1 runda PO:AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-AZS Poznań 3-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 marca 2007, 14:38

Zdecydowanie trzeba przyznać że jest to najciekawsza para w tegorocznych playoffach! Pierwszy mecz przebiegał pod dyktando naszych które myśle że wynik kontrolowały od początku do końca. W drugim meczu już istny festiwal strzelecki, ale uwidowcznił sie problem krótkiej ławki w naszym zespole, zmienniczki nie potrafiły godnie zastąpić pierwszopiątkowych koszykarek. Za to Maciejewski dokonywał częstych zmian. Gdy trzy nasze podstawowe spadły za faule( bardzo dyskusyjne niektóre decyzje szczególnie sędziego WW) nie mieliśmy praktycznie argumentów aby przeciwstawić sie szalejącemu w 4 kwarcie Gorzowowi.
Zmęczone i z 4 faulami Waligóra i Ciecierska nie były w stanie już walczyć na maxa a o zmienniczkach już pisałem wyżej.
Własciwie drugim mecz różnie mógł sie potoczyć gdyby nasze podstawowe dotrwały do końca. W koncówce Gorzow nas rozjechał i odniósł zaslużone zwycięstwo! W pierwszym meczu Haber szybciej wpuścił na parkiet młode Idczak, Pamułe i Marlene i myśle że to sie przełożyło na wynik za co wielkie brawa! W drugim meczu Haber nie dokonywał żadnych zmian dopóty wynik był na styku. Pierwsza zmina bodaj dopiero w 3 kwarcie. To sie odbiło na kondycji i w koncówce nasze opadły z sił( Waligórska i Ciecierska grały prawie po 40minut).
Praca sędziów na żenująco niskim poziomie, faule z kapelusza itd.
Aha byłbym zapomniał świetne pojedynki 1 na 1 Sibora vs Karpińska! Ci co byli wiedzą o co chodzi! 8)

Teraz dwa mecze u siebie! Nie chcemy już wracać do Gorzowa :)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 19 marca 2007, 16:07

zdecydowanie się z tobą zgadzam MARAS jest to najciekawsza para i myśle że jeszcze wiele dobrej koszykówki zobaczymy w jej wykonaniu pozdrawiam :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 19 marca 2007, 17:41

elen pisze:Widze ze wszyscy przekreślili druzyne z Gorzowa. Jej wczorajsza wygrana tłumacza tylko sprzedaniem meczu przez sedziów. Ale tak jak napisałem to sedziwie wczoraj odstawiali maniane w obie strony, jednak w Gorzowskim AZS-ie faule te miały na kogo sie rozkładać.

Nie przekreslałbym tak od razu ani jednej ani drugiej druzyny. Wyniki wszystkich pozostałych meczów powinny byc na styku.

Rzeczywiście moze wynikać z tego, co napisałem. Po prostu wolimy jechac do Poznania, chociaż mam smaka na pyszne bułki z pieczarkami...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2007, 18:10

Mytek pisze:(...)
Apropo Marleny to musze powiedziec, ze w obydwu spotkaniach zaprezentowała sie bardzo korzystnie. Widac, ze jest z niej "materiał na przyszły sezon" jak to ktos na poczatku sezonu powiedział.

(...)

:) Żołnierz miałby inne zdanie;)... zresztą wystarczyło wpaść ostatnio do Krzesin, by się przekonać, że to melodia baaaaaaaardzo dalekiej przyszłości... a bez gry to już wogóle klapa, więc fajnie, że grała (szkoda, że z musu;) )

Co do przekreślania Gorzowa... myślę, że chłopaki z AZSu P. sami zdają sobie sprawę, że teraz będzie ciężej niż na wyjeździe. Tam nie było presji KONIECZNOŚCI wygranej, u siebie teraz wszyscy wokół będą mówić, że MUSZĄ... a wiadomo, jak to wpływa na zawodniczki. Zresztą w Poznaniu z Gorzowem zawsze się grało strasznie ciężko.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Cegła
Nowy na forum

Postautor: Cegła » 19 marca 2007, 20:17

Elen, jeżeli wybierasz się do Poznania to taka dobra rada :) pilnuj bębna lepiej niż na finałach Starszych Juniorek 2006 hihiih Pozdrawiam
Tylko Olimpia, w Poznaniu TYLKO OLIMPIA.......

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 19 marca 2007, 20:26

no bede, bede. Ale musiałes mnie z kims pomylic bo mnie wtedy nie było na hali :P
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 marca 2007, 20:31

Cegła pisze:Elen, jeżeli wybierasz się do Poznania to taka dobra rada :) pilnuj bębna lepiej niż na finałach Starszych Juniorek 2006 hihiih Pozdrawiam

??????????????????????? :evil:
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 marca 2007, 23:32

No z Gorzowem nigdy łatwo sie nie grało ale można z nimi zagrać dobre zawody. Jedyną chyba jak dotąd w historii porażkę(u nas rzecz jasna) ponieśliśmy w zeszłym sezonie grając na żenująco niskim poziomie i rzucając zaledwie 38 pkt w całym meczu :shock: ! Na inauguracje był dobry mecz na styku do końca i mam nadzieje że podobne emocje czekają nas środe!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 marca 2007, 23:41

fearless pisze:
elen pisze:Widze ze wszyscy przekreślili druzyne z Gorzowa. Jej wczorajsza wygrana tłumacza tylko sprzedaniem meczu przez sedziów. Ale tak jak napisałem to sedziwie wczoraj odstawiali maniane w obie strony, jednak w Gorzowskim AZS-ie faule te miały na kogo sie rozkładać.

Nie przekreslałbym tak od razu ani jednej ani drugiej druzyny. Wyniki wszystkich pozostałych meczów powinny byc na styku.

Rzeczywiście moze wynikać z tego, co napisałem. Po prostu wolimy jechac do Poznania, chociaż mam smaka na pyszne bułki z pieczarkami...

A na szneke z glancem nie masz ochoty :lol: :lol: :?:

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 20 marca 2007, 10:41

MARAS pisze: Na inauguracje był dobry mecz na styku do końca i mam nadzieje że podobne emocje czekają nas środe!

Meczyk byl bardzod dobry i wyrownany ale od tamtego czasu troche sie zminilo w obu druzynach. Do Gorzowa trafila Maja Drozg a i Katarina Ristic jest teraz bardziej zagrana z zespolem niz wtedy. Po kontuzji wrocila takze Aga Szott. W poznanskim zespole brakuje natomiast Natalii Mrozinskiej, ktora jak wiemy doznala bolesnej i ciezkiej kontuzji (z tego miejsca zycze jej szybkiego powrotu do zdrowia i na parkiet). Ale nie ma co oceniac sily zespolu na papierze. Licze na ciekawe mecze i oczywiscie przynajmnie jedno zwyciestwo w Poznaniu. Do zobaczenia jutro.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 20 marca 2007, 12:08

MARAS pisze:
fearless pisze:

A na szneke z glancem nie masz ochoty :lol: :lol: :?:

panowie podajcie tu jakies adresy z dobrym jedzeniem :D bo za pewne po przyjeździe będziemy zmęczenie :D i głodni :D
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 marca 2007, 15:45

Idzcie do baru "Pod Arkadami" na Pigalaku :lol: :lol: dobre pyrki serwują

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 20 marca 2007, 22:07

pyrki z gzikiem oczywiście:]

ewentualnie chopoki z Gorzowa mogą wsiaść w bimbę i podjechac do zoo pooglądać jakieś afy - o ile juz sa na "wybiegu":D - jesli przyjadą baną to z mostu dworcowego mają blisko. po drodze jest kilka spożywczaków, wiec będa mogli kupić flachę piwa, owinąć w jakąś tytkę "dla bezpieczeństwa" i wypić po drodze:] (tylko nie za duzo, bo sie jeszcze wykopyrtną gdzies pod areną 8) :wink: :wink: :wink:
reloaded :]

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 21 marca 2007, 07:57

Faza play–off Ford Germaz Ekstraklasy ruszyła na dobre. Każdy z zespołów walczy z całych sił i nie odpuszcza. Już w środę kolejne wielkie emocje. W Poznaniu rozegrany zostanie bowiem trzeci mecz pomiędzy INEĄ AZS Poznań a AZS-em PWSZ Sowood Gorzów Wielkopolski. Jak na razie po dwóch spotkaniach w tej parze jest 1:1. Kto zwycięży tym razem?

Przypomnimy, iż w sezonie zasadniczym oba zespołu spotkały się dwukrotnie. W obu tych konfrontacjach padł remis. Na inaugurację rozgrywek to poznanianki dość nieoczekiwanie triumfowały. Gorzowianki zrewanżowały się jednak swoim rywalkom na początku rundy rewanżowej zasadniczej części sezonu.

Podobnie było w rozpoczętej w miniony weekend fazie play-off. W pierwszym pojedynku dość nieoczekiwanie triumfowały podopieczne trenera Roman Habera, które wygrały 67:56. Dzień później, walcząc dzielnie przez trzy kwarty, uległy natomiast przeciwniczkom 85:106.

Kluczowymi graczami w szeregach ekipy ze stolicy Wielkopolski są tradycyjnie Monika Sibora, Joanna Jarkowska, Reda Aleliunaite-Jankovska. Nie bez znaczenia jest również postawa zawodniczek rezerwowych: Weroniki Idczak i Anny Pamuły. Z kolei w ekipie trenera Dariusza Maciejewskiego prym wiedzie Justyna Żurowska, a nie bez znaczenia na postawę drużyny jest dyspozycja Agnieszki Szott oraz Aleksandry Karpińskiej. Dla tej ostatniej pojedynki w stolicy Wielkopolski są szczególną motywacją i z reguły są udane.

Środowa konfrontacja zapowiada więc wiele emocji i wrażeń. Konia z rzędem temu kto poprawnie wytupuje zwycięzcę tego pojedynku. Teoretycznie faworytem są przyjezdne, które mają bardziej wyrównany skład, a przede wszystkim dłuższą ławkę rezerwowych. Gospodynie mają jednak po swojej stronie atut własnego parkietu oraz publiczności. Jest również, ostatnio niezawodna, Joanna Jarkowska. Jednak po raz kolejny może się okazać, że koszykówka to gra nieprzewidywalna, a faworyt nie zawsze znaczy zwycięzca.

Mecz INEA AZS Poznań – AZS PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. zostanie rozegrany w środę tj. 21.03.2007 br., w hali Arena (ul Wyspiańskiego 33). Początek spotkania zaplanowano na godzinę 18:00. Wstęp z Gazetą Wyborczą z 21.03. Uczniowie i studenci wstęp wolny.

Łukasz Klin/plkk.pl
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 21 marca 2007, 09:00

myślę że mecze w Poznaniu bedą podobnie wyrównane jak te w Gorzowie i myśle że podobnie jak w Gorzowie zespoły podzielą się wygranymi i bedzie stan 2-2 powodzenia obydu zespołom :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”