Champions League 2006/2007
Moderator: Moderatorzy
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Trener Celtiku Glasgow Gordon Strachan ma kłopoty z zestawieniem linii ataku na wtorkowy mecz piłkarskiej Ligi Mistrzów z AC Milan.
Na urazy narzekają Maciej Żurawski, Jan Veenegoor of Hesselink i Craig Beattie.
Na urazy narzekają Maciej Żurawski, Jan Veenegoor of Hesselink i Craig Beattie.
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Wtorek 20 lutego mógł być przełomowym dniem w życiu Tomasza Kuszczaka. Polski bramkarz Manchesteru United miał ogromną szansę na debiut w Lidze Mistrzów.
"To byłoby spełnienie marzeń" - powiedział "Faktowi". Niestety, na ich realizację musi jeszcze poczekać. W pierwszym meczu z Lille OSC zagra Holender Edwin van der Sar.

"To byłoby spełnienie marzeń" - powiedział "Faktowi". Niestety, na ich realizację musi jeszcze poczekać. W pierwszym meczu z Lille OSC zagra Holender Edwin van der Sar.
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
El Guaje pisze:Celtic Glasgow - AC Milan 0:0
PSV Eindhoven - Arsenal Londyn 1:0
OSC Lille - Manchester United 0:1
Real Madryt - Bayern Monachium 3:2
wszystko by mi weszło gdyby nie Celtic
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
A co do meczu Celtic - Milan... Myślałem, że Alberto Gilardino rozszarpię. Nie dość, że zepsuł akcję sam na sam z Borucem gdzie wystarczyło piłkę podciąć (co prawda Raul to on nie jest) to jeszcze nurkował w takiej sytuacji gdzie pokazał swoją prawdziwą naiwnośc (lekcji nurkowania powinien mu udzielić Filippo Inzaghi
).
Myślę, że Milan awansuje na San Siro.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
Rosso-Nero pisze:A co do meczu Celtic - Milan... Myślałem, że Alberto Gilardino rozszarpię. Nie dość, że zepsuł akcję sam na sam z Borucem gdzie wystarczyło piłkę podciąć (co prawda Raul to on nie jest) to jeszcze nurkował w takiej sytuacji gdzie pokazał swoją prawdziwą naiwnośc (lekcji nurkowania powinien mu udzielić Filippo Inzaghi).
czyżbyś był przeciwko naszemu Arturowi ?
nie wiem jak Ty ale ja zawsze w pucharach kibicuje wszystkim Polskim drużynom (tym za którymi bym nie kibicował dawno w pucharach nie grały
dzisiaj zawiodła mnie Barca .. (troszkę $$ w plecy) tym bardziej że Liverpool nic wielkiego nie pokazał .. wykonali plan Benitez myślę że w 100% ale piłkarsko byli gorsi od Barcelony niestety przeważyła dyspozycja dnia .. Saviola .. zmieniłbym Go już po 60' .. Motta nic nie zagrał .. Ronaldinho to samo .
w pozostałych meczach remisy trafiłem oprócz Porto - Chelsea .. myślałem że bogacze z Londynu wygrają ..
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
:)
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS!
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
cesare pisze:czyżbyś był przeciwko naszemu Arturowi ?
nie wiem jak Ty ale ja zawsze w pucharach kibicuje wszystkim Polskim drużynom (tym za którymi bym nie kibicował dawno w pucharach nie grały) i zawodnikom dlatego cieszę się że Artur zachował czyste konto i mam nadzieję że na San Siro również nie da się pokonać
dzisiaj zawiodła mnie Barca .. (troszkę $$ w plecy) tym bardziej że Liverpool nic wielkiego nie pokazał .. wykonali plan Benitez myślę że w 100% ale piłkarsko byli gorsi od Barcelony niestety przeważyła dyspozycja dnia .. Saviola .. zmieniłbym Go już po 60' .. Motta nic nie zagrał .. Ronaldinho to samo .
w pozostałych meczach remisy trafiłem oprócz Porto - Chelsea .. myślałem że bogacze z Londynu wygrają ..
Ja nie jestem przeciwko Arturowi, tylko ja jestem za AC Milan. I też kibicuję Polakom w zagranicznym klubach, a wyjątkiem od reguły jest Liverpool. Kibicuję też prawie wszystkim Polskim drużynom. Za wyjątkiem jednej, której nie wymienię, by nie napotkać gniewu ze strony innych.
Saviola powinien zostać zmieniony, to masz rację. Co nie umniejsza jego zasług w tym sezonie. To on uratował kilkakrotnie skórę Rijkaardowi, mimo że ów Holender za nim nie przepada.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
ziutek_pabianice pisze:El Guaje pisze:Brawo dla Valencii![]()
Cudowne bramki Villi i Silvy.
Największe brawa należą się zdecydowanie Liverpoolowi
Liverpool
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
ziutek_pabianice pisze:Największe brawa należą się zdecydowanie Liverpoolowi
Mimo, że nie przepadam za tą drużyną to chylę czoła. Przeciez druzyna z miasta Beatelsów grała bez Harr'ego Kewella i Luisa Garcii, a przecież hiszpan często decydował o jakości rozgrywania akcji ofensywnych drużyny Angielskiej.
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
100 meczów Maldiniego w Lidze Mistrzów
Wczorajsze spotkanie Milanu z Celtikiem było setnym, jakie w Champions League rozegrał kapitan rossonerich. Paolo Maldini dołączył tym samym do czterech innych zawodników (Oliver Kahn, David Beckham, Roberto Carlos i Raul), którzy już wcześniej osiągnęli ten wynik.
Najważniejsze klubowe rozgrywki w Europie noszą nazwę Ligi Mistrzów od 1993 roku, ale fazę grupową wprowadzono rok wcześniej. I właśnie w sezonie 92/93 miał miejsce debiut Maldiniego w Champions League (9 grudnia 1992 z PSV Eindhoven). Pięć z tych stu meczów to były spotkania finałowe, w tym dwa wygrane. Zwłaszcza triumf w 2003 roku był ważny dla Maldiniego, Puchar Mistrzów wzniósł wtedy jako kapitan drużyny. Ogólnie Maldini ma swoim koncie 130 spotkań w Pucharze Europy (wliczając mecze sprzed wprowadzenia LM i spotkania kwalifikacyjne) i 4 trofea w kolekcji.
Źródło: www.acmilan.pl
Wczorajsze spotkanie Milanu z Celtikiem było setnym, jakie w Champions League rozegrał kapitan rossonerich. Paolo Maldini dołączył tym samym do czterech innych zawodników (Oliver Kahn, David Beckham, Roberto Carlos i Raul), którzy już wcześniej osiągnęli ten wynik.
Najważniejsze klubowe rozgrywki w Europie noszą nazwę Ligi Mistrzów od 1993 roku, ale fazę grupową wprowadzono rok wcześniej. I właśnie w sezonie 92/93 miał miejsce debiut Maldiniego w Champions League (9 grudnia 1992 z PSV Eindhoven). Pięć z tych stu meczów to były spotkania finałowe, w tym dwa wygrane. Zwłaszcza triumf w 2003 roku był ważny dla Maldiniego, Puchar Mistrzów wzniósł wtedy jako kapitan drużyny. Ogólnie Maldini ma swoim koncie 130 spotkań w Pucharze Europy (wliczając mecze sprzed wprowadzenia LM i spotkania kwalifikacyjne) i 4 trofea w kolekcji.
Źródło: www.acmilan.pl