TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 06 maja 2007, 19:51

MARAS pisze:
Endrju pisze:
osesek pisze:czyżby Pawlak i Kobryń do Gorzowa??

Dajos ... :lol:

Jakby nas bylo stac na Pawlak to schecia bym ja widzial w skladzie :D
Uroda nie odstepowala by od reszty Gorzowianek :D :D :D

Jaką urodą :lol: :lol:

w gorzowie taki gust jak i uroda zawodniczek...

jedna gorzowianka to jest ladana ale zeby pisac ze od reszty.. no chyba ze Agnieszka S. jest ta reszta :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 maja 2007, 20:05

z cyklu "przeżyjmy to jeszcze raz" :D

http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=634
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 06 maja 2007, 20:09

szkoda, że nie da się tego ściagnąć
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 06 maja 2007, 20:31

da sie .. sciągnij program Vdownloader i możesz ściagać wszystkie filmiki z youtube i google video...
http://www.programosy.pl/program,vdownloader.html

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 06 maja 2007, 20:34

Nie tylko. Można też sciągnąć program YouTubeSpider i nim sciągać pliki. :)
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 maja 2007, 20:48

(...)Po syrenie kończącej siódmy mecz finałowy była jedną z najbardziej roześmianych osób na parkiecie, fetując mistrzowski tytuł wraz z synem - Łukaszem. (...)

wislakrakow.com
(Arturro)

A to zmienili Filipowi imię? :roll: :?

W rozmowie na PP Ela stwierdziła właśnie, że mimo tego iż nie jest podstawową zawodniczką (jak to bywało w dotychczasowej Jej karierze), to i tak jeszcze raz podpisałaby kontrakt z Wisłą - dla prestiżu, dla kolejnych nowych doświadczeń, dla klimatu drużyny i koleżanek, dla miasta.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 06 maja 2007, 21:07

Fajne fajne, obejrzałem całość.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 maja 2007, 21:29

Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

gosc

Postautor: gosc » 07 maja 2007, 08:45

Tytul tego artykulu powinien byc taki- W Krakowie sa najlepsze koszykarki amerykanskie. Bo rodaczki do grona najlepszych w Polsce sie niezaliczaja.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 maja 2007, 09:03

no i znowu wina tych nieszczesnych Amerykanek :lol: Brąz przez nie, złoto przez nie... A jak drogi przyjacielu z Wybrzeża - Amerykanki wygraly wam 3 mecze finałowe to czemuś tak cicho siedział :lol: :twisted:

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 07 maja 2007, 09:07

my mieliśmy tylko 3 zawodniczki ze stanów ... wy zaś aż 4 !!!!! i kto tu stawia na zawodniczki zza Oceanu ??

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 07 maja 2007, 09:18

P.OLD pisze:my mieliśmy tylko 3 zawodniczki ze stanów ... wy zaś aż 4 !!!!! i kto tu stawia na zawodniczki zza Oceanu ??

Nie mówiąc o tym, że w trakcie sezonu przez Lotos przewinęło się łącznie 5 amerykanek, a o zagranicznych to już nie mówię. A w ostatnim meczu 7 w Krakowie, to jakoś gdyńskie Polki mnie zachwyciły swoją grą :)
Zawsze na coś trzeba zwalić przegraną, tylko, że drużynę stanowi cały zespol, a nie tylko Polki.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 07 maja 2007, 09:35

Fufurek pisze:Nie mówiąc o tym, że w trakcie sezonu przez Lotos przewinęło się łącznie 5 amerykanek, a o zagranicznych to już nie mówię. A w ostatnim meczu 7 w Krakowie, to jakoś gdyńskie Polki mnie zachwyciły swoją grą :)
Zawsze na coś trzeba zwalić przegraną, tylko, że drużynę stanowi cały zespol, a nie tylko Polki.

Właśnie... Nie ma to jak szukać dziury w całym. Jeślibysmy tak myśleli to można sobie wybrać kilka arumentów:

Sales i Riley to raczej koszykarki o uznanym nazwisku, więc nie ma co narzekać.

Na trybunach mieliście kolejną tak zachwalaną Betty, a że nie zagrała to nie wina Wiślackich amerykanek tylko trenera Skrzecza.

Tablice w Gdyni jakieś takie inne niż wszedzie. :lol:
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 07 maja 2007, 12:48

Elżbieta Trześniewska: Nie zmarnowałyśmy szansy

Długo po zakończeniu siódmego spotkania Elżbieta Trześniewska pozowała do zdjęć i rozdawała autografy fanom. - Jestem zachwycona moimi koleżankami. Wisła to wielki zespół - mówiła skromnie świeżo upieczona mistrzyni kraju.

Od 1:3 do 4:3, wasza droga do tytułu robi wrażenie.

- Wisła to zespół nie do pokonania w lidze polskiej, a przez wiele zespołów także i w Eurolidze. O ile zmarnowałyśmy szansę w Eurolidze, nie mogłyśmy zmarnować jej w Polsce. Zespół jest świetny, a to, że przegrałyśmy kilka meczów, było wynikiem jakiejś niedyspozycji, może nie do końca byłyśmy skoncentrowane, a niektóre osoby zostały zlekceważone.

W odpowiednim momencie wszystkie tryby jednak zaskoczyły, a Amerykanki poprowadziły Wisłę do tytułu.

- Jestem zachwycona moimi koleżankami, szczególnie Dominique i Chamique. Uwielbiam patrzeć jak one grają. Kiedy były na parkiecie byłam pewna, że wygramy. Grały świetnie, w sytuacjach najtrudniejszych nie denerwowały się, tylko brały na siebie ciężar gry, nawet kiedy było 3:1 dla Lotosu. Jestem pod wrażeniem także ich zaangażowania. Dziś Chamique wręcz szalała, była bardzo naładowana, stąd pewnie cztery faule, które dość szybko złapała. Świetnie zagrała też Dorota Gburczyk. Rewelacja!

Wiąże Pani plany na następny sezon z Wisłą?

- Dziś jestem mistrzynią Polski. Nie zastanawiam się co będzie dalej, nie analizuje też minionego sezonu, bo może nie byłabym tak optymistycznie nastawiona. Dziś cieszę się ze zwycięstwa.

Ale w kontrakcie ma Pani opcję przedłużenia umowy?

- Tak, zawsze jest taka opcja.

Rozmawiał: Dariusz Jaroń

www.plkk.pl

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 07 maja 2007, 12:49

Ewelina Kobryn: Piąty mecz był decydujący

Nie tak wyobrażały sobie przebieg finału koszykarki Lotosu Gdynia. Po czterech spotkaniach były bardzo bliskie sukcesu, prowadziły już 3:1 i były o krok od mistrzowskiego tytułu. W kolejnych meczach górą były jednak podopieczne Elmedina Omanicia.

Prowadziłyście już 3:1, jednak to Wisła wygrała trzy kolejne mecze i obroniła tytuł. Co się stało?

- Piąty mecz finału, rozegrany pierwszego maja zadecydował o tym, że to Wisła świętuje w tym momencie mistrzostwo Polski, a nie my. Trudno było nam się podnieść po tej porażce w kolejnym meczu w Gdyni. Tu, w Krakowie, dziewczyny były bardzo zmobilizowane. Podniosły się ze stanu 1:3. Co mogę powiedzieć? Wielkie gratulacje dla Wisły, dziewczyny zagrały świetne spotkanie od pierwszej do ostatniej minuty.

Kiedy zespół zaczął przegrywać trener konsekwentnie stawiał na sprawdzone trio Amerykanek, podczas gdy Betty Lennox oglądała mecze po cywilnemu. Nie powinien zaryzykować?

- Taka była decyzja trenera, to jego trzeba o to zapytać, nie mnie.

W pewnym momencie udało wam się wyrównać, czego zabrakło do przełamania?

- Ciężko powiedzieć. Niestety nie udało nam się wyjść na prowadzenie, dlatego nie świętujemy teraz mistrzostwa. Raz jeszcze gratuluję Wiśle.

Gdzie zobaczymy Panią w przyszłym sezonie?

- Nie mam jeszcze sprecyzowanych planów.

A może powrót do Wisły?

- Może...

Rozmawiał: Dariusz Jaroń

www.plkk.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”