TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Moim zdaniem złożenie propozycji DeForge jest jak najbardziej naturalnym ruchem, jest to klasowy gracz z zaletami o których pisali poprzednicy. Oczywiście, że na tej pozycji jest akurat największy wybór Amerykanek, ale niewiele z nich ma zalety Ann - gra dla drużyny, dobrze broni, walczy do końca. Ann chce też grać w Europie przez cały sezon a nie jak większość Amerykanek tylko od lutego lub marca... Czy Ann zaakceptuje propozycję to już inna sprawa... zresztą teraz zastanawianie się nad tym ma chyba niewielki sens i warto się skupić na szóstym meczu finału. Czy wreszcie trener Skrzecz da pograć Lennox? Czy zauważy, że Leciejewska i Kobryn są zdecydowanie lepsze od Troiny? Czy w końcu zacznie lepiej gospodarować siłami Sales, która jest nieprzygotowana do sezonu i nie może grać 40 minut w meczu? Moim zdaniem Lotos czekał do tej pory na błędy Wisły nic nie robiąc by samemu wygrać mecz... w ostatnim meczu ta taktyka okazała się zgubna... teraz pora zaryzykować, bo jeżeli nie teraz... to obawiam się, że już nie w Krakowie 
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
a w itvp pewnie bedzie a w Łodzi tvp 3Fufurek pisze:]Anonymous pisze:JUTRO MA BYĆ TRANSMISJA Z GDYNI W TVP3 KRAKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Hmmm... Jakoś w programie nie widzę...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
- hellraiser
- Junior
Marko pisze:Moim zdaniem złożenie propozycji DeForge jest jak najbardziej naturalnym ruchem, jest to klasowy gracz z zaletami o których pisali poprzednicy. Oczywiście, że na tej pozycji jest akurat największy wybór Amerykanek, ale niewiele z nich ma zalety Ann - gra dla drużyny, dobrze broni, walczy do końca. Ann chce też grać w Europie przez cały sezon a nie jak większość Amerykanek tylko od lutego lub marca... )
Zobacz sobie na inne zespoły Euroligi i zobaczysz "20" takich amerykanek w innych zespołach z tymi cechami.
Amerykanki to my mamy swoje i nie musimy kierować się w strone Wiślackich.I gdybyśmy jedna złożyli tę propozycję mam nadzieje że Ann ją odrzuci.
Czy nadal uważasz że wymiana Koziorowicza na Skrzecza była taka wspaniała????On już w tych finałach podjął tyle dziwnych decyzji i tylko megaodlot Omanica je przykrywa.

a ja mówiłem, że to jest zmiana wspaniała? ja mówiłem, że to jest zmiana na lepsze... już chyba zapomniałeś jak ten zespół grał za Kozła... co do tych 20 Amerykanek w innych zespołach Euroligi to zdecydowanie przesadzasz... zresztą od razu możesz przestać patrzeć na zespoły z Rosji (nie ta kasa)... w pozostałych drużynach jak uzbierasz pięć zawodniczek pokroju DeForge to będzie wszystko... przypominam, że nie chodzi mi tylko o klasę sportową, ale także podejście do gry - cały sezon w rozgrywkach, zero stresów czy przyjedzie czy nie przyjedzie, gra dla drużyny a nie pod siebie... czekam na konkretne nazwiska tych wspaniałych zawodniczek grających w innych klubach... wracając do Skrzecza to moim zdaniem główny zarzut pod jego adresem to "zachowawczość". On nie robi rażących błędów bo w ogóle niewiele robi... w tym finale taktyka czekania na błęd rywala ma jednak jakiś sens
obserwując pracę Romana uważam nadal, że był to dobry ruch, jeżeli jednak ma to być współpraca dłuższa to potrzebuje on zdecydowanego wsparcia na ławce bo aktualni asystenci tego mu nie zapewniają... być może warto też poszukać kogoś doświadczonego na stanowisko pierwszego trenera by Roman mógł jeszcze rok - dwa pouczyć się u niego zawodu... no i koniecznie kurs angielskiego... w takim zespole bez tego ani rusz...
- hellraiser
- Junior
Marko
JA ci już w polskiej lidze pokaże 3:(i nie musze specjalnie wychodzić w Europie)
Canty,Sales,Lennox to zawodniczki na tym samy poziomie co De Forge.
My powinniśmy zostawić na przyszły sezon Ruth i Lennox (lub Sales).Zamknąć sprawe amerykanek i kompletnie nie zawracać sobie d...upy amerykankami ani De Forge ani innymi.Choć De Forge jest niewątpliwie świetną zawodniczką..
Co do Skrzecza i Kozioła.
O tym że gramy lepiej decydują przedewszystkim nowe zawodniczki.Wraz z przyjściem Skrzecza przyszły wzmocnienia.
W Skrzeczu podoba mi się to że zrezygnował z Veselovski, i wkomponował przyzwoicie Pawlak.
Zrobił już kilka błędów.
Nie wprowadzenie Lennox do ostaniego meczu to ogromny błąd o którym pisałem (i nie chodzi mi nawet o to czy byśmy wygrali ( a pewno tak) czy przegrali)
Mamy jakąś dziwną łatwość do tracenia kilkunastopunktowych przewagi.
Nie wiem czemu Lecia wchodzi jako ostania?
JA ci już w polskiej lidze pokaże 3:(i nie musze specjalnie wychodzić w Europie)
Canty,Sales,Lennox to zawodniczki na tym samy poziomie co De Forge.
My powinniśmy zostawić na przyszły sezon Ruth i Lennox (lub Sales).Zamknąć sprawe amerykanek i kompletnie nie zawracać sobie d...upy amerykankami ani De Forge ani innymi.Choć De Forge jest niewątpliwie świetną zawodniczką..
Co do Skrzecza i Kozioła.
O tym że gramy lepiej decydują przedewszystkim nowe zawodniczki.Wraz z przyjściem Skrzecza przyszły wzmocnienia.
W Skrzeczu podoba mi się to że zrezygnował z Veselovski, i wkomponował przyzwoicie Pawlak.
Zrobił już kilka błędów.
Nie wprowadzenie Lennox do ostaniego meczu to ogromny błąd o którym pisałem (i nie chodzi mi nawet o to czy byśmy wygrali ( a pewno tak) czy przegrali)
Mamy jakąś dziwną łatwość do tracenia kilkunastopunktowych przewagi.
Nie wiem czemu Lecia wchodzi jako ostania?

Canty - inna pozycja i inny typ gracza... bardziej obrońca niż strzelec, Sales i Lennox nie chcą grać cały sezon w Europie, podobnie Ruth... a ty chyba chciałeś wyników w Eurolidze... zresztą każda z wymienionych to jednak inny typ gracza niż ADF... Co do Skrzecza to nie wszystko to sprawa zawodniczek, ten zespół zaczął lepiej grać już od jego pierwszego meczu, gdy jeszcze zmian personalnych nie było... co do Lennox to pełna zgoda... ale to wynika z poruszonej przeze mnie "zachowawczości" - nic nie zmieniać bo jak zmienię inie wyjdzie to będzie na mnie
co do Leci to też pełna zgoda ale to także raczej grzech "zaniechania"... z traceniem przewagi to inna sprawa, mamy rozgrywającą jaką mamy i musimy się z tym liczyć, także White jest tu wybitnym specjalistą... Roman robi co może dość czujnie bierze czasy, stara się też zmieniać grczy choć generalnie na ruchy swego rywala, zmienia gdy Wisła zmienia... ja bym więcej problemó widział w braku konsekwencji w ataku czy też ubogiej taktyce obrony... ale tu trzeba pamiętać, że trener doszedł w trakcie sezonu i nie wszystko może pozmieniać... Co do przyszłego sezonu, to ja uważam, że najpierw trzeba dopiąć Polki i Europejki bo o to trudniej i dopiero luki załatać Amerykankami z tego tak jak teraz dwie powinny grać cały sezon a jedna może dojechać na play-off. Ale jak już wspomniałem może najpierw zakończmy ten sezon a potem martwmy się o przyszłość...
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
dobry start Wisły no i jest na meczu Krupa wielki kibic Wisły 
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
no baEndrju pisze:Szybkie tempo gry juz 16:11 dla Wisly
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
sienot pisze:no baEndrju pisze:Szybkie tempo gry juz 16:11 dla Wislywidac, że Wisła dobrze zaczyna
tylko zeby Lotosik nie wygrał
Sam rowniez jestem za 7 meczem.. ale chcialbym go ogladnac w Tv przynajmniej.. a nie relacje na plkk :/ TV wrrrrrrrr... (To samo co bylo w meczu CCC-AZS :/ ) Tezz dupy dali.. z transmisja...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”