TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 05 maja 2007, 23:01

Ja nie wiem co napisać...

MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 05 maja 2007, 23:16

To jeszcze ja:) Wielkie gratulacje dla dziewczyn za wspaniala walke, wielkie podziekowania dla naszych MVP (bylych i obecnych;))a przede wszystkim Niki za przywrocenie wiary reszcie zespolu (oraz za pewne zdjecie, ktore moze kiedys zobacze;)). Gratulacje rowniez dla wszystkich fanow Bialej Gwiazdy ktorzy dzis dali z siebie wszystko, oby tak bylo zawsze :) No i gratulacje dla przegranych, szacunek za walke!! Prawdopodobnie w niedlugim (albo troszke dluzszym czasie) zmontuje to co dzis nagralem - 4 kwarta + feta... nie wiem jak to bedzie wygladalo ale jak bedzie goowe to dam znac... moze kogos to zainteresuje. Poki co dziekuje jeszcze raz wszystkim dziewczynom!! Jestescie WIELKIE!! MISTRZ MISTRZ Nasz TS!!!
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 05 maja 2007, 23:24

Chamique Holdsclaw MVP finałów
2007-05-05 20:40

Dzisiaj poznaliśmy już wszystkie rozstrzygnięcia w Ford Germaz Ekstraklasie w sezonie 2006/2007. Mistrzostwo Polski obroniły koszykarki Wisły Can-Pack Kraków, wicemistrzyniami podobnie jak przed rokiem zostały zawodniczki Lotosu Gdynia, a brązowy medal przypadł w udziale ekipie CCC Polkowice. Przy okazji ostatniego meczu finału przyznano także nagrody indywidualne.

Nagrodę MVP finału przyznano rewelacyjnie spisującej się w decydujacych meczach Chamique Holdsclaw. Amerykańska skrzydłowa trzykrotnie okazała się najwartościowszą koszykarką finałów (za sprawą wskaźnika evaluation MVP 2. meczu finału, MVP 6. meczu finału i MVP 7. meczu finału) i tym samym została wybrana MVP całej serii finałowej.

Przy okazji siódmego meczu finału dokonano także wyboru w dwóch innych kategoriach. Dominique Canty otrzymała tytuł MVP całego sezonu 2006/2007, natomiast Ewelinie Kobryn przypadł w udziale tytuł najlepszej Polki sezonu 2006/2007.

plkk.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 05 maja 2007, 23:37

No to teraz mała napinka :lol: dziś chyba można :lol:
Lotos to dobry zespół, zasługuje na drugie miejsce :lol: a poza tym;
pozdrowienia dla pani Pawlak za to, że Wisła jest "na straconej pozycji"
pozdrowienia dla pani Kobryn za niepozostanie Wiśle "cienia nadziei"
pozdrowienia dla pana Mietka i jego ludzi za rezerwowanie Amerykanką biletów do USA na 1V i 4V...dzięki temu od 3 meczy głowy miały już za oceanem
pozdrowienia dla tych kibiców Lotosu, którzy po 4 meczu dziękowali wychodzącym z hali Skerze i Ani DeForge za 3:1 brawami...na pewno zmotywowało to nasz zespół do większej walki...
pozdrowienia za transparent "Sales MVP"..nie w tym roku jednak..

a dziś...znów bardzo dobry mecz naszych Amerykanek, do tego jeden z najlepszych meczy w sezonie Doris i jest 19-te Mistrzostwo!!
A Lotos...słabo Amerykanki, Lecię chyba "zjadły" trybuny, Pawlak rzutu nie oddała, zdecydowanie słabiej niż dotychczas Troina i Anne.
No i Mistrz zostaje w Krakowie!!

ps. tak jak przypuszczaliśmy Aga Pałka nieprzypadkowo nie opuściła meczu finałowego w Krakowie. Kolejna świetna wiadomość, to fakt że Skera i Anka zostają!!
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 maja 2007, 23:58

Tydzien temu po powrocie z Gdyni pisałem, ze Lotos jest juz prawie mistrzem. Bodajze Marco dopisał to , o czym myslałem, ale czego nie napisałem nie chcac zapeszac. Ze prawie robi ogromna roznice. I dzis stało sie to faktem.

W ciagu tygodnia wrocilismy z dalekiej podrozy. Trudno sobie wyobrazic bardziej dramatyczna rozgrywke fianlowa niz ta, ktora byla w tym roku. Lotos mogl wygrac 4-1. Ale zgubiła go chyba zbytnia pewnosc siebie w koncowce meczu nr 5. Pozwolil by Wisła sie odrodziła.. Coz.. niezmarnowalismy tej okazji.

Na forum Wisły ktos pisał przed meczem nr 5 ze nie wiara czyni cuda ale wierni. I chyba mial racje.

A teraz mega napinka z mojej strony 8) :

Gdzie berło? Berło i korona? Bylo juz 3-1 - Gdynio.. zawiedziona :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 06 maja 2007, 00:05

No wlasnie ciekawe co obie panie chcialyby dzisiaj powiedzieć? :D Zastanawiające jest jak mało myślącą, przewidującą osobą trzeba być zeby wypowiadać w trakcie niezakonczonej rywalizacji takie teksty :D Czy tak trudno ugryść sie w język i zamknąć się aż do czasu zakończenia serii? Jedno glupio wypowiedziane zdanie a w jakim swietle stawia obie rozmowczynie? Nie można bylo na przyklad powiedziec że "Lotos ma teraz większe szanse" (przy stanie 3-1, 3-2), ze "Wisla znalazla się w cięzkiej sytuacji", że "otworzyła się przed nami (Lotosem) wielka szanasa na zwycięskie zakonczenie rywalizacji" itd itd itd. Można bylo powiedziec prawie wszystko, ale panie wolaly dobić rywala wcześniej. No to dobiły...
Zaraz uslyszymy ze się przyp....my, ze istota wypowiedzi i zamysl rozmowczyn był inny itp. Jesli tak to co nalezy rozumiec pod pojęciem "stracona pozycja"? nie "gorsza", nie "trudna", nie "dramatyczna" tylko "stracona"?
Obrazek
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 06 maja 2007, 00:51

Mikey pisze:

No wlasnie ciekawe co obie panie chcialyby dzisiaj powiedzieć? :D Zastanawiające jest jak mało myślącą, przewidującą osobą trzeba być zeby wypowiadać w trakcie niezakonczonej rywalizacji takie teksty :D Czy tak trudno ugryść sie w język i zamknąć się aż do czasu zakończenia serii? Jedno glupio wypowiedziane zdanie a w jakim swietle stawia obie rozmowczynie? Nie można bylo na przyklad powiedziec że "Lotos ma teraz większe szanse" (przy stanie 3-1, 3-2), ze "Wisla znalazla się w cięzkiej sytuacji", że "otworzyła się przed nami (Lotosem) wielka szanasa na zwycięskie zakonczenie rywalizacji" itd itd itd. Można bylo powiedziec prawie wszystko, ale panie wolaly dobić rywala wcześniej. No to dobiły...
Zaraz uslyszymy ze się przyp....my, ze istota wypowiedzi i zamysl rozmowczyn był inny itp. Jesli tak to co nalezy rozumiec pod pojęciem "stracona pozycja"? nie "gorsza", nie "trudna", nie "dramatyczna" tylko "stracona"?

Napisze jedno jak byś grał i po przegranym meczu od razu "z boiska" został wzięty na wywiad też byś się nie zastanawiał po prostu byś gadał tyle w temacie co zawodniczka powiedziała po meczu.
Co do gry. Winny jest najpierw trener potem zawodniczki.
Trener mówi jak zawodniczka ma grać i trener powinien wiedzieć na co zawodniczkę stać i co jest w stanie zagrać. Mam nadzieje ,że zostanie zwolniony zaraz po przylocie do Gdyni. Jeden najważniejszy argument Betty Lenox na ławce. 50% normy wykonane bo Puchar Polski odzyskany.

Ałgaja nie napinaj się tak bo jak się spotkamy to znowu sobie pogadamy jak ostatnio
:evil: :roll:

:lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 06 maja 2007, 02:05

KIBIC pisze:Napisze jedno jak byś grał i po przegranym meczu od razu "z boiska" został wzięty na wywiad też byś się nie zastanawiał po prostu byś gadał tyle w temacie co zawodniczka powiedziała po meczu.

1. Wolalbym zebyś nie przedstawiał jednak dość chwiejnych hipotez na temat: co by było gdybym grał... i co bym powiedział gdybym został ściągnięty z boiska ... bo nie o moich wywiadach tu rozmawiamy
2. Zresztą nie bardzo wiem jakie to usprawiedliwienie "od razu z boiska"... Wtedy rozum jest wyłączony? Jakoś trudno mi sobie przypomnieć zeby np Hajto (wskazuję jego bo większosć go zna) albo inny ełkaesiak po zwycięstwie z Legią czy Wisłą na jesieni stwierdził: Idziemy na mistrza, bo mamy na rozkladzie dwie najlepsze drużyny w kraju... Niezaleznie od tego, moze dla niektórych dalekiego przykładu, żaden szanujący się profesjonalista dopóki pilka w grze (nożna czy koszykowa)(nawet jesli myśli inaczej) nie będzie kroił skóry na niedźwiedziu, chociażby po to żeby nikt mu później tego nie wypomniał i nie cisnął tych słów z powrotem do gardła.
3. Temat zamykam zeby nie pastwić się nad zawodniczkami Lotosu, w końcu niezaleznie od niefartownych wywiadów też zaslużyly na słowa pochwały.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 maja 2007, 04:15

Krotko bo dopiero wróciłem :)))

Jak miło było zmieniać podpis z
BITWY 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3
WOJNA TRWA

i dziś móc ostatni raz z wielką radością zmienić na 4:3

Znajomy na treningu powiedział ze "Lecia" cos słabo biega na rozgrzewce no i sprawdziło się ze zagra słabo. Była jakas przestraszona czy co :roll:

Ruth złapała 3 faule tak szybko, że nawet nie wiedziałem kiedy.

Jeśli chodzi o Wisłę to nie bede czynił wyróżnien. Brawa dla całej druzyny.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 06 maja 2007, 07:43

Wiara czyni cuda......

Impossible is nothing.....

A prawie robi wielką różnicę.........

Już były w ogródku już się witały z gąską, bo zostały marne 4,5 sekundy.....

:lol: :lol:

Tak więc MISTRZ MISTRZ NASZ TS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 maja 2007, 07:48

Ehhh..., szkoda, wielka szkoda... :( ale wcale się nie dziwię, że zmienia barwy... A to na pewno dopiero początek odchodzenia zawodniczek... :(
No to powodzenia Aga !! !! !! Mam nadzieję, że będziesz się dalej koszykarsko rozwijać i grać!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 maja 2007, 08:52

ja chyba znowu ostatnia po meczu :lol:

Mistrz, mistrz nasz TS!!!

ogromne brawa dla naszych dziewczyn za niesamowitą końcówkę sezonu!!!ADF dotrzymala obietnicy :D . zrobily wszystko co w ich mocy żeby z 1-3 wyjść zwycięsko z tej wojny!

a Lotos... cóż zbytnia pewność siebie, zawodniczek( również serdecznie pozdrawiam Paulę i Kobryn), dzialaczy i niektórych kibiców chyba też( transparenty o których ktoś wcześniej wspomnial, "sympatyczne" potraktowanie ADF i Skery po 4 meczu).
takie rzeczy się mszczą...

no Anka i Skera nasze na kolejny sezon :D
lepiej się to wszystko ulożyć nie moglo!!!

AVE WISLA!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 06 maja 2007, 10:42 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 06 maja 2007, 09:00

Greebo ... końcówka była nieco inna, ale na forum może być i tak :wink:

Dziewczyny bardzo nam dziękowały za to, że pomogliśmy im w tym mistrzostwie... ALE I TAK TRZEBA IM POGRATULOWAĆ !!!!

Kibic: mówisz ze pierwszy za wynik odpowiada trener... nie zgodze sie z tym... ostatnie 3 mecze finałów trenerem była u nas Anna DeForge !!!! i to, że mamy mistrza to jej zasługa !!

pozdrowienia dla wszystkich koszykarek, które zdobyły mistrzostwo. zwłaszcza dla MONIKI KRAWIEC !!!!

Łeb mi pęka... troszke za dużo browarów - plan mi sie nie udał: tyle piw ile mistrzostw, skończyło sie na 12... ale i tak jest zajebiście ;)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 maja 2007, 09:03

Kibic: mówisz ze pierwszy za wynik odpowiada trener... nie zgodze sie z tym... ostatnie 3 mecze finałów trenerem była u nas Anna DeForge !!!! i to, że mamy mistrza to jej zasługa !!

cóż, nic dodać nic ująć. :D

Anka jest nasza i nikomu jej nie oddamy :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 06 maja 2007, 09:15

Kto Mistrzem jest? Kto Mistrzem jest? Oczywiście, ze NASZ TS!!!

... a w dodatku Skera zostaje w Wiśle - to juz całkowity ooooooddddddllllllllloooooot :D 8)
xyz

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”