Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 maja 2007, 17:21

ann pisze:"Palkę już mamy, na Kobryn czekamy" :lol: 8)

i Hell... tekst o czyszczeniu butów grubo przesadzony

To była taka metafora odzwierciedlająca różnice w klasie obu zawodniczek 8) 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 maja 2007, 17:21

Ja widze miejsce i dla Kobryn i dla Pałki i dla Jeszcze jednej kalsowej zawodncizki podkoszowej. Jelsi z europy - to klasyczny center (typu Matovic) jesli z USA to ewentualnie moze byc skoczna "4-ka" ale tez wolałbym kogos typu Snow. Przy czym przyjscie takiego "pol-centra" z USA powoduje ze nie widze wiekszegos ensu sciagania Holdsclaw w 2 czesci rozgrywek. bo by sie troche dublowały. (choc z drugiej strony - zawsze chciałoby sie miec tego typu klopoty ;-))
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 maja 2007, 17:22

hellraiser pisze:

To była taka metafora odzwierciedlająca różnice w klasie obu zawodniczek 8) 8) 8)

wyobraz sobei hell... że zrozumialam :shock:
z tym, że ja tej różnicy nie dostrzegam
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 maja 2007, 17:22

hellraiser pisze:

Dla mnie to raczej inny styl gry, niz roznica klasy. Choc euroliga moze zweryfikowac moja opinie o Palce.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 14 maja 2007, 17:30

Nie wiem które z nich mają gdzieś ważne kontrakty, a oprócz Ivy i Ivety jest jeszcze parę innych:
Ivana Matović
Tatiana Szczegoleva
Suzy Batkovic
Elodie Godin
Nevriye Yilmaz
Ieva Kublina (być może bardziej "4", ale na centrze też gra)

Pewnie parę innych też się znajdzie. A finansowo ściągnięcie Amerykanki będzie kosztowało podobnie co dobrego centra z Europy.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 maja 2007, 17:35

Greebo pisze:
hellraiser pisze:

Dla mnie to raczej inny styl gry, niz roznica klasy. Choc euroliga moze zweryfikować moja opinie o Palce.

Właśnie ten styl to różnica klasy.
Bo takie zawodniczki podkoszowe co nie potrafią grać podkoszem -tyłem do kosza (chyba że panika)a jedynie biegają po obwodzie i ciupają trójki to ja znam od groma.
Ale to nie są zawodniczki klasowe.

Co do Pałki.
Na razie grała tylko w lidze Polskiej gdzie w prawie każdym meczu nie powinna mieć konkurencji.
Nie sprawdziała się nigdzie pyzatym
Fatalnie broni na nogach, znaczy się broni rękoma.To fajnie wygląda w PLKK (bo mozna sprzedać bloka) ale w Eurolidze na wyższym poziomie to chyba nie jest atut.
Jest też słaba fizycznie.
Sugerowanie że jest lepsza albo porównywalna z Kobryn która walczyła z wszystkimi najlepszymi w Europie w walce podkoszowej i radziła sobie narazie jest bezpodstawne.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 maja 2007, 17:35

a ja się będę upierać, że na ściągniecię klasowego centra europejskiego to my nie mamy szans. klubów rosyjskich nie przebijemy.
no ale zobaczymy co to będzie.

Sugerowanie że jest lepsza albo porównywalna z Kobryn która walczyła z wszystkimi najlepszymi w Europie w walce podkoszowej i radziła sobie narazie jest bezpodstawne.

nie napisalam że jest lepsza od Kobryn. i może jednak poczekajmy na występy Agi w Euro z takimi ocenami.
być może przyznam Ci rację, ale jeszcze nie teraz.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 17:38 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 maja 2007, 17:37

Batkovic ma kontrakt w UMCS, Yilmaz podpisała w Dynamie Moskwa, a Godin przechodzi ponoc do Pragi (to wyzytane na basketmani)

Iva.. chciałbym ja w Wisle, ale to na eurolige w mojej opinie troche niewiadoma, podobnie jak Pałka.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 maja 2007, 17:40

I jeszcze jedna ważna uwaga Kobryn to jest 4 nie center .
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 14 maja 2007, 17:44

hellraiser pisze:I jeszcze jedna ważna uwaga Kobryn to jest 4 nie center .

Właśnie o to mi chodzi... Ona woli uciekać spod kosza niż poprzepychać się trochę w walce o pozycje. Zwłaszcza ma z tym problem kiedy trafia na rywalkę grającą siłowo w obronie.

Wydawało mi się, że Yilmaz jeszcze kontraktu nie podpisała w Dynamie, choć było zainteresowanie klubu z Moskwy tą zawodniczką. Mogę się mylić.
A Godin jak idzie do Pragi to równie dobrze mogła przyjść do nas...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 maja 2007, 17:47

BARTOLINO pisze:
hellraiser pisze:I jeszcze jedna ważna uwaga Kobryn to jest 4 nie center .

Właśnie o to mi chodzi... Ona woli uciekać spod kosza niż poprzepychać się trochę w walce o pozycje. Zwłaszcza ma z tym problem kiedy trafia na rywalkę grającą siłowo w obronie.

.

To chyba o Pałce.
Bo Kobryn to jest bardzo podkoszowa 4.Głównie gra po koszem.Można powiedzieć że Kobryn to taka Polska PERA.Bardzo podobne zawodniczki.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 17:48 przez hellraiser, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 maja 2007, 17:48

Kod: Zaznacz cały

Właśnie o to mi chodzi... Ona woli uciekać spod kosza niż poprzepychać się trochę w walce o pozycje

kto? Kobryn?

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 14 maja 2007, 17:52

Kobryń. Widziałaś co robiła przy naszej Dado. Wystarczyło, że trochę ją mocno poprzepychała. Ale to moje zdanie. Ty masz inne i raczej pozostaniemy przy swoich...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 14 maja 2007, 17:53

Jeśli Godin idzie do Pragi to my z Pragi weźmy J. Burse :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 maja 2007, 17:54

BARTOLINO pisze:Kobryń. Widziałaś co robiła przy naszej Dado. Wystarczyło, że trochę ją mocno poprzepychała. Ale to moje zdanie. Ty masz inne i raczej pozostaniemy przy swoich...

Zgadzam sie ze w finałach tak to wygladało, tylko trudno mi powiedziec na ile to kwestia braku formu Kobryn a na ile jej stylu gry.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”