Snujemy powoli wizje tabeli przed play-off

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 13:27

simon pisze:Oczywiście - można i tak... "Można do obu rąk... a można i do jednej!"... :wink:

Właściwie to powiedzmy szanse w pojedynku AZS-Włókniarz jednak 60-40 zamiast 50-50 bo AZS mimo wszystko jako gospodaż ma pewien "+"...

A może jeszcze nie tylko jako gospodarz, ale i jako zespół ewidentnie lepszy w dotychczasowych rozgrywkach powinien mieć jednak 70-30?

To dodając wcześniejsze "warunki nieistotne" by już wyszło 80-20..., nie?

A no i jeszcze jedno - nieistotne powiadasz... Czy ja wiem, cze Włókniarz może tak "z klucza" dopisać sobie 2 pkt przed meczem z Lesznem a i CCC raczej nie zdeklasuje Odry jak sądzę...

No i jak tam Simon wracając do naszej (i innych) wcześniejszych dyskusji? Panowie eksperci! :wink: Wiecie już czemu się nie wypowiadam raczej o meczach! Zepsułbym Wam zabawę z niewiadomymi!
:lol:
P.S.
Specjalnie powtórzyłem (wkleiłem) dwa posty z historii analityki! :lol:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 04 marca 2007, 13:30

Don Igłata pisze:
Don Igłata pisze:
simon pisze:Słuchaj - założyłem tak - awans do "8" Włókniarza to bezwzględne spełnienie jednocześnie aż 6 warunków (bez choćby jednego wyjątku) znaczy 3 zwyciętwa Włókniarza i 3 porażki Odry. Awans Odry to niespełnienie choćby jednego z nich - jakiegokolwiek. Stąd mi wyszło prawdopodobiestwo 10 do 90, wiadomo że rośnie to nieliniowo w miarę zwiększania warunków, a 6 to sporo...

Wiem, że można to ująć inaczej - ale to jest tylko moja subiektywna ocena

A może tak? 6 warunków. Jeden istotny (mecz Gorzów-Pabianice) - reszta nieistotne (inne pięć meczy) - szanse w meczu Gorzów - Pabianice 50/50. Szansa Brzegu na pozostanie w ósemce 50% - a w zasadzie trochę powyżej ze względu na szanse (minimalne) na pozostałe 5 nieistotnych warunków. :?:

A tak przed meczem z CCC obstawiłem prywatnie 30-40 w plecy!
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 marca 2007, 14:31

No i po zawodach :D W tabeli 3-8.
ŁKS mógł spokojnie zapewnic sobie 3-cie miejsce nie patrzac sie na innych zajal dopiero 6-te (nie dziwie sie temu co pisalem w postach pare tygodni temu). Bo jak mozna przegrac bardzo wysoko u siebie z Poznaniem np. Poznan widac po troszke slabszym poczatku sezonu ze nabral wiatru w zagle i kroczy od zwyciestwa do zwyciestwa... jednak czy to starczy na mocny zespol z Gorzowa ? Zapowiada sie ciekawie w Play-Offach :) Atut wlasnego boiska moze przechylic szale na korzysc Gorzowa. Kibice sa bardzo zadowoleni z tabeli.. ze wzgledu na bliski wyjazd.. i osiagalnego rywala. Co do meczu CCC- ŁKS pomimo wygranej 2 krotnie w sezonie ŁKS-u za faworyta uwazam druzyne z CCC ktora nawet moze w 3 meczach rozstrzygnac ta rywalizacje... jezeli ŁKS bedzie gral jak w 3 ostatnich meczach. Jednak nie skreslajmy druzyny z Łodzi bo juz pokazala ze potrafi wiele. Mecze druzyn Wisly, Lotosu, JG i Polfy nie bede komentowal bo w tych meczach sa murowani raczej faworyci i wielkim sukcesem druzyn z Pabianic i Jeleniej Gory bedzie wygranie 1 meczu.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 marca 2007, 14:44

ŁKS przegrał (oby nie wszystko) meczem z Poznaniem. Po Toruniu była wciąż szansa, ale jak ktos raz jej nie wykorzystuje to drugi raz nikt takowej dawac nie będzie. Sądząc po statystykach meczu JG-ŁKS zwłaszcza po ilości zbiórek (45-16 chyba!!!) to mam wątpliwości co do zaangażowania w tym meczu (zwycięstwo juz nic nam nie dawalo), takze faktycznie dwa tygodnie dobrze nam zrobią. Owszem faworytem jest CCC (i dobrze-oni muszą, my możemy... :D ), natomiast między Gorzowem i Poznaniem balbym sie wytypować zwycięzcę.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”