Kto waszym zdaniem zostanie MVP w tym sezonie ?????

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto waszym zdaniem zostanie MVP w tym sezonie ?????

Monique Coker [ CCC ]
21
24%
Nikita Bell [ Duda PWSZ ]
12
14%
Jocelyn Penn [ KK AZS Jelenia Góra ]
6
7%
Ryan Coleman [ Nova Trading ]
1
1%
Agnieszka Pałka [ Polfa ]
11
13%
Anna DeForge [ Wisła Can Pack ]
24
28%
LaTanya White [ Lotos ]
3
3%
Ewelina Kobryn [ Lotos ]
1
1%
Kimberly Williams [ Cukierki Odra ]
6
7%
Katarzyna Kenig [ ŁKS Siemens AGD ]
1
1%

Liczba głosów: 86

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 lutego 2007, 21:39

To komu przypadkie tytuł MVP zależy też od tego czy zostanie przyznane MVP zasadniczego i MVP play-off czy tylko (tak jak w ubiegłym roku) jedno MVP za całokształt. Jeśli będzie wzorem sezonu poprzedniego to pewnie padnie na kogoś z pary finałowej czyli (wg. wszystkich znaków na niebie i ziemi) z Wisły (tu pewnie ADF bądź Skera) lub Lotosu (White bądź Kobryn).

Greebo pisze:PS2. Post sponsorowany przez Ałgaja :lol:

Greebo nie wszyscy mogą zrozumieć Twoje poczucie humoru :D Nie śmiej się z cudzej nieumiejętności czytania ze zrozumieniem, bo to nieładnie :wink:
Jeśli już to Ałgaję...i to wcale nie na tej zasadzie wg. której Kopernik była kobietą. Pozdrawiam Mozarthino.

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 21 lutego 2007, 22:14

Ja zagłosowałem na ADF. Nie z tego powodu, że jest jedna z dwóch liderek mojego ukochanego klubu, ale dlatego że mam dziwne przeczucie co do jej jeszcze lepszej gry w fazie play-off. Jej najgroźniejsza rywalką do zdobycia MVP będzie raczej Coker, ale nie wykluczam zawodniczki z Gdyni.

Ps. Pozdrowienia dla Mozarthio :D Jest takie forum klubowe pt. Tęcza Leszno, może tam kolega się udzieli skoro interesuje się tylko koszykówką z Leszna, a nie ciągle powtarza o swojej wyższości nad młodymi użytkownikami forum.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 21 lutego 2007, 22:55

A ja bym chciał na Jelenę Skerović zagłosować...
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 lutego 2007, 12:23

Jedyne szanse poza zawodniczka Wisły, względnie Lotosu ma Monique Coker.

Dziwi mnie brak Skerovic i Canty.jeżeli która z nich bedzie najlepsza w Wiśle i Wisła wygra MP to ona zostanie MVP
Jeżeli Lotos wygra MP a Kobryn zagra na swoim poziomie to ona zostanie MVP.
Pozostałe się nie liczą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 22 lutego 2007, 13:33

hellraiser pisze:Jedyne szanse poza zawodniczka Wisły, względnie Lotosu ma Monique Coker.

Dziwi mnie brak Skerovic i Canty.jeżeli która z nich bedzie najlepsza w Wiśle i Wisła wygra MP to ona zostanie MVP
Jeżeli Lotos wygra MP a Kobryn zagra na swoim poziomie to ona zostanie MVP.
Pozostałe się nie liczą.

Nie często zgadzam się z hellraiserem. Tym razem nie można mu odmówić słuszności w jego słowach, bo bez obrazy dla innych zespołów, ale w walce o mistrza będą raczej się liczyć tylko Wisła i Lotos. Natomiast w walce o MVP brane pod uwagę będą tylko koszykarki finalistów ( no może za małym wyjątkiem).
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lutego 2007, 15:42

Podpisuje się pod tym co pisze Ałgaja jeżeli chodzi o sposób wyboru MVP.
Jeżeli będzie wybierana MVP sezonu zasadniczego,w co osobiście nie wierzę to szanse na wybór Monique Coker będą realne.
Gdy powtórzy się sytuacja z poprzedniego sezonu z wyborem MVP po finale jasne jest ,że liczyć się będą tylko zawodniczki przyszłego mistrza Polski....czyli Wisły :D
W ten sposób szanse Canty,DeForge,Skerovic,Holdsclaw są największe.
Moim zdaniem MVP zostanie Chamique ,choć nie grała w lidze całego sezonu.Przemawia za tą opcją Jej wszechstronność -która zawodniczka lidze jest w stanie w PO mieć statystyki na poziomie 20pkt ,8zb,3as i doprowadzić zespół do MP?
Ja uważam ,że tylko Holdsclaw.Gdy się pomylę to nagrodę MVP dostanie ktoś z duetu Skera-Dominique ,które w przekroju dotychczas rozegranych kolejek są zdecydowanie najlepszymi zawodniczkami ekstraklasy.

Dlaczego nie ma w ankiecie miejsca dla Canty i Skerovic???

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 lutego 2007, 15:49

garnett pisze:Podpisuje się pod tym co pisze Ałgaja jeżeli chodzi o sposób wyboru MVP.
Jeżeli będzie wybierana MVP sezonu zasadniczego,w co osobiście nie wierzę to szanse na wybór Monique Coker będą realne.
Gdy powtórzy się sytuacja z poprzedniego sezonu z wyborem MVP po finale jasne jest ,że liczyć się będą tylko zawodniczki przyszłego mistrza Polski....czyli Wisły :D
Moim zdaniem MVP zostanie Chamique ,choć nie grała w lidze całego sezonu.Przemawia za tą opcją Jej wszechstronność -która zawodniczka lidze jest w stanie w PO mieć statystyki na poziomie 20pkt ,8zb,3as i doprowadzić zespół do MP?
Ja uważam ,że tylko Holdsclaw.Gdy się pomylę to nagrodę MVP dostanie ktoś z duetu Skera-Dominique ,które w przekroju dotychczas rozegranych kolejek są zdecydowanie najlepszymi zawodniczkami ekstraklasy.

chyba jednak... inaczej zdecydowanie zbyt duża pewność siebie...

myślę, że znalazloby się jeszcze 2-3 takie...

bo zabraklo miejsca w ankiecie :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 22 lutego 2007, 16:12

Ja również jestem zdania, że jeśli będzie wybierana MVP rundy zasadniczej, duże szanse na wygraną ma Coker. Nie oszukujmy się, Williams czy Bell mimo że są kluczowymi zawodniczkami swoich zespołów, MVP nie dostaną. Podobnie Amerykanki w Jeleniej.

Głównych kandydatów szukamy w górnej części tabeli. Przede wszystkim Wisła i Lotos, a potem jeszcze chyba tylko CCC, Gorzów i ŁKS. Wyniki AZS-u Gorzów i Ełksy to zasługa gry całego zespołu, ciężko wskazać wybijającą się jednostkę (zwłaszcza w ŁKS, gdzie ze względu na kontuzje była duża rotacja w składzie, a MVP za 8 spotkań raczej się nie przyznaje; również ad. Williams; ewentualnie tylko Sylwia Wlaźlak (:?:) ). W CCC dość podobnie, ale tu Coker jednak wyraźnie się wybija. Jeśli chodzi o Wisłę i Lotos - zdecydowanym faworytem jest DeForge, która niby nie grała aż tak dużo (mimo tego wysokie statsy), ale w najważniejszych spotkaniach po 40 minut.

Trzecią kandydatką w mojej opinii byłaby Aga Pałka, gdyby Pabianice miały kilka punktów więcej na koncie.

hellraiser nzlg

Postautor: hellraiser nzlg » 22 lutego 2007, 16:14

garnett pisze:Podpisuje się pod tym co pisze Ałgaja jeżeli chodzi o sposób wyboru MVP.

Holdsclaw,Lennox,Ruth czy Sales nie mają żadnych szans na MVP sezonu nawet jakby zdobywały średnio 30pkt w finale.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lutego 2007, 16:14

Myślisz ann,że inny zespół...?? :shock:
ADF nnie będzie miała średniej zb na tym poziomie,Coker braknie asyst ...i nie doprowadzi zespołu CCC do MP.... :lol: ,Riley bez MP,Sales to samo +zbiórkiDominique i Skera będą miały problemy ze zb/8/...
Masz jakieś typy ann?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 lutego 2007, 16:22

garnett pisze:Myślisz ann,że inny zespół...?? :shock:
ADF nnie będzie miała średniej zb na tym poziomie,Coker braknie asyst ...i nie doprowadzi zespołu CCC do MP.... :lol: ,Riley bez MP,Sales to samo +zbiórkiDominique i Skera będą miały problemy ze zb/8/...
Masz jakieś typy ann?

nie wiem garnett... jestem po prostu bardzo dużym przeciwnikiem przyznawania MP przed końcem sezonu, a w tym przypadku to nawet przed końcem sezonu zasadniczego... :?

jeśli chodzi o MVP nie wiadomo na jakiej zasadzie będzie ten tytul przyznawany, jeśli tylko na podstawie statytsyk plkk to na pewno ani Skera, ani Niki i ADF też pewnie nie.
ja się w takie rzeczy nie bawię przed końcem sezonu po prostu...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lutego 2007, 16:44

Ann pamiętaj,że to zabawa ...nie napisałem ,że nie wyobrazam sobie innego MP jak Wisła....chcąc w niej brać udział trzeba przeprowadzić pewną symulacje...i Ja właśnie tak zrobiłem :)
O nie jasnej sytuacjii z tym na jakiej podstawie bedzie przyznawany tytuł MVP wspominałem ,jednak nie traktuj tego tak poważnie....nie obstawiamy na pieniądze.... :D
Warto bawić się w takie przewidywania ,bo w ten sposób forum jest żywsze,więcej się dzieje....to taka moja subiektywna opinia....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 lutego 2007, 16:50

dlatego też nie biorę czynnego udzialu w tej zabawie, bo ja obstawiam tylko za kasę :wink:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 lutego 2007, 17:04

smutne jest jedna rzecz tylko ... ze MVP napewno nie zdobedzie polka :/ a szkoda koszykowka damska moim zdaniem zostala bardzo zaniedbana po sukcesach kadry ...

hmm a ja mam taką mysl skoro to jest tytul MVP czyli najbardziej CENNEJ /WARTOSCIOWEJ zawodniczki to musimy to tez rozpatrywac jakie ta zawodniczka ma znaczenie dla klubu czyli tak mi sie wydaje zawodniczka taka musi stanowic oblicze druzyny musi byc inwidualistka ...ja to przynajmniej tak rozumiem i z kolei nie rozumiem dlaczego to musi byc zawodniczka jednego z klubow walczacych pozniej o medale ? myse ze nie mozemy uogolniac tego wyboru tylko do tych 4 druzyn ktore znajda sie pozniej w polfinale i beda walczyc o medale , mysle ze kazda zawodniczka z "gorszych" druzyn powinna tez miec tę szanse ,aha mowie to obiektywnie wcale nie nastawiam sie ze nikita bell ma byc tym MVP bedzie to super nie to i tak tragedii przeciez nie bedzie ale jej kanydature napewno warto rozwazyc tak jak innych zawodniczek mi bardzo przypadla do gustu Pałka wg mnie chyba najlepsza polka nie znam wszystkich zawodniczek wiec tak mi sie jej kandydatura do tego grona nasuwa
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 22 lutego 2007, 19:44

Zwróc uwagę na to, że jak to już kilka osób napisało nie sztuką być bardzo dobrą zawodniczką na tle dużo słabszych koleżanek w drużynie, sztuką jest się wybić na tle dobrego/bardzo dobrego zespołu co z pewnością premiuje bardziej Coker niż Bell(i kilka innych Amerykanek grających w naszej lidze w zespołach z drugiej połowy tabeli). Śmiem twierdzić, że większość z tych zawodniczek nie miała by takich statystyk w zespołach z wyżyn tabeli, takich przykładów mieliśmy już w lidze na pęczki. Dlatego też raczej najbardziej prawdopodobnym będzie wybór MVP spośród zawodniczek klubów nadających ton ligowej rywalizacji.
A kto dostanie MVP dowiemy się:
albo w okoliach 4/5 marca(jeżeli będzie dotyczyć tylko rundy zasadniczej)
albo najpóźniej 1 maja(jeśli za cały sezon) i śmiem twierdzić, że otrzyma go zawodniczka jedej z drużyn finałowych(raczej mistrzyni Polski)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”