1 runda PO:AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-AZS Poznań 3-1
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
ojjj, tak, miejsce rzeczywiscie urocze i kameralne
pijemy tam od grudnia 2003 o ile mnie pamiec nie myli
poza tym Maras, musimy kogos odwiedzic na Kosynierów
a ten piaty mecz przyjmę jak dar z niebios, i z przyjemnościa popędzę pod "saperski pomnik". Licząc od 2003 to w Gorzowie jestesmy srednio dwa razy w roku - trza poprawic statystyki
{
}
w naszym zespole jest jeden problem ktory zawazyl na porazkach w dwoch poprzednich meczach: zbyt duzo lapanych fauli na jedna zawodniczke w trzeciej kwarcie. Potem trzeba grac asekuracyjnie i wychodzi tak jak wychodzi:/ Zadaje sobie pytanie, czemu Haber wpuszcza np: Were lub Marlene, a nie da szansy Agacie. Wystarczyloby 2 minuty na kwarte -jesli wynik pozwala- i byłby "gicior", Waligorka by sobie odpoczela, a reszta zespolu by sobie z pewnoscia poradzila z obrona wyniku w tym czasie.
a ten piaty mecz przyjmę jak dar z niebios, i z przyjemnościa popędzę pod "saperski pomnik". Licząc od 2003 to w Gorzowie jestesmy srednio dwa razy w roku - trza poprawic statystyki
w naszym zespole jest jeden problem ktory zawazyl na porazkach w dwoch poprzednich meczach: zbyt duzo lapanych fauli na jedna zawodniczke w trzeciej kwarcie. Potem trzeba grac asekuracyjnie i wychodzi tak jak wychodzi:/ Zadaje sobie pytanie, czemu Haber wpuszcza np: Were lub Marlene, a nie da szansy Agacie. Wystarczyloby 2 minuty na kwarte -jesli wynik pozwala- i byłby "gicior", Waligorka by sobie odpoczela, a reszta zespolu by sobie z pewnoscia poradzila z obrona wyniku w tym czasie.
reloaded :]
-
Seba nzlg
Mytek pisze:(...) Wystarczyloby 2 minuty na kwarte -jesli wynik pozwala- i byłby "gicior"(...)
Mytek, gdyby w pierwszej połowie ostatniego meczu na krótkie zmiany 2-3 minutowe wchodziły wszystkie rezerwowe (przecież Ola P. w tym sezonie jak wchodziła, też pokazywała, że potrafi), to na bank podstawowe by nie złapały tylu fauli, a wynik pewnie byłby podobny - w najgorszym razie koło remisu. No a w końcówce grałyby podstawowe... z większą ilością zachowany sił, z możliwością lepszej obrony, bo nie miałyby po 4 faule... No i pewnie wynik byłby inny.
No ale zapytaj Habera... powie Ci, że ma wąską ławkę i woli zajechać 5-6 zawodniczek, poczekać aż spadną, przegrać mecz i potem płakać, że ma wąską ławkę... i tak w kółko
-
mawi -
55:83 i Gorzów w czwórce! Co się stało z Poznaniem
Szczerze mówiąc przewidywałem awans Gorzowa, ale myślałem że Poznań postawi wyżej poprzeczkę...
Gratulacje dla Gorzowa, ten zespół całkowicie zasługiwał na "czwórkę" biorąc pod uwagę ostatnie sezony no i oczywiście obecny
Systematycznie coraz lepsza gra, co jest zasługą oczywiście koszykarek, ale i trenera - spójrzmy na protokół, żadna nie grała powyżej 25 minut
Może w dzisiejszym meczu to wyjątek, bo zwykle Karpińska szalała prawie pełne czterdziestki
Bardzo dużo zrobił powrót Agi Szott, choć bez niej zespół radził sobie równie dobrze, może nawet jej nieobecność przez kilka miesięcy zrobiła dobrze zespołowi, który musiał radzić sobie długo bez liderki.
Jak dla mnie, Gorzów to przykład bardzo dobrze budowanej drużyny (no, poza niewypałem transferowym z Chinkami, ale kto nie ryzykuje ten nie zgarnia całej puli
), z jasno określonym celem - najpierw awans do Ekstraklasy, dwa sezony ogrywania się i teraz czwórka. Absolutne przeciwieństwo większości polskich zespołów, które w ostatnich sezonach prowadziły bezładną politykę transferową. Sytuacja dość podobna do CCC, które też systematycznie budowało zespół (tylko w tym przypadku czyimś kosztem
ale nie o tym chciałem pisać) i kilka razy pod rząd było w półfinale, i dopiero przed obecnym sezonem zrobiło "wietrzenie".
Trzon drużyny niezmieniony, kilka wzmocnień przed sezonem i jest efekt. Poza tym - bardzo "polski" zespół (dwie zagraniczne, w tym właściwie tylko Ristić grała od początku sezonu). Trzeba przyznać, że na takich zawodniczkach jak Szott, Karpińska i Żurowska w najbliższych sezonach powinna opierać się nasza reprezentacja. Jeszcze raz wielkie gratulacje za całokształt
Gratulacje dla Gorzowa, ten zespół całkowicie zasługiwał na "czwórkę" biorąc pod uwagę ostatnie sezony no i oczywiście obecny
Jak dla mnie, Gorzów to przykład bardzo dobrze budowanej drużyny (no, poza niewypałem transferowym z Chinkami, ale kto nie ryzykuje ten nie zgarnia całej puli
Trzon drużyny niezmieniony, kilka wzmocnień przed sezonem i jest efekt. Poza tym - bardzo "polski" zespół (dwie zagraniczne, w tym właściwie tylko Ristić grała od początku sezonu). Trzeba przyznać, że na takich zawodniczkach jak Szott, Karpińska i Żurowska w najbliższych sezonach powinna opierać się nasza reprezentacja. Jeszcze raz wielkie gratulacje za całokształt
Rzeźnia... od początku meczu praktycznie... leżącego się nie kopie, więc komentarza nie będzie.
GRATKI gla Gorzowa - zespołu lepszego z trenerem, a nie śpiochem na ławce! Panie Haber... czasy są po to, zeby je brać... a niedysponowane zawodniczki (Ciecierska np) po to, zeby im nie dać grać!
GRATKI gla Gorzowa - zespołu lepszego z trenerem, a nie śpiochem na ławce! Panie Haber... czasy są po to, zeby je brać... a niedysponowane zawodniczki (Ciecierska np) po to, zeby im nie dać grać!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Gratulacje dla Gorzowa! W pełni zaslużone zwycięstwo od początku do konca! Im wszystko wychodziło a nam nic sie nie kleiło
Żenujący poziom nasze koszykarki zaprezentowały, wszystkiego sie odechciewa po takim meczu! Ale nic to jutro będzie lepiej i szykujemy sie do walki z Włókniarzem
P.S.
Skuteczność wolnych u nas 47%

P.S.
Skuteczność wolnych u nas 47%
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Seba pisze:Rzeźnia... od początku meczu praktycznie... leżącego się nie kopie, więc komentarza nie będzie.
A kiedy Seba chcesz kopać ? ... jak umrze ?
Siedziałem blisko więc widziałem miny zawodniczek poznańskich po hokejowych zmianach w drużynie gorzowskiej. Poprostu były zniechęcone jak widziały że nawet z drugą piątką Gorzowa nie mogą sobie dać rady.
Mecz został przegrany mentalnie. Ciecierska ( 34 lata ) raziła absolutną nieskutecznością a próbowała jej dorównać Reda (34 lata). Jarkowska ( czołowy snajper w ekstraklasie) , która grała z podkręconą kostką pierwsze punkty w meczu zdobyła w drugiej kwarcie !!!!! Waligórska miała taką minę jak by była obrażona na cały świat albo jeszcze gorzej jak by miała wszystko w du..e. Jedynym jasnym punktem w drużynie była Sibora ( 31 lat ) ale i ona w końcu po szaleńczych atakach skręciła kostkę. Wchodząca na zmiany ( ewenement że Haber ją wpuszczał) Idczak miała przerażenie w oczach i zero kreatywności w grze.
Szóstym zawodnikiem Gorzowa był Haber , który (miałem takie subiektywne wrażenie) drzemał na ławce rezerwowych a przynajmniej zamykał oczy na dłuższe chwile. No może nie chciał patrzeć na tą rzeź niewiniątek ale nie myślałem że on taki wrażliwy.
Dlaczego w nawiasach pisałem wiek niektórych koszykarek?
Nie dlatego aby wypominać lata ( za co b. przepraszam) ale chcę uzmysłowić że ten skład nie ma przyszłości w przeciwieństwie do drużyny Gorzowskiej a następczyń nie widać!!!!!
Przy takiej polityce kadrowej pozostanie w następnym sezonie włodarzom klubu pójść w ślady Jeleniej Góry. Kupić trzy amerykanki i 7-8 miejsce zapewnione. Miasto zapłaci za utrzymanie drużyny a przy okazji pluszowe dziadki się wyżywią.
-
ajaja2
qBK pisze:MARAS pisze:Skuteczność wolnych u nas 47%
Skuteczność wolnych dramatyczna jak na ekstraklasę, za 2 również - 32,5% (Ciecierska 4/14)... I to we własnej hali
Totalnie wam mecz dziś nie wyszedł...
Gratulacje dla Gorzowa. Pamiętając o tych wszystkich peanach warto jednak zaznaczyć, że ta ten klub ma ponad dwa miliony budżetu, gdy AZS niecały milion. To jednak nie tłumaczy Habera i jego bezradności.
-
Gość
gość napisał:
Gratulacje dla Gorzowa. Pamiętając o tych wszystkich peanach warto jednak zaznaczyć, że ta ten klub ma ponad dwa miliony budżetu, gdy AZS niecały milion. To jednak nie tłumaczy Habera i jego bezradności.
Co za bzdury ludzie wymyślają żeby usprawiedliwić porażkę drużyny.
Jak będziemy mieli 2 balony to niech drży Wisła i Lotos!!!
Większość forumowiczów wie gdzie leżą przyczyny sukcesu naszego klubu.
WALCZYMY O MEDAL!!!
Co za bzdury ludzie wymyślają żeby usprawiedliwić porażkę drużyny.
Jak będziemy mieli 2 balony to niech drży Wisła i Lotos!!!
Większość forumowiczów wie gdzie leżą przyczyny sukcesu naszego klubu.
WALCZYMY O MEDAL!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”