Mecze o brązowy medal: CCC Polkowice-AZS PWSZ GorzówWlkp.3-2

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

odyniec
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: odyniec » 28 kwietnia 2007, 10:45

Kuba pisze:co do meczu - nie wiedziec czemu nasze tak się rozluźniły prowadzeniem +12, ze w niespełna 2 minuty wszystko szlag trafił :twisted: mieliśmy krążki na wyciągnięcie ręki... no ale trudno - co się odwlecze to nie uciecze ;-) oby...

a ja powiem tak:
Niewykorzystane szanse obracaja sie przeciwko Tobie ;]

Barti
Żak

Postautor: Barti » 28 kwietnia 2007, 10:50

Mecz pierwsza klasa dla osób o mocnych nerwach i ze zdrowym sercem. Wszystkim zawałowcom gratuluję, że wytrzymali, bo ja sam o mało zawału nie dostałem, a na serce nie choruję. Chyba nic więcej nie trzeba dodawać.

Jak ciągniemy wątek sędziowski to może i ja się wypowiem:

Ogólnie rzecz ujmując do pracy sędziów w przekroju całego meczu nie mogę mieć większych zastrzeżeń, choć pomyłki się zdarzały. Ale nie ma co się dziwić, dziewczynom ręce drżały przy takiej stawce, więc i sędziowie też mogli się pomylić. Taka praca. Ale....... jest jedna rzecz, która wymaga poruszenia. Faul na Pysi na chwilę przed końcowej syrenie. Nie poruszałbym tego aspektu, gdyby nie fakt, że byłem dosłownie parę metrów od całej sytuacji i bardzo zdenerwowała mnie w tym momencie praca arbitrów, bo sędzia będący przy Pysi odgwizdał faul (gwizdek był słyszalny przed końcową syreną), natomiast drugi sędzia przez połowę parkietu leciał do pierwszego, żeby go przekonać, że faulu nie było, czy może był po syrenie. Co dziwne ten sędzia co był obok Pysi, już leciał do stolika sędziowskiego pokazać, kto faulował, ale widocznie miał g***o do gadania w tym meczu. Ale cóż taki jest sport.
Ogólna ocena dla sędziów - 4 (uwzględniając stawkę meczu i fatalne sędziowanie w gorzowskiej hali innych spotkań ich kolegów w tym sezonie).

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 14:50

Ja moge powiedziec tylko jedno !!
Dla wszystkich nie dowiarkow itd.

Na pytanie do sedziow jednego z wyzej postawionych osob w klubie:
Ile nam jeszcze beda tak gwizdali odpowiedzieli:

BO WY JESTESCIE NOWYM ZESPOLEM czy cos w tym stylu.

SKANDAL I WIDZE ZE KORUPCJA w Koszykowce Kobiet nie chce odstawac od tej w Pilce Noznej. :!: :!: :!: takie sa moje odczucia !

Dobrze ze w nastepnym sezonie sedziowie za tak kompromitujace sedziowanie beda karani i odsuwani od meczow.

Smiech na Sali.. jeden gwizdze faul bedac przy zawodniczkach.. a nagle podbiega drugi z konca parkietu i mowi ze faulu nie bylo BUAHAHAHHA

Wiem tylko jedno ze w Polkowicach jak nasze wyraznie nie wygraja tego meczu ... to historia sie powtorzy!
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 28 kwietnia 2007, 14:56

Endrju pisze:Ja moge powiedziec tylko jedno !!

Na pytanie do sedziow jednego z wyzej postawionych osob w klubie:
Ile nam jeszcze beda tak gwizdali odpowiedzieli:

BO WY JESTESCIE NOWYM ZESPOLEM czy cos w tym stylu.

SKANDAL I WIDZE ZE KORUPCJA w Koszykowce Kobiet nie chce odstawac od tej w Pilce Noznej. :!: :!: :!: takie sa moje odczucia !

Dobrze ze w nastepnym sezonie sedziowie za tak kompromitujace sedziowanie beda karani i odsuwani od meczow.

Smiech na Sali.. jeden gwizdze faul bedac przy zawodniczkach.. a nagle podbiega drugi z konca parkietu i mowi ze faulu nie bylo BUAHAHAHHA

Wiem tylko jedno ze w Polkowicach jak nasze wyraznie nie wygraja tego meczu ... to historia sie powtorzy!

Nic dodać nic ująć!!!Wsztrzymam się od dalszych komentarzy

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 kwietnia 2007, 15:01

szkoda tylko, że widzicie wszystko w jedną stronę. nie przeczę, ze gwizdali kiche, ale rozdzielali po równo. Tym bardziej sie wam dziwie, bo wygraliście. A z naszej strony nie słychac biadolenia, mimo porazki. Chłopaki - wyluzujcie trochę.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 28 kwietnia 2007, 15:15

Kuba pisze:szkoda tylko, że widzicie wszystko w jedną stronę. nie przeczę, ze gwizdali kiche, ale rozdzielali po równo. Tym bardziej sie wam dziwie, bo wygraliście. A z naszej strony nie słychac biadolenia, mimo porazki. Chłopaki - wyluzujcie trochę.

Kuba tu nie chodzi o biadolenie czy nie. Fajnie wygralismy cieszymy się. Ale nie wynik jest ważny a dobra zabawa (chyba nie musze tłumaczyc bo Wy to robicie idealnie - przedewszystkim dobra zabawa i za to Was podziwiam). Ale czy nie uważasz że sedziowanie w naszej lidze jest naprawde fatalne?Bo chyba idąc na mecz chcemy oglądać widowisko które tworzą zawodniczki. I wkurwienie mnie bierze jak sędziowie chcą zaistniec w rolach głownych. Zresztą chyba Ty też idąc na mecz swojej ukochanej druzyny niechciałbys być oszukiwany przez sedziów. A u nas na hali to się zdarza coraz częsciej (jakaś zmowa na górze czy glupi przypadek?) Najbardziej zadziwiające jest to że mecz sędziuje 3 palantów i nie sa jednomyslni w swoich decyzjach. A już w ostatniej akcji przszli samych siebie. Decyzje podjał sedzia który był najdalej od akcji. To chyba troszke nienormalne a oglądając powtórkę w TV wyraźnie słychać gwizdek sędziego wczesniej niz konczącą syrenę. Czy Ty byś się nie wkr... jakby taka sytuacja wydarzyła sie w Polkowicach na niekorzyść Twojej drużyny? Jeszcze raz powtórze TU NIE CHODZI O WYNIK!!!CHODZI O WYELIMINOWANIE PATOLOGII Z GRY!!! ZEBY Z CZYSTYM SUMIENIEM MÓC POWIEDZIEĆ-SĘDZIA BYŁ SPRAWIEDLIWY!!!

A stwierdzenia że mylił sie po równą są troche dziwne, bo jesli sedzia na tym poziomie rozgrywek sie myli to chyba nie powinien sedziowac!!! I gdyby nie takie wlasnie głupie i niezrozuumiale decyzje sedziów to na boiskach, parkietach i wszedzie gdzie wystepują panowie gwizdkowi byloby spokojniej bo to w głownej mierze przez ich chore decyzje rodzi się niepotrzebna agresja do przeciwnika.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 kwietnia 2007, 15:21

Sędzie, wbrew pozorom ;-), też jest człowiekiem. pomyłki są normalne.

Inna sprawa, ze wasze wpisy delikatnie sugerują, jakobyśmy "kupili" sędziów. :? mnie tez wk***** poziom polskiego sędziowania, ale na to nic nie poradzimy. i nie pomoze tu zrzucanie winy na nich, bo oni się nie zmienią. jednakowego sędziego dostaliśmy my, jak i wy. Inna sprawa (w zyciu bys nie przypuszczał) - po meczu rozmawialem z jedną osobą zwiazaną z moim klubem i padło takie zdanie: "gramy nie tylko przeciwko dziewczynom, ale i sędziom. z resztą Kuba - sam widziałeś co gwizdali" :lol: Każda ze stron jest pokrzywdzona poziomem sędziowania w ostatnim meczu.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 28 kwietnia 2007, 15:32

Kuba pisze:Sędzie, wbrew pozorom ;-), też jest człowiekiem. pomyłki są normalne.

Inna sprawa, ze wasze wpisy delikatnie sugerują, jakobyśmy "kupili" sędziów. :? mnie tez wk***** poziom polskiego sędziowania, ale na to nic nie poradzimy. i nie pomoze tu zrzucanie winy na nich, bo oni się nie zmienią. jednakowego sędziego dostaliśmy my, jak i wy. Inna sprawa (w zyciu bys nie przypuszczał) - po meczu rozmawialem z jedną osobą zwiazaną z moim klubem i padło takie zdanie: "gramy nie tylko przeciwko dziewczynom, ale i sędziom. z resztą Kuba - sam widziałeś co gwizdali" :lol: Każda ze stron jest pokrzywdzona poziomem sędziowania w ostatnim meczu.

Kuba ja nie sugeruję ze ktokolwiek kupuje mecz! A co do pomyłek to przydałoby sie spuszczac sedziow za takie pomylki do najniższych klas. Widzisz sam napisałes ze też macie zastrzezenia do sedziów wiec moze czas najwyzszy zeby te je*** władze ligi w koncu się wziely za tych drukarzy. Albo lepiej idac na mecz odrazu zapytac sie gwizdkowych kto wygra. Po co sie stresowac. Mnie od wczoraj w dołku sciska po tych emocjach. Wiesz gdyby te błędy były naprawde małozauważalne ale to nie są takie błedy. To są ewidente przegięcia z ich strony. Czy nie uwazasz ze mecz byłby o wiele fajniejszy gdyby sedziowie nie spuscili bez powodu z boiska Carvajal i Chomać? No ale oni wolą sami tworzyc widowiska. A pozniej sie dziwią ze z trybun jedzie "DRUKARZE". A ludzie widzą ze są jawnie okradani z widowiska. Ja mam tylko nadzieje ze w końcu 5 mecz nie bedzie obfitował w tak chore sytuacje i ze po meczu bedziemy mogli powiedziec "ZASŁUŻENIE WYGRAŁ LEPSZY".

A odbiegając od tematu sędziów. Niewiesz jaki sektor dostaniemy w poniedzialek? Bo jesli to bedzie ten za koszem kolo ławki Andrzeja N. to moze byc gorąco bo niestety nie darzymy sie z tym panem sympatią.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 28 kwietnia 2007, 16:36

Czy jest ktos w stanie podac godzine rozpoczecia poniedzialkowego meczu?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 kwietnia 2007, 16:44

Endrju pisze:

Myslałem ze cos się zmieni w waszym podejściu, chociażby po wczorajszym wpisie któregoś z kretynów, ale jak widać nie! Trudno przejść obok takiego wpisu nie zabierając głosu...
To co piszesz to zarzut przestępstwa pod kierunkiem władz klubu z Polkowic. CZY MASZ DOWODY????? Jeśli masz to je przedstaw, jeśli nie to z łaski swojej zamilcz do cholery, bo pisząc o korupcji zniesławiasz nie tylko sędziów (pal licho z nimi ostatecznie) ale równiez tych którzy rzekomo taką łapówkę wręczają. Jak się czyta coś takiego trudno nie oprzeć się wrażeniu, że wy najzwyczajniej w świecie za krótko śledzicie polską ligę. Jeśli nawet sędziowanie bylo skandaliczne, to było również takie w przeszłości na dlugo zanim się pojawiliście w tej lidze i powiem szczerze że takich cyrków na kkf nikt nigdy nie praktykował. Każdy mecz Gorzowa "na styku" to zalew zarzutów "korupcyjnych" z waszej strony. Nie jesteście pępkiem tej ligi!!!! Aż strach pomyślec co sie stanie gdy to Polkowice zdobęda ten medal bo w ciemno można przyjąć że będzie fala pretensji do sędziów. Gdybym za kazdym razem po porażkach ŁKS w końcówkach spotkań z ostatnich 15 lat rozpisywal sie o rzekomej "korupcji" sam bym wypisał kilkaset zakładek tematu.
I nie argumentujcie mi w odpowiedzi tekstów o wolności slowa, bo jak czytam czasem wypowiedzi na kkf to odnoszę nieodparte wrażenie że częsc z osób nie ma pojecia co oznacza "wolność słowa" i myli odwagę z odważnikami. Chcesz pisać? Pisz, ale bierz za to odpowiedzialność. Wolność słowa to nie prawo do paplania co ślina na język przyniesie, bo "tak się komuś wydaje i takie ma odczucia", to nie prawo do oskarżania kogokolwiek bez dowodów, do ordynarnego przypisywania komukolwiek czynów karalnych bez odpowiedzialności za wypowiadane słowa. Albo to sobie uzmysłowicie albo nikt nie będzie was traktował poważnie.
Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 18:36

Mikey pisze:
Endrju pisze:

Myslałem ze cos się zmieni w waszym podejściu, chociażby po wczorajszym wpisie któregoś z kretynów, ale jak widać nie! Trudno przejść obok takiego wpisu nie zabierając głosu...
To co piszesz to zarzut przestępstwa pod kierunkiem władz klubu z Polkowic. CZY MASZ DOWODY????? Jeśli masz to je przedstaw, jeśli nie to z łaski swojej zamilcz do cholery, bo pisząc o korupcji zniesławiasz nie tylko sędziów (pal licho z nimi ostatecznie) ale równiez tych którzy rzekomo taką łapówkę wręczają. Jak się czyta coś takiego trudno nie oprzeć się wrażeniu, że wy najzwyczajniej w świecie za krótko śledzicie polską ligę. Jeśli nawet sędziowanie bylo skandaliczne, to było również takie w przeszłości na dlugo zanim się pojawiliście w tej lidze i powiem szczerze że takich cyrków na kkf nikt nigdy nie praktykował. Każdy mecz Gorzowa "na styku" to zalew zarzutów "korupcyjnych" z waszej strony. Nie jesteście pępkiem tej ligi!!!! Aż strach pomyślec co sie stanie gdy to Polkowice zdobęda ten medal bo w ciemno można przyjąć że będzie fala pretensji do sędziów. Gdybym za kazdym razem po porażkach ŁKS w końcówkach spotkań z ostatnich 15 lat rozpisywal sie o rzekomej "korupcji" sam bym wypisał kilkaset zakładek tematu.
I nie argumentujcie mi w odpowiedzi tekstów o wolności slowa, bo jak czytam czasem wypowiedzi na kkf to odnoszę nieodparte wrażenie że częsc z osób nie ma pojecia co oznacza "wolność słowa" i myli odwagę z odważnikami. Chcesz pisać? Pisz, ale bierz za to odpowiedzialność. Wolność słowa to nie prawo do paplania co ślina na język przyniesie, bo "tak się komuś wydaje i takie ma odczucia", to nie prawo do oskarżania kogokolwiek bez dowodów, do ordynarnego przypisywania komukolwiek czynów karalnych bez odpowiedzialności za wypowiadane słowa. Albo to sobie uzmysłowicie albo nikt nie będzie was traktował poważnie.

Nie napisalem ze Polkowice kupily ten mecz tylko o TYM JAK SEDZIA ODPOWIEDZIAL DO JEDNEGO Z LUDZI NA PYTANIE Wyzej podane i co mu odpowiedzial !!

RZECZ WARTA DUZEGO ZASTANOWIENIA !! Gdyby sie to zdarzylo 1-szy raz moze bym zrozumial... ale kolejny mecz z Bogatrzym Klubem i sedziowie dzialaja... (1-mecz z Wisla gdzie Sami Kibice Wisly wypowiadali sie ze mecz sedziowie dla nich wygrali) 2mecz o maly cud ze nasze dziewczyny byly o klase lepsze od Polkowic.. bo by bylo po zawodach o 3 miejsce. (Sedzia gwizdze faul stojacy najblizej akcji... nagle podbiega drugi i to anuluje).

AHA na koncu chcialem podziekowac za 2 ostrzezenia LANS EKIPIE ;]
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 18:40

Obrazek

Hmmmm... Ciekawe o czym rozmawiaja :?: :D

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 28 kwietnia 2007, 18:49

jesli nic takiego nie mowiles ... to co chciales powiedziec uzywajac tych slow ... :?: :?: aha a to zdjecie to jeszce daj najlepiej do jakiejs gazety .. zapewne posluzy jako dowod w korupcujnej aferze w PLKK ... :? :?

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 28 kwietnia 2007, 18:51

kyS pisze:Czy jest ktos w stanie podac godzine rozpoczecia poniedzialkowego meczu?

18:30

Pozdrawiam
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 18:51

ccc pisze:

jesli nic takiego nie mowiles ... to co chciales powiedziec uzywajac tych slow ... :?: :?: aha a to zdjecie to jeszce daj najlepiej do jakiejs gazety .. zapewne posluzy jako dowod w korupcujnej aferze w PLKK ... :? :?

Napisalem co czuje i tyle;] dowiadujac sie pewnych rzeczy...

Czyzbys sie wstydzil tego zdjecia ?? One jest wlasnie z Gazety <lol2>HAHAHA

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”