Nikita Bell zawieszona do końca rozgrywek ???

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2007, 10:48

Mozarthio pisze:ojj Kuba ile razy mam cie prosic zebys sie niewypwoaiadla o Lesznie ile razy ? jestes ulomny czy jak? ty juz swoje po meczu ccc - leszno powiedziales a teraz czekam na ciebie w lesznie abys zostal nalezycie przywitany

że tak się zapytam - o chuj ci człowieku chodzi (sam sobie daje ostrzeżenie za ten post) :?: To jest forum :lol: wiesz co to jest forum? miejsce do dyskutowania, wymieniania opinii - to jest właśnie forum. więc nie zabronisz mi wypowiadania się na różne tematy :lol: i pozwolisz - sam uznam gdzie i kiedy zostawię swój wpis :D

inna sprawa - co tu ma do rzeczy temat Leszno - CCC który przytaczasz ? :| nic o nim nie wspomnialem, a widze, że jesteś kolego troszkę przerważliwiony. nie umiecie zwalczać u siebie chamstwa na trybunach, ale na boisku też macie swoje "gwiazdki". Jeszcze trochę i zasłyniecie na całą Polskę :lol: bo zdaje sie, ze nie jestem jedynym, który ma takie zdanie. Całe szczęści, ze najprawdopodobniej niestety już was z nami w przyszłym roku nie będzie 8)

Pozdrawiam i wrzuć trochę na looz - święta idą.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 05 kwietnia 2007, 10:50

Kuba pisze:Myślicie, że akurat do Torunia, na tak "ważny" mecz wysłaliby naprawdę dobrych sędziów? Zwłaszcza gdy w tym samym czasie grane są mecze pokroju Polfa - Poznań ? Lotos - CCC? Wisła - Gorzów? Aha :lol:

Uważasz, że mecz o pietruszkę Polfa-AZS był ważniejszy od tego w Toruniu? Albo że 2 półfinały mające zdecydowanych faworytów wymagają najlepszych sędziów?
Ponadto, jeśli uderzenie było tak ewidentne to podobno "każdy kto nie jest z Leszna albo jest ślepy tylko tego nie widzi"... :D
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2007, 10:52

patrese pisze:Ponadto, jeśli uderzenie było tak ewidentne to podobno "każdy kto nie jest z Leszna albo jest ślepy tylko tego nie widzi"... :D

Widzę, że z czytaniem ze zrozumieniem nadal u kolegi nie najlepiej...

koniec kolejnego rozmywania

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 05 kwietnia 2007, 11:05

Kuba pisze:
patrese pisze:Ponadto, jeśli uderzenie było tak ewidentne to podobno "każdy kto nie jest z Leszna albo jest ślepy tylko tego nie widzi"... :D

Widzę, że z czytaniem ze zrozumieniem nadal u kolegi nie najlepiej...

koniec kolejnego rozmywania

Nie, dlaczego? Czytanie ze zrozumieniem tekstów kolegi idzie mi coraz lepiej. Zwłaszcza, że kolega poczynił znaczne postępy w ortografii. A każdy postęp cieszy.

P.S. Nie biczujmy się tak tymi ostrzeżeniami, błagam. Wielki Piątek dopiero jutro... Jeśli tylko mi pozwolisz, to ostrzeżenie z Ciebie zdejmę. :)

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2007, 11:16

patrese pisze:Jeśli tylko mi pozwolisz, to ostrzeżenie z Ciebie zdejmę. :)
nie trzeba. Obejdzie się, ale dziękuję za troske :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 05 kwietnia 2007, 11:20

No i proszę jak miło. :) Nie ma to jak skutecznie rozładować trudną sytuację. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt. :)

Obrazek

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 05 kwietnia 2007, 11:47

A tak btw panie (bo panami tych płaczków nazwać nie można) z Leszna. Ekstraklasa tak czy siak zostanie poszerzona więc i Toruń i Leszno zostaną w FGE i nikt tutaj nie walczy o utrzymanie tylko o tępienie chamstwa niewychowanej i nieokiełzanej Nikity Bell. Nie można takiego czegoś tolerować bo w następnym meczu ktoś po prostu ordynarnie da komuś w pysk, ale nic mu nie zrobią bo przecież tamci walczą przy zielonym stoliku... :D hahaha żal.pl

A co do pary sędziowskiej to to co robili tego dnia na meczu w Toruniu woła o pomstę do nieba... Łącznie z niewyrzuceniem od razu Bell.

gosc

'ja byłam ja wiem'

Postautor: gosc » 05 kwietnia 2007, 12:00

dla mnie żalosna sprawa jesli chodzo o Toruń!!!no trener Broczek zchrzanił wszystko bo z taka ekipa nie powinien mieć zadnych problemów z utrzymaniem sie w lidze.No ale nie można zbyt wiele wymagać od takiego 'pilkarza'.... :lol: :lol: a teraz jak to sie mówi 'tonacy brzytwy sie chwyta' ...jak dla mnie sprawa jest jasna:nastepny zeson już bez Torunia :D :D może w kocu koalicja 'mafi Broczkowsko-Sowińskiej' się skończy i zapanuje tam jakiś lad i skład...a jak zdyskwalifikuja Bell to stwierdze ze to już nie ma co liczyc na jakąs normalnosć i jakies zasady!!i wcale nie jestem z Torunia że tak pisze:lol: :lol:

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 05 kwietnia 2007, 12:07

ban_liden pisze:A tak btw panie (bo panami tych płaczków nazwać nie można) z Leszna. Ekstraklasa tak czy siak zostanie poszerzona więc i Toruń i Leszno zostaną w FGE i nikt tutaj nie walczy o utrzymanie tylko o tępienie chamstwa niewychowanej i nieokiełzanej Nikity Bell. Nie można takiego czegoś tolerować bo w następnym meczu ktoś po prostu ordynarnie da komuś w pysk, ale nic mu nie zrobią bo przecież tamci walczą przy zielonym stoliku... :D hahaha żal.pl

A co do pary sędziowskiej to to co robili tego dnia na meczu w Toruniu woła o pomstę do nieba... Łącznie z niewyrzuceniem od razu Bell.

Rycerzu Zielonego Stołu - długo jeszcze będziesz dramatyzował i robił z gówna problem? Jeśli już koniecznie Nikita ma być jakoś ukarana to od tego jest kara finansowa. Bo odsunięcie jej od meczów to kara dla zespołu, a nie dla niej. Dodatkowo nieadekwatna do popełnionego czynu i mogąca mieć ogromny wpływ na układ w końcowej tabeli.

Obrazek

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 05 kwietnia 2007, 12:28

Czy panowie broniący jednej i drugiej racji, mogliby delikatnie przystopować z obrażaniem się nawzajem, w sposób mało wyszukany i świadczący o niezbyt wysokim poziomie...intelektualnym :roll: dziękuje

Bialystok

szkoda gadac

Postautor: Bialystok » 05 kwietnia 2007, 12:47

patrese pisze:
ban_liden pisze:A tak btw panie (bo panami tych płaczków nazwać nie można) z Leszna. Ekstraklasa tak czy siak zostanie poszerzona więc i Toruń i Leszno zostaną w FGE i nikt tutaj nie walczy o utrzymanie tylko o tępienie chamstwa niewychowanej i nieokiełzanej Nikity Bell. Nie można takiego czegoś tolerować bo w następnym meczu ktoś po prostu ordynarnie da komuś w pysk, ale nic mu nie zrobią bo przecież tamci walczą przy zielonym stoliku... :D hahaha żal.pl

Rycerzu Zielonego Stołu - długo jeszcze będziesz dramatyzował i robił z gówna problem? Jeśli już koniecznie Nikita ma być jakoś ukarana to od tego jest kara finansowa. Bo odsunięcie jej od meczów to kara dla zespołu, a nie dla niej. Dodatkowo nieadekwatna do popełnionego czynu i mogąca mieć ogromny wpływ na układ w końcowej tabeli.

Jak ladnie sie wypowiadasz. Ale z gówna problem? Od tego jest kara finansowa? Ale od czego? Jakbyscie nie gadali, wyzywali Torun ze zalatwia przy zielonym stole, albo tez od 2-iej strony, ze sedziowie sa super najlepsi... to i tak nie zmieni to faktow, a mianowicie:
1) Jesli najlepsi, to nawet takim zdarzaja sie bledy, a tej parze pare przynajmniej "dyskusyjnych" sie przytrafilo w tym meczu
2) Na nagraniu wyraznie widac, ze Bell uderza Grabowska w brzuch, czyli narusza jej nietykalnosc cielesna, a za to jest dyskwalifikacja i kara finansowa czyli TO I TO
3) Juz leszcze z Dudy bronia sie ze Grabowska jej cos powiedziala, co jest wierutna bzdura, ale nawet jesli to ... prowokacje slowne, prowokacjami slownymi, ale na pewno boisko to nie ring, a Bell to nie golota zeby walic w okolicach pasa ...
4) Jakby plkk tego nie interpretowalo, to fakt uderzenia byl i dla mnie sprawa jest oczywista i jesli nie bedzie dyskwalifikacji to bedzie sensacja na cala Polske
5) Jagodnik w 2005 tez zostal zawieszony za to, ze uderzyl kogos w brzuch ... i to przez swoj klub!
6) Na konferencji prasowej / w protokole nie bylo wpisu, ale nie mozna mylic wpisu do protokolu i protestu pomeczowego, bo to sa dwa oddzielne tematy.

I tak na koniec na zdrowy rozum: Jakby w Polfie/Wisle/Lotosie/ŁKS-ie/Kolegium czy gdziekolwiek zawodniczka dostala strzal z piesci w brzuch od rywalki, to czy olalibyscie to czy zrobili cos z tym?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 kwietnia 2007, 12:57

Ja wyłącznie w jednej kwestii się włącze (reszty nie komentuje ani się nie ustosunkowuje)

Jakby w ...........ŁKS-ie......................zawodniczka dostala strzal z piesci w brzuch od rywalki, to czy olalibyscie to czy zrobili cos z tym?

tak, i to na miejscu...

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 05 kwietnia 2007, 13:19

Patrzac obiektywnie! Moim zdaniem to udezenie nie bylo az tak "drastyczne", zeby zawiesic Nikite!No ale fakt faktem ze taka sytuacja miala miejsce! Uwazam ze kara finansowa bedzie najlepszym rozwiazaniem...

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 05 kwietnia 2007, 13:22

Marek1990 pisze:Patrzac obiektywnie! Moim zdaniem to udezenie nie bylo az tak "drastyczne", zeby zawiesic Nikite!No ale fakt faktem ze taka sytuacja miala miejsce! Uwazam ze kara finansowa bedzie najlepszym rozwiazaniem...

Bronicie się "ręcami i nogami" przed wykluczeniem Nikity. Kara finansowa jest to kara dla klubu, którą klub musi ponieść za zachowanie zawodniczki. A kara mająca na celu wykluczenie ją jest karą bezpośrednio dla zawodniczki. I dokładnie tak stanowią przepisy więc nie mów mi prosze, że kara finansowa wystarczy. Będzie i kara finansowa i kara w postaci dyskwalifikacji, sprawiedliwości stanie się za dość.

Zacytuje jeszcze raz...

Niesportowe zachowanie się zawodnika, trenera lub działacza (osoby towarzyszącej drużynie ) przed, w czasie lub po zawodach związane z naruszeniem nietykalności cielesnej, bądź innym czynnym znieważeniem sędziego lub komisarza technicznego zawodów – kara pieniężna w wysokości od 3tys do 15tys zlotych ORAZ kara zawieszenia (dyskwalifikacji) na okres od jednego spotkania do 24 miesięcy.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 05 kwietnia 2007, 13:26

Poczekajmy do jutra! Ciekawe co napiszecie jak Nikity niezawiesza????

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”