Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 08 maja 2007, 17:23

O ja p......i tak to ma sie zakończyć :?: Agnieszka do Wisły i reszta dziewczyn rozejdą się i co wtedy......
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 08 maja 2007, 18:26

majoneez pisze:Uff no to mi ulżyło :lol: :lol: :lol:

No to za takie dobre info to browar sie nalezy :wink: :lol:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 maja 2007, 08:18

KOSZYKÓWKA

Mirosław Trześniewski: Powinno być lepiej

dziś

Koszykarki ŁKS Siemens AGD zakończyły miniony sezon na szóstym miejscu w ekstraklasie.

Czuje pan niedosyt?
Mirosław Trześniewski (szkoleniowiec łodzianek): - Staram się już nie wracać myślami do ubiegłego sezonu, skupiam się raczej na przyszłości.

Jak się ona rysuje?

- Jestem umiarkowanym optymistą, moim zdaniem powinno być lepiej. Nigdy nie byliśmy potentatem finansowym, ale zanosi się na to, iż sytuacja organizacyjna w klubie będzie stabilna. Mamy określone możliwości i w ich ramach postaramy się wzmocnić zespół.

Nie sposób nie zapytać więc o nazwiska...

- Dzisiaj mogę tylko zdradzić, że na początku czerwca powinna do nas przyjechać na testy nasza wychowanka Edyta Nadrowska. To mierząca 191 cm wzrostu środkowa, a więc zawodniczka z pozycji, która szczególnie nas interesuje. Przez ostatnie kilka lat występowała w ligach francuskich, zobaczymy, jak się prezentuje. Poprzez grającą u nas Renatę Oliveirę próbujemy skontaktować się także z innym centrem.

No właśnie, a co z Oliveirą?

- Jeśli tylko będzie w stu procentach zdrowa, jestem za tym, aby nadal reprezentowała nasze barwy. Ona naprawdę wiele potrafi.

Ktoś opuści drużynę?
- Na razie nic o tym nie wiem, choć pewne roszady kadrowe muszą nastąpić. Dziewczyny wciąż trenują, ostatnio głównie pracują nad motoryką, na urlopy udadzą się prawdopodobnie na początku lipca.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 11 maja 2007, 08:44

Jeśli to prawda z tą siostrą Renaty, która grała w Rosji, to jest to ponoć całkiem niezła zawodniczka.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 maja 2007, 09:27

ale chyba nie chodzi o tą Oliveire z Kazania ????
SANTOS DE OLIVEIRA Alessandra 1973 200 0 Center Brazil - NUR (Kazan)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 11 maja 2007, 13:37

simon pisze: Przez ostatnie kilka lat występowała w ligach francuskich, zobaczymy, jak się prezentuje.

Heh - ja bym powiedzial ze siedziala na lawie i byla w protokolach ... a nie wystepowala.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 maja 2007, 14:44

Herkt negocuje z Wisłą. Info z tematu co slychac w Wiśle :))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 maja 2007, 14:49

O ile się nie mylę to o tą właśnie - bo i pełne nazwisko się zgadza i wiek i wzrost (nawet miała mieć ponoć ponad 2 m) i pozycja na boisku... A ma ktoś jakieś "szersze" info o niej?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 maja 2007, 18:27

Mozna dodac jako pewnik odejscie Vilipic. I Mietta i Sarna o tym mowili
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 11 maja 2007, 19:07

Marco pisze:Herkt negocuje z Wisłą. Info z tematu co slychac w Wiśle :))
ja tam uważam, że Herkt to nie jest zły trener... jesli ma zawodniczki dobre może dużo wygrać np ME z Polską.. ma swoie dziwne posunięcia... :roll: ale z Wisłą moze dużo zawojować..
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 11 maja 2007, 20:09

Hm..a czy przypadkiem ulubienica Herkta nie byla Krupa? :roll: Bo to moga byc ciekawe posuniecia kadrowe :wink:
Antychryst powrócił ;)

gość

trener

Postautor: gość » 11 maja 2007, 20:13

HERKT TRENEREM W WIŚLE,A ASYSTENTEM ......MARZEC!!! ZGROZA. :shock:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 11 maja 2007, 20:16

simon pisze:A ma ktoś jakieś "szersze" info o niej?

Obrazek
Nome completo: Alessandra Santos de Oliveira
Data de nascimento: 02/12/1973
Local de nascimento: Săo Paulo (SP)
Altura: 2,00m
Peso: 85 kg
Residęncia: Săo Paulo (SP)
Modalidade: Basquete feminino
Posiçăo: pivô
Clube: Comense (Itália)
Participaçőes em Olimpíadas: Atlanta-1996 (medalha de prata) e Sydney-2000
Principal conquista: campeă mundial (1994) pela seleçăo
Resultado em Sydney: medalha de bronze

i wsio jasne :wink:
Antychryst powrócił ;)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 11 maja 2007, 20:59

Herkt oficjalnie w Wiśle

O tym, że Tomasz Herkt, były szkoleniowiec Polfy Pabianice ma zostać nowym trenerem Wisły Can-Pack Kraków, mówiło się od dawna, jednak ostateczny głos należał do działaczy krakowskiej ekipy. Niespodzianki ostatecznie nie było. Herkt od sierpnia w Wiśle.

Nowego trenera czeka trudne zadanie - mówił na konferencji prasowej po siódmym meczu finałowym z Lotosem Gdynia były już szkoleniowiec Białej Gwiazdy - Elmedin Omanić - I faktycznie - Final Four Euroligi jest naszym celem - stwierdził Ludwik Miętta Mikołajewicz - prezes Wisły. Poza tym, od nowego szkoleniowca oczekuje się obrony mistrzowskiego tytułu.

Były szkoleniowiec Polfy rozpoczynał swoją trenerską karierę w 1991 roku w Olimpii Poznań, z którą dwukrotnie zdobywał medale mistrzostw Polski. Nowy trener Wisły przez kilka lat był także trenerem reprezentacji Polski. W ostatnim sezonie pabianicką Polfę doprowadził do ćwierćfinału fazy play off, gdzie musiał uznać wyższość... Wisły Can-Pack.

Pracę z koszykarkami z Krakowa 51-letni Herkt rozpocznie 1 sierpnia tego roku. Ma on podpisać kontrakt na jeden sezon z możliwością przedłużenia na następne.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 maja 2007, 08:06

Z mediów łódzkich także potwierdzenie, zatem oficjalnie i na zielono Herkciany w Wiśle...

Co do mojej oceny to żeby była jasność - nie jest to najgorszy wybór Wisły (w końcu mogli wybrać np. mnie albo innego przypadkowca - także takiego z Bałkanów, z tym że... "strzelając" choć jest szansa trafić na "asa" - a teraz takiej szansy nie ma bo w łapie jest walet - fakt, bije on wszystkie niższe, ale... wszystko zależy w co gramy) - nie jest to niewątpliwie krok do przodu - jeśli nie w tył (na co stawiam) to co najwyżej dreptanie w miejscu...

Co du Krupy to na szczęście można się nie obawiać wersji pakietowej - niestety "obawiać się" może ktoś zupełnie inny nie brany dotąd pod uwagę...

Vilipic na zielono to chętnie bym zrobił nawet bez żadnego newsa prasowego - tak po prostu, "od siebie"... :wink:

Lamparska oprócz Wisły ma także propozycję z zagranicy, ale z Pabianic odchodzi już na 100%.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”