Champions League 2006/2007

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Zwycięzcą będzie:

FC Barcelona
9
14%
Chelsea Londyn
6
9%
Inter Mediolan
4
6%
AC Milan
14
21%
Liverpool
7
11%
Valencia
4
6%
Real Madryt
1
2%
Manchester United
14
21%
Arsenal Londyn
1
2%
Inny zespół
6
9%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 10 marca 2007, 16:06

BARTOLINO pisze:
El Guaje pisze:Panowie spokojnie, w finale będzie Valencia. A z kim to nie wiem. Obojętne mi to.

Oczywiście całkowicie się zgadzam :) .
A w finale będzie z Manchesterem i to będzie mój wymarzony finał! :D

Być może. Jednak to wszystko przed nami. Przecież równie dobrze może być finał Bayern - Chelsea. :shock: Rozgrywki Champions League już wielokrotnie pokazywały, że są nieprzewidywalne i moga wygrywać również mniej znane firmy. Niekoniecznie trzeba wierzyć w słowa, "że zawsze wygrywają ci sami". :wink:
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 marca 2007, 16:53

A mi się widzi angielski finał... Manchester - Liverpool/Chelsea :D

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 10 marca 2007, 18:43

Widzę że nikt nie wziął pod uwage Bayern :wink: To mój faworyt :P

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 10 marca 2007, 20:05

KACPERS pisze:Widzę że nikt nie wziął pod uwage Bayern :wink: To mój faworyt :P

Ja wziąłem pod uwagę pisząc że finaliści mogą być różni. Powtórze więc jeszcze raz: Champions League jest nieprzewidywalne :!: Bayern również jest zaskakującym zespołem, więc również on może zagrać w finale, a w nim wszystko jest możliwe. Na dobrą sprawę każda z drużyn ósemki może zagrać w finale nawet Roma czy PSV. :wink:
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 10 marca 2007, 20:52

Mówcie co chcecie ja stawiam na Liverpool, bo jest najlepszy :D

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 10 marca 2007, 21:48

ziutek_pabianice pisze:Mówcie co chcecie ja stawiam na Liverpool, bo jest najlepszy :D

Nie powiedziałbym, że jest najlepszy. :P Mają świetnego Trenera, który bardzo dobrze rozpracowuje każdą drużynę w europejskich rozgrywkach. Ale jest pare ekip które mają lepsze drużyny w których grają lepsi piłkarze. :wink:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 10 marca 2007, 22:08

Rosso-Nero pisze:
ziutek_pabianice pisze:Mówcie co chcecie ja stawiam na Liverpool, bo jest najlepszy :D

Nie powiedziałbym, że jest najlepszy. :P Mają świetnego Trenera, który bardzo dobrze rozpracowuje każdą drużynę w europejskich rozgrywkach. Ale jest pare ekip które mają lepsze drużyny w których grają lepsi piłkarze. :wink:

Ale wyeliminował Barcelonę, która dla wielu była murowanym kandydatem do zwycięstwa w tegorocznej Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 11 marca 2007, 00:00

W "Gran Derbi" Barcelona zremisowała z Realem 3:3. Hattrickiem popisał się Leo Messi, dla Realu dwukrotnie trafił Ruud Van Nistelrooy, raz Sergio Ramos.

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 marca 2007, 12:22

ziutek_pabianice pisze:
Rosso-Nero pisze:

Ale wyeliminował Barcelonę, która dla wielu była murowanym kandydatem do zwycięstwa w tegorocznej Lidze Mistrzów.

Benitez juz w czasach, gdy trenował Valencie miał zawsze swietnie rozpracowaną Barcelonę. Barcelona może była murowanym faworytem, ale nie dla mnie. Nie gra w tym roku nadzwyczjnej piłki, a po za tym często murowani kandydaci odpadają wcześniej(Brazylia na mundialu w zeszłym roku).

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 marca 2007, 12:28

ziutek_pabianice pisze:W "Gran Derbi" Barcelona zremisowała z Realem 3:3. Hattrickiem popisał się Leo Messi, dla Realu dwukrotnie trafił Ruud Van Nistelrooy, raz Sergio Ramos.

A ponadto Mecz toczył się w szaleńczym tempie. Victor Valdes i Iker Casillas bronili fantastycznie mimo puszczenia przez jednego i przez drugiego trzech bramek. Z kolei Eto'o zmarnował kilka swietnych sytuacji, a z drugiej strony strzelec dwóch bramek dla Realu Ruud van Nistelrooy także w kilku sytuacjach nie zachował się najlepiej. Na uwagę należy podkreślenie świetnej dyspozycji w tym meczu Gutiego i heroizmu Barcelony w drugiej połowie, która od 45 minuty grała w osłabieniu( Oleguer otrzymał drugą żółtą kartkę, a w konsekwencji czerwoną i musiał opuścić boisko).

Awatar użytkownika
KACPERS
Żak

Postautor: KACPERS » 11 marca 2007, 12:30

Rosso-Nero pisze:

Ja wziąłem pod uwagę pisząc że finaliści mogą być różni. Powtórze więc jeszcze raz: Champions League jest nieprzewidywalne :!: Bayern również jest zaskakującym zespołem, więc również on może zagrać w finale, a w nim wszystko jest możliwe. Na dobrą sprawę każda z drużyn ósemki może zagrać w finale nawet Roma czy PSV. :wink:

Chodziło mi o ankietę :) Że w ankiecie nie znalazł sie Bayern :lol:

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 marca 2007, 15:34

KACPERS pisze:
Rosso-Nero pisze:

Chodziło mi o ankietę :) Że w ankiecie nie znalazł sie Bayern :lol:

Chyba, że o ankietę... :wink: Bayern bywa nieprzewidywalny, ale za tym zespołem w ostatnim czasie nie przemawiają wyniki, więc raczej nie ma wielu zwolenników, a po za tym ten klub nie cieszy się zbyt dużą sympatią nawet w kraju naszych zachodnich sąsiadów. W ankiecie nie znalazła się także Roma, która w tym roku się nieźle zaprezentowała i w meczach z Manchesterem będzie szukać swojej szansy, by utrzec nosa kolejnej drużynie z wielkimi aspiracjami w Champions League. :D

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 13 marca 2007, 20:31

Van Bommel zawieszony na mecze z Milanem

Holenderski pomocnik Bayernu Monachium, Marc Van Bommel, został przez komisję kontroli i dyscypliny UEFA zawieszony na dwa najbliższe spotkania Ligi Mistrzów czyli dwumecz z Milanem. Absencja w pierwszym meczu spowodowana jest czerwoną kartką, którą Bommel ujrzał w meczu z Realem, natomiast spotkanie rewanżowe na Allianz Arena Holender będzie musiał oglądać z trybun z powodu swojego karygodnego zachowania w pierwszym meczu z Realem, kiedy to "popisał" się obscenicznym gestem w kierunku kibiców. Klub z Monachium zamierza złożyć odwołanie od tej decyzji.
www.acmilan.pl

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

.

Postautor: Siero » 16 marca 2007, 16:45

Międzynarodowa Federacja Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS) opublikowała listę najbardziej bramkostrzelnych golkiperów w historii.

Czołówka klasyfikacji:

1. Rogerio Ceni (Brazylia) 69 (25 z rzutów karnych/44 po strzałach z pola, w tym rzutach wolnych)

2. Jose Luis Chilavert (Paragwaj) 62 (45/17)

3. Rene Higuita (Kolumbia) 41 (37/4)

4. Jorge Campos (Meksyk) 40 (9/31)

5. Hans-Joerg Butt (Niemcy) 28 (28/0)

6. Dimitar Iwankow (Bułgaria) 25 (25/0)

7. Marco Antonio Cornez (Chile) 24 (24/0)

8. Dragan Pantelic (Jugosławia) 22 (21/1)

9. Zarko Lucic (Czarnogóra) 21 (21/0)

10. Nizami Sadychow (Azerbejdżan) 21 (12/9)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 16 marca 2007, 18:20

A wczoraj do grona bramkarzy którzy strzelali bramki dołączył Andres Palop z FC Sevilla, a tak nawiasem mówiąc to nawet ładną bramkę walnął.

Wróć do „Hyde Park”