale to jest tylko moja subiektywna ocena
Wiem, że można to ująć inaczej - ale to jest tylko moja subiektywna ocena
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”