Kto waszym zdaniem zostanie MVP w tym sezonie ?????

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto waszym zdaniem zostanie MVP w tym sezonie ?????

Monique Coker [ CCC ]
21
24%
Nikita Bell [ Duda PWSZ ]
12
14%
Jocelyn Penn [ KK AZS Jelenia Góra ]
6
7%
Ryan Coleman [ Nova Trading ]
1
1%
Agnieszka Pałka [ Polfa ]
11
13%
Anna DeForge [ Wisła Can Pack ]
24
28%
LaTanya White [ Lotos ]
3
3%
Ewelina Kobryn [ Lotos ]
1
1%
Kimberly Williams [ Cukierki Odra ]
6
7%
Katarzyna Kenig [ ŁKS Siemens AGD ]
1
1%

Liczba głosów: 86

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 lutego 2007, 15:48

Powszechnie wiadomo że statystyki indywidualne wynikają tyleż z własnych umiejętności - jak i z otoczenia - najbliższego (własnego klubu) a i rywali.

Co różni po krótce zawodników grających w słabym i bardzo dobrym zespole.

W słabym zespole gracz nawet niewiele więcej niż poprawny - jest już bardzo dobry. Stąd też zespół niejednokrotnie "gra pod niego" - zawodniczka rzuca, zbiera, rozgrywa - bo i tak nikt inny nie umie tego lepiej od niej. W zespołach lepszych te akcenty są rozłożone.

Gdzie indziej zawodniczkę często wiąże taktyka - taka akurat a nie inna - gdyby to było szczerym celem ADF np. i Wisły sądzę że miałaby w evalu taką przewagę nad kolejnym graczem, że szkoda gadać - ale nie o to chodzi.

Można mieć wysoki eval - ale pytanie, przy jakim to jest współczynniku wygranych meczów przez zespół? Odpadają zatem wszystkie WYRÓWNANE zespoły środka. Nabić sobie eval przy porażce -20 też można.

Czołowe zawodniczki często "siedzą" - zwłaszcza właśnie w meczach gdzie możnaby ten eval nabić sobie - oraz właśnie w końcówkach - niejednokrotnie już rozstrzygniętych i nie "punktują" tak jak w słabych - grające po 40 minut.

itd itd itp - dlatego sam eval nie może być przesłanką do MVP ligi -chyba, że ten tytuł ma nic nie znaczyć.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 lutego 2007, 15:59

Algaj i osesek co w tym smiesznego? ja naprawde nei interesuje sie koszykowka za oceanem i pytalem czy gra z ciekawosci a wy jak zwykle musicie tu kogos pojechac :/ otoz nei kazdy zna terminy gry WNBA i czy neiszlo to normalnie powiedziec? nie siedze tak dlugo w kibicowaniu koszowi jak wy .. .zreszta dla mnie Tecza to jest mile doswiadczenie przejsc na mecz podopingowac z braku poprostu innych takowych rozrywek w lesznie wiec o co wam chodzi? hmm mysle ze sa dziedziny sportu gdzie i wy mozecie mi zadac prozaiczne pytanie za ktore mogbym was wysmiac ale w przeciwienstwie do was ja tego nie praktykuje . pozdrowka dla was
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Forester
Młodzik

Postautor: Forester » 21 lutego 2007, 16:03

mnie także w tej ankiecie Skery brakuje

Lotos fan

Postautor: Lotos fan » 21 lutego 2007, 16:14

Coker zostanie MVP!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 lutego 2007, 16:20

Mozarthio pisze:Algaj i osesek co w tym smiesznego? ja naprawde nei interesuje sie koszykowka za oceanem i pytalem czy gra z ciekawosci a wy jak zwykle musicie tu kogos pojechac :/ otoz nei kazdy zna terminy gry WNBA i czy neiszlo to normalnie powiedziec? nie siedze tak dlugo w kibicowaniu koszowi jak wy .. .zreszta dla mnie Tecza to jest mile doswiadczenie przejsc na mecz podopingowac z braku poprostu innych takowych rozrywek w lesznie wiec o co wam chodzi? hmm mysle ze sa dziedziny sportu gdzie i wy mozecie mi zadac prozaiczne pytanie za ktore mogbym was wysmiac ale w przeciwienstwie do was ja tego nie praktykuje . pozdrowka dla was

Po pierwsze- nie spytałeś normalnie czy gra, tylko "dlaczenie nie gra?" (zasugerowałeś, że masz na ten temat wiedzę) i "dlaczego się marnuje w polskiej lidze?" (ironia, związana z pewnością co to tego, że w wnba nie gra) i to mnie rozbawiło, bo jak się udaje, że się coś wie, to lepiej to sprawdzić...po prostu.
Jakbyś normalnie spytał to pewnie nie byłoby problemu.
O tym, że o wnba nie masz pojęcia to wiemy po Twoich komentarzach na temat Chamique i wyższości Nikity nad nią. No cóż, skoro interesujesz się koszykówką kobiet od niedawna to mogę tylko życzyć zgłębiania wiedzy na ten temat.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 21 lutego 2007, 16:33

Mozarthio, Żaku!! otóż forum należy czytać dokładnie - a jesli chcesz brać czynny udział w rozmowach to by wypadało poszperać czasem w innych tematach niż tylko w tych, które dotyczą Tęczy.

W zeszłym tygodniu został wklejony wywiad z AdF ... radzę poczytać!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 lutego 2007, 17:05

Agnieszka Pałka MVP
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 21 lutego 2007, 17:45

wiem ze to co napisalem wczesniej jest nie na temat , ale ja go nie zaczalem :)!!!
na MVP oczywiscie NIKI !!!! :D
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 21 lutego 2007, 19:24

Aga Pałka
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 21 lutego 2007, 19:40

Jocelyn Penn !!!!!!!!!!!
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU AZS I NA DOBRE I NA ZLE!!

PzDr Poznan:)

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 21 lutego 2007, 19:43

Myślę, że będzie to Monique Coker, ale jestem za Agą Pałką :)

above_the_rim
Amator

Postautor: above_the_rim » 21 lutego 2007, 19:44

Wybieranie najlepszej koszykarki to nie same punkty, zbiorki, asysty, bloki itp. Zawodniczka, ktora zdobywa srednio 20pkt, 10zb, 5 ast, a jej druzyna, ktora zajela jedno z ostatnich miejsc nie ma szans na MVP. Wazne jest, zeby klub byl w czolowce. Jak dla mnie Palka jest powaznym kandydatem na MVP - gra bardzo dobrze. Polfa nie zajmuje miejsca w czolowce (na razie :) ) ale sa szanse, ze bedziemy blizej scislej czolowki.
Nie kieruje sie tutaj miloscia do klubu z mojego miasta, tylko faktami. Coker ma tez spore szanse...

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 21 lutego 2007, 19:46

Według mnie Coker

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 21 lutego 2007, 19:50

Coz, wiekszosc glosuje na swoje zawodniczki, nie dziwie sie kazdy by chcial aby jego zawodniczka wygrala, jednak to nie jest miarodajne. Sam chcialbym zeby wygrala Nikita ale nie ma na to najmniejszych szans - zgadzam sie z tym co wspomnial wyzej kolega z Pabianic. Moje obiektywne zdanie to DeForge lub Coker, ostatecznie hmm... stawiam na Coker.

pozdro

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 lutego 2007, 21:23

Sąmałe kłamstwa, duze i jest statystyka. I przyklad Bell dobrze to obrazuje.

W koszykowce (zwłaszcza europejskiej) bardzo czesto tak sie zdarza, ze liderami w roznych klasyfikacjach sa zawodnicy (zawodncizki) ze słabsyzch zespolow, tacy na ktorych opiera sie gra. I wcale nie znaczy to ze sa najlepsi, co zreszta bardzo szybko wychodzi na jaw po transferach do silniejszych i bardziej wyrownanych zespolow.

Inna sprawą jest fakt, ze Bell dla Leszna (Pałka dla Pabianic, Coker dla Polkowic itd) znaczy nie mniej niz ADF czy Skera dla Wisły. Zwłaszcza jesli mowimy o rozgrywkach ligowych. Przez co wybierajac najwartosciowsza zawodniczke rozgrywek mozna miec spory dylemat.

I w tym wypadku jestem sklonny oddac glos na Coker. Jak gra dobrze to Polkowice sa bardzo trudne do pokonania, potrafi sama wygrywac mecze.

ps. mozarthio - na jakiej podstawie uwazasz ze poziom naszej ligi jest slaby? Widizałes duzo meczy w innych ligach europejskich? Bo ja uwazam ze zdecydowanie ustepujemy tylko 4-em: Rosyjskiej, Hiszpanskiej, Francuskiej i Wegierskiej.

PS2. Post sponsorowany przez Ałgaja :lol:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”