Toruń i Łomianki poza ekstraklasa

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 25 kwietnia 2007, 13:29

jelo pisze:Wy na prawdę nie rozumiecie o co tu chodzi?!?

Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że decyzja o pozostawieniu SMS-u w e-klasie jest słuszna!!!

Te dziewczęta nie mają wygrywac meczy w ekstraklasie, maja się szkolić, zbierać doświadczenie, gdyż one są pszyszłością polskiej kobiecej koszykówki!

Taka Olivia Tomiałowicz (ukłon w stronę Matiiego :wink: ) w 1 lidze nie rozwinęła by się tak jak w FGE! Grając przeciwko najlepszym w kraju i kilku zagranicznym gwiazdom uczy się niebywale więcej niż rzucając po 20 punktów takiej Ostrovii, Koninowi czy LaBasketowi (nikogo nie urażając) w 1 lidze.

Toruń (podobnie jak i inne zespoły) jest już "normalną" druzyną, która tylko w sportowej walce (no czasem jeszcze dochodzą dzikie karty :wink: ) musi potwierdzić że na grę w FGE zasługuje.

To tyle ode mnie :D

To odpowiedz mi w takim razie na pytanie:
Ford Germaz Ekstraklasa to liga:
a) międzyszkolna,
b) podwórkowa,
c) profesjonalna.

Gdybyś przypadkiem zakreślił odp. c) to powiedz jeszcze co w tej lidze robią Łomianki i dlaczego zespół przegrywający mecze średnio 30-toma punktami i który z bilansem zwycięstw 1-27 z hukiem spadł z ekstraklasy, po tygodniu ląduje w niej ponownie :?:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 25 kwietnia 2007, 13:46

jelo pisze:
są kluby i przyszłość polskiej koszykówki w SMS i logiczne że o przyszłość należy za wczasu zadbać!

To może lepiej narzucic klubom (tu mam na mysli prawdziwe kluby) aby na parkiecie mialy obowiązek wystawiac w kazdym meczu chocby jedna zawodniczke ponizej okreslonego wieku. Raz - ze taka zawodniczka grałaby z najlepszymi, dwa - trenowala z nimi na codzien, trzy - chyba byloby taniej dla wszystkich niż wycieczki po 30-to punktowe zwyciestwa do Łomianek (przy całym szacunku dla klubu to jest ewidentne przeginanie) Idąc tym tropem można powiedziec ze jesli teraz MUKS Poznan sobie nie poradzi w ekstraklasie to tez powinien zostac bo przeciez opiera sie na bardzo mlodych zawodniczkach. Kurde przeciez to jest chore.

patrese pisze:To odpowiedz mi w takim razie na pytanie:
Ford Germaz Ekstraklasa to liga:
a) międzyszkolna,
b) podwórkowa,
c) profesjonalna.

Gdybyś przypadkiem zakreślił odp. c) to powiedz jeszcze co w tej lidze robią Łomianki i dlaczego zespół przegrywający mecze średnio 30-toma punktami i który z bilansem zwycięstw 1-27 z hukiem spadł z ekstraklasy, po tygodniu ląduje w niej ponownie

odpowiedz C :lol: z tym ze to jest własnie profesjonalizm w polskim wydaniu (w wydaniu PZKosz)

dobry_obserwator
Nowy na forum

Postautor: dobry_obserwator » 25 kwietnia 2007, 14:40

Zgadzam się z Tomaszkiem w 100%.To co mówi jest jak najbardziej prawdą ...wydaje mi sie że w tej kwiesti nie muszę sie rozpisywać bo ten pan zrobił to za mnie :wink:

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 25 kwietnia 2007, 15:17

patrese pisze:Gdybyś przypadkiem zakreślił odp. c) to powiedz jeszcze co w tej lidze robią Łomianki i dlaczego zespół przegrywający mecze średnio 30-toma punktami i który z bilansem zwycięstw 1-27 z hukiem spadł z ekstraklasy, po tygodniu ląduje w niej ponownie :?:

Szkolenie młodzieży ! Świetny sposób, czego te młode dziewczyny nauczą się nabijając punkty w 1 lidze ? W FGE nabiorą dużo doświadczenia, które jest im z całą pewnością potrzebne jeżeli liczymy, że będą w przyszłości reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowe już wśród seniorek. Chyba nie trzeba nikomu palcem pokazywać jakie postępy zrobiły te młode koszykarki w porównaniu do początku sezonu. Dobra decyzja PZKosz, popieram w 100%.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 25 kwietnia 2007, 15:28

to ja wnosze, zeby w Ekstraklasie gral zespol kadetek ŁKS-u. byc moze rowniez uda sie wychowac jakies reprezentntki Polski, nieistotne, ze przegraja kazdy mecz setka, przeciez nie o obecny poziom lgi chodzi, a o to, zeby sie mlode ogrywaly.

ogrywanie ogrywaniem, ale jesli ma to podstawy sportowe. dlaczego akurat Łomianki? dlaczego w Ekstraklasie, skoro ten sezon pokazal, ze sa na to zbyt slabe ?

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 25 kwietnia 2007, 15:36

Bo to Szkoła Mistrzostwa Sportowego występująca pod banderą PZKosz, rusz głową człowieku, czy to takie trudne do wydedukowania ?

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 25 kwietnia 2007, 15:54

ban_liden pisze:Bo to Szkoła Mistrzostwa Sportowego występująca pod banderą PZKosz, rusz głową człowieku, czy to takie trudne do wydedukowania ?

No i co z tego że Szkoła Mistrzostwa Sportowego? W dupie mam to jak się nazywają... Ważne jest, że wszystko przegrywają, zespół spadł z ekstraklasy, bo poziomem sportowym znacznie odbiega od innych drużyn tam występujących. Mają dalej obniżać poziom ekstraklasy tylko dlatego, że chorzy ludzie podjęli chorą uchwałę przy zielonym stoliku? Podobno wyniki uzyskane na boisku czy parkiecie powinny weryfikować ligowy skład drużyn. Chyba w tym celu się gra, prawda? A szkolenie młodzieży powinno się odbywać w każdym klubie. Sprawa oczywista. No nie wyobrażam sobie sytuacji, gdyby w piłkarskiej ekstraklasie grał jakiś SMS...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 25 kwietnia 2007, 15:57

Nie za bardzo rozumiem po co sie tak pienicie. I tak wyszło na moje i tak, SMS w Ekstraklasie, a Wasze denne gadanie teraz jest już nikomu nie potrzebne.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 25 kwietnia 2007, 15:59

He, he - nareszcie nie zgadzam się z Patrese :lol:
Bardzo dobrze, że zostają - niech się ogrywają z najlepszymi dla dobra naszej polskiej koszykówki pań. 8)
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 25 kwietnia 2007, 16:19

dla dobra koszykowki kobiet w Polsce ponawiam propozycje dopuszczenia kadetek ŁKS-u !!! to rowniez z mysla o rozwoj byc moze przyszlych karowiczek (dokladnie ta sama sytuacja co z SMSem).

tomaszek

Postautor: tomaszek » 25 kwietnia 2007, 17:20

pietroc pisze:dla dobra koszykowki kobiet w Polsce ponawiam propozycje dopuszczenia kadetek ŁKS-u !!! to rowniez z mysla o rozwoj byc moze przyszlych karowiczek (dokladnie ta sama sytuacja co z SMSem).

Żeby było ciekawie to dorzucam propozycje dopuszczenia do Ekstraklasy Juniorek Starszych AZS PWSZ Gorzów, no i może jeszcze jakiś uczniowski klub zeby tak MUKS nie było samemu smutno w ekstraklasie.

Rozbudujmy lige do 30-40 zespołów i bedziemy grali co 3 dni przez cały rok i bedzie ubaw :lol: :lol: :lol:

Normalnie farsa panowie i tyle. Brak słow co wyprawiaja działacze PZKosz.

W rzadnej innej dyscyplinie nie pcha się na chama drużyny młodzieżowej (nie okłamujmy się ale taką jest SMS) do najwyzszej klasy rozgrywkowej.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 25 kwietnia 2007, 17:24

A Toruniowi zmiast sprzedawać samochód zeby kupić licencję proponuje wystawić do gry w ekstraklasie sekcję młodzieżową. Najlepiej wstawcie sobie w nazwe SMS, UKS czy cokolwiek związanego ze sportem młodzieżowym. Wtedy PZKosz tez pozwoli Wam grac. :lol: :lol: :lol:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 25 kwietnia 2007, 17:25

To by było dla dobra ŁKS-u. Zresztą jeszcze nigdy się nie zgodziliśmy w żadnym temacie, co nie jest dziwne; jak nie dostrzegasz różnicy między SMS-em (przyszłościowe graczki z wszystkich klubów Polski), a młodymi graczkami z ŁKS-u- lub też przecież z każdego innego klubu. A jak są u Was takie młode talenty (nie zaprzeczam)... to niech idą do SMS-u -bo nie wiem czy to dotarło do Ciebie - jest taka możliwość !- bo mądrą decyzją SMS zostaje w ekstraklasie. :lol:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 25 kwietnia 2007, 18:28

A czy kadetki ŁKS`u są szkoła afirmowaną przez PZKosz ? NIE! Ludzie wy jesteście sami z siebie tacy głupi czy tylko takich udajecie bo trace rachube.

Don Igłata pisze:Bardzo dobrze, że zostają - niech się ogrywają z najlepszymi dla dobra naszej polskiej koszykówki pań. 8)

x2

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 kwietnia 2007, 18:51

ależ po co te ostre słowa !!! zupełnie bez najmniejszych problemów gotowi jesteśmy wypożyczyć za darmo z klubów CAŁEJ POLSKI ich najwartościowsze zawodniczki - czy wtedy już całkowicie zgodzicie się, że nasze kadetki powinny grać w ekstraklasie? - no, możemy jeszcze dla św. spokoju jak komuś zależy dodać sobie coś do nazwy... (zwłaszcza za środki jakie dla SMS są przekazywane na szkolenie) będzie ok? no bo niby dlaczego miałoby nie być?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”